FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=64)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=7396)

Posted by sYs|yavor on 07-07-2002 16:50:

Zebranie w sprawie stowarzyszenia FPS

Witam,

Informuję zainteresowanych, że pierwsze spotkanie organizacyjne mające doprowadzić do rejestracji Stowarzyszenia Wirtualnych Wojowników (Virtual Fighters Association) odbędzie się w najbliższy czwartek (11 lipca) o godzinie 18.00 na IRC na kanale #vfa, serwer irc.unreal.pl.

Przypomnę, że celem stowarzyszenia jest połączenie wysiłków organizacyjnych graczy różnych gier FPS mające na celu wypracowanie jednolitych zasad funkcjonowania turniejów, lig i reprezentacji, nawiązanie współpracy z innymi stowarzyszeniami podobnego typu oraz, w dalszej perspektywie, doprowadzenie do rejestracji gier komputerowych typu multiplayer jako formy sportu.

Na spotkanie zapraszam wszystkie osoby, które widzą sens takiej działalności i które zamierzają dowiedzieć się więcej szczegółów na jej temat oraz chcą przedstawić swoje propozycje działań w tym zakresie. W szczególności zapraszam miłośników następujących gier sieciowych: Counter Strike, Medal of Honor, Return to Castle Wolfenstein, Tactical Ops, Strike Force, Operation Flashpoint, Quake, Quake 2, Quake 3 Arena, Unreal Tournament, Unreal Tournament 2003, Tribes 2, Jedi Knight 2.

Celem spotkania nie jest przekonywanie nikogo idei powołania stowarzyszenia, stąd osoby zamierzające się popisać własną pomysłowością i oryginalnością w sposób utrudniający prowadzenie dyskusji o powołaniu stowarzyszenia będą usuwane z kanału.

W przypadku dużej liczby zainteresowanych dyskusja będzie moderowana.

Z fragiem,

sYs|yavor

Posted by [FPP]PaRoWa^^ on 07-07-2002 19:36:

hhyh ja przyjde chociaz mam zroznicowane zdanie na ten temat PS hyhy a moze inny server, bo nie kce mi sie moja sesje rozlanczac z *.irc.pl a dialog ma k-line

Posted by Allan on 11-07-2002 21:58:

No i co ustaliliście ?

Posted by MAr-n on 12-07-2002 13:52:

wlasnie co ustalono bo pech chcial zeby w tym dniu padl mi system

(c) Edgard Allan Poe - The Black Cat
(...)
Mój avatar pochodzi z gazety "NIE" z tematu "Czy w polsce będzie jeszcze tańsza wódka"

Posted by [FPP]PaRoWa^^ on 12-07-2002 15:18:

na zebraniu bylo razem 18 osob w tym 3 ze sceny RTCW byly tam omowione podtsawowe sprawy i dzisiaj wysle wszystkim obecnym statut gdzie wsyzstko dokldanie bedzie napisane, z tego co pamientam to najwazniejsze dla mnie co bylo/co mnei interesowalo to stowarzyszenie nie bedzie ingerowac w zycie klanoof chyba ze jakis nagannie sie zachowuje to zostaje wykkluczony z wszelkiego rodzaju lig, dalej: zostano ustalone ogolne zasady kazdego turnieju, stowrzsyzenie rozglosni sprawe gier komputrowych w mediach (np. o lidze), pomoze w szulaniu sponsorow, jak bedzie taka koniecznosc (tutaj raczej o rtcw nie bylo) to wybierze bezsprzeczna reprezentacje polski i cos tam jeszcze. Trzeba bedzie znalesc przedstwicieli naszje gry w wa-wie co beda latac po sadach jakies tam portokoly skladac etc o i gracze beda sie dizelic na 3 gracyz normalny: tylko gra sobie w klnach etc lecz jak juz kce dostac sie do reprezentacji polski lub cos takiego oficjalnego to musi 2x wieksza skldke placic i zostac jakims tam innym graczem a ten 3 stopien to juz nie pamientam, w kazdym razie po rozeslaniu stattutu all bedzie jasne :> ja mam podizelone zdanie na ten temat, czekam na wasze opinie

Posted by MAr-n on 12-07-2002 15:46:

yy nie bardzo rozumiem co napisales tzn ze jezeli chcem byc w jakiejs reprezentacji to daje wiecej kasy ( to ja z miejsca odpadam) co do rozpromowywania gier w mediach dobra rzecz dzis kupilem new cd-action byla tam oddzielna strona poswiecona lidze D-Day fajna sprawa chociarz bylo kilka bledow to i tak dobrze ze napisano bo o PRL byla w zmianka na 3 linijki a tu jeb cala stronka. Zasady beda jednakowe dla kazdej ligi to tez dobrze tylko ze nie moze ich wymyslic 1-3 osoby kilka osob tak zeby bylo dobrze dla kazdego

(...)
Mój avatar pochodzi z gazety "NIE" z tematu "Czy w polsce będzie jeszcze tańsza wódka"

Posted by DarkXenocide on 13-07-2002 09:25:

quote:
Napisane oryginalnie przez MArtin
yy nie bardzo rozumiem co napisales tzn ze jezeli chcem byc w jakiejs reprezentacji to daje wiecej kasy ( to ja z miejsca odpadam) co do rozpromowywania gier w mediach dobra rzecz dzis kupilem new cd-action byla tam oddzielna strona poswiecona lidze D-Day fajna sprawa chociarz bylo kilka bledow to i tak dobrze ze napisano bo o PRL byla w zmianka na 3 linijki a tu jeb cala stronka. Zasady beda jednakowe dla kazdej ligi to tez dobrze tylko ze nie moze ich wymyslic 1-3 osoby kilka osob tak zeby bylo dobrze dla kazdego

Bo DDay ma patronat CDA to napisali

FIRST IMPACT: board.hive.pl

Posted by MAr-n on 13-07-2002 10:24:

hehehe i tak bylo troche bledow

(...)

Posted by on 14-07-2002 01:08:

Hmm, w zasadzie ta powiekszona skladka nie jest glupim pomyslem:

jak widzicie kwestia oryginalnosci waszych egzemplarzy rtcw nie jest przesadzona - zawsze moze powstac, ba, z pewnoscia powstaie drugi obieg, tzw underground - no legal, czyli tak, jak teraz.

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 02:03.