FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=77)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=6361)
Posted by [FPP]Shooler on 13-05-2002 12:47:
SDI vs XP
Slyszalem ze pod Windows XP sa jakies problemy z instalacja i dzialaniem SDI - ktos ma xp i siedzi na SDI?
Wydaje mi sie? 

Posted by chimera on 13-05-2002 13:51:
Wydaje cie sie.

Jak nie bede musial nigdzie z dyskiem latac to za tydzien dam kolejna fotke
Aha co do stabilnosci prockow amd. Mam athlona i jakos po tygodniu non stop pracy nie zanotowalem zadnego zwisu wiec ludzie mowiacy "intel stabilny" niech wsadza go sobie gleboko w d...
Mam win2k +sp3beta ale winxp jest na tym samym syfie robiony wiec tak samo sie bedzie zachowywal :p
Posted by [FPP]Shooler on 13-05-2002 17:26:
Fucktycznie
wszystko dziala
troche wiecej kombinowania niz przy 98se ale dziala
Dzieki Chimera 

Posted by [FPP]Shooler on 13-05-2002 18:54:
Potrzebuje jeszcze sterownikow do karty muzycznej AC97 (zintegrowana na plytce ECS K7VTA3) - znalazlem na stronie producenta, ale plik *.zip jest padniety

Posted by d4 on 13-05-2002 22:26:
quote:
Napisane oryginalnie przez chimera
Wydaje cie sie.
Eciepecie.
Czytaj : http://win2k.pl/sections.php?op=vie...le&artid=74__________________
b * d r u n k * and b * p r o u d *
Posted by chimera on 13-05-2002 22:35:
quote:
Napisane oryginalnie przez Deadpool
Eciepecie.
Czytaj : http://win2k.pl/sections.php?op=vie...le&artid=74
Eciepecie - sa ludzie i sa mlotki - jak nie potrafia sobie windowsa zrobic to maja zwisy co 5 miut - ich pech.
Ta� ta� deadpool
Posted by [FPP]Shooler on 13-05-2002 22:43:
Mi sie udalo SDI zainstalowac po 20 min, a nie mam najnowszej wersji XP
- gorzej z muzyczna - qfa zame konflikty sa - win sie nawet nie moze zdecydowac czy w biosie jest ona wlaczona czy nie 

Posted by [FPP]xen0m on 13-05-2002 23:16:
no sdi jest latwo zainstalowac... ale Shool, po co Ci XP?
Posted by [FPP]Shooler on 14-05-2002 07:02:
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]xen0m
no sdi jest latwo zainstalowac... ale Shool, po co Ci XP?
Zastanawialem sie czy to zainstalowac, ale bluescreen i wszystkie "nieprawidlowe operacje" w 98se mnie juz zaczely dobijac. Teraz komp pracuje od 15h i jak narazie 0 awarii (kumpel ma go od 3miesiecy i jak narazie 4 razy mu sie powiesli) 

Posted by d4 on 14-05-2002 09:08:
quote:
Napisane oryginalnie przez chimera
Eciepecie - sa ludzie i sa mlotki - jak nie potrafia sobie windowsa zrobic to maja zwisy co 5 miut - ich pech.
Ta� ta� deadpool :)
Tererere.
Wydaje mi si�, �e m�wimy o 2ch zupe�nie r�nych rzeczach :P SDI zainstalowa� na Xp jest dziecinnie �atwo - zajmuje to oko�o 30-90 sec. Natomiast stabilno�� XP/2K+SDI jest nieweso�a /nawet Microsoft si� tym zaj��, ale czyta� nie umiecie widocznie :P/ ze wzgl�du na inne protoko�y sieciowe /chodzi g��wnie o zabezpieczenia i wsp�prac� z innymi protoko�ami/procesami/. Wiadomo, �e na przyk�ad setry nvidia`i powoduj� zaci�cia SDI. Je�eli by si� jecha�o na standartowych MS sterach do kart Nvidia`i to zwieszek/zaci�� nie ma, dziwne. Je�eli SDI u�ywa si� tylko do ogl�dania stron, �ci�gania plik�w /niewielu i z jednego miejsca/ to mo�na nie zauwa�y� problemu. Pojawi si� on, kiedy zostawisz kompa na noc, �ci�gasz pliki z 4rech miejsc a na 3 miejsa uploadujesz. Wtedy mo�e si� pojawi� zwieszka, ale nie musi. Wka�dym razie problem SDI + XP/2K istnieje.__________________
b * d r u n k * and b * p r o u d *
Posted by [FPP]xen0m on 14-05-2002 12:34:
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Shooler
Zastanawialem sie czy to zainstalowac, ale bluescreen i wszystkie "nieprawidlowe operacje" w 98se mnie juz zaczely dobijac. Teraz komp pracuje od 15h i jak narazie 0 awarii (kumpel ma go od 3miesiecy i jak narazie 4 razy mu sie powiesli)
ja w win98 czasami filmy po 3 dni sciagalem i tez sie nie wieszal 
a win2000 jest lepszy imho niz xp
Posted by chimera on 14-05-2002 13:02:
quote:
Napisane oryginalnie przez Deadpool
Tererere.
...
Jak mowilem u mnie ten problem nie istnieje. Mam stery z nvidia 12.41, jak cos sciagam to zazwyczaj po pare rzeczy na raz. Na nocki zarzucam jak mam cos duzego do zassania i leci non-stop po 11kB/s czyli max tego co SDI moze wyciagnac i nie mam z tym problemow. Zadnych latek z microshitu nie instalowalem i nie mam zamiaru - chyba, ze dadza ta latke do sp3 wtedy bede musial (znajac zycie i microshit dopiero wtedy zacznie sie wszystko jeb.ac
).
Posted by Jarek on 15-05-2002 10:41:
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]xen0m
ja w win98 czasami filmy po 3 dni sciagalem i tez sie nie wieszal 
a win2000 jest lepszy imho niz xp
No to facet miales szczescie z tym 98 
Win2k i WinXp s� bardzo podobne do siebie.
2k ma jeden wielgachny ( jak dlamnie ) minus mianowicie obs�uga gier.
Nie zdazylo mi sie jeszcze zeby jakas ( nowa ) gra nie chciala sie odpalic pod tym oesem, ale za to gry chodza duuuzo wolniej, i gozej wygladaja niz pod XP.
Polecam odpalic Operation Flashpoint na max detalach, lookn�� w "trawe" i przpatrze� sie texturkom.
Pozniej to samo zrobi� pod xp...
Roznica jest osza�amiaj�ca....
Z drugiej strony xp jest ciut jeszcze nie dorobiony ( 2k + sp2 = szczyt stabilno��i jak na win
)
Ms na dodatek nie spieszy si� z wydaniem SP takiego jak do 2k - a podejzewam �e rozwia�o by to wsztstkie - ostateczne w�tpliwo�ci je�li chodzi o ten systemik 
Windows XP Professional (5.1 - 2600), [installed for]: 3w 6d 22h 31m, [uptime]: 1d 21h 48m 36s, [record]: 4d 22h 12m 25s
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 04:21.