FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=8)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=671)

Posted by DEiMOss on 25-07-2001 21:19:

BUY_ki

Chodzi mi o filmy animowane. Nie o yeb_an[i]e Gumisie, Misie Uszatki, Smurfy etc., a o kultowe, czasami oparte na motywach ksiazki, badz komiksu, zajebiste filmy. Dla przykladu podam: Ghost In The Shell, Akira, Heavy Metal i Titan A.E., jesli ktos zna jeszcze jakies, godne mojej [i innych ] uwagi, to pls napiszcie cos o nich, glownie chodzi mi o tytuly.
BTW: Najlepiej cos z gatunku fantasy, anime lub cyberpunkowego

Posted by Xkill on 25-07-2001 23:57:

Talking Hmm....

Anime to ja za bardzo nie lubie. Ja kiedys wlaczylem to taka naciagana historyjka ("fabula" ) byla. Na pewno sa jakies lepsze, ale nie mam czasu na ogladanie. A z japonskich rzeczy to tylko hentai lubie...

Posted by DEiMOss on 26-07-2001 02:39:

Jakis czas temu takze nie lubialem anime/mangii etc. Ale od czasu, gdy ogladnalem GITS, zaczalem sie tym interesowac. Nie zaliczam sie do grona maniakow - po prostu lubie ta sztuke. A co do... Hentai, nom, ale nie za perwersyjne
Wracajac do pytania o filmy animowane. Mialem na mysli rozne gatunki, nie koniecznie anime

Posted by CE3RDE on 26-07-2001 08:22:

No ja mangi tez nie za bardzo lubie chyba ze jest utzrymana w takim cyberpunkowym klimaciku to jest git!...ghost in shell i akira to juz klasyka podobno sa bardzo wypasne...

"Jak tu �y� w mie�cie, kt�re jest z tego znane, �e wszystko, co si� dzieje z g�ry jest ukartowane Tam, gdzie dominuj� poszlaki, a nie fakty i �eby co� osi�gn�� ***** musisz mie� kontakty. Prawdziwe �ycie bez imaginacji, koniec bredni, chleb powszedni, bogaci biedni -tak by�o, b�dzie, musi by�- umiesz z tym �y�?" WWO

Posted by OGO on 26-07-2001 11:32:

Ninja Scroll widziales? Tez fajne. No a do bajek to sie nie przyczepiaj. Widziales moze Nowe Szaty Kr�la? Jak nie to biegiem i ogladac mi tutaj. Taaaak sie usmiejesz ze brak slow poprostu. Malo powazna bajka ale uciechy i radosci z niej plynacych jest naprawde wiele.

Posted by CE3RDE on 26-07-2001 12:34:

hmmm...chcialbym sie z ciekawosci dowiedziec czy ktos z was byl na shrek'u? (niby to tez bajka tylko dla troche starszych podobno) jak sie podobal?Jaka opinia?

"Jak tu �y� w mie�cie, kt�re jest z tego znane, �e wszystko, co si� dzieje z g�ry jest ukartowane Tam, gdzie dominuj� poszlaki, a nie fakty i �eby co� osi�gn�� ***** musisz mie� kontakty. Prawdziwe �ycie bez imaginacji, koniec bredni, chleb powszedni, bogaci biedni -tak by�o, b�dzie, musi by�- umiesz z tym �y�?" WWO

Posted by giBBeR on 26-07-2001 13:37:

Cool

DEiMOss ogl�dnij sobie:
- Armitage III - zaj... futurystyczny, cyborgi itp...
- Iria: Legend of Zeiram - r�wnie� futurystyczny (seria 6 odcink�w)
- Fist of the North Star - klasyka - animacja nie najlepsza, ale klimat!!!
Co�tam jeszcze by�o, jak sobie przypomn� to napisz�...

Posted by DEiMOss on 26-07-2001 15:05:

Oooootooo mi chodzilo, tnx Gib

Posted by Xkill on 26-07-2001 15:22:

Thumbs up

Tak. Armitage'a widzialem. Swietnie spluwy zrobili. Wygladaja jak prawdziwe. Widzialem kidys taki film, co sie A KITE nazywal. Tez byl niezly(szczegolnie pod koniec )

Posted by giBBeR on 27-07-2001 12:37:

