FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=10)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=6707)
z tlumikiem czy bez?
zastanawialem sie wlasnie jaki jest Wasz stosunek do uzywania tlumika (chodzi oczywiscie o m4a1 - jest w ogole ktos kto uzywa tlumika w usp?). teoretycznie tlumik zwieksza celnosc, lecz zmniejsza sie wtedy jego sila ognia. ja osobiscie nie uzywam silencera - wieksza celnosc jakos mnie nie przekonuje. w koncu przy pierwszym strzale celnosc jest taka sama z tlumikiem czy bez, a zeby wykorzystac ten mniejszy rozrzut (przy nastepnym strzale) bardzo czesto juz nie ma czasu. a i bezposrednich sytuacji jest generalnie wiecej, wiec wieksza sila ognia ma spore znaczenie. a jakie jest Wasze zdanie? grac z tlumikiem czy nie?
p.s. temat juz prawdopodobnie kiedys omawiany, ale w koncu nowa wersja wiaze sie ze zmianami.
p.s.2 ktos wie ile 'mocy' traci w 1.4 m4a1 z tlumikiem? wydaje mi sie ze 16-18% ale nie jestem pewien...
m4a1 bez tlumika r00x0rz
USP - bez
tam mi sie wydaje lepiej..
Ja gram roznie. Czasami z tlumikiem a czasami bez. Bez tlumika walnie sie heada, czy si� tego chce czy nie. Nie jestem jeszcze bardzo dobrym graczem i czasami mam glupi nawy ze jak wrog jest blisko (a zwlaszcza jak przykucnie) to zamiast strzelac seria to przez czaly czas naciskam na spust (nie polecam). Jak nie mam w takiej sytuacji zalozonego tlumika to czasami si� zdarza ze przez rozrzut to ja gine. U mnie to wszystko jednak zalezy od tego gdzie jestem. Ostatnio w �bezpiecznych� miejscach nakladam tlumik, tak by lepiej przystosowac bron do sytuacji. Np. na placu na azteku gram z tlumikiem ale jak pilnuje bramy to ju� bez. staram sie jednak jak najczesciej chodzic bez tlumika. Ja r�wnie� jestem ciekaw jak inni to robia....
PS. sound jest 200 razy lepszy z tlumikiem
GG 1090334
nie wyobrazam sobie, jak mozna grac z usp z tlumikiem.. ja poprostu jak gram, to przy tej broni musze slyszec strzaly..
a co do m4, to na dalekie odleglosci staram sie uzywac tlumika.. na bliskie juz nie.. tlumika uzywam rowniez, jak chce sie gdzies zkampic (np. pilnujac bomby) bo wtedy nie widac ognia, jaki przy broni bez tlumika wydziera sie z lufy i w ten sposob trudniej jest mnie zlokalizowac..
fr333z czy jak ci tam , ja osobicie na bliske odlegosci strzelam fullauto bo przez przypadak czesto walniesz heada
jakos jeszcze nie umiem na bliskie odlegosci strzelac seriami
colt: glownie bez tlumika szczegolnie w ataku w obronie np na mapach de jezeli jako ct kryje bombe to raczej tlumik...
na bliskie wale seriami...ale czasem zdarza sie ze przeciwnik przezyje....wtedy sie wqrzuam i wale next magazynek full auto...
Co do m4a1 zawsze bez tlumika nawet jak tam pilnuje bomby itp....
tlumik ma wady i zalety i odwrotnie.
fr333z czy jak ci tam , ja osobicie na bliske odlegosci strzelam fullauto bo przez przypadak czesto walniesz heada
jakos jeszcze nie umiem na bliskie odlegosci strzelac seriami![]()
GG 1090334
Usp bez a m4 to roznie ,chociaz trudno powiedziec ...
zawsze gralem bez ale teraz to raz tak ,raz tak
Na dalekie odleg�o�ci to m4 bez t�umika r0x0rz! wystarczy 5-6 strza��w kr�tkimi seriami by kolesia powali�. Natomiast z t�umikiem to ponad 10 strza��w trzeba odda�. Na bilskie starcia, wyci�gam DE .
W tlumikiem jest malo fartow. Jak masz heda to nie z (_!_)... To co umiesz to pokazujesz a nie jedziesz na farcie.. Moze to jest dla wlasniej satysfakcji. A ze tlumik solabia sile strzalu to juz inna bajka. Ale jak wszystkie kule wpadaja w cialo to raczej nie ma roznicy.
-[ CzAsZeK @ SoGamed ]-
a ja nie lubie m4a1 wiec nie mam takiego problemu ale ostatnio jak musze uzyc tej broni to uzywam z tlumikiem wole jednak wieksza celnosc nie sile
quote:
Napisane oryginalnie przez fr3zzer
Ja gram roznie. Czasami z tlumikiem a czasami bez. Bez tlumika walnie sie heada, czy si� tego chce czy nie.
quote:
Nie jestem jeszcze bardzo dobrym graczem i czasami mam glupi nawy ze jak wrog jest blisko (a zwlaszcza jak przykucnie) to zamiast strzelac seria to przez czaly czas naciskam na spust (nie polecam).
bo ostatnio stwierdzi�em ze jest zajebisty..szybki celny i w miare silny.....najlepszy na dalekie odleg�osci
!
Co do usp to juz wole kupic DE , nawet jako ct , usp to kicha a DE wymiata
!
MSN [email protected]
quote:
Napisane oryginalnie przez Kitab Al Azif
A co do bliskich odleglosci to full auto, na dalekie to baaardzo krotkie serie 1-3 pociski
!
quote:
Napisane oryginalnie przez Kitab Al Azif
Co do usp to juz wole kupic DE , nawet jako ct, usp to kicha a DE wymiata
!
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]c35
tu sie natomiast z Toba nie zgodze..
tzn to jest Twoje zdanie i je szanuje.. dla mnie desert jest slaby ze wzgledu na ilosc nabow.. mam slaba celnosc wiec wole qpic usp, ktore ma wiecej nabojow
MSN [email protected]
napisze tyle, jak si� nie ma cela i reflexu to ka�da bro� jest do dupy...
chodzi o to, ze staniesz sobie nie bedziesz sie ruszac, bedziesz bez tlumika to masz jakis tam rozmiar celownika, a jak zalozysz w tym momencie [caly czas stoisz w miejscu] to minimalnie zwiekszy Ci sie celownik
Hmm ciekawe =)
Powiem tak:
Kiedys sie ujaralem jak nie powiem co... i wpadlem na genailny pomysl: "Qfa, moze nakrece tlumik...?" po czym nacisnalem mouse2 no i tlumik w gotowosci... m4 dorwalem zabijajac typa i sie schowalem w bazie terro na duscie... Qpilem sobie jeszcze USP (tlumik ofkors tesh nakrecilem )... Czaje sie i czaje... idzie 3 typoof... m4 do boju i... 1 head po czym drugi head - out of ammo - szybciutko USP - no i kolejny head... I od tej pory chodze z tlumikeim... jak chodze wogole z m4.. bo teraz mam zajafke na ak.. kiedys z niego pif-pafowac nie uialem, ale sie naumialem i zabijam jak glupi... Hehe... szkoda, za w ak nie tlumika
Wiec zalezy od stanu w jakim sie znajduje - wtedy uzywam or not uzywam... Ale najlepszy tlumik jest na daleeeeeekie odleglosci...
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 07:48.