FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=64)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=7555)

Posted by Xceed on 20-07-2002 01:59:

Exclamation Offtopic : BATTLEFIELD1942 SP DEMO !!!

==============================================
macie oto exclusive download linka jako 1szy board na ŚWIECIE ! [ wyprosiłem gostka z BFcentral na IRCu , żeby dał linka wcześniej ]
==============================================

http://www.3dgamers.com/dl/games/ba...p_demo.zip.html [ 7dUsT z BFcentral polecał ssać z linka z Kaliforni ]

130 MB bodajże , ja zaczynam ssać

Inny link :
ftp://3dgamers.in-span.net/pub/3dga...942_sp_demo.zip

Jeszcze inny :
http://3dgamers.filefront.com/a8bbf...942_sp_demo.zip

Posted by Marek Logan on 20-07-2002 02:15:

BIG THX za info, juz zassysam

Posted by Xceed on 20-07-2002 03:18:

Lightbulb

..::Mały update::..

1.) Demo SP : łykajcie ten link z filefront [ Kalifornia ] , bo działa na 100% all

2.) Niektórzy goście z IRCa [ serwer : gamesnet.net , kanał #bf1942 ] mówią , że mają jakieś errory , niektórym gierka nie chodzi w 32bitach , w 16 jest OK ...dużo może zależeć od sterowników ; jakbyście mieli JAKIEKOLWIEK problemy z demkiem , to odsyłam Was do forum na stronce http://www.bfcentral.com ---> Community ---> General ---> powinno pomóc

3.) 1sze komentarze na gorąco :

<[QOR]^7dUst^> sweet mother of God , thats fantastic !

<[QOR]^7dUst^> you guys are going to shit when you fly the planes

<THC|Xceed> Hope ur not lying

[ 7dust jest betatesterem BFa w 'closed EA betatesting' , prowadzi site bfcentral.com jeśli kogoś to obchodzi ]

=============================================

...na oficjalnej stronce http://battlefield1942.ea.com macie jeden nowiutki filmik do obejrzenia , jest caaaałkiem wyjebiaszczy , szczególnie podjarać się można 10 spadachorniarzami opadającymi elegancko na ziemię z desantu ... CZAD po prostu ...

Posted by Ufoq on 20-07-2002 07:42:

Mirrorek

http://www.popik.pl/~ufo/bf1942_sp_demo.zip

Posted by kag on 20-07-2002 09:15:

jak uslyszalem mp40 to myslalem ze spadne z fotela i ee yyy na razie nie bardzo jakos, zobaczymy jak dalej

Posted by DamnDog on 20-07-2002 09:18:

ja kce mp demo

quote:
ja zaczynam ssać
ciekaw jestem ile dni bedziesz sciagac... :/

Posted by Sphere on 20-07-2002 09:40:

czy to jest to demo sp w wersji 1.0 jesli tak to nie sciagam, bo mam je od 2 tygodni i po 5 minutach grania sie zawiesza :/

Posted by DarkXenocide on 20-07-2002 10:46:

Oby nie wyszlo takie renegade... ktore bylo fajne 4 fun na 2dni, ale 0 klimatu i generalnie zadne FPP z tego bylo...

Mi sie zassysa. sssysss syssssysssss

FIRST IMPACT: board.hive.pl

Posted by Sphere on 20-07-2002 11:19:

xceed, anie moglbys zagadać do 7Dusta o regcode do bety ?

Posted by on 20-07-2002 11:49:

Unhappy

mam klopot z odpaleniem demka: pojawia sie ekran z paskiem loading laduje sie prawie do konca i zatrzymuje sie tak dokladnie ze XP wisi na amen. Moze tez mieliscie taka akcje i mozecie mi cos doradzic??

uzywam detonatorow 30.30 (chyba) i dx 9.0 beta (dzialal bez zadnych zgrzytow dotychczas w kazdej z gierek a mam go juz chyba z miesiac)

bede wdzieczny za kazda pomoc bo przyznam ze bardzo jestem ciekaw jak to wyglada w "praniu"

poza tym: jesli Wam dziala to demko - jak Wasze wrazenia?? warto sie trudzic z odpalaniem?

