FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=8)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=6256)

Posted by chimera on 09-05-2002 14:28:

Question Leszek

Lech Wałęsa, prawdopodobnie będzie doradzał amerykańskiej firmie z branży nowych technologii Nu Tech Solutions. Jego zarobek ma wynosić blisko 10 tys. dolarów miesięcznie za m.in. formułowanie opinii na temat wydarzeń na świecie.

Były prezydent przyjął już tę propozycję, teraz trwa załatwianie niezbędnych formalności. Na temat swoich zarobków, Wałęsa prowadzi jeszcze końcowe rozmowy - "Jednak średniodyrektorzy zarabiają tam 10 tys. dolarów miesięcznie". Nowa praca będzie wymagała od Wałęsy co najmniej trzech wizyt w Stanach Zjednoczonych w roku i od 5 do 10 spotkań w Europie - "Przygotowywać mam też prasówkę, gdy będą jakieś ciekawe
wydarzenia" - dodał były prezydent.

Text z http://hacking.pl/news.php?id=1459

Hmm 1 kwietnia za nami wiec o co chodzi ?

Posted by [FPP]Shooler on 09-05-2002 14:57:

Przeciez ten koles nie wie nawet jak sie odpowiednio zachowac :o Jedyne co powinien robic to wymieniac zarowki na klatkach schodowych

Posted by [FPP]xen0m on 09-05-2002 15:03:

no to samo bylo w newsweeku napisane... jezeli sie na tym zna (jak by sie nie znal to by z nim nikt nie chcial pracowac) to niech sie tym zajmuje. nie widze problemu...

Shool: lepszy Walesa niz czerwony kwach... w tamtym czasie (1989r) nie widac bylo osoby, ktora by sobie lepiej poradzila niz Walesa. swoje zrobil i tego mu zabrac nie mozna.

Posted by chimera on 09-05-2002 16:38:

Xenom a moze wybrali go wylacznie z tego powodu, ze po wydarzeniach w Polsce stal sie bardzo slawny na swiecie i jego udzial w tej firmie moze przyniesc duze zyski.
Co do tego kto jest lepszy "czerwony" kwach czy "niebieski" leszek to teraz juz nie ma znaczenia poniewaz i tak nie cofniesz czasu i nie przekonamy sie co by bylo gdyby ...

Posted by [FPP]Shooler on 09-05-2002 16:45:

xen0m - ja nie umniejszam zaslog walesy - do przewrotu sie nadawal - ale nie nadaje sie ani do rzadzenia, ani tym bardziej do pracy w takiej firmie.

Przyklad masz - chocby AWS - totalne dno - doprowadzili gospodarke do ruiny

Posted by Ulraunt. on 09-05-2002 16:47:

a może ta forsa mu się należy? to dzięki niemu nie mamy w Polsce komunizmu

Posted by chimera on 09-05-2002 16:57:

Nie tylko aws sa winni - kazda polityk jest w mniejszym czy wiekszym stopniu zlodziejem wystarczy popatrzec na ich zarobki w sejmie + to co maja z wlasnych firm + to czego my nie widzimy. Ale nawet przy tym te 10K $ to i tak kupa kasy za pisanie jakis komentarzy do wydarzen na swiecie czy co on tam bedzie robil. A znajac zycie lechowi te artykuly beda pisali jego ludzie a on bedzie lezal do gory brzuchem i czasami wtracal jakies smieszne stwierdzenia.

"W tej Europie to są plusy dodatnie i ujemne" [c] Lech Wałęsa

Posted by [SPEC]Dzordz!!! on 09-05-2002 17:25:

gowno Teraz Walesa niech robi co chce i jak dla mnie AWS nie przez niego sie sie rozpdalo, ale gdyby nie walesa to bys teraz qwa zyl jak w jakims urugwaju. Gleboka komuna, karteczki na mieso i jeden hipermarket z Warszawie. Walesa to jedna z najwazniejszych osob w rozwoju Polski. Wlasciwie gdyby nie on to by nie bylo rozwoju...

