FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=71)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=7390)

Posted by RemBam on 07-07-2002 08:57:

Angry Blad przy grze.

Niedawno sciagnolem sobie UT 2.5beta (nie mialem wczesniejszych wersi wiec wziolem FULL) i nie mogeznajdowac serwerow. a gdy probuje dodac do favorites servery ze strony, po wcisnieciu tyldy pisze, ze mam na nich pingi powyzej 800. Moge grac tylko na COOLNE.PL. Czy jest na to jakas pomoc?

Posted by PAPUGa on 07-07-2002 10:50:

Re: Blad przy grze.

quote:
Napisane oryginalnie przez RemBam
Niedawno sciagnolem sobie UT 2.5beta (nie mialem wczesniejszych wersi wiec wziolem FULL) i nie mogeznajdowac serwerow. a gdy probuje dodac do favorites servery ze strony, po wcisnieciu tyldy pisze, ze mam na nich pingi powyzej 800. Moge grac tylko na COOLNE.PL. Czy jest na to jakas pomoc?

powiedz mi prosz� - czy games.coolnet.pl - to UT sam Ci znajduje, czy mo�e wpisujesz, �e chcesz sie do takiego serva pod��czy�?
i je�li znajduje - to pod jak� nazw�?

P.S.
pytam si�, bo na coolnecie zrobi�em taki przekr�t, �e on si� nie zg�asza do master serwer�w Q3 ani do barrysworlda ani gamespaja -- tylko i wy��cznie do master.urbanterror.net (czy jako� tak, nie pami�tam teraz). ciekaw jestem, jak to si� ma do wyszukiwania go przez klient�w UT.

Posted by RemBam on 07-07-2002 13:02:

Moj UT nie moze sie podlaczyc do MasterServera. Wypisuje mi zero serverow. Moge jednak dodac ich do favorite i stamtad odpalac. Jednak na wszystkich serverach pisze mi ze mam ping powyzej 800 i tylko COOLNET.PL pojawia sie w okienku favorites.

Posted by panNA on 08-07-2002 01:03:

quote:
Napisane oryginalnie przez RemBam
Moj UT nie moze sie podlaczyc do MasterServera. Wypisuje mi zero serverow. Moge jednak dodac ich do favorite i stamtad odpalac. Jednak na wszystkich serverach pisze mi ze mam ping powyzej 800 i tylko COOLNET.PL pojawia sie w okienku favorites.

Tu masz linka do strony, z kt�rej �ci�gniesz sobie "proteze".
Programik si� nazywa The All Seeing Eye,sam znajduje kupe serwer�w UTr, polskie i inne.Do�c prosto mo�esz te� do Favorites doda� adresy serwer�w nieznanych na Zachodzie.
http://www.udpsoft.com/eye/

PS.M�j UTr te� nie widzi serwer�w, ale Q3 tak.Nie wiem dlaczego, kiedy� by�o odwrotnie, tj,Utr widzia� a Q3 nie.

Posted by GrEaTEyE on 08-07-2002 09:47:

Re: Re: Blad przy grze.

quote:
Napisane oryginalnie przez PAPUGa

powiedz mi prosz� - czy games.coolnet.pl - to UT sam Ci znajduje, czy mo�e wpisujesz, �e chcesz sie do takiego serva pod��czy�?
i je�li znajduje - to pod jak� nazw�?

P.S.
pytam si�, bo na coolnecie zrobi�em taki przekr�t, �e on si� nie zg�asza do master serwer�w Q3 ani do barrysworlda ani gamespaja -- tylko i wy��cznie do master.urbanterror.net (czy jako� tak, nie pami�tam teraz). ciekaw jestem, jak to si� ma do wyszukiwania go przez klient�w UT.

Papuga ja mam podobny b��d jak RemBam....jak wpisze do favorits�w to ok dzia�a, ale jak chc� szuka� przez neta to ju� si� co� wali niewiem ale to napewno 1 rzecz niechodzi o: cfg, 2: o to jakie mamy po�aczenie. a chodzi tutaj o pojntarilejza jak wyjdzie nowa wersja, to sie wszystko ustabilizuje

GrEaTEyE

Posted by RemBam on 08-07-2002 12:33:

quote:
Napisane oryginalnie przez panNA

Tu masz linka do strony, z kt�rej �ci�gniesz sobie "proteze".
Programik si� nazywa The All Seeing Eye,sam znajduje kupe serwer�w UTr, polskie i inne.Do�c prosto mo�esz te� do Favorites doda� adresy serwer�w nieznanych na Zachodzie.
http://www.udpsoft.com/eye/

PS.M�j UTr te� nie widzi serwer�w, ale Q3 tak.Nie wiem dlaczego, kiedy� by�o odwrotnie, tj,Utr widzia� a Q3 nie.

Dzieki za link do tego programy. Servery strzescie sie.

Posted by stona on 08-07-2002 13:36:

"Niedawno sciagnolem sobie UT 2.5beta (nie mialem wczesniejszych wersi wiec wziolem FULL) i nie mogeznajdowac serwerow. a gdy probuje dodac do favorites servery ze strony, po wcisnieciu tyldy pisze, ze mam na nich pingi powyzej 800. Moge grac tylko na COOLNE.PL. Czy jest na to jakas pomoc?"

oto odpowiedz , musisz wejsc do katalogu z q3ut2 i przeniesc gdzies pliki pak4 i pak5 w inne miejsce , potem odpal urbana i "play online" zakladka "internet" m "get new list" i powinno chodzic , nastepnie wyjdz z gry i skopiuj z powrotem te pliki pak4 i pak5 do katalogu z gra i problem z glowy !

