FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=8)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=6216)

Posted by Cali on 08-05-2002 06:28:

Uzależnienie

A od czego wy jesteście uzależnieni

Posted by CybeR on 08-05-2002 08:07:

Zdefiniuj slowo "uzaleznienie"...

Posted by Tyfhus on 08-05-2002 08:27:

?????????????????????????

Wlasnie zdefiniuj slowo " uzaleznienie"

A tak na marginesie skoro jest w ankiecie uzaleznienie od jedzenia to czemu nie ma np. od sikania( filtrowania w nerkach), stawiania kloca(trawienia), oddychania, ruchow robaczkowych, bicia serca, obcinania paznokci, wydzielania hormonow, spania itp

Wiem, wiem - czepiam sie, ale nie moglem sie oprzec

<Graveworm - ' demonic dreams'>

'hand'

'I slit my wrists and quickly slip away...'

Posted by d4 on 08-05-2002 08:39:

Kurde, a można więcej niż jedną odpowiedź dać? :P

Posted by BartiZ on 08-05-2002 08:50:

W sumie uzależnie nie to trudno jest zdefiniować... Ale takie sikanie itd. to są przecie procesy życiowe, nie uzależnienie, ale równie dobrze sporzywanie niektórych "środków" to też proces życiowy... Hmm... Dziwne! Nawet bardzo... ale to głupie Tak czy siak to ja se PC'eta zaznacze

By no-one but myself
"
Vader - The Nomad

Posted by Hakan on 08-05-2002 08:50:

dalem na inne- alternatywny wybor niz jedna odpowiedz

Nieważne, kim jesteś I co z tobą zrobiono. Prędzej czy później zyskasz
prawo wyboru. Jesteś czymś więcej niż tylko sumą swoich części...
Nieważne jak doszło do twoich urodzin, jak do tej chwili toczyło się twoje życie!
Masz oczy, masz mózg i skalę wartości. Nie pozwól, by ktokolwiek cię oszukał,
nawet ja. A kiedy nadejdzie czas, jeśli nadejdzie, upewnij się, że wybierasz
samodzielnie. Nic co działo się wcześniej,nie będzie wtedy miało znaczenia.

Roger Zelazny „Książe chaosu”

Posted by CybeR on 08-05-2002 09:05:

Cool

Dla niektorych przydala by sie odpowiedz:
"Jestem uzalezniony od boarda"

Posted by chimera on 08-05-2002 09:36:

Chcialem zaglosowac na kompa ale po dluzszym zastanowieniu to wiecej nieprzespanych nocek mam przez ksiazki, ktore czytam na okraglo. :/ Jest na to lekarstwo ? :p

Posted by BartiZ on 08-05-2002 09:49:

quote:
Napisane oryginalnie przez chimera
Chcialem zaglosowac na kompa ale po dluzszym zastanowieniu to wiecej nieprzespanych nocek mam przez ksiazki, ktore czytam na okraglo. :/ Jest na to lekarstwo ? :p

Zacznij czytać czasopisma Może pomoże

By no-one but myself
"
Vader - The Nomad

Posted by on 08-05-2002 11:12:

komp, komp i tylko komp! nie mam innych uzaleznien, moze sa ale nie az tak widoczne jak to

Posted by trl on 08-05-2002 11:30:

kiedys to komp i quake3 ale teraz juz nie, gram znacznie mniej. w dniu dzisiejszym oswiadczam, ze jestem uzależniony psychicznie od ganji (marihuany).

Posted by Insmac_old on 08-05-2002 12:35:

Komputer. Zdecydowanie

Posted by weirdo on 08-05-2002 12:38:

komp

co to za opcja 'mezczyz' druga od dolu?

Posted by [FPP]Shooler on 08-05-2002 12:42:

quote:
Napisane oryginalnie przez Deadpool
Kurde, a można więcej niż jedną odpowiedź dać?

No ja wlasnie tez bym musial kilka zaznaczyc

1. Kobiety - bez nich sie nie da normalnie zyc
2. Alkohol - taki dodatek
3. Komputer - no cosh
4. Jedzenie - dobrze zjesci i wypic

Posted by Insmac_old on 08-05-2002 13:38:

quote:
Napisane oryginalnie przez weirdo
komp
co to za opcja 'mezczyz' druga od dolu?

to jest dla kobiet/pedaloof

Posted by Lesio on 08-05-2002 14:11:

Prawdopodobnie komputer ale ja sie do tego uzaleznienia nie przyznaje

Posted by Insmac_old on 08-05-2002 14:35:

quote:
Napisane oryginalnie przez Lesio
Prawdopodobnie komputer ale ja sie do tego uzaleznienia nie przyznaje

Ja się nie przyznaję...bo i tak wszyscy wiedzą, że jestem "przylepiony" do klawiatury

Posted by Venotom on 08-05-2002 15:25:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Insmac

to jest dla kobiet/pedaloof

Licz się ze słowami. Co prawda sam kiedyś takich jak Ty nazywałem "komputerowymi ciotami", ale przeprosiłem i wiem, że takie wyzywanie innych do niczego dobrego nie prowadzi.
Jak już co to powinno być "to jest dla kobiet/gejów".

Posted by Lesio on 08-05-2002 15:52:

quote:
Napisane oryginalnie przez Venotom

Licz się ze słowami. Co prawda sam kiedyś takich jak Ty nazywałem "komputerowymi ciotami", ale przeprosiłem i wiem, że takie wyzywanie innych do niczego dobrego nie prowadzi.
Jak już co to powinno być "to jest dla kobiet/gejów".