Posted by Mistrzu on 09-05-2002 17:31:

AWS rospadlo sie nie przez Walese, to fakt. Ale to tylko moze wyjsc na dobre . Walesa ma duze zaslugi dla kraju. Jednak nie powinien juz sie zajmowac polityka. Tylko sie osmiesza ( haslo: czarne jest czarne, biale jest biale ). Zrobil swoje i powinien odejsc w blasku chwaly...

Posted by gizmo14 on 09-05-2002 19:26:

quote:
Napisane oryginalnie przez Mistrzu
AWS rospadlo sie nie przez Walese, to fakt. Ale to tylko moze wyjsc na dobre . Walesa ma duze zaslugi dla kraju. Jednak nie powinien juz sie zajmowac polityka. Tylko sie osmiesza ( haslo: czarne jest czarne, biale jest biale ). Zrobil swoje i powinien odejsc w blasku chwaly...

albo "Ani be ani me ani kukuryku"

Posted by on 09-05-2002 19:29:

aws doprowadzilo gospodarke do ruiny? a co robi teraz sld? jeszcze mi ktos powie, ze dobrze rzadza. jak widze ten usmieszek milera to mi sie noz w kieszeni otwiera.

Posted by Insmac_old on 09-05-2002 19:32:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Klarkash-ton
jak widze ten usmieszek milera to mi sie noz w kieszeni otwiera.

nawet nie czuje kiedy rymuje

Posted by KillYou on 09-05-2002 19:35:

AWS? SLD? bez roznicy i tak kazdy dba tylko o swoja dupe!!!!!!!

Posted by chimera on 09-05-2002 22:31:

Jest takie powiedzenie : "jestesmy 40-lat za murzynami" - moze troche przesadzone ale z takim podejsciem naszej kochanej wladzy do europy wejdziemy co najwyzej na czworakach.

Posted by Wania on 09-05-2002 23:08:

przeciez ten typ nie wie czym sie rozni komputer od telewizora, maszyny do pisania i skrzynki na narzedzia ..

nc wywala go z roboty po pierwszym spotkaniu

Posted by deathcrush on 10-05-2002 22:59:

co za topik, kazdy wtraca swoje 5 groszy na temat polityki, gowno o niej wiedzac...
zaloba panowie

Posted by chimera on 11-05-2002 09:32:

Hmm Leszek tez gowno wiedzial i zostal prezydentem. Pozatym o wielu sprawach gowno wiemy i jakos o nich dyskutujemy.

Posted by [FPP]xen0m on 11-05-2002 11:48:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Shooler
xen0m - ja nie umniejszam zaslog walesy - do przewrotu sie nadawal - ale nie nadaje sie ani do rzadzenia

zgadzam sie w 100%. na tamten okres byl dobry, ale do rzadzenie sie nie nadaje
quote:
ani tym bardziej do pracy w takiej firmie.

no ale jednak pracuje. przecie nad tym nie ma co dyskutowac czy sie nadaje. jest zatrudniony i juz. Bill G, jak wielu uwaza, tez sie nie najdae do rzadzenia swoja firma, a jednak to robi. jest wiele osob, ktore zajmuja stanowiska odbiegajace od umiejetnosci zawodowych, jednak jezeli tylko pracodawca bedzie chcial trzymac u sibie taka osoba to bedzie trzymal.
quote:
Przyklad masz - chocby AWS - totalne dno - doprowadzili gospodarke do ruiny

SLD robi jeszcze gorzej. moge sie o wszystko zalozyc, ze w przyszlych wyborach nie wygraja juz komuchy.

