FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=8)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=663)
Gry jak kobieta.
Doszedłem ostatnio do pewnego wniosku... z grą komputerową to tak, jak z kobetą. Nie liczy sie ilość,lecz jakość. Dlatego piractwo najcześciej popieraja dzieciuchy, które nie skończyły 18 lat. Dla nich najwarzniejsze jest mieć jak najwiecej gier (bez względu jak je zdobędą). Tak samo traktują dziewczyny. Najpierw sie uganiają za jedną, szybko się nudzą i szukają innej. Jak człowiek dojrzeje, to zaczyna doceniać to, co ma... Ale co ja się będę rozpisywał... Przecież Wy wiecie, o co mi chodzi. ))
Napisałem to bo się nudzę, szkoda że nie o c's e.
"Kazdy samochód może Ci służyć aż do konca życia - musisz tylko nim jeżdzić bardzo szybko..."
Zamieść to w inej kategorii. Tutaj dla większości liczy się jedna giera: CS.
mi to tam wisi .... Kobiete mam jedna od lat wielu i nie uganiam sie za innymi ... a piratow mam od *****a i jeszcze bo mnie nie stac na oryginaly .... Dyskusja jest to niesamowita .. jestem pewein ze zaraz zaczna mnie wyzywac od zlodziei ale mam to gleboko w d.. .... Chociaz przyznam ze ostatnio sie ciut poprawilo i gry nie sa jush tak qurewsko drogie no ale cosh przeciez nie wywale reszty nagranych plytek heheheheh ....
Tak wiec reasumujac text z kobietami i grami ..... GUFNO PRAWDA !
chcesz kupic gre masz 150zl
kupujesz pirata za 10-15zlotych i masz 140 na wieczor z panienka
czyli im wiecej kupisz piratow tym wiecej wieczorow z panienka/ami
Piractwo
Powiem wam tyle: Ja mam dwie oryginalne gierki: Duke Nukem 3d PPAK i Jaggeta 2. A to po prostu, ze uwazam, ze te gry sa warte kasy. Na oryginalne programy mnie nie stac (glupi office kosztuje 3 tys, a ja zajmuje sie grafika - Corel, photoshop i 3dStudio). W gierki za bardzo nie gram, wiec nie mam ich duzo. Jak cos mi sie spodoba to pozyczam od kumpi i tyle. A nawet jak kupi ktos gierke u pirata (potem wszyscy mowia: TY ZLODZIEJU!) to niech nie mysli, ze okradl firme, bo ta nawet nie zauwaza. Ich straty sa niewielkie. Jak kupisz sobie np. Q3 to Id od razu nie splajtuje, prawda?
Re: Re: Piractwo
a teraz wszyscy razem : PIRACI SA ŹLI !!!!!
zgadzam sie z przedmowca
prosty przyklad:
czyli im wiecej kupisz piratow tym wiecej wieczorow z panienka/ami![]()
![]()
![]()
give me a sign GG : 1454393
quote:
Napisane oryginalnie przez [SUN]SnipeR
zgadzam sie z przedmowca
prosty przyklad:
czyli im wiecej kupisz piratow tym wiecej wieczorow z panienka/ami![]()
![]()
![]()
"Jak tu żyć w mieście, które jest z tego znane, że wszystko, co się dzieje z góry jest ukartowane Tam, gdzie dominują poszlaki, a nie fakty i żeby coś osiągnąć ***** musisz mieć kontakty. Prawdziwe życie bez imaginacji, koniec bredni, chleb powszedni, bogaci biedni -tak było, będzie, musi być- umiesz z tym żyć?" WWO
Rzeczywiscie
"Jak kupisz sobie piracką grę to nikt odrazu nie zbankrutuje. Ale jak 50% sprzedanych egzemplarzy gier będzie pirackich (a tak często jest) to nie będzie dobrze. A gdyby tak każdy myślał tak jak ty..."
