FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=10)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=5984)
co za brednie !
http://wyborcza.gazeta.pl/info/arty...mp;dzial=010201
(...)Lubi� ogl�da� na wideo filmy akcji, w kt�rych leje si� krew, gra� w podobne gry komputerowe(np. w zabronion� "Counterstrike", gdzie zwyci�zc� jest ten, kto okrutnie zamorduje wi�cej os�b) i s�ucha� muzyki metalowego zespo�u "Slipknot", kt�rej najnowsza p�yta zaczyna si� od utworu "People = Shit" (ludzie = g�wno)(...)
si�dzie taki burak ze wsi i zabierze sie za pisanie artuku��w nie maj�c poj�cia o czym pisze... �enuj�ce... po przeczytaniu tego czuje sie troche jak kryminalista tudzie� osobnik o ni�szym statusie spo�ecznym tylko dlatego ze gram w Counter Strike'a... a nawet je�li ktos graj�cy w CS'a sie tak nie poczu� to id�c tokiem rozumowania "autora" tych wypocin - powinienn byc tak postrzegany... paranoja jaka�...aggghhhh... prosze mie wi�cej takich syf�w nie zapodawac bo sie tylko niepotrzebnie denerwuje...
"Zaprawd�, ka�dy z nas w g��bi duszy pragnie by� jak ten obcy... przera�aj�co silny, pozbawiony sumienia, obdarzony czarnym sercem kosmosu, kt�re pozwala prze� na prz�d i niszczy�"
no nie... poco kto�, co nie ma poj�cia o CS'ie si� bierze za pisanie o nim? lol... Mi r�wnie� mow� odebra�o, jak to przeczyta�em... Huh...
ale za to usmialem sie przy komentarzach, niektore ownuja
http://www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?...44&layout=2
a co powiecie na to? jest to notka jakiegos lokalnego badziewia na temat turnieju w pozku...nc
Mi�o�nicy gry ,,Country strike�� zaw�adn�li Domem Kultury
Wtorek, 5 marca 2002r.
Przyjechali z Warszawy, Wroc�awia, Bydgoszczy, Poz- nania. Gospodarzy reprezentowa� klan ,,Specnaz�� z ,,Kozieg��w��. Przez dwa dni walczyli na szcz�cie wy��cznie na ekranach monitor�w.
Czterosobowe dru�yny - klany zasiada�y przy komputerach na przeciw siebie, by... No w�a�nie. Na czym polega ta gra? Na tym, by jedna dru�yna pr�bowa�a pod�o�y� bomb�, druga za� jej to uniemo�liwia�a.
Inna mapa, czyli inny wariant tej samej gry przewiduje, �e klany o dziwnych nazwach jak na przyk�ad SpecNaz lub RLS, czyli Rytualni �echtacze �wi� os�aniali Bardzo Wa�n� Osob�, a inni pr�bowali j�... zg�adzi�. Takich map jest kilkaset.
Przy wi�kszo�ci z nich postacie strzelaj� do innych postaci z broni przypominaj�cej autentyczn�. Gracze twierdz�, �e wa�niejsze od strzelania jest umiej�tno�� ok-r��enia drugiego zespo�u i u-niemo�liwienia im wykonania zadania. W�r�d graj�cych w Czerwonaku przewa�a�y osoby maj�ce oko�o 20 lat.
Tak jak napisalem w newsie. Uwazam, ze ta Pani nie powinna uzywac odwolan jesli nie wie o czym pisze ... Jezeli czlowiek wchodzi do szkoly z shotgunem i pistoletem (w kiblu na dodatek amunicje schowal) to jest chory ! Powinien sie leczyc ... I zabil dlatego, ze nie panowal nad soba, a nie dlatego, ze wstal wlasnie od komputera, na ktorym gral w CS'a i sluchal "ciekawszej" muzyki.
nie no... zenujace!!! uwielbiam counter-strika, lubie slipknota (people=shit to calkiem fajny utwor ) a nie mam broni i nie jestem agresywna osoba (chyba). mam swietne oceny (zostalem przyjety do najlepszej szkoly w wiedniu; nie chwalac sie oczywiscie
) lubie tez oczywiscie filmy akcji gdzie leje sie krew. te rzeczy nie maja NIC wspolnego z tym jaka dana osoba jest. nie bede sie rozpisywal gdyz jest to taki bezsens... dopiero po takich tekstach osoby sie robia agresywne!!!
