FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=8)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=7507)
Plusowy system oceniania
Zamiast metody oceniania użytkowników Boarda w skali od 1 do 5 można by wprowadzić system plusowy- byłby tylko jeden rodzaj głosu- nagrody za ciekawy temat do rozmowy itp. (oczywiście nie dało by się uniknąć wspieranie się nawzajem kolegów itp. bez "boardowego" powodu, ale to chyba oczywiste).
Co o tym sądzicie? Ja póki co wstrzymam się z moją opinią.
Zamiast metody oceniania użytkowników Boarda w skali od 1 do 5 można by wprowadzić system plusowy- byłby tylko jeden rodzaj głosu- nagrody za ciekawy temat do rozmowy itp. (oczywiście nie dało by się uniknąć wspieranie się nawzajem kolegów itp. bez "boardowego" powodu, ale to chyba oczywiste).
Co o tym sądzicie? Ja póki co wstrzymam się z moją opinią.
Wracajac do tematu:
CHCE(MY) ocen !!!!!
Zobaczcie kto pisze na "o niczym konkretnym". Gora 20 osob, z czego 50% to ludzie ktorzy dosc dobrze znaja sie z IRC'a (#fpp.pl), druga polowa to ludzie, torzy co prawda na IRC'u sie nie pojawiaja a i postuja nie za czesto, jednak na boardzie sa od dloozszego czasu (a co za tym idzie z regoly sa lubiani) co stawia ich na rowni z "nowymi" osobami z IRC'a
Na boardzie stworzyly sie grupy ludzi, ktorzy pisza glownie na jednym forum (sporadycznie udzielajac sie na innych). Wprowadzenie +/- moze doprowadzic do sytuacji takiej jak byla kiedys na forach q3/cs. Ktos napisal na jednym z nich ze q3/sc sux co spowodowalo "wjazd" na drugie forum i jechanie ludzia po ocenach
Jesli pojawia sie ktos nowy to sam z regoly po jakims czasie stwierdza czy ludzie go zaakceptowali i czy sie tu dobrze czuje. Sami widzicie ze mimo ostrej krytyki Venotom ciagle tu postuje. Oceny nie maja sensu jesli wszyscy sie bardzo dobrze znaja, a nowe osoby przylaczaja sie sporadycznie
Qfa ale sie namadrzylem
Zobaczcie kto pisze na "o niczym konkretnym". Gora 20 osob, z czego 50% to ludzie ktorzy dosc dobrze znaja sie z IRC'a (#fpp.pl), druga polowa to ludzie, torzy co prawda na IRC'u sie nie pojawiaja a i postuja nie za czesto, jednak na boardzie sa od dloozszego czasu (a co za tym idzie z regoly sa lubiani) co stawia ich na rowni z "nowymi" osobami z IRC'a
Na boardzie stworzyly sie grupy ludzi, ktorzy pisza glownie na jednym forum (sporadycznie udzielajac sie na innych). Wprowadzenie +/- moze doprowadzic do sytuacji takiej jak byla kiedys na forach q3/cs. Ktos napisal na jednym z nich ze q3/sc sux co spowodowalo "wjazd" na drugie forum i jechanie ludzia po ocenach
Jesli pojawia sie ktos nowy to sam z regoly po jakims czasie stwierdza czy ludzie go zaakceptowali i czy sie tu dobrze czuje. Sami widzicie ze mimo ostrej krytyki Venotom ciagle tu postuje. Oceny nie maja sensu jesli wszyscy sie bardzo dobrze znaja, a nowe osoby przylaczaja sie sporadycznie
Qfa ale sie namadrzylem![]()
Napisane oryginalnie przez Venotom
Czytajcie uważniej posty- nie będzie "-", tylko same "+".
Ej, przecież wiara się tutaj zna co nie. Po cholere nadawać komuś jakieś +/- skoro i tak kolesia znasz? Normalny koleś to zleje te +/-, co to zmieni u kolesia w Twoich oczach jak zobaczysz jakieś +/- u niego skoro i tak go znasz i albo się z tym zgodzisz albo nie, ale i tak olejesz, bo kolesia znasz i wiesz jaki on jest.
Lepiej zrobić coś takiego, jak jakaś odznaka dla osób pozytywnie zasłurzonych w rozwój boarda. Np koleś dostał 300 +`ów to ma medal pozytywnie zasłurzonego /czy coś niewiem, wymyślcie/ ale nie wiem czy to do końca ma sens.
