FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=1)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=7369)
Polepszenie Pro Mode`a
Witam
Moze temat byl poruszany na forum. Jak byl to wezcie mnie za lamera i bedzie spokoj. Ale musze cos powiedziec o Pro Mode`ie.
Tak se gram w Pro Mode`a i brakuje mi jednak czegos.
Oto lista:
- Bronie powinny przelaczac sie natychmiastowo. Wiem, ze tak jest ale np. po strzale z raila trzeba poczekac te 1.5 sekundy, zeby sie przeladowal i dopiero mozna zmienic bron. Czasami jest juz za pozno. Trzeba tez czekac na przeladowanie bazooki. Fajnie by bylo gdyby mozna bylo opuscic raila jak on nie jest przeladowany, a w "kieszeni" niech on tam sie przeladowywuje.
- brakuje mi Aliasow - takich jak w QW. Wiem, ze w Q3 jest cos podobnego - VSTR. Ale nie mozna robic takich, zeczy jak z aliasami. Najbardziej to mi brakuje aliasow z + np +bazooka. Kto gral w QW ten wie o co chodzi.
- a plecaki? brakuje tez mi ich.
Wiem, ze moge byc posadzony o lamerstwo ale chcialbym poznac Wasze zdanie na temat moich przemyslen/propozycji.
- No co ty Stefan... nie gramy w Ping-Pong`a.
Re: Polepszenie Pro Mode`a
quote:
Napisane oryginalnie przez SmR
- Bronie powinny przelaczac sie natychmiastowo. Wiem, ze tak jest ale np. po strzale z raila trzeba poczekac te 1.5 sekundy, zeby sie przeladowal i dopiero mozna zmienic bron. Czasami jest juz za pozno. Trzeba tez czekac na przeladowanie bazooki. Fajnie by bylo gdyby mozna bylo opuscic raila jak on nie jest przeladowany, a w "kieszeni" niech on tam sie przeladowywuje.
- a plecaki? brakuje tez mi ich.
(...)
- brakuje mi Aliasow - takich jak w QW. Wiem, ze w Q3 jest cos podobnego - VSTR. Ale nie mozna robic takich, zeczy jak z aliasami. Najbardziej to mi brakuje aliasow z + np +bazooka. Kto gral w QW ten wie o co chodzi.
(...)
Masz oczy, masz m�zg i skal� warto�ci. Nie pozw�l, by ktokolwiek ci� oszuka�,
nawet ja. A kiedy nadejdzie czas, je�li nadejdzie, upewnij si�, �e wybierasz
samodzielnie. Nic co dzia�o si� wcze�niej,nie b�dzie wtedy mia�o znaczenia.
Roger Zelazny �Ksi��e chaosu�
ProMode to nieudana proba przeniesienia fizyki qw do q3. Sorki, ale po co zmieniac cos co jest idealne? (chodzi mi o fizyke qw nie o pm )
QW OWN!
prawo wyboru. Jeste� czym� wi�cej ni� tylko sum� swoich cz�ci...
Niewa�ne jak dosz�o do twoich urodzin, jak do tej chwili toczy�o si� twoje �ycie!
Masz oczy, masz m�zg i skal� warto�ci. Nie pozw�l, by ktokolwiek ci� oszuka�,
nawet ja. A kiedy nadejdzie czas, je�li nadejdzie, upewnij si�, �e wybierasz
samodzielnie. Nic co dzia�o si� wcze�niej,nie b�dzie wtedy mia�o znaczenia.
Roger Zelazny �Ksi��e chaosu�
Re: Polepszenie Pro Mode`a
quote:
- Bronie powinny przelaczac sie natychmiastowo. Wiem, ze tak jest ale np. po strzale z raila trzeba poczekac te 1.5 sekundy, zeby sie przeladowal i dopiero mozna zmienic bron.
sad
Witam
1. Model plecaka mi sie podobal... moze nie byl idealny ale podobal mi sie, zmienial troche klimat Q3 na QW. Jakos teraz brakuje mi go . Byl po prostu fajny
.
2. Lucas... nie o to mi chodzilo. Chodzilo o to, ze niech sie tam Rail przeladowywuje ile chce... chodzilo mi o to abym nie musial czekac az sie przeladuje i dopiero wtedy mogl zmienic bron na inna. To jest glupie. Niech mi sie przeladowywuje w "kieszeni". A ja za ten czas sciagne kogos np. z bazooki.
3. Aliasy... to bylo cos wspanialego. Tez mi tego brakuje.
- Mouse1 - bazooka + strzal
- Mouse2 - spawara + strzal
- Mouse3 - granatnik (ew Rail) + Strzal
- i tak dalej
Meczylem sie, zeby zrobic cos podobnego z tym smiesznym VSTR... ale niestety nie wyszlo. Pod wzgledem Aliasow QW byl niezrownany (do tej pory jest).
