FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=1)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=6266)

Posted by PizzaDriver on 09-05-2002 17:59:

CGL#3 - debilizm

Witam.
Nie da sie ukryc ,ze robienie turnieju CGL na vq3 to skrajny debilizm. Uwazam ,ze powinnien odbyc sie na PM. Pozwole sobie wymienic kilka powodow:

-niedawno odbywaly sie mistrzostwa polski vq3 ,ale niestety zostaly odwolane ,bo frekwencja nie dopisala. Zdaza sie...Na zadupie (sorry) do Wagrwca na stosunkowo maly turniej PM ludzie przyjechali...

-poziom vq3 w Polsce jest zalosny - wlasciwie to nie ma nad czym sie rozpisywac ("lepiej plakac ,ze jest sie drugim na swiecie niz .ze dostaje sie w teamach od wysp owczych"...)

-na zachodnich stronach ludzie podniecaja sie byle demkiem (aktualnie anthena vs. matr0x - jakis sparing na necie)...oczywiscie Pm. Na ch-tv.com jedyne polskie dema to PM. btw. matr0x vs. krg ze slizgu#2 niedlugo bedzie mialo 1000 download'ow - to wiecej niz najchetniej sciagane demo Zero4. Warto tez przypomniec ,ze od Slizgu#2 nie bylo tak duzego turnieju.

to narazie na tyle. Pragne podkreslic ,ze nie jest proba zbesztania vq3 - argumentuje tylko ,ze cgl#3 bedzie lepszy na PM...no ofence dziewczyny.

moze ktos wymysli cos jeszcze? petycja do cgl'u o zmiane platformy?

Posted by BartiZ on 09-05-2002 18:06:

W sumie to racja �eby turnieja nie robi� vq3, a zrobi� na pm. Skoro ju� sie jest w czym� dobrym to lepiej trzyma� tak dalej. Ale przyda�o by si� te� co� aby rozbudzi� scene vq3 W sumie to ja sobie tutaj posta nabijam Bo i tak zas�aby jestem na jakikolwiek turniej A tak jeszcze dodam od siebie... �e nie lubie PM, czasem zagram, ale wole vq3

By no-one but myself
"
Vader - The Nomad

Posted by [T-13]AiKeN on 09-05-2002 19:27:

a mozeby zrobic 2 dywizje na cgl'u. Jedna vq3 druga na pm. Jednak kazdy musi sie zdecydowac tylko na jeden z nich. Troche to przezedziloby scene i spowodowalo wiele zamieszania, ale pogodzilo by wszystkich.

Posted by j@rzabek on 09-05-2002 19:41:

moze jak by sie wyslalo ze 100 listow z petycja o zmiane platformy to by moze dalo im to do myslenia..

ps- to z Wagrowcem to zajebisty przyklad...

Posted by PizzaDriver on 09-05-2002 20:05:

quote:
Napisane oryginalnie przez j@rzabek
moze jak by sie wyslalo ze 100 listow z petycja o zmiane platformy to by moze dalo im to do myslenia..

100 maili to nie problem...ale lepiej ,aby wszyscy gracze wiedzieli(znali powody) dlaczego just taka ,a nie inna platforma.

imo najlepiej byloby zrobic dwudniowy turniej i dwie platformy ,ale nie wiem ,czy jest to wykonalne...

Posted by toFu on 10-05-2002 05:50:

Thumbs up swinta prawda

kierowca dobrze gada Osobiscie jestem rowniez za tym zeby na Cgl3 grano cpma Polska jest promodowa potega czy sie to komus podoba czy nie ! Pewnie- vaniliowcy moga powiedziec ,ze tyle turnieji bylo juz granych na pm/cpma ,ze wreszcie nalezy zrobic wiekszy kompetiszion na Vq3 , ale wszyscy doskonale wiedza jaki w Polsce jest poziom cpma a jaki vq3... Nie wiem czy jest sens robienia turnieju wylacznie na vanili tylko poto ,zeby sie odbyl. Demka w porownaniu do tych z zachodu albo wschodu (jak kto woli) prezentowalyby sie delikatnie mowiac marnie
Moim zdaniem lepiej zrobic turniej na cpma i sprawic ,ze caly SWIAT znowu padnie na kolana i bedzie pod wielkim wrazeniem (miedzy innymi polskich demek). Na marginesie uwazam ,ze zrobie comba vq3/cpma na cegelu nie jest wcale takim glupim pomyslem I wilk bylby syty i owca cala ,ale jak znam zycie to juz sprawa jest przesadzona i na cgl beda lody vaniliowe
I zeby niecislosci nie bylo nie jestem jakims vaniliowym rasistom respect

Posted by Lucas on 10-05-2002 07:26:

Re: swinta prawda

No - cpma...

Teraz na q3.fpp.pl - i glosowac w ankiecie na cpma - bo cos vq3 prowadzi...

