FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=1)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=7095)

Posted by SweepeR on 19-06-2002 11:06:

CPM Challenges

http://quake3.fpp.pl/?pl:news:show:4631

Co sadzicie o tym turnieju? Jak poradza sobie gracze VQ3 i QW przeciwko najlepszych w CPMA? Czy Europejczycy pojada Amerykanow?

Ja sie nie moge doczekac demek, bedzie zajebiscie. Gdyby nie SDI to tez moze nawet bym sie zapisal (dla zabawy - i tak dostaje do 0 lub 1 od rata czy aph'a). IMO zabawa bedzie zajebista!

Posted by toFu on 19-06-2002 11:56:

Thumbs up Re: CPM Challenges

Co jak co ,ale gdyby nie te ******lone lacza to nasza smietanka inteligencka moglaby pokazac jak to sie gra po polsq Naprawde jestem baaaardzo ciekawy konfrontacji matrOxa z Zero4 .Ciekawe czy wtedy gwiazdy vq3 przeszlyby na ta "ciemna strone mocy" Zreszta ten kijek ma 2 konce a ten turniej moglby znaczaco wplynac na pozycje cpma na swiecie . Qrna Fatality gra to ja tesh khce Naprawde moze byc ciekawie. Zreszta mam jush dosyc tych wszystkich demek granych na vq3 od 2 miechuf gram na vanili i za cholere nie moge sie przyzwyczaic--->CPMA FOREVER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted by killertowa on 19-06-2002 12:07:

Nie narzekaďż˝, tylko szukaďż˝ dobrych cafe i graďż˝!
Ja nie zagram bo gram gorzej ni� sweep i tylko ��cza b�d� przeci��a�

"Niech przeciwnik mu�nie tw� sk�r� gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj si� na bezpiecznym unikni�ciu - po�� swe �ycie przed nim"

Posted by DamnDog on 19-06-2002 12:38:

fatal i tak se nie pogra bo nie zna fizyki cepema. moze tylko nadrabiac celnoscia, bo raczej nie zdazy sie przystosowac, a do tego trzeba troche czasu. no chyba ze potajemnie gral na cpmiei tylko plotki wskazywaly na jego odejscie ze sceny q3 a teraz na takim turnieju okaze sie ze dalej koles wymiata wszystkich nawet doswiadczonych cpmowcow :> a demka to moga sie okazac malo ciekawe, bo "gwiazdy" vq3 beda sie poruszac w cpmie jak muchy w smole i bedzie to raczej komiczne :/. moze costam sie zdazy, napewno nie omieszkam obejzec chociaz jednego demka fatal, albo zeroa (albo tez ich razem )
ps. wlasciwie to warto sie zapisac, a noz uda sie trafic na fatal, i potem sie chwalic: patrzcie zdobylem dwa fragi na Fatal1ty ! (ale on mnie jeszcze na minucha )

Posted by slawek on 19-06-2002 12:59:

quote:
Napisane oryginalnie przez DamnDog
fatal i tak se nie pogra bo nie zna fizyki cepema.

Obawiam si�, �e nie doceniacie go�cia. Fatal i paru jemu podobnych to zawodowcy. Gnoi� ludzi w Tekkena (czy co� w tym stylu), potem w q2 i q3, ostatnio w AvP - wida�, �e nie ma problem�w z przystosowaniem si� do r�norodnych warunk�w.

Mo�e nienadzwyczajne por�wnanie, ale pos�uchajcie:
Za��my, �e jest u nas modny boks wodny, mamy paru niez�ych go�ci, naprawd� �wietnych pi�ciarzy. Filmy z ich walk robi� wra�enie na Miku Tysonie i Lennoxie Lewisie.
Postanawiaj� wzi�� udzia� w takim turnieju....
Dopiszcie resztďż˝...

Oczywi�cie ju� widz� pierwszy s�aby punkt por�wnania: to my walczymy na powietrzu, a oni w wodzie...
Nie czepiajcie siďż˝...

Wydaje mi si�, �e by�by to jaki� etap prawdy dla naszej elity. Wreszcie mo�na by sprawdzi� si� z tymi najwi�kszymi.

