FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=8)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=7243)

Posted by oxygen on 27-06-2002 03:30:

Graliscie juz moze w Warcraft 3?

wiem ze to board fpp ale to pytanie dotyczy kultowej gierki wywodzacej sie z kultowej stajni jaka niewatpliwie dla wszystkich graczy jes blizzard. gra wychodzi oficjalnie za kilka dni ale na necie iso lezy juz od jakiegos czasu

a teraz kilka moich uwag na temat tej gry (przeszlem juz wszystkie kampanie bn niestety narazie nie jest wlaczony)
blizzard poraz kolejny udowodnil ze jest the best, starannosc i dopracowanie tej gry to naprawde bardzo wielki plus

Grafika w warcrafcie 3 nie zostalo wprowadzone pelne 3d (i cale szczescie imho) postacie i budynki sa troj wymiarowe ale nie mamy mozliwosci poruszania kamera w zadnym kierunku i tak jest imho dobrze nie ma motania sie i utraty orientacji w terenie jak to bywalo w innych rtsach. Grafika jak juz pisalem jest bardzo staranna i dopracowana a szczegoly w meny glownym sa naprawde bardzo przyjemne dla oka...wielki + odemnie

dzwiek jak dla mnie liczyly sie tu tylko odglosy jednostek...ktore naprawde sa bardzo przyjemne dla ucha i niejednokrotnie zabawne odglosy wybuchow tez sa niczego sobie, muzyka w menu nie najgorsza imho dzwiek jest ok

Gameplay w koncu jednostki formuja sie tak, jak trzeba - magowie, osoby leczace, strzelcy automatycznie ida sobie na tyly i tam przy marszu zostaja.
Dodatkowo, jezeli mamy zaznaczona druzyne (nadal max 12 postaci, co sprawdza sie bardzo dobrze) to klikajac przykladowo na magika - nieodznaczamy druzyny, a jedynie w prawym dolnym rogu mamy dostep do jego czarow. Jezeli klikniemy na podgrupie np.: Footmanow, to mozemy im wszystkim wlaczyc tryb obrony przed strzalami (30% wolniejsi) nieodznaczajac calej druzyny. Nie wie, czy ktos mnie zrozumial. Mam nadzieje, ze tak . Jest to naprawde rewelacyjny patent...
bohaterowie - no i to jest imho kluczem do sukcesu. Postacie bohaterow sprawiaja, ze przechodzenie misji takich jakie juz widizelismy kilkadziesiat razy w innych rts'ach sa oryginalne i przyjemne. Przez taka kompletna wtornosc wlasnie red alert 2 mial u mnie przechalapane.

Filmy To arcydzielo! pieknie pokazane zakonczenia kampanii, oraz super przerywniki na engine gry podczas kolejnych misji sprawiaja ze naprawde wciagamy sie w fabule i z niecierpliwoscia przechodzimy kolejne misje zeby dowiedziec sie co dalej
Grywalnosc Warcraft3 jak wspomnialem jest nieliczna z strategii w jakie gralem i nie jalezy ten rodzaj do prreferowanych przeze mnie... Jednak jest gra, od ktorej sie nie mozna odciagnac, Jest to gra charyzmatyczna tak jak np. Starcraft i HOM&M 3, Malo jest firm, ktore jak blizzard potrafia przykuc gracza do ekranu na dlugo...Same postacie w grze zrobione sa wysmienicie, grafika i animacje przy czarach stoja na wysokim poziomie

podsumowujac warcraft 3 moim zdaniem w pelni zasluguje na miano kontynuacji swoich wielkich poprzedniczek (wc, wc2) napewno kupie orginal

Posted by on 27-06-2002 04:21:

Taaaaa, az sie rozmarzylem...