No rzeczywiscie. I bedzie tak , jak w BigBrotherze.
Wiadomo, ludzie chcieliby mniec wszystko. Niestety, tak sie nie da. Ale pojawila sie alternatywa w postaci oprogramowania pochodzacego od tzw, piratow. Wiadomo to samo za mniejsza cene jest bardziej atrakcyjne. Taka ludzka mentalnosc. ptyanie - gdzie jest moralnosc? Dla wielu, szczegulnie mlodych, ludzi slowo moralnosc nic nie znaczy (o ile jes oczywiscie rozumieja).
Zastaniawialem sie, skad to sie bierz. Otoz wszystko sprowadza sie do zwyklego chciejstwa i cwaniactwa. Gra nie jest produktem pierwszej potrzeby. Kto mowi, ze mamy miec 24, a nie 4 gry rocznie. Pewnie, przyjemnie jest mniec, ale zycie jest sztuka wyboru. Zreszta, ile sie bedziesz cieszyc gra, jerzeli za tydzien bedziesz mial juz nawa? Na koniec przedstawie argument, ktory byl przyczyna zaniechania i tak rzadkich zakupow lewych produktow. Za moje ciezko wyproszone kase ten pojdzie i kupi sobie nowe adidasy, czapeczke lub bluze z wielkimi bialymi paskami po bokach. Czy o to nam chodzi? Zeby byle kretyn z nagrwarka mnial stale zrudko utrzymania???
Napisane oryginalnie przez [STER]climhazzard
Tutaj dla większości liczy się jedna giera: CS.
JA i tak nie mam czasu grac
I po prostu nie mam gierek. Mam tylko dwie ulubione(oryginaly!) i tyle. Oprocz tego mam dwa piraty. I na tym koncza sie u mnie gierki. Mam rozne progsy pirackie, ale po prostu nie stac mnie byloby na nie. A jak to mowia: wszystko mozna zrobic na freeware'ach. Gowno prawda. Freeware'y nie daja 1/4 tego, co normalne programy. A jeszcze cos wam powiem od nosnie piractwa: Kiedys na lekcji informy nauczyciel powiedzial: Za tydzien sprowdzian, cwiczcie duzo w domu...przeciez kazdy ma Word'a. Tak... Kazdy ma... pakiet za 3 tys zl. TAK
ptyanie - gdzie jest moralnosc?
Nie ma juz moralnosci bo kazdy jest teraz zadufany w sobie...nikogo juz nie obchodzi ze zalozmy dzieci sasiada pala papierosy nie skarci ich za to gorzej bybylo jakby to jego pociecha palila to juz bylby dla niego problem...tak samo z popilnowaniem przez sasiada teraz wiekszosc osob ma to w nosie wazne ze to nie mojego mieszkania okradaja a ze sasiadowi cos zginie...nie bede sie mieszal do tego bo jeszcze oberwe...W wiekszosci osob nie ochodzi ze programisci w ten sposob zarabiaja na zycie tworzac gry ze te 2 lata meczeia sie nad kodem/dzwiekiem/grafika zwroca im sie a nie beda mieli straty i zbankrutuja...Ja rowniez ostatnio nie mam zadnych piratow bo gry mnie juz wlasciwie nudza co najwyzej nie bede gral...
"Jak tu żyć w mieście, które jest z tego znane, że wszystko, co się dzieje z góry jest ukartowane Tam, gdzie dominują poszlaki, a nie fakty i żeby coś osiągnąć ***** musisz mieć kontakty. Prawdziwe życie bez imaginacji, koniec bredni, chleb powszedni, bogaci biedni -tak było, będzie, musi być- umiesz z tym żyć?" WWO
"zalozmy dzieci sasiada pala papierosy nie skarci ich za to gorzej bybylo jakby to jego pociecha palila to juz bylby dla niego problem(...)nie bede sie mieszal do tego bo jeszcze oberwe"
Swoja droga to i tak na jedno wyjdzie, bo jak nic nie zrobisz to okradna sasiad (lub beda palic), a jak do nich pojdziesz to ci dowala (lub zabija jak to sie ostatnio zdarza) i dalej beda krasc, palic zabijac.