Je�li kto� si� zdecyduje - GL

Posted by SweepeR on 19-06-2002 13:27:

Zero4 pojechalby matroxa, wierz mi. z4 odrzucilby cpm1a, matrox ffdm2 i graliby na ztn'ie, dm6 i cpm3... Na ztnie i dm6 z4 mialby pewna wygrana, na cpm3 juz troche gorzej, ale nie watpie ze takze. I koniec. Tym bardziej ze matrox malo gra, a na dodatek nie zapominajcie ze turniej jest na oficjalnych ustawieniach - czyli matrox by sie nie po rejlowal, a z4 kontrolowalby mape (15s respawn)...

QuaDust: to czemu grasz na vq3 skoro wolisz cpma?

quote:
"gwiazdy" vq3 beda sie poruszac w cpmie jak muchy w smole i bedzie to raczej komiczne :/. moze costam sie zdazy, napewno nie omieszkam obejzec chociaz jednego demka fatal, albo zeroa

Moze i nie beda korzystac z fizyki cpma, ale na pewno pokaza klase taktycznie. To nie bedzie polskie latanie na pale, co to to nie. To bedzie pokazane jak naprawde powinno sie grac w cpma (apheleon, rat). Te mecze to bedzie cos, czego jeszcze nie widzieliscie, jestem tego pewien.

Co do zapisywania sie to zapisy juz sie skonczyly... Ale kurde... bym se zagral no... Tylko kurna nie, strefy czasowe przeszkadzaja - nie bede latal o 4 rano do cafe, nie

Posted by Lucas on 19-06-2002 17:05:

Re: Re: CPM Challenges

quote:
Napisane oryginalnie przez QuaDust
CPMA FOREVER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted by Infinite on 19-06-2002 17:30:

true true

Posted by krogoth on 19-06-2002 18:49:

Fajnie byloby pograc...ale nikt z nas nie zagra. Chyba ze ping 100-150 w walce przeciw zero4 komus odpowiada.

Nie ma lacza na swiecie (chocby byloby to 150mb), na ktorym mozna grac na niskim pingu w stanach.
Za duza odleglosc. Swiatlo tez potrzebuje troche czasu zeby do tych stanow doleciec.

Na zajebiscie, niewyobrazalnie dobrym laczu tez nie bedziesz mial pinga w stanach mniejszego niz 90-100, a nie musze mowic, ze takich lacz w polsce nie zaznasz.

Posted by Hakan on 19-06-2002 18:59:

Re: CPM Challenges

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]SweepeR
http://quake3.fpp.pl/?pl:news:show:4631

(...)
Ja sie nie moge doczekac demek, bedzie zajebiscie.
(...)

Ja mam tylko nadziej ze chociaz te najlepsze demka zanajda sie na jakims polskim serwisie, nie bardzo widzi mi sie sciaganie tych demek skas dalej po modemie A sciagac bede na pewno

Niewa�ne, kim jeste� I co z tob� zrobiono. Pr�dzej czy p�niej zyskasz
prawo wyboru. Jeste� czym� wi�cej ni� tylko sum� swoich cz�ci...
Niewa�ne jak dosz�o do twoich urodzin, jak do tej chwili toczy�o si� twoje �ycie!
Masz oczy, masz m�zg i skal� warto�ci. Nie pozw�l, by ktokolwiek ci� oszuka�,
nawet ja. A kiedy nadejdzie czas, je�li nadejdzie, upewnij si�, �e wybierasz
samodzielnie. Nic co dzia�o si� wcze�niej,nie b�dzie wtedy mia�o znaczenia.

Roger Zelazny �Ksi��e chaosu�

Posted by PizzaDriver on 19-06-2002 20:46:

Re: Re: CPM Challenges

quote:
Napisane oryginalnie przez HakaN

A sciagac bede na pewno

mnie juz **** trzaska...kiedy to sie zaczyna? btw. z ch-tv jest dobry transfer

Posted by SweepeR on 19-06-2002 21:56:

quote:
Napisane oryginalnie przez krogoth
Fajnie byloby pograc...ale nikt z nas nie zagra. Chyba ze ping 100-150 w walce przeciw zero4 komus odpowiada.

Heh, ja gram zazwyczaj na takim pingu (gram za granica na sdi)... Tu nie chodzi o zwyciestwo, bo nie jestem durniem zeby sadzic, ze moglbym pojechac z4, nawet kogokolwiek z tych co sie zapisali. Tu chodzi po prostu o zabawe i tyle

quote:
Na zajebiscie, niewyobrazalnie dobrym laczu tez nie bedziesz mial pinga w stanach mniejszego niz 90-100, a nie musze mowic, ze takich lacz w polsce nie zaznasz.

