FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=1)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=7036)
Problem z polaczeniem
Witam serdecznie
Chcialem pograc z kolega przez Lana w quake 3 i Wolfa return to the castle (w sumie wolf jest chyba na bazie quake3 zrobiony). Jak gramy sobie w kanterstrajka to mam ping do kolegi 30-40, jak pinguje go z tej listy serverkuf w quake 3 i wolfie (tam w menu) to ping jest rowniez 30-40, ale problemy pojawiaja sie gdy lacze sie do niego, jak juz sie polacze to co chwile mam connection interrupted w konsoli wyskakuje:
WARNING CG_ReadNextSnapshot 4014 > 166
a jak klepne taba to mam ping 600, 900, 999 itp.
Aha jeszcze jedno ja sie lacze do niego bo jestem za firewallem, wyglada to tak ze on jest w sieci lokalnej telewizji kablowej (tez za firewallem) a ja jestem tez w tej sieci tylkoze lacze sie pzrez server podpiety do kablowki tak jak ten kolega (taki lan w lanie.
Jak gram sobie przez neta w quake3 to wszystko mryga a jak sie lacze do kolegi nic nie dziala :/ ( to juz drugi kolega z sieci kablowki z ktorym mam ten sam problem).
(moze ktos chociaz zna namiary gdzie moge isc z tym problemem)
Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam
Re: Problem z polaczeniem
quote:
Napisane oryginalnie przez Zryty
WARNING CG_ReadNextSnapshot 4014 > 166
Probowaliscie moze jakichs reinstali... gry badz windy... ?
By no-one but myself"
Vader - The Nomad
byly reinstalacje gry, ale to samo sie dzieje jak gram z jednym kolega w quake3 i to samo jak gram z innym gostkiem w wolfa, nie wiem moze cos tzreba na routerku u mnie zrobic jakis modol portforwardning, albo gostek ktory stawia server musi jakies ustawienia zmienic nie mam pojecia
Sprawdzie czy kable sa dobre - czy nie macie uszkodzony, lub zle zarobionych...
Milalem taki problem, byla zle zarobiona wtyczka i po zmianie dzialalo...
staaaary jak przez lan masz ping 30-40 to musi byc wina sieci. przez lan w qeju i wolfie (lan 100) ping nie moze byc wiekszy niz 10, jesli jest to to nie wina konfiguracji gry. zreszta na lanie 10Mb tez nie moze byc lagow. gralem z kumplem przez domowy lan i jak dostawalem to dostawalem laga, ale to wina slabej grafiki a co do kabli to o ile wiem to jesli nawet jeden jest uszkodzony polaczenie nie dojdzie do skutku. moze reuter ma ustawione cos nie tak, na pewno bo jak to juz drugi raz masz taki problem to nic tylko wina kablowkarzy
moze maja system anty-quajowy
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 10:33.