FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=1)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=7301)
cpm1 a,b,c ?
Moze mnie ktos oswiecic :
cpm1 - oryginal z mappaka1
cpm1a -wersja niepolska
cpm1b -wersja polska (tak ma sie teraz oficjalnie nazywac taknie? )
i teraz:
czy w cpm1a sa lampy miedzy gorna YA a LG (na tej wiekszej odleglosci)? Jezeli nie czy ktos moze zapodac mi samego cpm1a.bsp z paka mapy
czy mozna wylaczyc smugi swiatla padajacego z lamp na cpm1a?
Masz oczy, masz m�zg i skal� warto�ci. Nie pozw�l, by ktokolwiek ci� oszuka�,
nawet ja. A kiedy nadejdzie czas, je�li nadejdzie, upewnij si�, �e wybierasz
samodzielnie. Nic co dzia�o si� wcze�niej,nie b�dzie wtedy mia�o znaczenia.
Roger Zelazny �Ksi��e chaosu�
Re: cpm1 a,b,c ?
quote:
Napisane oryginalnie przez HakaN
czy mozna wylaczyc smugi swiatla padajacego z lamp na cpm1a?
"Niech przeciwnik mu�nie tw� sk�r� gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj si� na bezpiecznym unikni�ciu - po�� swe �ycie przed nim"
Re: cpm1 a,b,c ?
quote:
cpm1a -wersja niepolska
cpm1b -wersja polska (tak ma sie teraz oficjalnie nazywac taknie? )
mieszaja za bardzo. trzeba bylo zostawic jak bylo (1a - "polska", 1b - deckera) albo jak juz sie tak upieraja przy wyroznianiu "pieknych" texturek deckera to niech by dali cpm1a (deckera) --> cpm1
Wersja Decker'a od zawsze byla 1a, a "polska" powinna byc 1b. Zrozum, ze nie mozna tak tego zostawic, bo caly czas ludzie maja problemy z podlaczaniem sie do serwerow (ciagle przekladanie pakow z mapkami), a tym bardziej ogladaniem dem. Teraz, przy !cpm1b nie bedzie nikomu potrzebna "polska" cpm1a - po prostu zaladuje cpm1 ze zmienionym rozstawieniem przedmiotow. Bedzie o te 300kb mniej w /baseq3.
Wkurwia mnie strasznie w Polakach to, ze uwazaja sie za masterow i wszystko ma byc tak jak oni chca, mimo iz oni jedyni sa ludzmi, ktorzy tak graja (mam na mysli cpm1a). Na calym swiecie bluzgaja na polakow za to cpm1a... Co do ***** nedzy szkodzi zrobic taka jedna malutka zmiane? Ktora w zaden sposob nie wplywa na gre ani nic innego, a tylko pomaga przy ogladaniu dem, laczeniu sie do serwerow, etc.
Wersja Decker'a od zawsze byla 1a, a "polska" powinna byc 1b. Zrozum, ze nie mozna tak tego zostawic, bo caly czas ludzie maja problemy z podlaczaniem sie do serwerow (ciagle przekladanie pakow z mapkami), a tym bardziej ogladaniem dem. Teraz, przy !cpm1b nie bedzie nikomu potrzebna "polska" cpm1a - po prostu zaladuje cpm1 ze zmienionym rozstawieniem przedmiotow. Bedzie o te 300kb mniej w /baseq3.
Wkurwia mnie strasznie w Polakach to, ze uwazaja sie za masterow i wszystko ma byc tak jak oni chca, mimo iz oni jedyni sa ludzmi, ktorzy tak graja (mam na mysli cpm1a). Na calym swiecie bluzgaja na polakow za to cpm1a... Co do ***** nedzy szkodzi zrobic taka jedna malutka zmiane? Ktora w zaden sposob nie wplywa na gre ani nic innego, a tylko pomaga przy ogladaniu dem, laczeniu sie do serwerow, etc.
prawo wyboru. Jeste� czym� wi�cej ni� tylko sum� swoich cz�ci...
Niewa�ne jak dosz�o do twoich urodzin, jak do tej chwili toczy�o si� twoje �ycie!