Wczoraj gralem na serwie w usa z pingiem 150 na sdi Jakies pol roku temu praktycznie non-stop sobie pykalem na quakeshicie z podobnymi pingami

Mi tam w sumie taki ping odpowiada, bo zawsze taki mam

A z CHTV rzeczywiscie jest bardzo dobry transfer.

Posted by toFu on 20-06-2002 05:53:

Talking pozyjemy zobaczymy

Tja... true true. Moze i zero pojechalby matrOxa (dm6+cpma=not cool )---> pogdybac sobie mozemy. Chodzi tu juz bardziej o wypromowanie cpma-sami widzicie ,ze wiekszy szmal na turnieju potrafi nagiac kazdy kregoslup "moralny" Dla polskich graczy cpma moze to byc swiatelko w tunelu,bo jezeli ten turniej wypali to moze w koncu zaczna byc organizowane turnieje w Europie (cpma ofkoz ) Zreszta jak myslicie ,demka z jakich imprez beda ogladac wszyscy pro gracze pokroju fatala czy zero przygotowujac sie do turnieju- co ? Odpowiedz chyba kazdy Polak zna
---Sweep-gram na tym vq3 bo tak se myslalem o elimkach do cgl3 ale jak organizatorzy przelozyli termin to ja to pieprze i od wczoraj wrocilem do cpma

btw "sponsoring" polskich graczach na ewentualnych turniejach cpma w Europie to juz calkiem inna bajeczka -zreszta co ja ******le jaki sponsoring

Posted by killertowa on 20-06-2002 07:43:

quote:
Napisane oryginalnie przez krogoth

Nie ma lacza na swiecie (chocby byloby to 150mb), na ktorym mozna grac na niskim pingu w stanach.
Za duza odleglosc. Swiatlo tez potrzebuje troche czasu zeby do tych stanow doleciec.

Z pewno�ci� masz wi�ksze do�wiadczenie w badaniu pingu do stan�w, ale uwa�am, �e jeste� zbyt du�ym pesymist� i powoli ogarnia ci� rezygnacja oraz zniech�cenie.
Wg tego co m�wisz gracze z niemiec te� nie mogliby gra� w stanach bo przy takiej odleg�o�ci 500 km w t� czy w drug� stron� nie robi a� tak du�ej r�nicy.

P.S. do wszystkich
A mo�e przez lub obok ziemi waszych dziadk�w na wsi biegnie ten gazoci�g z Rosji przy kt�rym po�o�yli to zajebi�cie szybkie ��cze �wiat�owowowe? Mo�naby si� w nocy podpi��

"Niech przeciwnik mu�nie tw� sk�r� gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj si� na bezpiecznym unikni�ciu - po�� swe �ycie przed nim"

Posted by slawek on 20-06-2002 09:32:

Trudno nie zgodziďż˝ siďż˝ z wypowiedziďż˝ Krogotha.
Rzeczywi�cie granie z takim pingiem przeciwko elicie nie ma chyba sensu. Gdyby tylko for fun... Ale to mog�aby by� �wietna okazja do wypromowania naszej sceny. We� tu si� wypromuj strzelaj�c sobie rakiet� w plecy
Nie m�wi� o obciachu, bo tego raczej bym si� nie obawia�, poza tym tamci gracze wydaj� mi si� jako� bardziej wyluzowani i mniej ma�ostkowi (mo�e tylko st�d - przez pryzmat wywiad�w, r�nych for tak to wygl�da)
Obciachu by nie by�o, ale �al wielki i niedosyt - na pewno.

I nie mog� sobie odm�wi� (bez z�o�liwo�ci):
"Nie ma lacza na [b]swiecie[b] (chocby byloby to 150mb), na ktorym mozna grac na niskim pingu w stanach.
Za duza odleglosc"

A w Kanadzie i Mexyku?
Fajny lapsus...

Posted by SweepeR on 20-06-2002 09:37:

Wypromowanie sceny... heh...