A nie kobiet/homoseksualistow?

Posted by Eustachy on 08-05-2002 15:59:

Venotom ze sie tak dosadnie wyraze śmierdzi od ciebie.... tolerancją... tolerancją ktorej nie musza posiadac az do tego stopnia zwykli ludzie... chcesz tu sobie stawać w obronie pedałów to sobie stawaj ale nie wymagaj od innych takiego samego podejscia... pedał to pedał i trzeba nazywac rzeczy po imieniu... nikt nie będzie na przyklad nazywał downa "inteligentnym inaczej" (choc moze to zły przyklad... akurat do downow nic nie mam) I pozwolisz jeszcze ze cie zacytuje: "Licz sie ze słowami" bo na "komputerowa ciote" to ty mi sie bardziej kwalifikujesz...

Posted by Eustachy on 08-05-2002 16:02:

quote:

idąc tokiem rozumowania Ventoma, Insmac powinien chyba napisac: niewiast/kochających inaczej bo słowo gej również może byc uznane za obrazliwe...

Posted by chimera on 08-05-2002 16:02:

quote:

Homoseksualistą mozna nazwac kobiete jak i mezczyzne wiec gej jest lepszym okresleniem :O

Posted by weirdo on 08-05-2002 18:10:

GL! no to zaloscie ankiete czy 'gej' czy 'homoseksualista' jest odpowiedniejszym okresleniem

Posted by on 08-05-2002 18:22:

quote:
Napisane oryginalnie przez weirdo
GL! no to zaloscie ankiete czy 'gej' czy 'homoseksualista' jest odpowiedniejszym okresleniem

taaaa i jeszcze o mojej skromnej osobie nikt nie wspomnial

Posted by Lesio on 08-05-2002 19:43:

quote:
Napisane oryginalnie przez chimera

Homoseksualistą mozna nazwac kobiete jak i mezczyzne wiec gej jest lepszym okresleniem :O

Racja

Eee, dajcie sobie juz spokoj z tym tematem moze?

Posted by rcube on 08-05-2002 20:38:

Jestem uzależniony od internetu (jakie głupie zdanie)

"Uzależnienie internetowe, IAD (z angielskiego Internet Addiction Disorder), nowy rodzaj nałogu polegający na ustawicznym spędzaniu czasu na kontaktach z komputerem, a zwłaszcza z siecią Internet, charakteryzujący się wewnętrznym przymusem “bycia w sieci” osoby uzależnionej.

Objawy uzależnienia internetowego: traktowanie komputera jako środka na łagodzenie stresu, odczuwanie irytacji w sytuacjach innych niż kontakt z komputerem, wydawanie coraz większej ilości pieniędzy na rachunki telefoniczne, podawanie nieprawdziwych danych na pytanie o czas spędzany przy komputerze. Według opinii psychiatrów amerykańskich uzależnieniu internetowemu ulega ponad 20 % użytkowników. Przeciętny uzależniony to mężczyzna w wieku około 30 lat, z wyższym wykształceniem, unikający kontaktów z otoczeniem, spędzający w Sieci co najmniej 20 godzin tygodniowo.

Uzależnienie internetowe podlega takiemu samemu leczeniu jak inne nałogi. Uzależnienie internetowe nie należy mylić z użytkowaniem sieci Internet w codziennym życiu, w szczególności z zarobkowaniem za jej pomocą."

Hasło opracowano na podstawie “Słownika Encyklopedycznego - Informatyka” Wydawnictwa Europa. Autor - Zdzisław Płoski. ISBN 83-87977-16-0. Rok wydania 1999.

OT
Minister Zdrowia i Opieki Społecznej

Posted by on 08-05-2002 20:42:

Re: Uzależnienie

quote:
Napisane oryginalnie przez |SUN|Cali

Ja od papierosow w sumie - ale raczej wole myslec ze "pale bo lubie". Poza tym zdarza mi sie wytrzymac pare dni bez tego i jakos nie wale glowa o sciane...

Oprocz tego chyba piwo bo do knajp wpadam co ~2~3 dni ale teraz bede to musial troche ograniczyc (qmpel namoovil mie na silownie a alkohol spala bialko )

Posted by on 08-05-2002 20:43:

Re: Uzależnienie

quote:
Napisane oryginalnie przez |SUN|Cali

Ja od papierosow w sumie - ale raczej wole myslec ze "pale bo lubie". Poza tym zdarza mi sie wytrzymac pare dni bez tego i jakos nie wale glowa o sciane...

Oprocz tego chyba piwo bo do knajp wpadam co ~2~3 dni ale teraz bede to musial troche ograniczyc (qmpel namoovil mie na silownie a alkohol spala bialko )

Btw to od sieci jush nie jestem uzalezniony bo jej nie mam ale zobaczymy od 1-szego czerwca...
nabijacz returnz

Posted by KillYou on 09-05-2002 19:57:

Petki to moj zywot, pale bo lubie to malo ja wrecz uwielbiam palic (co bedzie z tych moich pluc za 10 lat ), pale juz tak 4 lata i niepotrafie wytrzymac bez nich, do piwa jakos mnie nie cignie wypije najwyzej dla smaku raz na ruski rok.

Posted by Wania on 09-05-2002 23:10:

imho kobiety bez nich zycie jest o wiele smutniejsze przed klanowka / meczem trzeba skoczyc na odstresowanie

btw, szacun dla KillYou za 3manie sie oldschoolowej gierki jaka jest q1 !

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 00:48.