FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=1)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=6745)
fov-problem
Jak kazdego nastolatka w moim wieku ,intryguja mnie komendy cg_fov/cg_zoomfov/+-zoom. Mam z tym powazny problem - mam nadzieje ,ze ktos mi pomoze. To bardzo krepujace.
gram na fovie 110
1.cg_fov 110
cg_zoomfov 75
bind X "+zoom" - proste
Do tej pory gralem wlasnie tak ,ale wogole go(zooma) nie uzywalem. To bezsens ,wiec postanowilem zrobic sobie "osobny" fov dla kazdej broni
2.bind X "weapon 1;cg_fov 110"
bind Y "weapon 5;cg_fov 100"
bind Z "weapon 7;cg_fov 90"
powiedzmy ,ze tak
malinowo ,ale ja nie potrafie tak grac - robi sie straszny *******nik i sam sie gubie...wszystko przez to ,ze ekran tak "biega" ,wiec wymyslilem cus takiego:
3.cg_fov 110
cg_zoomfov 100
bind X "weapon 1;-zoom"
bind Y "weapon 7;+zoom"
tylko czemu ,trzeba trzymac Y ,aby byl zoom?! powaznie pytam ,niech ktos mi odpowie - da sie to jakos zrobic?
4."dobra na koniec zrobie sobie thinszaft" - sprytnie pomyslalem oki
cg_zoomfov 110
cg_fov 130
+zoom
bind X "weapon 1"
oooo zajebiscie to wyszlo (ch_statusbarstyle "2"- cpma ;ch_statusbarformat "6" - osp) , bron troszeczke wystaje ponad kontrolki - przepizd mysle... ale oczywiscie zjeb ,bo sensitivity na zoomie sie zmienia 8///
(nawet jesli ustawisz cg_fov 110;cg_zoomfov 110;+zoom to bedzie inaczej niz po prostu cg_fov 110)
znan ktos wzor jak wyliczyc sensitivity/cl_mouseaccel ,taka jakbym nie mial zooma?
zacznijmy od podstaw
jesli przy komendzie jest plus to oznacza to ze "klawisz wcisniety" jak minus "klawisz nie wcisniety"
jakbys mial takie bindy to dzialaloby to tak (ale nie oto chodzi, tak?) wciskasz x przelacza ci sie bron i wylacza zoom, wciskasz x i wlacza ci sie zoom i przelacza bron. nie tak mialo byc?
sprawdz sobie config +zoom jest zbindowany no nie? wlasniew o to chodzi zeby trzymac
a co do sensa to musisz poprobowac, ale pewnie da sie jakos obliczyc. sam se wzor napisz to nie takie trudne, wystarczy podstawowe wyksztalcenie i troche dobrych checi
"malinowo ,ale ja nie potrafie tak grac - robi sie straszny *******nik i sam sie gubie...wszystko przez to ,ze ekran tak "biega" qwa co ci biega?? ja tak mam i jest ok.
zapomnij o zoomie
seta sen3 "vstr sen1"
seta zoomin "+zoom; set zoomtoggle vstr zoomout; echo Zoomed In..."
seta zoomout "-zoom; set zoomtoggle vstr zoomin; echo Zoomed Out..."
seta zoomtoggle "vstr zoomin"
bind x "vstr sen3; vstr zoomtoggle"
o to chodzi�o??
quote:
This script will make a single key change between two different mouse sensitivity settings AND toggle your zoom mode.
set senshigh "set sensitivity 6.5; set sensswitch vstr senslow; crosshairsize 30"
set senslow "set sensitivity 3; set sensswitch vstr senshigh; crosshairsize 15"
set sensswitch vstr senslow
vstr senshigh
set zoomin "set cg_fov 35; set zoomswitch vstr zoomout; sensitivity 1.5; crosshairsize 50; seta cg_railTrailTime 600"
set zoomout "set cg_fov 110; set zoomswitch vstr zoomin; vstr senshigh; seta cg_railTrailTime 1600"
set zoomswitch vstr zoomin
vstr zoomout
bind X vstr sensswitch
bind Y vstr zoomswitch
quote:
This script will make a single key change between two different mouse sensitivity settings (one for normal, one lower for when you zoom in).
set senshigh "set sensitivity 6.5; set sensswitch vstr senshigh; play sound\player\clank4"
set senslow "set sensitivity 3; set sensswitch vstr senslow; play sound\player\clank2"
set sensswitch vstr senslow
set sensitivity vstr highsens
bind x vstr sensswitch
Napisane oryginalnie przez emi
Jestescie zalosni grajac w ten shit![]()
quote:
Napisane oryginalnie przez t0d
seta zoomin "+zoom; set zoomtoggle vstr zoomout; echo Zoomed In..."
seta zoomout "-zoom; set zoomtoggle vstr zoomin; echo Zoomed Out..."
seta zoomtoggle "vstr zoomin"
bind x "vstr sen3; vstr zoomtoggle"
o to chodzi�o??
ja zooma nie uzywam, ale wydaje sie ze to co napisales dziala
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]xen0m
ja zooma nie uzywam, ale wydaje sie ze to co napisales dziala![]()
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 20:40.