FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=42)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=5974)
wpływ sprzętu na poziom gry
Zaczynam ten temat bo sam niewiem czy jestem lamą czy też moje graty uniemożliwiaja osiągniecie przyzwoitego poziomu.
Ping mam zajebisty (5-30)ale fps od 15 do 20 i jak oglądam screny zrobione przez np.gr8 to moja grafa przytym wyglada jak rzygi.Podejrzewam że nie jestem sam i wielu graczy boryka sie z brakiem przyzwoitego kompa.Zastanawiam sie czy nie odpuscić sobie grania i nie poczekać aż sie troche kaski uzbiera na pożądnego kompa.Bo czy jest sens grać kiedy ciężko poznać kto red a kto blu, a zanim celownik wyświetli że to swój to już koledze z dróżyny zaaplikowałeś dawke ołowiu.(o zwarciu na bliski dystans to juz nie wspomne) Jak ktoś ma podobne problemy to niech napisze, może sie nawzajem podbudujemy.
ps.hehe chyba zaraz sie rozpłacze
Re: wpływ sprzętu na poziom gry
quote:
Napisane oryginalnie przez Siekiera
ps.hehe chyba zaraz sie rozpłacze![]()
Re: wpływ sprzętu na poziom gry
quote:
Napisane oryginalnie przez Siekiera
Zaczynam ten temat bo sam niewiem czy jestem lamą czy też moje graty uniemożliwiaja osiągniecie przyzwoitego poziomu.
Ping mam zajebisty (5-30)ale fps od 15 do 20 i jak oglądam screny zrobione przez np.gr8 to moja grafa przytym wyglada jak rzygi.Podejrzewam że nie jestem sam i wielu graczy boryka sie z brakiem przyzwoitego kompa.Zastanawiam sie czy nie odpuscić sobie grania i nie poczekać aż sie troche kaski uzbiera na pożądnego kompa.Bo czy jest sens grać kiedy ciężko poznać kto red a kto blu, a zanim celownik wyświetli że to swój to już koledze z dróżyny zaaplikowałeś dawke ołowiu.(o zwarciu na bliski dystans to juz nie wspomne) Jak ktoś ma podobne problemy to niech napisze, może sie nawzajem podbudujemy.
ps.hehe chyba zaraz sie rozpłacze![]()
quote:
Napisane oryginalnie przez GrEaTEyE
heh ja wcale takie sprzętu dobrego niemam...to co widzisz na screenie to niewszystkomoge zrobic taki triczek żeby mieć 120 fpsów ciągle, ale niechcem żygadła widzieć przed oczmi.....jesteś drugą osobą która zazdrości mi kompa
1 jest optical, choć on nawet ma dobrego sprzeta
![]()
>-------===-------<
Wplyw slabego sprzety na gre jest taki ze nigdy nie bedziesz mial duzo fragow na servie....juz tlumacze dlaczego...
Majac malo fpsow na pewno nie bedziesz rushowal co w grach na serverach jest bardzo skuteczne i dzieki czemu wszyscy rusherzy beda zdobywali fragi a nie ty...jedyna twoja szansa jest wtedy gdy przeciwnik wytnie cala twoja druzyne i zostaniesz sam na kilku przeciwnikow....wtedy mozesz nabic kilka fragow...
Nie wiem moze sie ze mna nie zgadzacie ale ja tak gram , i to jedyna mozliwosc normalnego grania .... chetnie porushowalbym ale na moim sprzecie to nie ma sensu :/
Napisane oryginalnie przez OpTiCaL
durona 750 , rive tnt 32 mb , 192 ramu . monitor wiesz jakie gówno nazywasz dobrym sprzętem jak sam masz jakiegoś atlona 1300 chyba geforsa 2 64 monitor lux bez przesady szczurek
że mam dobrego sprzęta
quote:
Napisane oryginalnie przez OpTiCaL
geforsa 2 64
Re: Re: Re: Re: wpływ sprzętu na poziom gry
quote:
Napisane oryginalnie przez 8lo0d
a teraz gdy przyjdzie mi stanąc sam na sam z wrogiem który używa spassa to liczba fps'ów spada mi nawet poniżej 30![]()
\/
Re: Re: Re: Re: Re: wpływ sprzętu na poziom gry
quote:
Napisane oryginalnie przez LuZnY
u mnie to codziennosc![]()
Re: Re: Re: Re: Re: Re: wpływ sprzętu na poziom gry
quote:
Napisane oryginalnie przez 8lo0d
A najgorzej jest jak ktoś granata dymnego puści ... 5 - 10 fps![]()
\/
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: wpływ sprzętu na poziom gry
quote:
no wlasnie u mnie granaty nie zwalniaja, co mnie ogromnie dziwi, za to najgorzej jest w respawnie, dlatego nie lubie gry wiecej niz powiedzmy 6vs6 (a to co sie dzieje na snajperze - omg) no i jak wyskoczy paru spas'erow to tez nie jest wesolo![]()
quote:
Napisane oryginalnie przez GrEaTEyE
hihi u mnie nic praiwe niezwalnia, ani granaciki, ani spas'eryhuh ja to mam dobrze
![]()
quote:
8lood czy u was w domu, czyli sxl screem i ty macie takei same kompy?bo jak patrzeć na waszą gre to wam dobrze idzie ..hehe
A ja nawet nie wiem jak sprawdzić te fpsy,ale w 3dmark 2001 mam 7500,a w urbana gram na picmip 2 w1600:1200 i chula jak trza z resztą nie będe się chwalił ale żaden polski serw nie stoi na takim sprzęcie jak mam(tylko po co mi to?)