to co sld wprowadza to nie wiem co za glupek wymyslil. najlepszy dowod ministrowie Lapinski i Lebacka i Belka no i najwiekszy glupek Miller. no przeciez kazdy z ulicy by sie lepiej nadawal na ich stanowiska. Lapinski chce powrotu to ustroju sprzed 20lat kiedy to wszystko jest zarzadzane centralnie. "Ci zarobili za duzo to im zabierzemy, a ci sie obijaja to im damy, zeby bylo po prowno" lol wielki. iini bardzo podobnie. "Ten dobrze pracowal, duzo zarobil, to mu najwiecej zabierzemy - najwiekszy podatek damy. tak bedzie wiecej dla nas"

przeciez bez podatku liniowego Polska nawet nie ma szans dzwignac sie z kryzysu. nawet w Rosji wprowadzono podatek liniowy a w Pl jakos nie moga.

jedyna szansa dla Polski jest zupelna zmiana w prowadzeniu polityki.

cos na wzor Chile sprzed kilkunastu lat. Chile bylo panstwem strasznie komunistycznym. cos jak Pl teraz. przyszedl Pinochet, wypieprzyl wszystkich komuchow i zaczal tworzyc nowe panstwo. zaprosil uczniow Miltona Friedmana (autor "wolnego wyboru", geniusz w dziedzinie ekonomii), z uniwersytetu w Chicago, ktorzy stworzyli z Chile potege gospodarcza. oczywiscie wszystko opiera sie na gospodarce rynkowej. inaczej sie nie da teraz. najlepszy przyklad Szwecja. przez prowadzenie polityki socjaldemokratycznej ("rowne" spoleczenstwo (podatek nie liniowy itd.) i takie tam LOL'e) i tylko przez kryzys Erikssona panstwo traci mld USD. panstwo powinno tylko dbac o policje, wojsko, sady. reszta nalezy do ludzi i panstwo nie ma prawa sie w to mieszac. i tak trzeba zrobic w Pl.

najbardziej zdrowe sa pogladay Unii Polityki Realnej z Januszem Korwinem Mikke. czlowiek bardzo inteligentny i jeden z niwewielu, ktory otwarcie mowi o "demokracji" jako o zlym systemie - a tak jest. znam go prawie osobiscie bo moj starszy pisze artykuly o glupotach medycznych do Najwyzszego Czasu, ktorego zalozycielem jest wlasnie Mikke. imho najlepsze ugrupowanie w Pl.

zreszta najlepiej przeczytac "Wolny wybor" i juz wszystko sie rozumie. wtedy inteligentna osoba nawet sie nie zastanawia czy sld dobrze rzadzi. po prostu widzi ze to jeden wieli lol.

Posted by [FPP]xen0m on 11-05-2002 11:53:

quote:
Napisane oryginalnie przez tram-
co za topik, kazdy wtraca swoje 5 groszy na temat polityki, gowno o niej wiedzac...
zaloba panowie

kto nie wie ten nie wie... no offence
quote:
aws doprowadzilo gospodarke do ruiny? a co robi teraz sld? jeszcze mi ktos powie, ze dobrze rzadza. jak widze ten usmieszek milera to mi sie noz w kieszeni otwiera.

dokladnie

Posted by chimera on 11-05-2002 11:58:

Nie mozna z gory oceniac sld - zobaczymy za 4 lata jak bedzie wygladala Polska i wtedy zdecydujemy sie na kogo bedziemy glosowac.

Posted by [FPP]Saari on 11-05-2002 13:05:

quote:
Napisane oryginalnie przez tram-

Ja sie bez bicia przyznaje ze mam polityke w glebokim powazaniu, ze g o niej wiem i sie nie wypowiadam na ten temat

Posted by on 11-05-2002 13:23:

quote:
Napisane oryginalnie przez chimera
Nie mozna z gory oceniac sld - zobaczymy za 4 lata jak bedzie wygladala Polska i wtedy zdecydujemy sie na kogo bedziemy glosowac.

za 4 lata juz nie bedzie sensu glosowac bo Polska to bedzie ruina

Posted by chimera on 11-05-2002 13:41:

Ruina to ona byla od zawsze - teraz moze byc tylko lepiej.