Wg mnie powinno nie być ani jakiś ocen, ani liczby postów, tylko poziomy urzytwkownika w zależności od ilości postów /tak jak jest standartowo, kiedy title swoje nie zmienisz/.
tylko poziomy urzytwkownika w zależności od ilości postów /tak jak jest standartowo, kiedy title swoje nie zmienisz/.
Napisane oryginalnie przez bizonek
A co do smsa to Saari ma Idee i nie może SMSów odbierać z bramki.
Jutro postaram się z komórki wysłać.
Trzeba być głupim, by móc stać się mądrzejszym
quote:
Napisane oryginalnie przez bizonek
Jak była u mnie to miała.![]()
Ej, przecież wiara się tutaj zna co nie. Po cholere nadawać komuś jakieś +/- skoro i tak kolesia znasz? Normalny koleś to zleje te +/-, co to zmieni u kolesia w Twoich oczach jak zobaczysz jakieś +/- u niego skoro i tak go znasz i albo się z tym zgodzisz albo nie, ale i tak olejesz, bo kolesia znasz i wiesz jaki on jest.
quote:
Lepiej zrobić coś takiego, jak jakaś odznaka dla osób pozytywnie zasłurzonych w rozwój boarda. Np koleś dostał 300 +`ów to ma medal pozytywnie zasłurzonego /czy coś niewiem, wymyślcie/ ale nie wiem czy to do końca ma sens.
Osobiscie jednak nie zalezy mi na tym, jakie oceny bede mial, bo nie siedze na boardzie dla tego, ze jest licznik postow, czy jakies tam rankingi - po prostu, mozna sobie pogadac, popisac, ponabijac sie troche ...
Ale wprowadzenie takiego systemu to bardzo dobry pomysl (i z tymi medalami dla zasluzonych tez) ...
+ dla Venotoma
917123
gg venotom! czyzby przeblyski inteligencji? :o
<prorok> I zapłoną piekielnym ogniem wasze serwery, gdyż zabezpieczenia ich wątłe, a podatnośc na buffer overflowy ogromna. I zaprzestaną działania wasze routery a wasze niewiasty nosić będą pakiety w kubłach, a tam będzie płacz, zgrzytanie zębów, 404 i request timeout.
Na kij nam oceny... Tak jak Shooler powiedzial jest nas niewielu i w gruncie rzeczy wszyscy sie znamy. Kazdy ma na temat innych wyrobione pewne zdanie i wie czy dany osobnik jest "fajny" czy tez nie... Chyba o to chodzi. Oceny to sztuczny sposob wplywania na postrzeganie danego osobnika. Dla mnie dobrze jest tak jak jest a wywalenie poprzedniego systemu oceniania bylo dobrym posunieciem... (mimo ze bylem juz blisko piatej gwiazdki )
btw. jeszcze tylko 5 postuff...
Wg mnie powinno nie być ani jakiś ocen, ani liczby postów, tylko poziomy urzytwkownika w zależności od ilości postów /tak jak jest standartowo, kiedy title swoje nie zmienisz/.
AAA 300 post!!! alleluja
<prorok> I zapłoną piekielnym ogniem wasze serwery, gdyż zabezpieczenia ich wątłe, a podatnośc na buffer overflowy ogromna. I zaprzestaną działania wasze routery a wasze niewiasty nosić będą pakiety w kubłach, a tam będzie płacz, zgrzytanie zębów, 404 i request timeout.
quote:
Napisane oryginalnie przez Lesio
2 akapit: Tutaj przyczysz troche sam sobie, bo jak zrobic poziom uzytkownika w zaleznosci od ilosci postow jezeli chcesz zlikwidowac ilosc postow? :D
Nie da rady - dla xen0ma nie starczylo by stopni![]()
quote:
Napisane oryginalnie przez jasio14
gg venotom! czyzby przeblyski inteligencji? :o
917123
Tak jak jest teraz jest dobrze.
Parafrazując słowa pewnej piosenki:
Kogo lubię tego lubię, kogo nie lubię tego nie lubię
Tym, których nie lubię, dobre oceny od innych i tak nie pomogą
A oceny w postaci "+" źle mi się kojarzą. Kiedyś było takie powiedzenie: "Trzy plusy i łomot". Będziemy gościom z trzema plusami wjazd na chatę robić?
"Niech przeciwnik muśnie twą skórę gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj się na bezpiecznym uniknięciu - połóż swe życie przed nim"
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 12:17.