FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=1)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=7395)
Zebranie w sprawie stowarzyszenia FPS
Witam,
Informuję zainteresowanych, że pierwsze spotkanie organizacyjne mające doprowadzić do rejestracji Stowarzyszenia Wirtualnych Wojowników (Virtual Fighters Association) odbędzie się w najbliższy czwartek (11 lipca) o godzinie 18.00 na IRC na kanale #vfa, serwer irc.unreal.pl.
Przypomnę, że celem stowarzyszenia jest połączenie wysiłków organizacyjnych graczy różnych gier FPS mające na celu wypracowanie jednolitych zasad funkcjonowania turniejów, lig i reprezentacji, nawiązanie współpracy z innymi stowarzyszeniami podobnego typu oraz, w dalszej perspektywie, doprowadzenie do rejestracji gier komputerowych typu multiplayer jako formy sportu.
Na spotkanie zapraszam wszystkie osoby, które widzą sens takiej działalności i które zamierzają dowiedzieć się więcej szczegółów na jej temat oraz chcą przedstawić swoje propozycje działań w tym zakresie. W szczególności zapraszam miłośników następujących gier sieciowych: Counter Strike, Medal of Honor, Return to Castle Wolfenstein, Tactical Ops, Strike Force, Operation Flashpoint, Quake, Quake 2, Quake 3 Arena, Unreal Tournament, Unreal Tournament 2003, Tribes 2, Jedi Knight 2.
Celem spotkania nie jest przekonywanie nikogo idei powołania stowarzyszenia, stąd osoby zamierzające się popisać własną pomysłowością i oryginalnością w sposób utrudniający prowadzenie dyskusji o powołaniu stowarzyszenia będą usuwane z kanału.
W przypadku dużej liczby zainteresowanych dyskusja będzie moderowana.
Z fragiem,
sYs|yavor
yavor zgadamy sie w koncu na gg?
Cholera jasna - akurat wyjezdzam...
<prorok> I zapłoną piekielnym ogniem wasze serwery, gdyż zabezpieczenia ich wątłe, a podatnośc na buffer overflowy ogromna. I zaprzestaną działania wasze routery a wasze niewiasty nosić będą pakiety w kubłach, a tam będzie płacz, zgrzytanie zębów, 404 i request timeout.
Dlatego, ze ircnet smierdzi moczem i starymi ludzmi.
Jak juz cos to kanal zalozylbym w najwiekszej i najpopularniejszem sieci do tego przeznaczonej, gdzie latwiej bedzie znalezc ludzi i wogole, bo po prostu wszyscy gracze tam siedza. Chodzi mi oczywiscie o QuakeNet. To jest ircowe centrum sceny i poza tym ze jest to bardzo dobra siec to jeszcze popularna. Dlatego wnosze wniosek o przeniesienie kanalu do tej sieci .
<prorok> I zapłoną piekielnym ogniem wasze serwery, gdyż zabezpieczenia ich wątłe, a podatnośc na buffer overflowy ogromna. I zaprzestaną działania wasze routery a wasze niewiasty nosić będą pakiety w kubłach, a tam będzie płacz, zgrzytanie zębów, 404 i request timeout.
quote:
Napisane oryginalnie przez jasio14
no chociazby cala scena q2 ktora nigdy nie slyszala o zadnym quakenecie![]()
wpadne jak bede mogl
no to gl i hf, zareczam ci, ze wiecej ludzi znajdziesz na ircnecie - w szczegolnosci jesli chodzi o polakow: no chociazby cala scena q2 ktora nigdy nie slyszala o zadnym quakenecie
poza tym, to co ty wiesz o ircu skoro nawet nie umiesz poprawnie bana zalozyc?
Polacy to sie klucic umieja.
Mnie pomysl ze stowarzyszeniem sie podoba. I jak trzeba bedzie to pomoge.
- No co ty Stefan... nie gramy w Ping-Pong`a.
Ale po jakie gwinta jest to stowarzyszenie? Wedlug mnie pomysl jest dobry, ale zalozenie nie trafione... Jesli juz sie chcemy w to bawic glownym zalorzeniem powinien byc sponsoring,ktory, jak powszechnie wiadomo, w Polsce lezy. Nikt nie chce sponsorowac turniejow... Chcecie "zeszeszac", a tylko bardziej podzielicie scene FPS w Polsce na zrzeszonych, i tych "innych"... Po co? Macie jakies chore wyobrazenie... I co? Nawet jak to bedziecie mieli to co? Wspolne zasady turniejow... Tak... Kto to bedzie przestrzegal? Wszyscy obsraja was, i obejda serokim lukiem... Do tego... Po co zrobic z tego sport? To juz jest sport... A do legalizacji formalnej jeszcze dluga droga, i napewno nie odbedzie sie to w kraju, ktory obecjnie jest w recesji gospodarczej, i od zawsze w kulturowej, gdzie, powiedzmy, zielonoswiatkowcy sa szykanowani, przez prawowitych wladcow Polskich, czyli katolikow, i ksiezy... Tak czy innaczej GL... Ale raczej nie bedziecie mieli z tego fanu.
Erm, Anouaar, ruskim sie udalo
i nie wierze w to co chce wprowadzic yavor (nie wierze ze mu sie uda) chociarz go popieram i chlop ma racje i probuje cos robic Po uplywie pewnego czasu udalo mu sie mnie nawet przekonac
(nie do konca) w jego program
(...)
Mój avatar pochodzi z gazety "NIE" z tematu "Czy w polsce będzie jeszcze tańsza wódka"
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]SweepeR
Erm, Anouaar, ruskim sie udalo![]()
tak, na pewno tak jest
I jak zebranie?
O ja, zapomnialem o nim calkowicie =/ Kurde, ze tez musial przyjsc kumpel z mieczem i musielismy isc sie **********c na polane...
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 11:03.