Posted by Insmac_old on 11-05-2002 19:00:

Hmmm....dziś była jakaś parada w Warszawie pro-unijna...z tego co widziałem w telexpresie to rozentuzjazmowana mlodziez rzucala pro europejskie hasla "bedzie lepiej, mniejsze bezrobocie, dostatniej" etc.

A co wy o tym sądzicie?

Posted by [FPP]xen0m on 11-05-2002 19:21:

quote:

za 4 lata juz nie bedzie sensu glosowac bo Polska to bedzie ruina

dokladnie. jezeli sie nic nie zmieni to tak bedzie.

Posted by chimera on 11-05-2002 22:34:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Insmac
Hmmm....dziś była jakaś parada w Warszawie pro-unijna...z tego co widziałem w telexpresie to rozentuzjazmowana mlodziez rzucala pro europejskie hasla "bedzie lepiej, mniejsze bezrobocie, dostatniej" etc.

A co wy o tym sądzicie?

Wejscie do Uni Europejskiej jest krokiem w dobrym kierunku. Zgadzam sie co do opini rolnikow, ktorzy boja sie uni a dokladnie unijnych rolnikow, ktorzy zaczna masowo wykupywac polskie grunty i zakladac wielkie gospodarstwa skoncentrowane na produkcji jednego towaru zamiast jak to nasi rodzimi rolnicy wszystkiego. Ale ani sld ani aws zbytnio nie dbala o rolnictwo w Polsce. Dobra strona wejscia do uni jest to, ze Polskie firmy beda mialy lepsza mozliwosc swiadczenia swoich uslug w calej Europie, a wiadomo ze Polacy gdy im sie "godnie" placi potrafia pracowac. A co do bezrobocia to powinno sie zmniejszyc poniewaz duzo osob znajdzie zatrudnienie w innych krajach i zwolnia miejsca u nas w Polsce. Hmm ogolnie jestem za wejsciem zamiast odcinania sie od calej Europy.

Aha co do sporu pomiedzy aws a sld to obie partie sa nic nie warte. Walka miedzy nimi przypomina mi partie pokera raz wygrywa aws zbiera kase ze stolu a nastepnie wygrywa sld i tak w kolko - sorki za takie porownanie ale tak to widze. Powinna powstac nowa partia zlozona z poslow, ktorym zalezy na rozwoju Polski zamiast na nabijaniu sobie portfela. Ale latwo sie mowi.

Posted by rcube on 11-05-2002 22:50:

Nie chce mi sie czytać powyższych postów, to nie znaczy że nie mam do Was szacunku (ja Was tak naprawde bardzo cenie), ale mi sie poprostu nie chce

A więc Lecha należy szanować. Gość wpisał się do karty o tytule "Historia Polski". Przyczynił sie co wiemy i to w znacznym stopniu do rozwalenia komuny w naszej ojczyźnie, i jako prezydent przez 5 lat dobrze jej służył.................

napisze coś na ten temat więcej tzn później, ide sie pouczyć

.
.
.
.
.
.
I'm Back
a więc na czym to skończyłem
.........dlatego nie powinniśmy sie do niego czepiać.
Ehm... nie chce mi sie tera długiego posta picać to tak w skrócie co chciałem powiedziec . Musze se to na brudno napisać.

Posted by deathcrush on 11-05-2002 22:56:

bardzo... polityczne... podejscie do tematu

Posted by chimera on 11-05-2002 23:14:

Gdyby to ciebie wypchneli na czolo pochodu to ty bys zostal prezydentem - moim zdaniem to nie jest najlepszy sposob na szukanie odpowiedniego prezydenta. Naprawde zalosne.

Posted by Eustachy on 11-05-2002 23:20:

rcube zmiażdżyleś mnie tym postem...

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 14:43.