Posted by FarSight on 20-07-2002 12:14:

Unhappy Hmmm

Mi demko ruszylo ale to nie znaczy ze dalo sie grac komfortowo ... przy ustawieniu jakosci obrazu na low cielo sie niestety pewnikiem sprzent zaslaby
PS. Mazio odpalalem na WinXP Pro, detki 29.42, dx 8.1

Posted by Sphere on 20-07-2002 12:14:

Mazio: też tak miałem... mi pomagało tylko alt-tab, a potem windows + l . Czasami sie łąduje do konca, włącza gra i wychodzi do windows, a czasem dopiero po kilku minutach ...
Mam winxp pro pl, directx 8.1 ... a detki te same co Farsight:/

Posted by Xceed on 20-07-2002 14:33:

Red face Gadka szmatka i bugi

quote:
Napisane oryginalnie przez Sphere
xceed, anie moglbys zagadać do 7Dusta o regcode do bety ?

Mr Sphere ---> IRC serw : gamesnet.net , kanał #bf1942 , here u go szukajcie a znajdziecie

Qrcze , z demkiem są ponoć same problemy , zresztą zobaczcie na jakikolwiek board o BF [ messageb z battlefield1942.com , albo forum z bfnation.net , albo board z bfcentral.com ... Jednemu chodzi , drugiemu się wywala .

A co do samej mapki , to ponoć jest niestety zajebiście zabugowana także miejcie to na uwadze , zanim zaczniecie wieszać psy na tym demku

Jeżeli Wam poszło , to jesteście szczęściarzami Jak u mnie nie pójdzie [ 80% dnd'ed ] , to się zastrzelę ! [ rok czekam już na BF ]

Posted by Barsok on 20-07-2002 15:00:

No to zaczynam polowanie na fulla :))))))

Posted by DarkXenocide on 20-07-2002 16:09:

Mi chodzi slicznie i jak narazie sie podoba, zobaczymy z ludzmi jak to bedzie i przezbrojeniu cfg. bo celowniki itp sux.

Posted by Sphere on 20-07-2002 17:25:

barsok nie sciagaj fulla ...
poki co nie da sie ominąć rejestracji ...
jest tylko crack, coby ominąć cdkeya ... (a jesli znajdziesz ominiecie rejstracji to dawaj PM :> )

Posted by DarkXenocide on 20-07-2002 17:33:

sciagaj sciagaj przetesci sie choc cala

Posted by Marek Logan on 20-07-2002 18:00:

mi wszystko dziala poprawnie i musze uczciwie przyznac, ze mnie niezle wciagnelo - zobaczymy jak dlugo bedzie trwala ta fascynacja - nie mniej jak na razie polecam kazdemu.

Posted by Sphere on 20-07-2002 18:04:

quote:
Napisane oryginalnie przez DarkXenocide
sciagaj sciagaj przetesci sie choc cala

nie przeteści sie bo nie da sie ominąć rejestracji

Posted by esso on 20-07-2002 20:18:

Ogolnie gra sie podoba
Podoba mi sie system respawnow i jego prostota. To ma szanse stac sie hitem; dodajac do giery jazde czolgiem czy nalot z meserschmita
Nie zauwazylem bledow na mapie, wrecz jest ona szczegolowa i kazdy budynek moze sluzyc za cel strategiczny.
Daje sie we znaki balans i rozklad sil na mapie. Nie ma miejsca dla akcji typu lece do przodu a'la rambo. Jeden strzal przesadza o zyciu/smierci.

Klasy piechoty
Medyk - bezuzyteczny
Anti-tank - robi wrazenie na czolgach ale musisz trafic ok 2-3 razy by takie bydle odpuscilo co jest trudne jak cholera
Scout - typowy snajpa z mozliwoscia wzywania posilkow (nie testowalem
Piechota - podstawa z karabinkiem
Enginieer - nie testowalem

MP ze statkami, samolotami, czolgami, dzipami (:O), powinien rzadzic

Na moim athlonie 1,13 z GF2mx32MB giera potrafi zwolnic w rozdz. 800x16 detale na max przy np. 3 czolgach obok siebie .
pozdr

Posted by Sphere on 20-07-2002 21:18:

quote:
Napisane oryginalnie przez esso

Enginieer - nie testowalem

no ja w ciagu tych kilkunastu sekund stwierdzilem, ze to bedze moja ulubiona klasa
quote:

MP ze statkami, samolotami, czolgami, dzipami (:O), powinien rzadzic

heh, jesli kod sieciowy bedzie do dupy i pingi beda niemałe(co jest bardzo możliwe ze względu na mnogość pojazdów)
to gra rządzić raczej nie ma szans

Posted by Rudolf H.SS on 20-07-2002 21:37:

Gra sie zapowiada naprawde interessujaco!
Bedzie ale o wiele wiecej taktyki! niz w wolfie!

