FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=8)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=655)

Posted by on 24-07-2001 16:12:

Exclamation WIN2K i klopoty z sdi

Mam dziwny problem... Otoz po przejsciu na win2k moje sdi zaczelo jakos dziwnie sie zachowywac... Mam straszliwego laga, odbieranie poczty granczy z cudem, a o przegladaniu stron www nie ma juz mowy... Myslalem ze cos tepsa grzebie [ostatnio w calym miescie czasami sdi w ogole nie dzialaja], ale po rozmowie z kolesiem z BOK'u stwierdzilem ze to jednak chyba cos u mnie... Dziwne, bo wydaje mi sie ze wszystko dobrze skonfigurowalem [trudno zrobic to zle, nawet dzieciak poradzi sobie z Dial-up'em]

Pytanie wiec do uzytkownikow sdi i win2k - moze mieliscie podobne problemy?

Dodam, ze jeszcze dwa dni temu na win me wszystko bylo all right!

Ehhh, rece opadaja...

Posted by Xkill on 24-07-2001 23:16:

Nie ma co

Rozwoj systemow Windows zatrzymal sie na 95. Nastepne to tylko wiecej bajerow. Tak jak z komorkami, a to wypuszcza jakas z mp3 playerem, a to jakies inne, a pamietac trzeba ze z komory to sie dzwoni. Ja uzywam Win98 i nie ruszy mnie gadka w stylu: masz za stary system. Ja to grywam sobie w Duke'a, a w 2000 podobno nie chodzi, wiec po co? Niedawno bawile sie win me i wkurzylem sie, gdzy zobaczylem ekran wyjscia z systemu. PAmietaj: Im starszy windows tym prostszy i lepszy. A na windowsa to jest proste rozwiazanie: NIE WALCZ, OD RAZU FORMATUJ!

Posted by on 25-07-2001 11:14:

Re: Nie ma co

quote:
Napisane oryginalnie przez Xkill
NIE WALCZ, OD RAZU FORMATUJ!

Popieram =>

Posted by on 25-07-2001 11:17:

no przeca ja po formacie jestem....

Posted by OGO on 25-07-2001 11:46:

Jak mialem modem <khe khe stare edobre czasy nim sie spalil> i W2K wszystko chodzilo GiT a nawet lepiej niz na W9x/Me =] Ale SDI tam nie podlaczalem.

Posted by Xkill on 25-07-2001 12:18:

Hej Majes

To widac chyba za malo profilaktyki . Jak juz mowilem 2000 jest do dupy - Delikatnie mowiac

Posted by OGO on 25-07-2001 12:25:

A ja bende bronil W2K. Wg mnie jest dobrym sytemem. Lepsze zarzadzanie pamiecia oraz zasobami systemu, obsluga dyskow, mozna ingerowac w kazde procesy wiedziec co sie dokladnie pierdzieli co nie kompatybilne jest i tak dalej. Wiem z wlasnego doswiadczenia bo uzywalem tego systemu ladny okres czasu. Niestety plyta mi padla z W2K i musze zalatwic sobie nowa, do tego czasu sie bawie pozostalymi "wynalazkami" MIcrosoftu. No i jeszcze trzeba sie zdecydowac do czego ma sluzyc OS nam. Czy do grania czy do stabilnej ladnej pracy jako serwer/maszyna biurowa.

Posted by Xkill on 25-07-2001 12:42:

Do grania i internetu to mowie: starcza 98-ka. A jak chcesz stawiac serwery to madrzy ludzie (nie z microsoftu) wymyslili taki system Linux. Wszystkie serwery na tym chodza (no moze kilka inny os'ow na servach sie znajdzie, ale to mniejszosc). Albo zalatw sobie macintosha. Jest bardzo stabilny i jest na nigo caly office, a nawet niektore gry sa (R6, carmageddon2). Tylko, ze taka impreza troche kosztuje.

Posted by OGO on 25-07-2001 12:50:

Optimum to to co ja mialem i bende miec znow. 2 systemy. 98SE i 2K. Do surfowania po necie to wole W2K zdecydowanie =] 98 zainstalowany na minimum tak aby tylko giery uruchamiac te ktore nie ida pod 2K a cala reszta to pod 2K =] Najwazniejsze ze Quake`i i im podobne chodza pod 2K hie hie wiec czesto nie musialem uruchamiac kompa z drugim OS`em.

Posted by Xkill on 25-07-2001 17:22:

Ja tam mam 98 na dwoch kompach i mi wystarcza

Posted by MaslaV on 28-07-2001 10:39:

Ja na jednym i mi te� wystarcza... bo kolejne systemy microsyfu to poprostu prawie to samo tylko co kolejne to mniej stabilne... a moim zdaniem najlepszym Os'em jest Mac'os X...

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 15:41.