FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=8)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=6465)
Atak Klonów
Byłem wczoraj wieczorem na tym filmie...i co się okazało?
Genialny! Teraz G. Lucas postawił przede wszystkim na widowiskowość i szybką akcję, co widać już na samym początku (pościg rodem z 5 elementu... czyli pierwowzór to Blade Runner)... Znakomicie przeprowadzone sceny walk na miecze świetlne (swoja droga mistrz yoda wyglada troche nienaturalnie, jak odbija sie od ścian jak pilka ), Lucas czerpal garsciami z roznych innych filmow, np: Gladiator - walka w obiekcie Koloseo-podobnym, LoTR - Saruman ("Dooku" - ten sam aktor) namawia Obi Wana Kenobiego do przejścia na ciemna strone etc...Dodatkowo świetna gra H. Christensena i Amidali (Natalie Portman... mmm
)
Ogólnie film wypas, zachecam wszystkich do wycieczki 'ins kino', czekam na wasze zdania na ten temat.
Re: Atak Klonów
mam małe pytanko - film ten jest bardzie podobny do Episodu I (bleee) "Mroczne widmo" czy do Episodu VI (jeee) "Powrót Dżedaj" ???
quote:
Napisane oryginalnie przez t0d
mam małe pytanko - film ten jest bardzie podobny do Episodu I (bleee) "Mroczne widmo" czy do Episodu VI (jeee) "Powrót Dżedaj" ???
Re: Re: Re: Atak Klonów
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Insmac
Powrót Jedi![]()
Jak idziesz do kina to najpierw sobie strzel 2 mocne kawy, bo na początku można zasnąć. Dopiero końcówka rox /szczególnie Yoda/.
[...] Jak idziesz do kina to najpierw sobie strzel 2 mocne kawy, bo na początku można zasnąć.. [...]
Yes, this story ends with my end, with my death tomorrow
(c) Edgard Allan Poe - The Black Cat
(...)
Mój avatar pochodzi z gazety "NIE" z tematu "Czy w polsce będzie jeszcze tańsza wódka"
Moi koledzy tez sie wypowiadali bardzo pozytwynie na temat nowcyh 'Gwiezdnych Wojen" i ty sie dobrze wypowiadasz chyba sie dzisiaj wybiore . Mroczne widmo mi sie nie podobalo za bardzo tylko ten wyscig byl super zrobiony :>
Ta scena kiedy Jedi walczą zajebana jest.
A szczegołnie końcowa bitwa.
A kiedy Yoda walczył , to całe kino u mnie brechtało. ;D
Napisane oryginalnie przez bizonek
A kiedy Yoda walczył , to całe kino u mnie brechtało. ;D
Wreszcie się dowiedziałem troche o Boba Fettcie
ps. u mnie tez jak yoda wyciagnal miecz wszyscy sie smiali
Film fajny, dobry ale nie bardzo dobry. Tak naszpikowany efektami, przebajerowany ze az smiac sie chce. Czasami wyglada strasznie kiczowato jak np scena poscigu w miescie, czy walka z potworkami na arenie.
Ale sa tez dobre momenty- ostatnia scena chyba najlepsza,
spodobala sie mroczna postac Fetta Bounty Huntera , Saruman , Amidala i Yoda-skaczacy-pokemon
Ogolnie 7/10
jak i to w kazdym przypadku bywalo i u mnie podczas seansu ludzie sie smiali na widok yody z mieczem.. ale to chyba normalne skoro jestesmy przyzwyczajeni do wizerunku tego malego mistrza z laseczka.. ogolnie 9/10.. -1 za ten watek milosny
wlasnie wrocilem z kina - film jest zajebisty!!!!!!!! te efekty urwaly mi glowe! aaaaaaa! ja chce jeszcze raz!!
Ja kce miec takiego malego slodkiego klonika Bobe
Ogolnie film swietny - 11/10 (za Fettow... bez nich 9/10 - Lotr byl lepsiejszy
)
Ogladac filmu na monitorze niewypada a drugi raz do kina jakos mnie nie ciagnie.
a drugi raz do kina jakos mnie nie ciagnie.
saari.deviantart.com
Zaskoczyliście mnie. Właśnie rozmawiałem z kumplem, który był, oglądał cały i stwierdził, że to kicha i gdyby nie był ze znajomymi to by wyszedł wcześniej z kina.
Jestem zdezorientowany.
"Niech przeciwnik muśnie twą skórę gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj się na bezpiecznym uniknięciu - połóż swe życie przed nim"
sluchaj ogolu.. wie lepiej
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]glan
sluchaj ogolu.. wie lepiej![]()
"Niech przeciwnik muśnie twą skórę gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj się na bezpiecznym uniknięciu - połóż swe życie przed nim"
quote:
Napisane oryginalnie przez killertowa
Spora część ogółu wybrała samoobronę
No....uwaga....ja sie wlasnie wybieram na film
Zobaczymy co wytforzyl pan G.Lucas
hmm bylem na filmie i jest on wyk#@$@#
jak i to w kazdym przypadku bywalo i u mnie podczas seansu ludzie sie smiali na widok yody z mieczem.. ale to chyba normalneskoro jestesmy przyzwyczajeni do wizerunku tego malego mistrza z laseczka.. ogolnie 9/10.. -1 za ten watek milosny
![]()
Albo ta zagrywka ala western, jak swój miecz odsłonił. ;>
Napisane oryginalnie przez bizonek
Albo ta zagrywka ala western, jak swój miecz odsłonił. ;>
btw dzisiaj o 21 na polsacie bedzie Mroczne Widmo - porownamy sobie
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 09:12.