FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=8)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=6216)
Uzależnienie
A od czego wy jesteście uzależnieni
Zdefiniuj slowo "uzaleznienie"...
A tak na marginesie skoro jest w ankiecie uzaleznienie od jedzenia to czemu nie ma np. od sikania( filtrowania w nerkach), stawiania kloca(trawienia), oddychania, ruchow robaczkowych, bicia serca, obcinania paznokci, wydzielania hormonow, spania itp
Wiem, wiem - czepiam sie, ale nie moglem sie oprzec
<Graveworm - ' demonic dreams'>
'hand'
W sumie uzależnie nie to trudno jest zdefiniować... Ale takie sikanie itd. to są przecie procesy życiowe, nie uzależnienie, ale równie dobrze sporzywanie niektórych "środków" to też proces życiowy... Hmm... Dziwne! Nawet bardzo... ale to głupie Tak czy siak to ja se PC'eta zaznacze
By no-one but myself"
Vader - The Nomad
dalem na inne- alternatywny wybor niz jedna odpowiedz
Masz oczy, masz mózg i skalę wartości. Nie pozwól, by ktokolwiek cię oszukał,
nawet ja. A kiedy nadejdzie czas, jeśli nadejdzie, upewnij się, że wybierasz
samodzielnie. Nic co działo się wcześniej,nie będzie wtedy miało znaczenia.
Roger Zelazny „Książe chaosu”
Dla niektorych przydala by sie odpowiedz:
"Jestem uzalezniony od boarda"
Napisane oryginalnie przez chimera
Chcialem zaglosowac na kompa ale po dluzszym zastanowieniu to wiecej nieprzespanych nocek mam przez ksiazki, ktore czytam na okraglo. :/ Jest na to lekarstwo ? :p
By no-one but myself"
Vader - The Nomad
komp, komp i tylko komp! nie mam innych uzaleznien, moze sa ale nie az tak widoczne jak to
kiedys to komp i quake3 ale teraz juz nie, gram znacznie mniej. w dniu dzisiejszym oswiadczam, ze jestem uzależniony psychicznie od ganji (marihuany).
co to za opcja 'mezczyz' druga od dolu?
quote:
Napisane oryginalnie przez Deadpool
Kurde, a można więcej niż jedną odpowiedź dać?![]()
co to za opcja 'mezczyz' druga od dolu?![]()
Prawdopodobnie komputer ale ja sie do tego uzaleznienia nie przyznaje
Prawdopodobnie komputer ale ja sie do tego uzaleznienia nie przyznaje![]()
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Insmac
to jest dla kobiet/pedaloof![]()
quote:
Napisane oryginalnie przez Venotom
Licz się ze słowami. Co prawda sam kiedyś takich jak Ty nazywałem "komputerowymi ciotami", ale przeprosiłem i wiem, że takie wyzywanie innych do niczego dobrego nie prowadzi.
Jak już co to powinno być "to jest dla kobiet/gejów".
Venotom ze sie tak dosadnie wyraze śmierdzi od ciebie.... tolerancją... tolerancją ktorej nie musza posiadac az do tego stopnia zwykli ludzie... chcesz tu sobie stawać w obronie pedałów to sobie stawaj ale nie wymagaj od innych takiego samego podejscia... pedał to pedał i trzeba nazywac rzeczy po imieniu... nikt nie będzie na przyklad nazywał downa "inteligentnym inaczej" (choc moze to zły przyklad... akurat do downow nic nie mam) I pozwolisz jeszcze ze cie zacytuje: "Licz sie ze słowami" bo na "komputerowa ciote" to ty mi sie bardziej kwalifikujesz...
A nie kobiet/homoseksualistow?![]()
A nie kobiet/homoseksualistow?![]()
GL! no to zaloscie ankiete czy 'gej' czy 'homoseksualista' jest odpowiedniejszym okresleniem
quote:
Napisane oryginalnie przez weirdo
GL! no to zaloscie ankiete czy 'gej' czy 'homoseksualista' jest odpowiedniejszym okresleniem![]()
quote:
Napisane oryginalnie przez chimera
Homoseksualistą mozna nazwac kobiete jak i mezczyzne wiec gej jest lepszym okresleniem :O
"Uzależnienie internetowe, IAD (z angielskiego Internet Addiction Disorder), nowy rodzaj nałogu polegający na ustawicznym spędzaniu czasu na kontaktach z komputerem, a zwłaszcza z siecią Internet, charakteryzujący się wewnętrznym przymusem “bycia w sieci” osoby uzależnionej.
Objawy uzależnienia internetowego: traktowanie komputera jako środka na łagodzenie stresu, odczuwanie irytacji w sytuacjach innych niż kontakt z komputerem, wydawanie coraz większej ilości pieniędzy na rachunki telefoniczne, podawanie nieprawdziwych danych na pytanie o czas spędzany przy komputerze. Według opinii psychiatrów amerykańskich uzależnieniu internetowemu ulega ponad 20 % użytkowników. Przeciętny uzależniony to mężczyzna w wieku około 30 lat, z wyższym wykształceniem, unikający kontaktów z otoczeniem, spędzający w Sieci co najmniej 20 godzin tygodniowo.
Uzależnienie internetowe podlega takiemu samemu leczeniu jak inne nałogi. Uzależnienie internetowe nie należy mylić z użytkowaniem sieci Internet w codziennym życiu, w szczególności z zarobkowaniem za jej pomocą."
Hasło opracowano na podstawie “Słownika Encyklopedycznego - Informatyka” Wydawnictwa Europa. Autor - Zdzisław Płoski. ISBN 83-87977-16-0. Rok wydania 1999.
OT
Minister Zdrowia i Opieki Społecznej
Re: Uzależnienie
quote:
Napisane oryginalnie przez |SUN|Cali
Petki to moj zywot, pale bo lubie to malo ja wrecz uwielbiam palic (co bedzie z tych moich pluc za 10 lat ), pale juz tak 4 lata i niepotrafie wytrzymac bez nich, do piwa jakos mnie nie cignie wypije najwyzej dla smaku raz na ruski rok.
btw, szacun dla KillYou za 3manie sie oldschoolowej gierki jaka jest q1 !
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 00:48.