Posted by S4i1or on 27-06-2002 11:00:

Re: Graliscie juz moze w Warcraft 3?

quote:
Napisane oryginalnie przez oxygen
napewno kupie orginal

yyyyyy... jasne

Je�li chodzi o reszt�, zgadzam si� w 100 procentach, tak�e nic nie b�d� pisa�. Teraz nie gram w nic innego, tylko w Warcrafta Powiem tylko jedno: na pewno kupi� orygina�

Posted by oxygen on 27-06-2002 12:54:

przydalaby mi sie wersja anglojezyczna orginalku bo polska wersja jak zwykle zapewne bedzie cuchnac na kilometr i jeszcze pewnie skruty klawiszowe beda pomieszane ehhh :>

Posted by S4i1or on 27-06-2002 13:50:

Czy ja wiem... CD Projekt dobrze zrobi� Diablo 2 PL to mysl�, �e Warcrafta te� nie zjebi�... W ka�dym razie jestem dobrej my�li

Posted by Lesio on 27-06-2002 15:11:

Ja wierze ze polska wersja bedzie bardzo dobra. Utwierdzil mnie w tym wywiad z glownym tlumaczem W3
http://chat.wp.pl/zapis.html?id_czata=1051

Posted by Hodek on 27-06-2002 18:05:

ja tam gra�em w warcrafta 3 ale niezbyt d�ugo bo mi komp nie wytrzymywa� skaka� mi obraz i mia�em zwolnione temp LOL tak to sie gra� nie da� ale bym sobie d�u�ej pogra�

Tlen:hodzio@tlen.pl

Mini Portal i nietylko

Posted by Jarek on 27-06-2002 18:57:

Gierka b.fajna, jedyne co mnie boli to limit jedostek
90 to troszke ma�o...

Posted by [SPECNAZ]RoL on 27-06-2002 19:38:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Yareq
Gierka b.fajna, jedyne co mnie boli to limit jedostek
90 to troszke ma�o...

Dzi�ki temu przynajmniej nie bedzie akcji gdzie wleci na baze 9999999 stforqf i nie zrobi chamskiej rozpierduchy. A za to 3eba troche bardziej pomy�le� jak przeprowadzi� atak .

Posted by Jarek on 28-06-2002 13:00:

quote:
Napisane oryginalnie przez [SPECNAZ]RoL

Dzi�ki temu przynajmniej nie bedzie akcji gdzie wleci na baze 9999999 stforqf i nie zrobi chamskiej rozpierduchy. A za to 3eba troche bardziej pomy�le� jak przeprowadzi� atak .

Tyďż˝ fakt....

Posted by Cali on 28-06-2002 16:55:

ja tam juz przeszedlem go orginaly ze stadionu ��dz�

Posted by bizonek on 28-06-2002 17:50:

quote:

Ale mogli daďż˝ tak z 200, conie ? ]
Fajnie si� w SC robi�o rushe samymi zerlingami.

Posted by [FPP]Lipas on 28-06-2002 17:55:

quote:
Napisane oryginalnie przez Lesio
Ja wierze ze polska wersja bedzie bardzo dobra. Utwierdzil mnie w tym wywiad z glownym tlumaczem W3
http://chat.wp.pl/zapis.html?id_czata=1051

Jak wszystko - 'dobre, bo POLSKIE ...'

'U�miechnij si�, w�a�nie jeste� w ukrytym KillFile...'

[L]ipas | GG: 917123

Posted by [SPECNAZ]RoL on 29-06-2002 09:32:

quote:
Napisane oryginalnie przez bizonek

Ale mogli daďż˝ tak z 200, conie ? ]
Fajnie si� w SC robi�o rushe samymi zerlingami.

Taaa... Tylko je�eli, by teraz mo�na by�o pos�a� tak z 200 footman'�w to, by mi si� komp spali�

Posted by [FPP]Lipas on 29-06-2002 09:43:

quote:

Taaa... Tylko je�eli, by teraz mo�na by�o pos�a� tak z 200 footman'�w to, by mi si� komp spali�

ROTFL ...
Fajnie by bylo, co nie ???

'U�miechnij si�, w�a�nie jeste� w ukrytym KillFile...'

[L]ipas | GG: 917123

Posted by ZimZum on 29-06-2002 09:49:

taa
knockout

Posted by deathcrush on 29-06-2002 15:04:

dobre bo polskie...
polocockta, przelam monopol

Posted by Jarek on 29-06-2002 21:01:

quote:
Napisane oryginalnie przez tram-
dobre bo polskie...
polocockta, przelam monopol

Polococta - Kingsajz
Staary jak swiat film

Hejkum kejkum - Olo ratuj

Posted by bizonek on 29-06-2002 21:05:

quote:

Nom, ew. mo�na by by�o sterowa� ilo�cia jednostek w opcjach servera. Taki na MultiPlayer tylko.

