FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=8)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=655)
WIN2K i klopoty z sdi
Mam dziwny problem... Otoz po przejsciu na win2k moje sdi zaczelo jakos dziwnie sie zachowywac... Mam straszliwego laga, odbieranie poczty granczy z cudem, a o przegladaniu stron www nie ma juz mowy... Myslalem ze cos tepsa grzebie [ostatnio w calym miescie czasami sdi w ogole nie dzialaja], ale po rozmowie z kolesiem z BOK'u stwierdzilem ze to jednak chyba cos u mnie... Dziwne, bo wydaje mi sie ze wszystko dobrze skonfigurowalem [trudno zrobic to zle, nawet dzieciak poradzi sobie z Dial-up'em]
Pytanie wiec do uzytkownikow sdi i win2k - moze mieliscie podobne problemy?
Dodam, ze jeszcze dwa dni temu na win me wszystko bylo all right!
Ehhh, rece opadaja...
Nie ma co
Rozwoj systemow Windows zatrzymal sie na 95. Nastepne to tylko wiecej bajerow. Tak jak z komorkami, a to wypuszcza jakas z mp3 playerem, a to jakies inne, a pamietac trzeba ze z komory to sie dzwoni. Ja uzywam Win98 i nie ruszy mnie gadka w stylu: masz za stary system. Ja to grywam sobie w Duke'a, a w 2000 podobno nie chodzi, wiec po co? Niedawno bawile sie win me i wkurzylem sie, gdzy zobaczylem ekran wyjscia z systemu. PAmietaj: Im starszy windows tym prostszy i lepszy. A na windowsa to jest proste rozwiazanie: NIE WALCZ, OD RAZU FORMATUJ!
Napisane oryginalnie przez Xkill
NIE WALCZ, OD RAZU FORMATUJ!![]()
no przeca ja po formacie jestem....
Jak mialem modem <khe khe stare edobre czasy nim sie spalil> i W2K wszystko chodzilo GiT a nawet lepiej niz na W9x/Me =] Ale SDI tam nie podlaczalem.
A ja bende bronil W2K. Wg mnie jest dobrym sytemem. Lepsze zarzadzanie pamiecia oraz zasobami systemu, obsluga dyskow, mozna ingerowac w kazde procesy wiedziec co sie dokladnie pierdzieli co nie kompatybilne jest i tak dalej. Wiem z wlasnego doswiadczenia bo uzywalem tego systemu ladny okres czasu. Niestety plyta mi padla z W2K i musze zalatwic sobie nowa, do tego czasu sie bawie pozostalymi "wynalazkami" MIcrosoftu. No i jeszcze trzeba sie zdecydowac do czego ma sluzyc OS nam. Czy do grania czy do stabilnej ladnej pracy jako serwer/maszyna biurowa.
Do grania i internetu to mowie: starcza 98-ka. A jak chcesz stawiac serwery to madrzy ludzie (nie z microsoftu) wymyslili taki system Linux. Wszystkie serwery na tym chodza (no moze kilka inny os'ow na servach sie znajdzie, ale to mniejszosc). Albo zalatw sobie macintosha. Jest bardzo stabilny i jest na nigo caly office, a nawet niektore gry sa (R6, carmageddon2). Tylko, ze taka impreza troche kosztuje.
Optimum to to co ja mialem i bende miec znow. 2 systemy. 98SE i 2K. Do surfowania po necie to wole W2K zdecydowanie =] 98 zainstalowany na minimum tak aby tylko giery uruchamiac te ktore nie ida pod 2K a cala reszta to pod 2K =] Najwazniejsze ze Quake`i i im podobne chodza pod 2K hie hie wiec czesto nie musialem uruchamiac kompa z drugim OS`em.
Jak zwykle...
Ja na jednym i mi te� wystarcza... bo kolejne systemy microsyfu to poprostu prawie to samo tylko co kolejne to mniej stabilne... a moim zdaniem najlepszym Os'em jest Mac'os X...
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 15:41.