4. [FPP]Shooler zgadzam sie, ze Pro Mode to nie udana konwersja fizyki QW do Q3. Nie jest moze idealna ale mozna nad nia popracowac i moze doscignac QW a nawet ja przeskoczyc.
Jak by nie patrzec Pro Mode to Q3 a Q3 to inny silnik niz QW, lepsza grafika, dzwieki itp.
HakaN na racje... kupe ludzi nie gra juz w QW gdyz nie pamieta tamtych czasow, ta gra jest juz stara (tak sobie to tlumacza), archaiczna grafika (tez se tak tlumacza) itp itd. Poza tym do Q3 jest kupe dodatkow, ktorych niestety nie ma juz w QW. Taka jest prawda.
Osobiscie jestem wierny QW... ta gra wywarla na ogromny wplyw. Ale nie ma co kryc - jak wszystko na tej ziemi QW umrze. Moze nie tym roku, moze nie za 2 lata... moze nie za 5 ale umrze.
Przenoszac QW na lono Pro Mode`a dac mozna mu nowe cialo. Duch zostanie ten sam ale ten duch dostanie nowe cialo. Taki zabieg sprawi, ze QW na nowo bedzie zyl w ludziach. Na nowo bedzie fascynowal i na nowo bedzie sie go odkrywalo.
Moze jestem lamerem w Waszych oczach, ze tak sadze ale takie jest moje zdanie.
Czy kto sie ze mna zgadza/nie zgadza?
quote:
Witam
1. Model plecaka mi sie podobal... moze nie byl idealny ale podobal mi sie, zmienial troche klimat Q3 na QW. Jakos teraz brakuje mi go. Byl po prostu fajny
.
Teraz wiesz jaka bron "jest w plecaku".
2. Lucas... nie o to mi chodzilo. Chodzilo o to, ze niech sie tam Rail przeladowywuje ile chce... chodzilo mi o to abym nie musial czekac az sie przeladuje i dopiero wtedy mogl zmienic bron na inna. To jest glupie. Niech mi sie przeladowywuje w "kieszeni". A ja za ten czas sciagne kogos np. z bazooki.
RG przeladowywuje sie normalnie w czasie 1,5s - musisz czekac, nic na to nie poradzisz. Jest jeszcze opcja fastrail - mozesz przelaczyc i strzelac z innej bron po 1s.
3. Aliasy... to bylo cos wspanialego. Tez mi tego brakuje.
- Mouse1 - bazooka + strzal
- Mouse2 - spawara + strzal
- Mouse3 - granatnik (ew Rail) + Strzal
bind mouse1 "+fire 5"
bind mouse2 "+fire 6"
bind mouse3 "+fire4" (ew "+fire 7")
i...
set pif "+fire 5
set paf "-attack;weapon X" - nie wiem ,czy nie trzeba dodac wait
bind mouse1 +vstr pif paf
4. [FPP]Shooler zgadzam sie, ze Pro Mode to nie udana konwersja fizyki QW do Q3.
promode nie ma byc proba zmiany q3sux w QW - ma tylko to pierwsze przyspieszyc i dodac grze miodnosci.
HakaN na racje... kupe ludzi nie gra juz w QW gdyz nie pamieta tamtych czasow, ta gra jest juz stara (tak sobie to tlumacza), archaiczna grafika (tez se tak tlumacza) itp itd.
Mi ta klimatyczna grafika odpowiada ,zreszta gram na gl...
Poza tym do Q3 jest kupe dodatkow, ktorych niestety nie ma juz w QW. Taka jest prawda.
??? sa zarowno mody ,jak i proxy/mqwcl
Osobiscie jestem wierny QW... ta gra wywarla na ogromny wplyw.
QW to klasyk. To bardziej ludzie i scena ,niz sama gra. Gracze to swoista elita...
Przenoszac QW na lono Pro Mode`a dac mozna mu nowe cialo. Duch zostanie ten sam ale ten duch dostanie nowe cialo. Taki zabieg sprawi, ze QW na nowo bedzie zyl w ludziach. Na nowo bedzie fascynowal i na nowo bedzie sie go odkrywalo.
"jesli bede chcial zagrac w QW to zagram w QW"
IMO promode jest dosc wywazony - zmiany w kierunku QW moga to zepsuc i zniechecic graczy...mam tylko jedna uwage: pewne ustawienia zabijaja myslenie w PM ,ktore jest IMO podstawa skilla
Moze jestem lamerem w Waszych oczach, ze tak sadze ale takie jest moje zdanie.
bez jaj
quote:
�wiec p�omienie pr�no si� z�oc�... nie skrzypn� drzwi...
quote:
Napisane oryginalnie przez Infinite
powiem to po raz chyba juz tysieczny
promode rzadzi!!!!![]()
Yes, this story ends with my end, with my death tomorrow
(c) Edgard Allan Poe - The Black Cat
(...)