Posted by Silverdevil on 13-07-2002 23:22:

Talking

hhehe 4begginers to cs dal mnie czekaj czzekaj jak odpalic windowsa

Posted by GrEaTEyE on 14-07-2002 23:20:

quote:
Napisane oryginalnie przez Silverdevil
hhehe 4begginers to cs dal mnie czekaj czzekaj jak odpalic windowsa

kto wie mo�e i ty by� niewiedzia�

GrEaTEyE

Posted by Silverdevil on 03-08-2002 18:44:

Talking

chyba 3/4 sceny ma taki blad ale kto z tego gowna w ut korzysta kazdy ma chyab game spy lub all seeing eye prawda ?? - nie !!?

Posted by GrEaTEyE on 03-08-2002 19:36:

hehehe

Qrde haha a patrz bo nie! du�o luda krozysta z przegladarki w grze i ja im tego gratuluje, a masz

GrEaTEyE

Posted by Silverdevil on 03-08-2002 20:31:

Talking

dorgi gr8q pewnie masz racja ale korzystam z wiedzy ktora sam zaczerpnolem

Posted by GrEaTEyE on 04-08-2002 19:50:

heh

Moim zdaniem ASE jest bardzo b�edny bo pokazuje �e mam ping 20, a w real mam 40 a w grze przegl�darka jest doqadna wi�c?

GrEaTEyE

Posted by forever on 03-09-2002 08:53:

quote:
chyba 3/4 sceny ma taki blad ale kto z tego gowna w ut korzysta kazdy ma chyab game spy lub all seeing eye prawda ?? - nie !!?

NIE!
np Ja mam xqf i qstat a wogole mowi ci to cos?

Posted by Silverdevil on 03-09-2002 11:32:

quote:
Napisane oryginalnie przez forever

NIE!

nic to mi niemowi

Posted by panNA on 03-09-2002 12:26:

Re: heh

quote:
Napisane oryginalnie przez GrEaTEyE
Moim zdaniem ASE jest bardzo b�edny bo pokazuje �e mam ping 20, a w real mam 40 :D a w grze przegl�darka jest doqadna wi�c?

Mo�e chodzi o to �e The ASE pokazuje ping od swojego serwera do serwera z gr�, a przegl�darka z UTr rzeczywisty ping od twojej maszyny do serwera ???

Posted by forever on 03-09-2002 13:39:

quote:
nic to mi niemowi

no widzisz - czasem warto jednak spojrzec z perspektywy szerszej niz tej obejmujacej jedynie twoj monitor

Posted by PAPUGa on 04-09-2002 06:24:

quote:

NIE!

nie wiesz, czy jest co� nowszego ni� qstat? a mo�e jego najnowsza wersja?

przy okazji - widzia�e� mo�e kkrcona?

Posted by PAPUGa on 04-09-2002 06:48:

quote:

nie wiem jak <B>KA�DY</B> ja tam u�ywam http://kill.it.pl/GameTrakker/
no i konsoli i z niej wpisuj� adres, do kt�rego chce si� pod��czy� - browser UTkowy co� nie bangla i mi r�wnie�

Posted by forever on 04-09-2002 08:04:

quote:

Jest - qstat w najnowszej wersji oraz najnowszy xqf wykorzystujacy podobno wszytkie jego funkcje.
quote:

Widzia�e� ale nie u�ywa�e�
Jako �e przy moim ��czu nigdy servera nie stawiam (SDI) a jako� do innych server�w rcona nie mam hehehe
Ale o ile widzia�em "zaawasowane funkcje zak�adki <ulubione>" (tak m�j kolega odpowiada kiedy zaczynam mu t�umaczy� co� bardziej skomplikowanego) w xqf jest r�wnie� opcja 'rcon' pod prawym myszy przyciskiem

Posted by forever on 04-09-2002 08:05:

quote:

Jest - qstat w najnowszej wersji oraz najnowszy xqf wykorzystujacy podobno wszytkie jego funkcje.
quote:

Jako �e przy moim ��czu nigdy servera nie stawiam (SDI) a jako� do innych server�w rcona nie mam hehehe
Ale o ile widzia�em "zaawasowane funkcje zak�adki <ulubione>" (tak m�j kolega odpowiada kiedy zaczynam mu t�umaczy� co� bardziej skomplikowanego) w xqf jest r�wnie� opcja 'rcon' pod prawym myszy przyciskiem

Posted by PAPUGa on 04-09-2002 15:55:

quote:

ueee.... winda no, zupe�nie jak w windzie

a ten kkrcon jest cool do skrypt�w.
chyba zasadze skrypt, co b�dzie bangla� na jakims servie i na innym cyklicznie cos robi�
np. zmienia� grav, albo kika� jakiego� plajera....
ale na serio - if serv || running => exec server.cfg (map ut_mapa) :d
w skr�cie tak. potem to do crona i na zas�u�one wakacje ju� �aden rconowicz mi nie wywali serva przez przypadek - bo skrypt go zaraz podniesie

Posted by forever on 04-09-2002 16:07:

quote:
Napisane oryginalnie przez PAPUGa ueee.... winda no, zupe�nie jak w windzie

hehehe - nobody is perfect))
quote:
<wyci�te>...potem to do crona i na zas�u�one wakacje ju� �aden rconowicz mi nie wywali serva przez przypadek - bo skrypt go zaraz podniesie

hmmm.... A co to s� "wakacje"??!!
aaaa... kiedy�... co� sobie przypominam...
To Tobie si� uda�o urlop dosta� ?!?!?! ))))

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 00:59.