Posted by SweepeR on 10-05-2002 15:50:

CGL#3 na CPMA? Moze was zdziwie, ale w sumie jestem przeciw. Znaczy sie, moze nie przeciw, ale nie mam nic przeciwko temu, aby byl na VQ3.

Mowicie, ze polskie VQ3 to gowno. Moze, nie wiem, nie interesuje sie, ale chyba nic sie nie polepszy, jesli nie bedzie zadnych porzadnych turniejow, na ktorych mogliby sobie vanillowcy pograc. Tym bardziej, ze co poniektorzy maja szanse naprawde pokazac sie na europejskiej scenie VQ3. Wiem wiem, "jestesmy cudowni" na CPMA. Moze to i prawda, choc w sumie wcale tak cudownie nie jest.

Nie da sie ukryc, ze CPMA powoli w naszym cholernym kraju upada. Troche szkoda, ale tak ja to widze. Wystarczy popatrzec na wyniki ankiet, etc.

Chlopakom od VQ3 tez nalezy sie dobra zabawa, tez naleza sie dobre turnieje, tez nalezy poswiecic uwage. U nas na boardzie akurat chyba wiekszosc jest za CPMA, wogole wydaje mi sie, ze FPP.PL jest poniekad pro-CPMA, gdy tymczasem org jest pro-VQ3 i jest ostoja polskiej sceny VQ3. Wiec w sumie jezeli zaczynac jakakolwiek dyskusje to tam. Ale IMO zadnej takiej dyskusji nie powinno byc. Po pierwsze - decyzja i tak raczej na 100% nie zostanie zmieniona, po drugie - jak juz pisalem vanillowcy powinni tez miec swoje imprezy, tez duze i wreszcie po trzecie - znowu zacznie sie wojna VQ3 vs. CPMA, a to bezsens.

Nie bojcie sie - turniejow CPMA jeszcze w Polsce nie zabraknie, w koncu jestesmy podobno "stolica ProMode'a" (lol). Zachowajmy sie jak prawdziwi rycerze i pozwolmy naszym "brothers in arms" tez sobie pograc zajebiscie. Zreszta, przeciez i tak nie mamy nic do gadania w tej kwestii.

Krogoth jest szefem od Q3 w CGL (chyba), a wiemy przeciez ze on gra na VQ3. I raczej decyzji nie zmieni. I dobrze.

Posted by SweepeR on 10-05-2002 16:32:

A moze jednak nie?

http://www.cgl.pl i stukac w ankiete Oczywiscie CPMA

Posted by Fuss on 10-05-2002 16:33:

Exclamation Kolejna ankieta

W zwiazku z toczaca sie dyskusja postanowilem przeprowadzic ankiete wsrod graczy, abyscie to wlasnie Wy zadecydowali czy na CGL III bedzie cpma czy vq3. Zapraszam wszystkich: www.cgl.pl.

Posted by j@rzabek on 10-05-2002 17:09:

to nic nie zmieni..wiadomo ze vq3 wygra..
jezeli zrobia CGL#3 na vq3 to jestem w stanie dac reke sobie uciac ze bedzie to drugi VERO...

polska scena vq3 jest mocna tylko w gebie....

Posted by krogoth on 10-05-2002 18:20:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]SweepeR
Krogoth jest szefem od Q3 w CGL (chyba), a wiemy przeciez ze on gra na VQ3. I raczej decyzji nie zmieni. I dobrze.

Nie jestem zwiazany z organizajca CGL#3 w zaden sposob.

Posted by Infinite on 10-05-2002 20:05:

krg: i cale szczescie
bo juz chcialem na ciebie wine zwalic

no ale co do mojej opinii to robienie turnieju na vq3 w tym kraju to kompletny bezsens a to dlatego ze jest malo ludzi ktorzy graja na tej platformie

imho bardzo dobrze bo vq3 smierdzi szczawiem i jest tak szybkie jak nacpana dzdzownica pod gorke

Posted by [T-13]AiKeN on 10-05-2002 20:11:

imho nie powinnismy odrzucac calkowicie cpma, ale w miare mozliwosci wspierac vq3. Jesli chodzi o cgl3 to najlepiej na 2 platformach, tylko w jakis sposob to zrobic? Dodatkowi sponsorzy, przedluzenie imprezy?. Trudna sprawa, ale wyjscie najlepsze. Nie ma co ukrywac tego, ze nasz poziom w pm jest wysoki na tle reszty swiata i to powinno byc jakos wyeksponowane, a tymczasem nikt nawet nie oczekuje Polakow na swiatowej scenie. Siedzimy zamknieci w kraju i wymiatamy sie nawzajem, zamiast skopac dupe paru mekon'om . Tzn tak bylo do niedawna, bo teraz troche sie to posypalo, ale mimo wszystko moglibysmy sie wreszcie skonfrontowac z kims z zewnatrz, a nie tylko demka na xsr'ach uploadowac . Jak to sweep pisal, niemce mialy sie pojawic na turnieju - bardzo dobrze. Zarposic cala elite i mozna wtedy cgl rozgrywac na cpma. W innym przypadku lepiej zainwestowac w rozwoj vanilli.