Posted by deathcrush on 30-06-2002 00:27:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Yareq

Polococta - Kingsajz
Staary jak swiat film

Hejkum kejkum - Olo ratuj

polo=polo
cock=(eng.) chuj

itd...

razem: polo-chujnia

any comments?

Posted by S4i1or on 30-06-2002 08:42:

W sumie 'cock' znaczy teďż˝ kogut (w sensie 'samca kury' )... Czyli 'polo-kogut'

Posted by Insmac_old on 01-07-2002 08:32:

nu dobra, to jaka jest wasza ulubiona rasa w w3?

insmac preferuje: nocne elfy

Posted by bizonek on 01-07-2002 08:44:

Ja preferuje teďż˝ nocne elfy.

Posted by Insmac_old on 01-07-2002 09:00:

Jestesmy 'mroczni'

Posted by Cali on 01-07-2002 18:08:

Tylko mam jakieďż˝ problemy z battlenetem co jest ?!?

Posted by Cali on 01-07-2002 18:12:

W3 - nadjro�sza lokalizacja !
01 lipiec 2002 o 14:35 @ ElemenT
Jak informuje CD-Projekt WarCraft III jest na razie najdro�sz� lokalizacj� gry jaka kiedykolwiek powsta�a w j�zyku polskim. Podobno bud�et przekroczy� 200 ty�. z�otych. Nam pozostaje czeka� do 5 lipca i oceni� czy te pieni�dze by�y wydane w s�usznej sprawie. Przypominam i� gra kosztowa� b�dzie w dniu premiery 129,90 PLN.

OOO nied�ugo priemiera

Posted by Chrumkules on 01-07-2002 22:38:

Re: Graliscie juz moze w Warcraft 3?

quote:
Napisane oryginalnie przez oxygen

Grafika w warcrafcie 3 nie zostalo wprowadzone pelne 3d (i cale szczescie imho) postacie i budynki sa troj wymiarowe ale nie mamy mozliwosci poruszania kamera w zadnym kierunku i tak jest imho dobrze nie ma motania sie

da sie ruszac w obie strony - insert i home bodajze do tego sluzy!

quote:

Grywalnosc Warcraft3 jak wspomnialem jest nieliczna z strategii w jakie gralem i nie jalezy ten rodzaj do prreferowanych przeze mnie... Jednak jest gra, od ktorej sie nie mozna odciagnac, Jest to gra charyzmatyczna tak jak np. Starcraft i HOM&M 3, Malo jest firm, ktore jak blizzard potrafia przykuc gracza do ekranu na dlugo...Same postacie w grze zrobione sa wysmienicie, grafika i animacje przy czarach stoja na wysokim poziomie

single jak dla mnie w rts'ach juz dawno jest skazany na porazke - wciaz to samo - chocby misja humans gdzie trzeba sie bronic przez 30min a na koncu a i tak sie nie da obronic - przeca to juz bylo w stracraft - i wiele innych - signle to max u mnie 7/10 ale battle.net to bedzie 10/10 o czym sie przekonalem grajac na LANie.

Posted by Ulraunt. on 01-07-2002 23:16:

Nie gralem jeszcze w W3 , powiedzcie mi jak wygl�daj� mapy? sa jakies nietypowe elementy typu: klify, mosty , zamki? (cos jak w Myth 2)

Posted by Insmac_old on 02-07-2002 11:37:

quote:
Napisane oryginalnie przez P0Z
Nie gralem jeszcze w W3 , powiedzcie mi jak wygl�daj� mapy? sa jakies nietypowe elementy typu: klify, mosty , zamki? (cos jak w Myth 2)

mosty, klify sa. Co do zamkow to nie wiem za bardzo, sa rozne budowle np. goblinow.

I sa rowniez 'lokalne' gangi trolli, goblinow, pajakow, ktore zazwyczaj strzega kopaln itp.

Posted by [SPECNAZ]RoL on 02-07-2002 12:13:

quote:
Napisane oryginalnie przez Insmac_old

mosty, klify sa. Co do zamkow to nie wiem za bardzo, sa rozne budowle np. goblinow.

I sa rowniez 'lokalne' gangi trolli, goblinow, pajakow, ktore zazwyczaj strzega kopaln itp.

Ale w singlu jest tak jak w multi, �e postawi� przed kopalni� 3 ch�opc�w do bicia, czy jest to mo�e lepiej zrobione ?

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 03:38.