Posted by [FPP]xen0m on 21-06-2002 01:19:

quote:

Heh, ja gram zazwyczaj na takim pingu (gram za granica na sdi)... Tu nie chodzi o zwyciestwo, bo nie jestem durniem zeby sadzic, ze moglbym pojechac z4, nawet kogokolwiek z tych co sie zapisali. Tu chodzi po prostu o zabawe i tyle

Wczoraj gralem na serwie w usa z pingiem 150 na sdi Jakies pol roku temu praktycznie non-stop sobie pykalem na quakeshicie z podobnymi pingami

Mi tam w sumie taki ping odpowiada, bo zawsze taki mam

A z CHTV rzeczywiscie jest bardzo dobry transfer.

no niestety Sweep, ale na pingu >100 naprawde NIC sie nie da zrobic. w kazdym razie napewno z tymi lepszymi.

Krg ma racje, w ogole ciezko w Europie pograc ze Stanami na normalnych pingach

Posted by [FPP]xen0m on 21-06-2002 01:30:

quote:
Moze i nie beda korzystac z fizyki cpma, ale na pewno pokaza klase taktycznie. To nie bedzie polskie latanie na pale, co to to nie. To bedzie pokazane jak naprawde powinno sie grac w cpma (apheleon, rat).

szkoda, ze stylu gry rata czy innych slaw cpma z zagranicy nie mozna skonfrontowac z gra polskiej czolowki. mozna by sie zakladac czy rat wyjdzie z dwucyfrowego minusa z matroxem czy nie... chyba by nie wyszedl

Sweep, najlepszy styl jaki prezentuja/prezentowali B, ven0m, matr0x ZAWSZE wygra z kampem na CPMa. wyjatkiem byl CGL#2 gdzie B przegral glownie przez nerwy i pecha z fetterem.

CPMa jest stworzone do tego typu gry. czesto widzialem sytuacje gdzie swietny defensor wygrywal przez 3/4 meczu 1/2 fragami, kontrolowal mape, i nagle po 3 railach tracil fraga a nastepne sypaly sie jeden po drugim konczac rozrywke z duza roznica.

nie powiesz mi, ze rat, zero4, czy inny "vq3 style" utrzymalby cpm3 przez 10/15min z Polakami... no way.

no i te mapki. przecie one sie nie nadaja do cpma (dm6 i ztn) i nie ma co mowic ze zero4 na nich by wymiatal bo tam akurat fizyka cpma nie ma prawie zadnego przekladu na wynik.

no i ten fastrail... niestety swiat nadal nie moze zrozumiec, ze to jest jedna z najfajnieszych rzeczy w cpma. szkoda, ze arQ nie doda odglosow krokow jeszcze... fajnie by bylo

Posted by SweepeR on 21-06-2002 16:23:

Ech...

Posted by [FPP]xen0m on 22-06-2002 14:30:

zadne eh

przeszlo mi na mysl porownanie...

jak gralo sie w pilke 50 lat temu?

w kazdym emczu padalo 10 bramek. ustawinie bylo z 5 napastnikami i ogolnie liczylo sie tylko to by zdobyc bramki.

a teraz? gra sie zupelnie inaczej. moze i brzydziej. gra sie wielu ludziom nie podoba, staje sie silowa, z 5 obroncami...

a o co mi chodzi...

NIKT na mistrzostwach stiawa nie zagra tak zeby ludziom sie gra podobala. wszyscy graja aby wygrac. niezaleznie od stylu.

a w cpma rat moze i owszem ladnie gra, ale imho malo skutecznie. CPMa imho jest bardzo ukierunkowane na szybkosc gry. jezeli masz perfekcyjnie opanowane bardzo szybkie poruszanie po mapie, i strasz sie caly czas byc w ruchu w polaczeniu z dobrym aimmem imho wygrasz z wielkiem taktykiem z bardzo dobyrm aimem.

zreszta co tam... wazne ze chociaz uwazamy obaj, ze CPMa rulz. i tego trzeba sie trzymac

Posted by SweepeR on 23-06-2002 12:52:

No wlasnie Ale co do twoich rozwazan to caly czas piszac to myslisz o polskich ustawieniach... A to nie jest CPMA...

Posted by Lucas on 23-06-2002 21:51:

quote:
No wlasnie Ale co do twoich rozwazan to caly czas piszac to myslisz o polskich ustawieniach... A to nie jest CPMA...

Teraz czy 50 lat temu - to boisko bylo takie same do pilki.... Liczba zawodnikow tez... Zas tu mamy dwie "wersje" tego modu...

Posted by [FPP]xen0m on 29-06-2002 10:49:

nie wazne

Sweep, koniecznie postaw GTV w Mephisto. bedzie wypasik..

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 05:46.