a tak przy okazji to podajcie komęde na wyświetlanie fpsów
quote:
Napisane oryginalnie przez Psycho
a tak przy okazji to podajcie komęde na wyświetlanie fpsów
\/
lepiej ustawic /cg_drawfps 2
A teraz jak już wiem jak to sprawdzić (dzięki koleżeńki przyjacielu) to wam powiem że mi fps się nie rusza stoi na 90 i ani wgórę ani w dół nie wiem czy to dobrze czy źle i jaki ma to wpływ na jakość gry (ale myślę że te 90 to dobrze a może nie?)
quote:
A teraz jak już wiem jak to sprawdzić (dzięki koleżeńki przyjacielu) to wam powiem że mi fps się nie rusza stoi na 90 i ani wgórę ani w dół nie wiem czy to dobrze czy źle i jaki ma to wpływ na jakość gry (ale myślę że te 90 to dobrze a może nie?)
\/
jak masz stale 90 fps to byc moze masz ustawione com_maxfps 83 (standardowo w q3) a wiec pingu max ok 83 bedziesz mial.... (ale tobie do 90 podskoczylo, co to za sprzecior? :> ) sprobuj wartosc /com_maxfps 125 (jesli masz juz takie to wtedy nie rozumiem dlaczego stale 90 :>> )
quote:
no jak masz stale 90 to chyba okkurcze pochwal sie co to masz za sprzeta, ze tyle fps'ow wyciagasz w takiej rozdzielczosci
![]()
quote:
Napisane oryginalnie przez kood
jak masz stale 90 fps to byc moze masz ustawione com_maxfps 83 (standardowo w q3) a wiec pingu max ok 83 bedziesz mial.... (ale tobie do 90 podskoczylo, co to za sprzecior? :> ) sprobuj wartosc /com_maxfps 125 (jesli masz juz takie to wtedy nie rozumiem dlaczego stale 90 :>> )
quote:
quote:
lol ty se daj max fps na 200 jak ci bedzie 200 to jade do ciebie i ci kompa ukradne a tak btw to ile dałeś za to cacko??? [kompa]
Za tydzień gośc przuchodzi:
-Panie doktorze nie pomogło.
-Prosze przez tydzien pic samo mleko....
Za tydzień tasiemiec wychodzi i pyta:
-A ciacho gdzie ? :>
Psycho powiem ci tak (byc moze usprawnie ci gre ) zauwaz czy przy wartosci com_maxfps 125 mozesz wskoczyc na skrzynie, bez wspinania sie po niej. Po prostu z takim sprzetem jak ty masz to sobie skaczesz na skrzynie, a inni sie mecza ze wspinaczka
ale jest jeden warunek: musisz miec stale fps (tak jak miales stale 90, trzeba znalezc dla siebie optymalne com_maxfps) a jesli masz stale 125 i wychodza ci skoki, to tez jade ukrasc ci kompa
quote:
Psycho powiem ci tak (byc moze usprawnie ci gre) zauwaz czy przy wartosci com_maxfps 125 mozesz wskoczyc na skrzynie, bez wspinania sie po niej. Po prostu z takim sprzetem jak ty masz to sobie skaczesz na skrzynie, a inni sie mecza ze wspinaczka
ale jest jeden warunek: musisz miec stale fps (tak jak miales stale 90, trzeba znalezc dla siebie optymalne com_maxfps) a jesli masz stale 125 i wychodza ci skoki, to tez jade ukrasc ci kompa
![]()
Wpływ sprzętu...
A ja mam takie pytanko:
Nie mam najleprzego sprzętu (PIII 700Mhz, Voodoo3 3000 16MB, 512 MB ram) ale CZASEM gra mi się płynnie a czasem skacze, od czego to zalezy?
Oczywiscie jak ktos do mnie wali ze spasa to obraz nie skacze a wręcz się zatrzymuje...
Kolejne pytanie to - jak jest dużo przeciwników to gra chodzi wolniej - co w tym przypadku jest "wąskim gardłem", łącze (mam tylko SDI), procek, czy karta grafiki??? (nobo nie przypuszczam zeby 512 MB ramu bylo malo...)?????
Napisane oryginalnie przez forever
A ja mam takie pytanko:
Nie mam najleprzego sprzętu (PIII 700Mhz, Voodoo3 3000 16MB, 512 MB ram) ale CZASEM gra mi się płynnie a czasem skacze, od czego to zalezy?
Oczywiscie jak ktos do mnie wali ze spasa to obraz nie skacze a wręcz się zatrzymuje...
Kolejne pytanie to - jak jest dużo przeciwników to gra chodzi wolniej - co w tym przypadku jest "wąskim gardłem", łącze (mam tylko SDI), procek, czy karta grafiki??? (nobo nie przypuszczam zeby 512 MB ramu bylo malo...)?????
Re: Re: Wpływ sprzętu...
quote:
na moje oko to łącze lipa bo UT i tak nie ma jakichś wielkich wymagań sprzętowych,ale ekspertem w tych sprawach nie jestem to tylko przypuszczenie.
Wplyw slabego sprzety na gre jest taki ze nigdy nie bedziesz mial duzo fragow na servie....juz tlumacze dlaczego...
Majac malo fpsow na pewno nie bedziesz rushowal co w grach na serverach jest bardzo skuteczne i dzieki czemu wszyscy rusherzy beda zdobywali fragi a nie ty...jedyna twoja szansa jest wtedy gdy przeciwnik wytnie cala twoja druzyne i zostaniesz sam na kilku przeciwnikow....
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 17:46.