GG 1090334
nagra sie taki debil w CSa i potem nie zda w szkole...i pierwsze co mu przyjdzie na my�l to: Ale ****e te nauczyciele...to wszystko przez nich...ja im jeszce pokaze....i przychodzi i zabija. A najbardzie zrazi�o mnie to zabijanie...byle brutalniej...szkoda ze baba tego boldem nie da�a....
Standard - w stanach jakis malolat otworzyl ogien w szkole do uczniow - wina gier komputerowych, teraz podobna akcja w niemczech - i oczywiscie znowu winy szukaja w grach komputerowych. A o tym, ze glownym motywem byly jego problemy z nauka/nauczycielami to im nawet do glowy nie przyjdzie bo jakze to tak moze byc - wszystkiemu winny komputer i gry, w ktorych akcja polega na okrutnym mordowaniu - sorki ale jakby byla mozliwosc postowania pod artykulami na tej stronce to baba by zzieleniala od odpowiedzi na jej bzdurny punkt widzenia. Ale jak juz pisalem w innym topicu : gdyby taka akcja zdazyla sie w latach 70 - zwalili by to na wplyw telewizji na umysly dzieci. Teraz telewizje zastapil komputer a za kilkadziesiat lat beda mieli inna wymowke i nadal beda daleko od prawdy
Jaka cfana - CounterStrike
Normalnie to by� quake napisali, ale ta pani chcia�a by� oryginalna i si� do CS'a przyczepi�a
Tylko petycje do Gazety napisa�, �e ta pani wie pi�te przez dziesi�te a ma najwi�cej do powiedzenia.
Jaka cfana - CounterStrike
Normalnie to by� quake napisali, ale ta pani chcia�a by� oryginalna i si� do CS'a przyczepi�a
Tylko petycje do Gazety napisa�, �e ta pani wie pi�te przez dziesi�te a ma najwi�cej do powiedzenia.
Teraz to powodem wszystkich minusow (slaba nauka, problemy itp) staje sie telewizja i komputer.
Televizja i komp zle wplywa na mlodych ludzi nic innego.
To sie smieszne powoli robi, ludzie ktorzy takie artykuly pisza gowno wiedza o grach FPP.
Zyjemy w takich czasach, ze kazdy moze mowic i pisac co mu sie zywnie podoba o ile nie narusza wolnosci innych osob. Ta Pani po prostu udowodnila, ze na temacie gier komputerowych nie zna sie w ogole i tyle. Zakonczmy ten temat, poniewaz mozna w nim powiedziec tyle, ze hoho
To w�a�nie lepiej nie zak�czajamy go, poniewa� jest on jednym z nielicznych ciekawych temat�...
To w�a�nie lepiej nie zak�czajamy go, poniewa� jest on jednym z nielicznych ciekawych temat�...
wi�c to dowodzi ze kole� by� po****** a to ze gra� w CSa to ma�y szczeg�....Jak to MaslaV mowi� go�� pewnie chodzi� w adidasach i jad� w Mcdonaldzie...i oni tak samo mog� by� winni...
A TV i komp rzeczywiscie pogarrszaj� wyniki w nauce jesli sie przesadzi......a wtedy niektorzy ludzie nie potrafi� zrozumie� swojego b��du i zwalaj� to na innych ktorzy zreszt� te� nie s� bez winy.....
Nie bede Pani wyprowadzal z bledu , niech jej bedzie ide zrobic milczenie owiec .....buhahahahahaha.