Nie o to mi chodzilo w tym poscie poprostu czasy sie zmieniaja i tyle...napewno spoleczenstwo jest lepiej rozwiniete niz wczesniej ale zmienila sie jego postawa...kiedys wogole bardziej bezpiecznie (chodzi mi raczej o wczesne czasy 1950- 1960,70moze troche pozniej jeszcze) oglnie bylo wtedy inne zachowanie niz teraz nikt w wieku 12-15 lat nawet nie myslal o papierosach i piwie a teraz jest jak jest ze nawet gowniarze majacy po 10-11 lat chodza dumnie ze szlugiem w zebach...wszyscy troszcza sie o siebie aby jak najwiecej zyskac jak najmniej wydac i sie za to dobrze bawic dlatego wiekszosc kupuje piraty bo raczej statystyczny rodzic woli kupic dziecku pirata niz oryginal i na tym zaoszczedzi a dziecko tez nie protestuje bo przeciez co za roznica oryginal czy pirat i tak bedzie gralo w najlepsze...Inny przyklad jak dziecko w wieku podstawowki (3-5,6 klasa) dostaje na urodziny czy jakos tam inaczej kompa od rodzicow wiadomo jezeli to pierwszy w jego zyciu to bedzie strasznie zajarane efektami jakie moze dac dzis pecet,rodzice wydali kase na kompa wiec juz nie maja zamiaru inwestowac w gry szczegolnie ze pewno sie naczytali w jakis szmatlawcach i w telewizji sie naogladali ze dzisiejsze gry sa pelne przemocy i od tego dziecko moze dostac swira...wiec dostaje taki napalony mlody "komputerowiec" zalozmy od babci 20-30zl na "czekolade" i co teraz zrobi? bedzie czekal dluzej na jeden oryginal za wiecej kasy ktory moze mu sie dosc szybko znudzic czy kupi pirata? Predzej wybierze to drugie jednak sa tacy ktorzy sie zastosuja do pierwszego wyjatku ale to jest raczej niewielki procent w skali calego kraju...
cosh tu gadac .. true true .....
smutna prawda .. ale ja wam mowie to wszystko sie skonczy jedną wielką gównianą rewolucją i bedzie spokój aż milo
moze zastanowcie sie nad wlasna moralnoscia? czy moralnosc czlowieka ogranicza sie tylko do kupowania oryginalow i pilnowania dzieci sasiadow? ile razy dzisiaj sklamaliscie? he?
na chwile wroce do piratow: oryginalne mam strategie i chyba carmageddona, a fpp piraty
Napisane oryginalnie przez tramwaj
moze zastanowcie sie nad wlasna moralnoscia? czy moralnosc czlowieka ogranicza sie tylko do kupowania oryginalow i pilnowania dzieci sasiadow? ile razy dzisiaj sklamaliscie? he?
na chwile wroce do piratow: oryginalne mam strategie i chyba carmageddona, a fpp piraty![]()
"Racja ale to nie znaczy ze forsa to wszystko...wiele innych rzecz tak samo jak nie wazniejszych..." - CE3RDE
Niektorzy nigdy nie dojrzeja do takiego rozumowania.
Re: lol
quote:
Napisane oryginalnie przez $hizO
bede mial przynajmniej satyswakcje za ja skonczylem...
Jak zwykle...
Ja tam mam wszystko illegal od gier przez programiki, mp3 po system operacyjny i wcale nie kupooje wielu gier tylko te cooltowe i takie w ktore lubie grac. Dla mnie tez liczy sie jakosc a nie ilosc i nie widze tu zwiazku z piractwem!
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 12:17.