FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=77)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=7120)
Autostart
Chcialem sie dowiedziec ktore z tych programow sa "zbedne" przy uruchamianiu systemu i mozna je "bezpiecznie" wywalic.Z tego co wiem sa to Programy uruchamiane przy KAŻDYM starcie Windows. Im krótsza lista - tym SZYBSZY start Windows.A oto moja lista w autostarcie :
[syntax: Program, Nazwa pliku, Załadowane z ]
Internat.exe, Internat.exe, HKEY_LM\Run
LoadPowerProfile, Rundll32.exe Powrprof.dll,LoadCurrentPwrScheme, HKEY_LM\Run
LoadPowerProfile, Rundll32.exe Powrprof.dll,LoadCurrentPwrScheme, HKEY_LM\RunServices
ScanRegistry, CWINDOWS\scanregw.exe /autorun, HKEY_LM\Run
SchedulingAgent, Mstask.exe, HKEY_LM\RunServices
SystemTray, SysTray.Exe, HKEY_LM\Run
TaskMonitor, CWINDOWS\taskmon.exe, HKEY_LM\Run
Zasobnik Systemowy, SysTray.Exe, HKEY_LM\Run
Chcialem sie dowiedziec za co kazdy z tych programow jest odpowiedzialny albo co robi i ktore mozna wylaczyc zeby niezajmowaly pamieci i Windows szybciej sie wgrywal .Z gory dziekuje
Napewno możesz wyłączyć task monitora (scheduling agent). Odpowiada za zadania....kurna uciekło mi to słowo
Chodzi o to, że możesz w windzie ustawić kiedy ma ci się automatycznie włączać defragmentator dysku, scandisk itp. narzędzia.
O, już mam brakujące słowo: konserwacja systemu.
Jeśli nic takiego nie ustawiałeś bo sam to robisz regularnie ręcznie to nie warto tego uruchamiać na starcie.
Z innymi nie pamiętam, ale chyba można jeszcze coś uszczknąć. Zacznij od tych, które pojawiają się dwa razy a są jednakowe.
Jeśli będzie zwiecha, to odpal system w trybie awaryjnym i włącz z powrotem tę opcję > wniosek - wyłączaj pojedynczo.
"Niech przeciwnik muśnie twą skórę gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj się na bezpiecznym uniknięciu - połóż swe życie przed nim"
loadpowerprofajl mozna wywalic (sam tak zrobilem i nic sie nie zepsulo )
tak samo scanregistry i internat (chyba, ze chcesz miec klawiature w trayu)... systray to glosniczek w trayu i jego nie warto sie pozbywac
<prorok> I zapłoną piekielnym ogniem wasze serwery, gdyż zabezpieczenia ich wątłe, a podatnośc na buffer overflowy ogromna. I zaprzestaną działania wasze routery a wasze niewiasty nosić będą pakiety w kubłach, a tam będzie płacz, zgrzytanie zębów, 404 i request timeout.
Re: Autostart
quote:
Napisane oryginalnie przez [STER]TombStone
Internat.exe, Internat.exe, HKEY_LM\Run
LoadPowerProfile, Rundll32.exe Powrprof.dll,LoadCurrentPwrScheme, HKEY_LM\RunServices
SchedulingAgent, Mstask.exe, HKEY_LM\RunServices
SystemTray, SysTray.Exe, HKEY_LM\Run
TaskMonitor, CWINDOWS\taskmon.exe, HKEY_LM\Run
Ja tak czasem robie, ale ostatnio mi sie windows nie wlaczyl
Wiec uwazaj ...
917123
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 17:16.