FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=1)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=7199)

Posted by vrah on 24-06-2002 19:26:

Question Say_team

Czy można zmienić kolor tekstu w say_team ?
Chodzi mi o zmianę koloru, ale żeby ona była zbindowana i na naciśnięcie klawisza bym mógł mówić do drużyny ale w innym kolorze od razu. Coś do tego : /bind Y "messagemode2" należy dopisać ?

Posted by BartiZ on 24-06-2002 20:00:

Re: Say_team

quote:
Napisane oryginalnie przez vrah
Czy można zmienić kolor tekstu w say_team ?
Chodzi mi o zmianę koloru, ale żeby ona była zbindowana i na naciśnięcie klawisza bym mógł mówić do drużyny ale w innym kolorze od razu. Coś do tego : /bind Y "messagemode2" należy dopisać ?

Easy...
piszesz sobie: bind twoj_klawisz "say_team ^7Te^5Xt ^1Krowa ^5#H/#A"
dla przykładu... i tak kazdy bind np.
bind z "say_team ^1[^5taKen^1] ^4@ ^1[^5#L^1]"

i jeszcze te krzewy(#L, #A, itd.).... to looknij sobie osp/dosc/clien-readme <-- tam bedzie wytlumaczone

By no-one but myself
"
Vader - The Nomad

Posted by vrah on 25-06-2002 12:40:

Re: Re: Say_team

quote:
Napisane oryginalnie przez BartiZ

Easy...
piszesz sobie: bind twoj_klawisz "say_team ^7Te^5Xt ^1Krowa ^5#H/#A"
dla przykładu... i tak kazdy bind np.
bind z "say_team ^1[^5taKen^1] ^4@ ^1[^5#L^1]"

i jeszcze te krzewy(#L, #A, itd.).... to looknij sobie osp/dosc/clien-readme <-- tam bedzie wytlumaczone

Dobra, ale ja to chcę bez OSP i chcę zbindować nie gotowy tekst tylko to że jak nacisnę klawisz to automatycznie pisze w say_team i z np. czerwonym kolorem bez wpisywania ^liczba.

Posted by BartiZ on 25-06-2002 14:47:

Re: Re: Re: Say_team

quote:

Dobra, ale ja to chcę bez OSP i chcę zbindować nie gotowy tekst tylko to że jak nacisnę klawisz to automatycznie pisze w say_team i z np. czerwonym kolorem bez wpisywania ^liczba.

Aaaaaa, to o to chodzi.... ale to chyba nie da rady, bynamniej ja nie wiem czy takie cos da sie zrobic... ale watpie zeby sie dalo. Pozatym takie pisanie podczas gry moim zdaniem jest bezsens lepiej odrazu gotowe bindy, ulatwia gre i nie musisz sie bac ze wylapiesz rakiete jak sobie piszesz... IMO jednie kiedy sie przydaje rozmowa to time...

By no-one but myself
"
Vader - The Nomad

Posted by vrah on 25-06-2002 17:57:

Wink Re: Re: Re: Re: Say_team

quote:
Napisane oryginalnie przez BartiZ

Aaaaaa, to o to chodzi.... ale to chyba nie da rady, bynamniej ja nie wiem czy takie cos da sie zrobic... ale watpie zeby sie dalo. Pozatym takie pisanie podczas gry moim zdaniem jest bezsens lepiej odrazu gotowe bindy, ulatwia gre i nie musisz sie bac ze wylapiesz rakiete jak sobie piszesz... IMO jednie kiedy sie przydaje rozmowa to time...

W tej chwili w mojej sieci ludzie podniecają się FreezeTagiem więc jak cię zamrażają to masz dużo czasu na rozmowę

Posted by [FPP]xen0m on 29-06-2002 10:48:

trzeba pisac niestety w konsoli przez say_team. tak mi sie wydaje... na messagemode nie dodasz kolorow

Posted by [FPP]Lipas on 29-06-2002 12:04:

Re: Re: Re: Say_team

quote:

Niestety, nie da sie ustawic aktywnego koloru dla say_team, chyba, ze zabawisz sie w edycje kodu q3 ??
:o

'Uśmiechnij się, właśnie jesteś w ukrytym KillFile...'

[L]ipas | GG: 917123

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 14:08.