M�j avatar pochodzi z gazety "NIE" z tematu "Czy w polsce b�dzie jeszcze ta�sza w�dka"
tak mowi wiara co gra w vq3
Napisane oryginalnie przez Lucas
Rail jest silna bronia - i poto te ograniczenia - zowie sie cooldown...
jesli cooldown jest wlaczony to trzeba czekac na przelaczenie z LG na inna bron 200ms
jesli jest na 0 to trzeba czekac 100ms
od wersji cpma x cooldowna juz nie ma (100ms standart)
a wiec cooldown nie ma nic wspolnego z railem
Napisane oryginalnie przez [FPP]xen0m
jej Luc, jemu nie chodzi o zaden cooldown... nawet jak masz cooldown na 0ms to muszisz poczekac ta 1s zeby przelaczyc na RL czy cos... o to chodzi.
no, i o to chodzimi sie tak bardziej podobalo...
917123
quote:
Napisane oryginalnie przez Lipas
a najlepiej by bylo, jakby sie dalo miec w 1 rece LG, a w 2 RG
a, no i w 3 RL ...
By no-one but myself"
Vader - The Nomad
quote:
Napisane oryginalnie przez Lipas
a najlepiej by bylo, jakby sie dalo miec w 1 rece LG, a w 2 RG
a, no i w 3 RL ...
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]xen0m
w sumie dobry pomysl![]()
917123
ok, potem tylko do arQ sie wysle i juz mamy nowego pm'a
Witam
1. Sprawa plecaka: wiem, ze teraz wiadomo jaka jest bron... to bardziej praktyczne... ale byl fajny... taki brazowy .
2. Zmiana broni: mysle, ze powinna byc natychmiastowa. Jezeli z bazooki chce przejsc na raila to powinno to byc natychmiast.
Inna sprawa jest taka, ze jak strzelam kilka razy z raila to powinien przeladowywac sie 1.5 sec. Tak powinno byc bo takie jest piekno tej broni.
Powinno byc zabezpieczenie, ze np strzelam sobie z raila, natychmiast przelaczam na bazooke i znow na raila. Wychodzi na to, ze w ciagu 1.5 sec zdarze strzelic kilka razy z raila. TEGO NIE POWINNO BYC!!!
Ale natychmiastowy wybor broni powinien byc. Wtedy strzelanie bylo by przedluzeniem myslenia.
3. Dobrze mysle czy zle mysle? Jakie jest Wasze zdanie?
CPM 1.0 pod point 1.17 jest odpowiedzia na twe wolania, moim zdaniem oczywiscie, byl i plecak, i z tego co pamietam, bron tez szybciej mozna bylo zmieniac, ale moge sie mylic ...
Ale... chodzi nie tylko o to aby bronie zmienialy sie szybciej. Maja zmieniac sie natychmiastowo i nie czekac, az bron sie przeladuje.
Oto chodzi.
quote:
Ale... chodzi nie tylko o to aby bronie zmienialy sie szybciej. Maja zmieniac sie natychmiastowo i nie czekac, az bron sie przeladuje.
Oto chodzi.
- Szach mat!
Na to do niego drugi:
Gra byla za szybka... jak ktos byl nie odbyty to dostawal od wymiataczy, ze nie wiedzial co i jak...
Strzal z raila, zmiana na spaware i 1,5 sek gosc martwy....
Za to, ze promod stal sie szybki (co slabsi dostawali becki) ludzie zaczeli bawic sie w vq3.
Gra niewatpliwie byla szybka, dynamiczna, efektowna, ale moim zdaniem to nie byla jej wada, a wrecz przeciwnie, bo chyba z taka mysla tworzono ta modyfikacje. Jednak co do ludzi i samej gry, to racja, ze czasem trudno bylo sie zorientowac w sytuacji, zwlaszcza jesli gralo sie z jakims wymiataczem ... ale to mial byc mod hardcorowy, tak mi sie przynajmniej wydaje, a ludzie raczej nie odchodzili na vq3 ze wzgledu na denamike CPM, z tego co pamietam, bo to dosc zamierzchle czasy, raczej ludzie nie uciekali od tego modu, wrecz przeciwnie ... schody, przesiadki zaczely sie chyba dopiero jak weszla CPMA, przynajmniej te masowe ... lecz nie ze wzgledu na dynamike, przynajmniej nie tylko, owszem to byl bardzo wazny czynnik, lecz istnieje jeszcze jedna sprawa, ciagl nowe wersje, w ktorych czasem ciezko bylo sie polapac ... To takie male przedstawienie mojego punktu widzenia w tej materii ... ale dla mnie i tak CPM 1.0 byl tym czyms co powodowalo radosc na mej twarzy ...
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 19:30.