FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=1)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=6281)

Posted by DamnDog on 10-05-2002 14:40:

First Person Perspective Maperzy polskiego narodu: ŁĄCZMY SIĘ !

no wlasnie brakuje mi takiego serwisu mapkowego w Polsce jak lvl na planetquake. wartoby bylo takie cos zrobic, czyz nie ? q3.fpp.pl/bsp czy cos takiego. trzeba tylko zgarnac grupke maperow i razem cos wymyslic, jakies map paki na polskie turnieje porobic, fajnie by byle, co? codziennie jakas betke wypuscic, jakies ankiety, zyczenia graczy, i wiele wiecej. na q3.fpp.pl nie ma wogole dzialu mapki. no i co sa chetni? bo jestem (jak na razie). na q3arena.gry.wp.pl jest dzial z mapkami polskimi, ale jakos slabo zorganizowany, tylko kilka jest, ale pewnie niedlugo bedzie wiencej. przydalo by sie zrobic cos wiekszego z rozmachem.

Posted by Lucas on 10-05-2002 15:08:

Re: Maperzy polskiego narodu: ŁĄCZMY SIĘ !

Dzial mapy - to ja "robie" ponad rok...

"robie" = czekam na download. Formula jest przygotowana - nie jest skomplikowana.... krotkie opisy - dobre mamy maja rozwiniecie na pod stronach...

Zas co do polskich map - to malo ich...

Posted by SweepeR on 10-05-2002 15:59:

Primo - polskich map za wiele nie uswiadczysz... Moze i jest pare, ale khem, jakby to powiedziec... Najlepsze to one nie sa Wiesz, mapki w stylu "szescian + kilka scian + mnostwo broni" chyba nie zasluguja na pokazywanie ich szerzej. Ofcoz, sa tez dobre polskie mapy, jest kilku zajebistych mapperow (mess, RedDot), ale to troche malo...

Secundo - A slyszales o Polish Custom Map Center ? Pod skrzydlami orga.

Posted by BartiZ on 10-05-2002 17:00:

tutorials

Tak skoro już o mapach, to zna ktoś może kilka stron z naprawde dobrymi tutorialami do radianta ?? Ja obecnie robie mapke... od kilku miesięcy, ale nie moge skończyć Może by mi jakie tuty pomogły. A co do polskiego lvl to zły pomysł nie jest... tylko że org już się nim zajoł, a i mapperów jest malusieńko....

By no-one but myself
"
Vader - The Nomad

Posted by Infinite on 10-05-2002 20:07:

no ale po co?!!!!!!!!!!!
i tak wszyscy graja cpm1a i cpm3!!!!
juz tymi mapami!!!!!

Posted by BartiZ on 11-05-2002 06:16:

quote:
Napisane oryginalnie przez Infinite
no ale po co?!!!!!!!!!!!
juz tymi mapami!!!!!

W sumie racja... wszyscy grają na wypróbowanych starych mapkach. Nawet chyba im sie nie śni o czym innym... Eeeejj, a może niektórzy nie wiedzą że są inne mapy ?

By no-one but myself
"
Vader - The Nomad

Posted by DamnDog on 11-05-2002 09:05:

no ta...

jak myslalem...nic tylko sami pesymisci. poto bylaby ta stronka zeby odnalezs kilku gosci z talenten. a moze by cos z tego bylo...
a nie byloby fajnie gdyby na polskich turniejach polscy gracze grali na polskich mapach? ludzie tu chodzi o idee.
a co do orga to widzialem i napisalem co to, chyba przejde sie na tamtego boarda...

Posted by Goth1c on 11-05-2002 15:11:

quote:
Napisane oryginalnie przez Infinite
no ale po co?!!!!!!!!!!!
juz tymi mapami!!!!!

właśnie dlatego powinnismy wprowadzac inne mapki.niech wiara sobie pogra na czyms innym

Posted by BartiZ on 11-05-2002 21:36:

Wink mapki...

quote:
Napisane oryginalnie przez Goth1c

właśnie dlatego powinnismy wprowadzac inne mapki.niech wiara sobie pogra na czyms innym

Tak, wprowadzić... nie problem, ale namówić na takowe mapki to jest problem. Jak ludzie nie lubią(nie znają) tak starych mapek jak cpm4..., jeszcze ani razu na servie vq3 nie widzialem mapki cpm4. A jak sie nawet zawotuje to nic z tego nie wyjdzie. Albo wiem, pusuwać z serwerów standardowe mapki (czy tam te na których sie w kółko gra) i powstawiać nowe

By no-one but myself
"
Vader - The Nomad

Posted by Goth1c on 12-05-2002 19:13:

Re: mapki...

quote:
Napisane oryginalnie przez BartiZ

Tak, wprowadzić... nie problem, ale namówić na takowe mapki to jest problem. Jak ludzie nie lubią(nie znają) tak starych mapek jak cpm4..., jeszcze ani razu na servie vq3 nie widzialem mapki cpm4. A jak sie nawet zawotuje to nic z tego nie wyjdzie. Albo wiem, pusuwać z serwerów standardowe mapki (czy tam te na których sie w kółko gra) i powstawiać nowe

Jakma byc serwer z custom maps to maja byc tylko custom mapy lol a nie zadne cpm1a i cpm3.
jak ktos bedzie chcial pograc na innych mapach to tam wejdzie a jak an cepeemach to pojdzie na lc

Posted by Lukin on 16-05-2002 18:49:

Brakuje czegos takiego w Polsce, rzeczywiscie. Wogole mam wrazenie, ze polska scena q3 jest kulawa - w czasach q2, qw polskich leveli, skinow, etc. bylo pod dostatkiem. Teraz wiecej tego typu rzeczy jest do CS i UT. Tymczasem dla Q3 nic. Jakies mapki można znaleźć, ale brakuje strony, która by to wszystko segregowała, czy linkow do stron tworcow.
Na orgu i graczu są działy z polskimi mapami, ale o tym jak niepełne są to zbiory świadczy fakt, że w obu serwisach sa rozne mapy.

P.S. Na koniec beszczelna reklama: na http://www.lukin.prv.pl leży plik z mapą mojego autorstwa. Był o tym news na fpp.pl, ale ciekaw jestem waszych opinii.

P.S. 2 - do ekipy fpp.pl: nie działa e-mail [email protected]

Posted by Lucas on 16-05-2002 22:52:

quote:
Napisane oryginalnie przez Lukin
P.S. 2 - do ekipy fpp.pl: nie działa e-mail [email protected]

Juz powinien (mielismy zmiane serwera pocztowego)... sprawdze aliasy...

Posted by Goth1c on 16-05-2002 23:23:

quote:
Napisane oryginalnie przez Lukin

P.S. Na koniec beszczelna reklama: na http://www.lukin.prv.pl leży plik z mapą mojego autorstwa. Był o tym news na fpp.pl, ale ciekaw jestem waszych opinii.

za mapke 5/10.
ale po 7 min testowania udalo mi sie zrobic taki maly i prosty trik.

Posted by Lukin on 17-05-2002 19:35:

quote:
Napisane oryginalnie przez Goth1c
po 7 min testowania udalo mi sie zrobic taki maly i prosty trik.

Coś podobnego można zrobić w drugim pomieszczeniu, skacząc po żółtą kamizelkę. Można zrobić jeszcze kilka prostszych i mniej przydatnych trików, ale jakich - nie zdradzę

Mozna prosic o uzasadnienie oceny ?

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 01:56.