FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=10)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=6219)
HELP!!!Myszka mi "plywa"...
zainstalowalem sobie wlasnie CS, ale nie idzie grac - po wejsciu na jakikolwiek serwer poruszanie sie za pomoca myszki jest praktycznie niemozliwe - kazdy ruch "plywa", jakbym poruszal sie na lodowisku. czy moze ktos wie, co to jest i jak to naprawic/wy.....olic w kosmos?
jak postawie serwer lokalnie, nie ma takich efektow.
aha, mam p4, 512ram, tnt2, win xp, lacze 2mbit.
ja mialem taki problem jak chcialem sobie zagrac w samouka CS (w glownym menu jest jakas taka opcja gdzie sie podobno mozna nauczyc grac ). nie znam sie zbtnio na tym ale ztego co wiem to to pewnie wynika z tego ze masz zle ustawione opcje... np. jak masz ustawione open gl to nie powinienes miec 3dfx ustawionego jako ze masz tnt... wydaje mi sie ze odpowiedz jest w tym Menusie
GG 1090334
hmm ile masz fps ?
moze karta graficzna nawala
odpowiedz jest prosta
jesli ci plywa myszka to zakldam ze grasz w direct3d,
zmieniasz na opengl (jesli masz kartke nvida) i jedziesz :-)
wiem, bo mialem ten sam problem ....
pozdrawiam
Jak utonie to daj znac
Masz windowsa XP ?
Haha tez to mialem . Na windows XP nie dalo sie wogole grac, objawy byly identyczne. Zadne rady nie pomagaly. To cos z czestotliwoscia odswierzania myszy (ale ze mnie fach-man
). Dlatego wrocilem do ME
.
quote:
Napisane oryginalnie przez GreG
odpowiedz jest prosta
jesli ci plywa myszka to zakldam ze grasz w direct3d,
zmieniasz na opengl (jesli masz kartke nvida) i jedziesz :-)
wiem, bo mialem ten sam problem ....
pozdrawiam
A ja na odwrot - na 98 plywala a na Xp nie.
sorry ze takie glupie pytanie ale nie wiem o co w tym chodzi... zainstalowalem sobie cs'a retaila. ustawilem na open gl i gram. niestety wszystko jest rozmazane. nie ma zadnych widocznych dotali a nawet pieniadze i amunicja sa niewyrazne... probowalem na 3d grac ale nic nie dalo. na netowej wersji nie mialem problemow takich. mozecie mi pliz pomoc? pewnie to juz bylo ale nie wiedzialem... sorki
GG 1090334
quote:
Napisane oryginalnie przez fr3zzer
sorry ze takie glupie pytanie ale nie wiem o co w tym chodzi... zainstalowalem sobie cs'a retaila. ustawilem na open gl i gram. niestety wszystko jest rozmazane. nie ma zadnych widocznych dotali a nawet pieniadze i amunicja sa niewyrazne... probowalem na 3d grac ale nic nie dalo. na netowej wersji nie mialem problemow takich. mozecie mi pliz pomoc? pewnie to juz bylo ale nie wiedzialem... sorki
Nie trafiles C35
Po prostu "picmip" jest ustawiony na 2, a powinien byc na "0". Jest to o tyle ciekawa komenda, ze daje okolo 10-15 fps'ow wiecej, ale przy pogorszeniu grafiki ...
Wniosek koncowy: ustaw gl_picmip 0
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Hammer
Nie trafiles C35![]()
Po prostu "picmip" jest ustawiony na 2, a powinien byc na "0". Jest to o tyle ciekawa komenda, ze daje okolo 10-15 fps'ow wiecej, ale przy pogorszeniu grafiki ...
Wniosek koncowy: ustaw gl_picmip 0![]()
GG 1090334
z plywajaca mysza to wina karty graf, albo raczej sterownikow, u kumpla ktory mam tnt2 wloczyl 800 na 600 i plywa, a w 640 na 480 bylo dobrze, ale to bylo na windzie 98 wiec nie wiem czy to pomoze, aha zapomnialem doda�, dawajcie mi ocene 1 za posta, czyli 1 gwiazde, mam 3 jedynki, i popsulo bi mi to widok jakbym dosta� jak�� inna ocene.
Pisze nie na temat, ale z taka *******a nie ma sensu nowego topicu zakladac. A wiec jak dolacze sie do gry lub sam stworze serwer mam na ekranie, zaczynajacy sie od lewego gornego rogu, czarny prostokat o wymiarach 640x480 lub 800x600 z tekstami z menu. Mozna sie go pozbyc po zaladowaniu mapy, wchodzac do menu, a nastepnie z niego wychodzac. Niestety nie chce mi die tego robic za kazdym razem. Czy da sie to jakos usunac?
post napisalem w tym topicu, bo mi sie problemy skojazyly
Napisane oryginalnie przez eRbol
Pisze nie na temat, ale z taka *******a nie ma sensu nowego topicu zakladac. A wiec jak dolacze sie do gry lub sam stworze serwer mam na ekranie, zaczynajacy sie od lewego gornego rogu, czarny prostokat o wymiarach 640x480 lub 800x600 z tekstami z menu. Mozna sie go pozbyc po zaladowaniu mapy, wchodzac do menu, a nastepnie z niego wychodzac. Niestety nie chce mi die tego robic za kazdym razem. Czy da sie to jakos usunac?
post napisalem w tym topicu, bo mi sie problemy skojazyly![]()
Nie trafiles C35![]()
Wniosek koncowy: ustaw gl_picmip 0![]()
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]c35
btw. jestem "c35" a nie "C35"![]()
qrka chyba wam pomooc musze chlopcy
jak ktos chce grac na d3d i nie chce zeby mu mysz plywala to niech w konsoli wpisze...
gl_d3dflip 1
musi **** dzialac bo sam to mialem (albo zapomnialem komendy )... dacie rade!
btw. mozna to znalezc na oficjalnej stronie hl - jak fajnie...
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 04:51.