Posted by [FPP]ziel1na on 10-05-2002 22:19:

dobra ludziska jesli chcecie (tak jak ja) zeby cgl#3 byl na cpma to glosujcie na www.cgl.pl
w tej chwili patrzalem i jest 50%-VQ3 i 48 %CPMA
mala strata, jeszcze mozna odrobic a wiec do roboty

Posted by Lo_fatt on 10-05-2002 22:26:

dobra ludziska jesli chcecie (tak jak ja) zeby cgl#3 byl na Vq3 to glosujcie na www.cgl.pl
w tej chwili patrzalem i jest 52%-VQ3 i 47 %CPMA
mala przewaga, jeszcze mozna ich odsadzic a wiec do roboty

Posted by [FPP]ziel1na on 10-05-2002 22:32:

cicho to miala byc motywacja
btw. szybko sie zmiania

Posted by Infinite on 11-05-2002 10:57:

nie! masakra!
vq3 wygrywa!
absurd...

Posted by t0d on 11-05-2002 11:44:

quote:
Napisane oryginalnie przez Infinite
nie! masakra!
vq3 wygrywa!
absurd...

VQ3 59%
CPMA 39%
Wszystko mi jedno 1%

po�wiczcie sobie inne mapki ni� cpm1a moze pro-q3dm6 z server_promode "0"

Art.226 �3. KK - Kto publicznie zniewa�a lub poni�a konstytucyjny organ RP,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolno�ci albo pozbawienia wolno�ci do lat 2.

Posted by PizzaDriver on 11-05-2002 12:11:

quote:
Napisane oryginalnie przez t0d

VQ3 59%
CPMA 39%
Wszystko mi jedno 1%

po�wiczcie sobie inne mapki ni� cpm1a moze pro-q3dm6 z server_promode "0"

spox juz jest 41% dla cpma >8-]]]

Posted by j@rzabek on 11-05-2002 13:00:

quote:
Napisane oryginalnie przez PizzaDriver

spox juz jest 41% dla cpma >8-]]]

heh.juz jest wiecej....
ps- mam modem tak, �e bedzie cos czuje pare glosow w ciagu godizny...

Posted by Fuss on 11-05-2002 13:53:

j@rzabek, j@rzabek, j@rzabek

quote:

heh.juz jest wiecej....

Tak, nie ma to jak uczciwo�� ludzka...

P.S. Modem Ci nic nie pomo�e.

Posted by PizzaDriver on 11-05-2002 13:54:

quote:

heh.juz jest wiecej....

sorry za nabijanie ,ale CPMa juz prowadzi na cgl.pl 8-)))

Posted by SweepeR on 11-05-2002 14:03:

quote:
Napisane oryginalnie przez krogoth
Nie jestem zwiazany z organizajca CGL#3 w zaden sposob.

Na stronce jestes wsrod organizatorow...

Co do ankiety to chcialbym zwrocic uwage organizatorow, ze raczej nie bedzie miala rzeczywistych wynikow. Full ludzi rowniotko co godzine wchodzi na strone i glosuje... To nie jest ankieta, sonda, tylko walka. O to kto lepiej potrafi spamowac ankiete \o/

Posted by j@rzabek on 11-05-2002 14:16:

No wlasnie...to jest walka..ja juz mam za soba jakiej 10-15 glosow

ps- kiedy ta ankieta sie konczy...?

Posted by j@rzabek on 11-05-2002 14:17:

Re: j@rzabek, j@rzabek, j@rzabek

quote:
Napisane oryginalnie przez Fuss

Tak, nie ma to jak uczciwo�� ludzka...

P.S. Modem Ci nic nie pomo�e.

heh...czy�by..?

Posted by [FPP]ziel1na on 11-05-2002 19:36:

no a teraz juz jest 59 do 40 %dla CPMA
oh jeahhhhhhhhh

Posted by j@rzabek on 11-05-2002 20:48:

heh...moze wygramy! KLIKA�! CPMA RULZ!

Posted by l0sman on 11-05-2002 21:51:

Thumbs down

Sweeper why zdradzi�e� pm , niedawno twierdzi�e� �e jest the best i wogule

ps: kiedy ten turniej bedzie we wrocku(benek m�wi� �e 7 czerwca) i jakie fastrail i cooldown???

Posted by [FPP]xen0m on 11-05-2002 23:00:

Sweep nic nie zdradzil. nadal jest za cpma...

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 15:23.