Talking

Hehe... najwi�ksz� poleffk� mia�em z filmu Mr. Happy. Qrde, nigdy wcze�niej si� tak nie zlewa�em. Film jest jakby erotyczny, ale tak debilnie zrobiony i wogule. Odradzam ogl�danie go. Mo�e wp�yn�� na psychik�. Ale polewa�em gdy go ogl�da�em... Nie pytajcie z czego!!!
Hmm... co do film�w to przypomnia�o mi sie co�.
- Street Fighter 2 - niez�y, nie musz� m�wi� co to jest.
- Neon Genesis Ewangelion - roboty itp. bardzo zwinne
- Moldiver - naukowiec konstruuje str�j w kt�rym jest superbochaterem itp. (ma fajn� c�rk� ) W sumie zabawna historia.
- Gun Smith Cats - panienki policjantki i ich przygody - niez�e.
- Golgo X (niepami�tam dokladnie tytulu, ale co� w tym stylu) - p�atny zab�jca biega ze snajperk� i wyka�cza parunastu kolesi. Zajebi�cie zrobionnny jest momennnt gdy stoj�c na jednym budynku strzela w dr�gi i kule przelatuj� przez niego i zabija w ten spos�b go�cia w trzecim budynnku!!! EXTRA!!!
- Ranma - je�eli lubisz drobne �arty to obej�yj go sobie. Kole� zamienia sie w typk� z jego rodzice w pandy itp. Zajebista!!!
- Macross+ - Roboty, walki itp. Extra grafiki i klimat - troch� stare, ale ma w sobie to "cos"!!!

Tego nie widzia�em ale wydaje mi sie �e jest fajny:
- Lain - Serial Experiments - Taka typka... W sumie film chyba psychologiczny.

Mo�e co� jeszcze kiedy� napisz� na ten temat.

Posted by DEiMOss on 27-07-2001 12:43:

Pozwol, ze zapytam... gdzie/na czym ogladales te filmy?

Posted by giBBeR on 27-07-2001 12:54:

Exclamation

Mia�em na wodeo od kolesi�w w podstaw�wce i na p�ytkach itp. nic mojego... no i kiedy� byli�my u kolesia na wsi jakiej� by obej�e� Moldiver'a i Gun Smith Cats bo mia� je sk�d� po�yczone. Trzeba by�o troch� kombinowa�, ale sie uda�o obej�e� to co obej�a�em. Mia�em kiedy� na dysku Fist of the North Star, ale d�o zajmowa� i poszed� sie jeboli�.

Posted by on 27-07-2001 23:41:

kurde... ja musze se te filmy obejrzec... jak co to wiem gdzie szukac dobrych tutulow =>

Posted by Xkill on 27-07-2001 23:49:

Ja ogladam czasami na VOX'ie (z satelity, badz kablowki) leca w noicy w poniedzialek

Posted by Xkill on 28-07-2001 01:03:

tyle, ze po niemiecku (czasami jest dubbing a czasami napisy, wiec maja z pierwszej reki filmy)

Posted by SweepeR on 28-07-2001 19:15:

Wlasnie wlasnie. Probuje sobie skombinowac tego calego Shreka na video, bo czytalem/slyszalem kilka dobrych opinii na temat tego filmu...

A moze widzieliscie animowana wersje Mortal Kombat? Wiem, wiem, cudowna nie jest, ale IMO zla tez nie jest...

Posted by giBBeR on 28-07-2001 19:19:

Widzia�em to, ale psheciesh wstyd o tym wspominac. Totalne dno. Animacje 3D sa do doopy!!! I jakie� takie dziwne. Wogoole animacja kiepawa!!!

Posted by DEiMOss on 28-07-2001 22:38:

Shrek zajebioza, ale wole poczekac do wersji DVDRip albo isc do kina
A co do filmow nieanimowanych, to ogladnijcie "Boski Zigolak", wykurwista komedia, jest tam nawet akcent z Matrixa. Glownym bohaterem jest gosciu myjacy akwaria. Razu pewnego dostal fuche u jakiegos zigolaka, tego zigolak musial gdzies wyjechac i zostawia temu "myjacemu" chate do pilnowania... i tu sie zaczyna akcja. Ogole zajebiste pomysly.
Mowie o tym bo sam nie wiedzialem co to za film [chociaz sie nimi interesuje] dopoki go nie ogladnalem.