BTW:A jezeli Pani R. uwaza ze gry ucza przemocy to niech zlooka sobie wiadomosci , fakty, albo jakies niusy i niech poslucha ze jakis ludek rozerwal sie w tlumie,autobusie itp. zabil lub ranil 20 osob, czolgi wiechaly do strefy gazy, ostrzelano bazylike w Izraelu, wybuchla bomba, zamordowali Wladka S. pseudo Bombaline , zaparkowali samolot w biurze na 88 pietrze......lol , to teraz sam juz nie wiem gdzie jest tej przemocy wiecej w fikcyjnej grze czy real swiecie ???
Pani Rubanowicz nie jest autorka tego textu o counterstrie'u. Zaczelo sie od magazynu "Der Spiegel" gdzie pisza :
... Steinhauser spent much of his time playing violent computer video games. His favourite was called "Counterstrike" in which anti-terror units wearing masks battle each other to death.
Calosc artykulu jest tu na stronie CNN : http://www.cnn.com/2002/WORLD/europ...ting/index.html
Nasza polska "dziennikarka" nieco ubrawila ta histrorie z cs-em wykazujac zerowa znajomosc tematu.
Chimera: Masz racje - przeczytalem te artykuly, ale najciekawszy jest we Frnkfurter Allgemaine Zeitung (po niemiecku) --- > tam tez niezle brednie napisali ... P. Rubinowicz przeczytal pewnie wiekszosc tamtejszych gazet i polaczyla opinie Niemcow w jedna wielka bzdure !
PS. Ciekawe czy w ogole przejechala sie do Essen ?
KosiMazaki: Ty takze masz racje Ale nic nie mozna zrobic ... Gdybysmy grali w Sapera to takze, by nas oskarzano o rozne ciekawe rzeczy
AlieneK: komputer jest pomocny w nauce, gdy sie go dobrze wykorzysta, wiec do nauki, a nie do grania w tego glupiego, masakrycznego, zbrodniczego i krwistego Counter-Strike'a
przejrza��m ten artyk�l...i stwierdzam ze p. R. sie tyyyyyyyle naaaapewno napraaaaacowa�a przy przepisywaniu tego artyku�u....No a zeby nie wyglada�o tak samo to napisa�a kilka bzdor....
nie no... zenujace!!! uwielbiam counter-strika, lubie slipknota (people=shit to calkiem fajny utwor) a nie mam broni i nie jestem agresywna osoba (chyba). mam swietne oceny (zostalem przyjety do najlepszej szkoly w wiedniu; nie chwalac sie oczywiscie
) lubie tez oczywiscie filmy akcji gdzie leje sie krew. te rzeczy nie maja NIC wspolnego z tym jaka dana osoba jest. nie bede sie rozpisywal gdyz jest to taki bezsens... dopiero po takich tekstach osoby sie robia agresywne!!!
specman
to jest big lol
troszke pozmieniajmy fakty:
koles gra w potera slucha disko polo
i interesuje sie fantastyka ()
idzie do szkoly skacze z 3 pietra na miotle bo chce udawac pottera
to jest bezsens tak samo jak z cs'em
Napisane oryginalnie przez [FPP]Hammer
Partyzant: Dobre porownanieW sumie to kazda zdobycz cywilizacyjna wypacza nasza psychike. Lepiej wyjechac do krajow trzeciego swiata i zyc tak jak w wieku XIX lub jeszcze dawniej ...
Ale byloby zgodne z panujacymi realiami Bigamia na porzadku dziennym, krwisty obiadek itp
quote:
Napisane oryginalnie przez Partyzant
to jest big lol
troszke pozmieniajmy fakty:
koles gra w potera slucha disko polo
i interesuje sie fantastyka ()
idzie do szkoly skacze z 3 pietra na miotle bo chce udawac pottera![]()
to jest bezsens tak samo jak z cs'em
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 20:06.