FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=1)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=7298)

Posted by chudy on 01-07-2002 09:55:

Smile Q3A a WinNT

Witam i mam pytanie jak uruchomic Q3A na WinNT czy jest taka mozliwosc? pomoc i porady mile widziane
Pozdrawiam chudy

Posted by killertowa on 01-07-2002 11:05:

O ile mi wiadomo to nie ma takiej możliwości. Problem leży chyba w tym, że żaden serwis pack do NT nie obsługuje odpowiednio wysokiego DirectX'a

"Niech przeciwnik muśnie twą skórę gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj się na bezpiecznym uniknięciu - połóż swe życie przed nim"

Posted by t0d on 01-07-2002 11:18:

NT nie został stworzony do grania ale jego następca Win2000 został ostatnio przygotowany do tego typu zadań - bodajże w ServicePacku 5 albo 6

Art.226 §3. KK - Kto publicznie znieważa lub poniża konstytucyjny organ RP,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Posted by killertowa on 01-07-2002 11:44:

quote:
Napisane oryginalnie przez t0d
NT nie został stworzony do grania ale jego następca Win2000 został ostatnio przygotowany do tego typu zadań - bodajże w ServicePacku 5 albo 6

do Win2000 nie ma jeszcze takich serwis packów.
2 to chyba najwyższy jak dotąd (ale nie sprawdzałem nic w ostatnim tygodniu)
Te o których piszesz to serwis packi do NT

"Niech przeciwnik muśnie twą skórę gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj się na bezpiecznym uniknięciu - połóż swe życie przed nim"

Posted by t0d on 01-07-2002 13:27:

zapewne - brat mi to powiedzial - ja mam win me i jest mi z tym dobrze

Art.226 §3. KK - Kto publicznie znieważa lub poniża konstytucyjny organ RP,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Posted by DamnDog on 01-07-2002 14:31:

wiem na 100% ze q3 chodzi na win2000 bez zadnych servisowek. natomiast co do nt, to jest to zabytek taki sam jak 95, wiec nie warto sie w to bawic.

Posted by Lucas on 01-07-2002 16:50:

quote:
Napisane oryginalnie przez killertowa

do Win2000 nie ma jeszcze takich serwis packów.

Eee - ale pod 2000 da sie q3 uruchomic...

Posted by chudy on 01-07-2002 17:48:

Talking

Pod W2k wiem ze chodzi bo mam w domu i gram, ale za to NT mam w pracy i tu zd bol bo tez by sie chciało pograc w Quaka w chwilach wolnych.

Posted by [FPP]xen0m on 01-07-2002 18:29:

2k zainstaluj.

Posted by chudy on 01-07-2002 18:38:

xen0m i o tym tez myslałem ale w robocie pracujemy na NT i admin nie chce słyszec o postawieniu W2k (licencja na NT moze dlatego ze zd SAP R/3) a poz tym mowił mi ze mają weryfikacje jaki system jest u kogo zainstalowany i jak by mi postawił W2k to by go zjeb..... i po prostu nie kce i jush.

Posted by Lucas on 01-07-2002 19:48:

quote:
Napisane oryginalnie przez chudy
xen0m i o tym tez myslałem ale w robocie pracujemy na NT i admin nie chce słyszec o postawieniu W2k (licencja na NT moze dlatego ze zd SAP R/3) a poz tym mowił mi ze mają weryfikacje jaki system jest u kogo zainstalowany i jak by mi postawił W2k to by go zjeb..... i po prostu nie kce i jush.

Pozostaje tylko XP

Posted by [FPP]xen0m on 01-07-2002 23:16:

przecie mowi, ze nic innego niz NT nie moza postawic... no coz, pozostaje granie w domu

Posted by killertowa on 02-07-2002 07:42:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Lucas

Eee - ale pod 2000 da sie q3 uruchomic...

Ale ja nigdzie nie napisałem, że się nie da! Ignoruję tylko win2000 bo on chce grać na NT i o ten system pytał

Posted by chudy on 03-07-2002 10:32:

Talking

wielkie thx za porady........ ale dalem juz rade zainstalowac na NT i to na 8MB karcie Matroxa he he he.... 15-20 FPS to jest to, na low detalach az slipia bolą
Pozdrawiam chudy

Posted by killertowa on 03-07-2002 12:53:

quote:
Napisane oryginalnie przez chudy
wielkie thx za porady........ ale dalem juz rade zainstalowac na NT i to na 8MB karcie Matroxa he he he.... 15-20 FPS to jest to, na low detalach az slipia bolą
Pozdrawiam chudy

A możesz podać więcej szczegółów? Tzn. co konkretnie musiałeś zainstalować lub zmienić w ustawieniach systemu by gra poszła?

Posted by chudy on 03-07-2002 13:00:

Smile

jush mówie....sprawa była prosta nawet blacha poprostu sciagnołem najowsze sterowniki do Matroxa i chyba na tym sterowniku były stery pod OpenGl ale moge sie mylic w kazdym razie tak zrobilem bez zadnych Service Pack'ow i odpaliłem i poszło
Pozdrawiam chudy

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 13:55.