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Lucas
Decker - byl pierwszy....
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]xen0m
Sweep: co szkodzilo dac mapce Deckera cpm1b? no co szkodzilo? dali "nam" cpm1a ze starymi txturami i potem chca zeby jakies paki zmianiac. niech sobie sami zmianiaja![]()
- niektorzy na swiecia graja CPMA my gramy TEZ ale oni maja fastraila 0 my 1
- na swiecie graja na cpm1a my tez na cpm1a tylko jakies inne te mapy
- zostanie jedna cpm1a, arq zlikwiduje jedna z opcji raila (dla mnie wolalbym zeby zostal fr 1, ale zeby byl tylko jeden bez zmieniania) - bedzie wszysto OK? nie bedziemy sie roznic? NIE - Polacy zaczna grac w starego ProMode
osobiscie mam nadzieje ze tak sie nie stanie i jedno czego bym chcial to tylko jednego raila w CPMA a nie 2 jak do tej pory - ktory to juz sie dostosuje do wiekszosci -bedzie wtedy mniejszy burdel
quote:
Nasuwa mi sie taka mysl:
Polacy zawsze beda grac inaczej niz na swiecie, dlaczego?
- swiat gral na vq3 my na ProMode
- niektorzy na swiecia graja CPMA my gramy TEZale oni maja fastraila 0 my 1
- na swiecie graja na cpm1a my tez na cpm1a tylko jakies inne te mapy
- zostanie jedna cpm1a, arq zlikwiduje jedna z opcji raila (dla mnie wolalbym zeby zostal fr 1, ale zeby byl tylko jeden bez zmieniania) - bedzie wszysto OK? nie bedziemy sie roznic? NIE - Polacy zaczna grac w starego ProMode
osobiscie mam nadzieje ze tak sie nie stanie i jedno czego bym chcial to tylko jednego raila w CPMA a nie 2 jak do tej pory - ktory to juz sie dostosuje do wiekszosci-bedzie wtedy mniejszy burdel
![]()
Mowilem ci Sweep ze minie troche czasu zanim ludzie to zrozumieja
- zamiast juz dawno przystosowac sie do jednej mapy grac na turniejach na oficjalnych to my dalej gramy na tej "polskiej"
- po jaka cholere arq zmienil raila w stosunku do ProModa? A jak juz zmienil i zobaczyl ze robi sie burdel bo my gramy jedno a oni drugie to mogl wywalic votowanie nad railem i juz
- ale i tak twierdze ze Polacy to taki narod ktory zawsze mousi sie wyrozniac
PS czy ktos moze mi udzielic odpowiedzi na pytania z 1. postu?
qrde macie problem...Polska the best i tyle...ja nie wiem co tu jeszcze mozna gadac...
[/B]
Ja wam powiem ze w tym topicu najlepiej widac jak bardzo z****** jest q3 w Polsce. A rozwiazanie jest banalne - grajcie w bw gre o wiele bardziej popularna na calym swiecie ,o wiele bardziej dynamiczna ,rozwijajaca zdolnosc logicznego myslenia i szybkiego podejmowania decyzji o wiele lepiej niz q3 i przede wszystkim gre ktorej scena w polsce jest calkiem niezla a imprezy jak ta http://kluczewo.multiplayer.pl sa na porzadku dziennym.
quote:
[b]2. chca upodobnic CPMa do VQ3 zeby wiara vq3 grala na pm - lol
quote:
3. mysla, ze jak sie wprowadza zmiany to ludzi to przyciaga - a jest dokladnie odwrotnie
quote:
[b]4. co do cpm1a/b - swiat sobie postanowil, ze oficjalna bedzie mapa Deckera i wymyslil, ze mamy zmianiac nazwy pakow i takie tam - niech by sie od razu zdecydowali, albo od razu wydali cpm1a (polsie) z inna nazwa. a NIC nie przeszkadzalo Deckerowi nazwac inaczej mapy. tylko oczywiscie jak moze mapa Deckera byc "b". to niedopuszczalne :finger/B]
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 03:12.