Ciekawy jestem czy zobacze twarze z rtcw tez tam!

Pozd Rudi!!

Posted by Xceed on 20-07-2002 22:09:

Smile

quote:
Napisane oryginalnie przez Rudolf H.SS

Ciekawy jestem czy zobacze twarze z rtcw tez tam!

Pozd Rudi!!

Niewątpliwie zobaczysz i to całe oddziały ....na lądzie ... na morzu ... i w powietrzu [ szczególnie w powietrzu ]

A ja spadam testować

Posted by on 21-07-2002 06:56:

Thumbs up

Niniejszym odszczekuje to co mowilem zlego o BF1942!!!

Nie to zeby powalilo mnie na kolana ale pewne watpliwosci zostaly skutecznie rozwiane, nie bede sie rozwodzil...

Jesli macie problemy z uruchomieniem dema: u mnie rozpoczecie gry uniemozliwial... firewall - Zone Alarm Pro 3.0 :O Gra chociaz to single player chce sie jednak laczyc z internetem co wzbudza zainteresowanie wyzej wymienionego programu, ktory blokuje jej start ale nie daje rady przebic sie z oknem czy mu pozwolic na polaczenie czy zablokowac, w zwiazku z tym czekasz, czekasz i czekasz, i ... dupa Jasio! Jesli wiec Wasz problem jest podobny - trzeba przed uruchomieniem gry, jeden raz wejsc do firewalla i recznie dodac (w Zone Alarm jest taka opcja) taki program do listy progsow ktore lacza sie z netem, zezwolic na to (nie sprawdzalem czy dziala bez) i potem juz dowolnie odpalac BF - powinno dzialac - przynajmniej u mnie tak to wygladalo i ciesze sie od wczoraj opalajac sie na ciutke za duzej plazy pod Tobrukiem.

Czego i Wam zycze!

Posted by Sphere on 21-07-2002 09:35:

a co u mnie jest qva zle ?? firewall ... już dawno dodałem demko :/ a co innego może być zle ?

Posted by Hodek on 21-07-2002 11:22:

Unhappy

no nie wiem mi tez niedziała

Tlen:[email protected]

Mini Portal i nietylko

Posted by on 21-07-2002 12:44:

sprobujcie jeszcze tego: prawym klawiszem wlasciwosci w windawnie, potem zaawansowane, zakladke swojej karty graficznej a w niej dodatkowe wlasciwosci i tam w ustawieniach open gl, direct 3d i ustawienia antialiasingu wszedzie dajcie "przywroc domyslne" i ok. Mozecie miec cos poprzestawiane z ustawien i to daje ciala. Poza tym glebia kolorow w samej grze na 16 a nie 32 bo w paru miejscach czytalem ze przy maxie kolorow wyburacza sie w wiekszosci wypadkow. Jesli to nie pomoze - to sorka - jest to demko i moze byc tak wiele przyczyn ze przerasta to moje mozliwosci.

powodzenia i udanej wyprawy pod Tobruk...

Posted by MAr-n on 21-07-2002 16:37:

sciagnolem demko i po 10 min postanowilem ze zbieram na nowy procek bo na moim 850 MHz tnie sie ze nic nie widac a grafe dalem na low

(c) Edgard Allan Poe - The Black Cat
(...)
Mój avatar pochodzi z gazety "NIE" z tematu "Czy w polsce będzie jeszcze tańsza wódka"

Posted by Hodek on 21-07-2002 20:56:

no to ja nie mam co mażyć o tej grze panowie dopuki niezrobie pożądnego upgreta mojego kompa (a to szybko nie nastapi )

Tlen:[email protected]

Mini Portal i nietylko

Posted by Marek Logan on 21-07-2002 22:40:

gra jest naprawde swietna, a saper jak zwykle RZADZI ! z zywymi ludzmi w trybie MP to pewnie nie przejdzie, ale mozna niszczyc czolgi wroga wskakuja na nie od tylu (bez skojarzen) i podkladajac np. na wiezyczce dynamit (jeden ladunek i po czolgu ). I niech ktos mi pozniej powie, ze pf wymiata

p.s czy ktos wie (gralem w to na razie 3-4h) czy sa tam dostepne samoloty? bo jak do tej pory na zaden nie trafilem
pozdro

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 09:39.