Posted by on 28-07-2001 22:53:

kurde... sherk to zejebioza! Micke Majer... Myer... eee... ten kosc co gral agenta Ostina Powersa => podklada glos glownemu bochaterowi... on jest zajebisty... jush sie nie moge doczec az wejdzie w repertuar walbrzyskich kin =>

Posted by DEiMOss on 28-07-2001 23:28:

ROTFL Ile bledow...
Glosy w wersji anglojezycznej podkladaja Mike Myers [Austin Powers, Swiat ], Cameron Diaz [Maska, Aniolki Charliego], Eddie Murphy [chyba nie musze mowic z jakich filmow ], wszystko zajebiscie, ale... w PL bedzie dubbing Tutaj zabawe s*******a Zbysio Zamachowski, Jerzy Stuhr i reszta polskiej zakaly, niby gwiazdy, ale podobno ostatecznie ****oo`fka... wole Majersa i Marfiego

Posted by giBBeR on 29-07-2001 10:49:

Qrde, chyba sie zle wyrazi�em. Nie chodzi�o mi o Shreka, tylko o animowane Mortal Kombat.
Shreka nie widzia�em. Mo�e to i dobrze...

Posted by SweepeR on 29-07-2001 11:04:

Z nieanimowanych...

...to ja polecam "Big Lebowski". Film jest po prostu super wyjebisty z takimi pieknymi akcjami, ze ja *******e (np. akcja na moscie, podczas ktorej glowny bohater probuje dac porywaczom falszywa kase - lol na maxa).
Tytulowy koles, Lebowski zwany przez znajmoych "Dude" czyli "Gosciu" jest bezrobotnym amerykaninem. Wiedzie sobie ql zycie, gra w kregle, jest jednym z najlepszych etc. Pewnego fajnego dnia wraca sobie do chaty i zastaje w niej dwoch kolesi z gnatami, ktorzy chca od niego jakas kase za dlugi jego zony. Sek w tym, ze on nie ma zony! Tutaj jest genialna scena jak koles trzyma Goscia za wlosy i moczy mu glowe w sedesie pytajac sie "Gdzie kasa?" na co Gosciu po wyciagnieciu glowy z kibla odpowiada "Nie wiem. Moze na dnie w kiblu? Sprawdze jeszcze raz." lolik. Kolesie takze obszywaja mu dywan przy wejsciu (pozniej Gosciu nazywa ich "obszczydywany" ) i wypadaja z chaty. Okazalo sie, ze znany milioner tez ma na nazwisko Lebowski i ci "terrorysci" pomylili sie po prostu. Gosciu, za namowa swojego qmpla, ktory jest weteranem z Wietnamu (lolowy koles - trzeba go zobaczyc!), idzie do wielkiego milionera Lebowskiego, aby ten wynagrodzil mu strate dobrego dywanu... Akcja sie rozkreca na dobre.

Ten film po prostu trzeba zobaczyc. Bez zadnych watpliwosci stawiam go obok takich pozycji jak Pulp Fiction czy American Pie.

Posted by DEiMOss on 29-07-2001 12:44:

Ogladalem i muszem sie dolaczyc do slow Sweepa... zajebka filmek

Posted by [FPP]Uran on 29-07-2001 19:33:

lubie bajki

Gazor: widzisz, udzielam sie na bordzie

Posted by [FPP]Uran on 29-07-2001 19:39:

Re: Z nieanimowanych...

quote:
Napisane oryginalnie przez SweepeR
...to ja polecam "Big Lebowski".

big lebovski jest zajebisty...rowniez polecam...niedawno zreszta byl na TVP 1

jakby ktos jeszcze mogl sobie zalatwic film "zoltodzioby" to rowniez polecam...o narkotnikach jest..komedia

Posted by DEiMOss on 29-07-2001 22:27:

Co do komedii, to z ostatnio ogladanych musze zarekomendowac Road Trip [Ostra Jazda], mozna go uznac za 1 1/2 czesc American Pie - zajebiscie dobrani aktorzy, szczegolnie jeden

Posted by [SPECNAZ]Mag* on 29-07-2001 23:44:

Talking

Wejdz sobie na gildia.pl - Tam jest sporo recenzji filmow fantasy - a jesli nie to sa tam linki do stronek RPG na ktorych napewno sa takowe recenzje

Posted by SweepeR on 30-07-2001 12:40:

http://www.swpoznan.best.net.pl/plan9/index.htm

Tutaj znajdziecie kilka ciekawych filmow, a miedzy innymi dowiecie sie szczegolow o pracy nad konkurencyjnym projektem do powszechnie znanego, a mianowicie o filmie "Wiedzmin i Miasto Umarlych".

Posted by giBBeR on 30-07-2001 12:58:

Talking

Yep!!!
Bakabajashi Toshibana i reszta wymiata!!!

Posted by Xkill on 30-07-2001 23:42:

nosnie Armitage'a

Wlasnie leci na VOX'sie po niemiesku. Dzisiaj jest Poniedzielk 00:47

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 00:18.