FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=38)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=7569)
Nowy sprzet pod Dooma III - Ankieta
Czy bedziecie upgrade'owac kompa specjalnie pod D3?
Ja na pewno. Do czasu premiery zachowam wstrzemiezliwosc growa a nowy sprzet bede kupowal dopiero po ukazaniu sie gry/dema D3.
Fenomen gier ze stajni ID Software polega wlasnie na tym ze mobilizuja ludzi do nowelizacji sprzetu pod ich katem.
"Dziecko Chi�czyk i dziecko Japo�czyk to si� niczym od siebie w og�le nie r�ni�. No tylko nazw�: Chi�czyk, a tu Japo�czyk. No, chyba tylko jak Chi�czyk jest ch�opiec, a Japo�czyk dziewczynka. To si� r�ni� od siebie: p�ci�. To wtedy ju� tak jak u ludzi." - Robotnik Budowlany, Warszawa, 1978
sxn | blog
Zalezy do jakiej gry. Do plynnej z obcietymi detalami i malej rozdzialce, czy mniej plynnej w wysokiej rozdzielczosci i maksymalnych ustawieniach.
Ta konfiguracja, o ktorej mowisz moze brzmiec imponujaco jak na ten czas ale zapewniam ze w czasie kiedy wyjdzie D3 srednio wszyscy beda mieli GF4 Ti i proca powyzej 1,5 giga - tak jak teraz srednia to GF2/3 i proc 1 giga.
A z tego co Carmack mowil z kart ktore teraz sa na rynku - zadna idealnie sobie z D3 nie radzi. Pod koniec roku ma wyjsc ATI Radeon 9700 (na nim bylo odpalane demo na targach), ktora to karta daje jako takie nadzieje na plynna gre... Oczywiscie pojawia sie karty konkurencyjne co nas graczy moze tylko cieszyc bo konkurencja to spadek cen i wzrost jakosci.
W kazdym razie to wszystko to na razie spekulacje. Mnie osobiscie by cieszyla sytuacja kiedy to ty masz racje i wcale nie bedzie potrzebny kosmiczny sprzet do D3... ale sie jakos specjalnie nie ludze
Do czasu premiery to cena GF4 Ti zleci na pysk i wtedy b�dzie MOJA
A na shitnym GF4 MX440 to mo�e p�jdzie w low detail a tego by�my NIE chcieli ... Pixel shader , vertex shader , antialiasing i reszta - to przecie� podstawa engine'a D3 czy� nie ?
BTW. W ostatnim �GK bodaj�e albo w zapowiedzi D3 z http://www.gry-online.pl jaki� kolo w zapowiedzi powo�a� si� na Carmacka i powiedzia� co� takiego , �e :
::: w low details pojdzie nawet na GeForce256 :::
Pytanie : wierzy� czy nie ?
quote:
Napisane oryginalnie przez Xceed
(...) Pixel shader , vertex shader , antialiasing i reszta - to przecie� podstawa engine'a D3 czy� nie ?![]()
BTW. W ostatnim �GK bodaj�e albo w zapowiedzi D3 z http://www.gry-online.pl jaki� kolo w zapowiedzi powo�a� si� na Carmacka i powiedzia� co� takiego , �e :
::: w low details pojdzie nawet na GeForce256 :::
Pytanie : wierzy� czy nie ?
jak wyjdzie demko to zobacze jakiego upgrade'a trzeba bedzie zrobic a tak na serio to robie go sobie co jakis 0.5 roku i nie dlatego ze cos nie dziala dobrze tylko poto rzeby sie pozbyc czegos co pozniej sie nie sprzeda. na gie forcie 256 d3 bedzie chodzic tak samo jak q3 na rivie128...
Cos mi sie wydaje ze na moim starym 1,33 Athlonie + 256DDR + gf2Pro + i inne, gierka bedzie smigac Zawsze bylo tak ze niby to wielkie wymagania a potem byle sprzet kowalskiego nadawal sie do jako takiego grania
Co do wymagan: "Z duzej chmury maly deszcz" . A gdyby tak sie okazalo ze Domek 3 ma niesmaczny miod i tylko wizualizacja sprawia radosc - swiat byl by piekny bo DUKE NUKEM FOREVER
"DOOM shall never die... only the players."
Gowniany ATI? Jak na razie jedyny najszybszy. Jak by nie patrzec w koncu najnowszego ATI uzylo id software zeby pokazac D3.
Jak w listopadzie wyjdzie na rynek to bedzie jedynym slusznym zakupem. I nie tylko dlatego ze bedzie najszybszym ukladem - pewnie Nvidia tez cos wypusci. Tylko przede wszystkim w relacji cena - osiagi.
Nie bawi mnie placenie ok. 2000 zl. za nowa karte Nvidii.
Ta walka mi troche przypomina ta procesorow AMD i Intel. Chyba nie musze dodawac ze mam AMD
Dla mnie to one bija na glowe Radeona 9700
Bija na glowe? ****, to musi byc w takim razie rewolucja. Pewnie mowisz tu o fotorealistyce, nowym sposobie cieniowania, shaderow, 256 pamieci na karcie, 64-bitowym przetwarzaniu kolorow itd. A mi sie wydawalo ze konkurencyjne karty graficzne ida leb w leb, rozniac sie jedynie cena, kilkoma drobiazgami technicznymi itp. [irony mode: off]
Nie moge sie doczekac zeby uslyszec w czym NV30 tak bije na glowe nowa ATI
Znaczy wiem w czym na pewno - w cenie
Taaa... widzialem tego misia w REAL TIME wygenerowanego przez R300 i widzialem screeny z mozliwosciami NV30...nie ma co porownywac...NV30 ma o wiele wiecej mozliwosci Shadowania i w ogole...fakt cena bedzie wysoka ale i tak nVidia goroje. Obacz sobie i poczytaj o technologii CineFX...
A co do AMD vs Intel, tez mam AMD i jestem zadowolony...ale i tak wole nVidiie ))))))
Ja jak juz wspomnialem kupie sobie GF4Ti i mam nadzieje ze full detail mi bedzie chodzil plynnie...
Ja jak juz wspomnialem kupie sobie GF4Ti i mam nadzieje ze full detail mi bedzie chodzil plynnie...
Wnerwia mnie takie nakrecanie koniunktury , gierka specjalnie slabo zoptymalizowana zeby tylko usprawiedliwyc za szybki rozwoj kompow niedostosowany do mozliwosci gier . Nawet BF1948 chodzi znosnie multi na 800 ...a tutaj 2,4 + 512 mb + Radeony . Nie ma glupich mam nadzieje ze sie przejada na tych wymaganiach .
No ja sie raczej przejade Mam Athlon'a 1.7 ale reszta lezy, wiec raczej sobie poczytam o DooM'ie III. Chyba ze pod koniec roku cos sie zmieni, ale watpie, przestalo mnie bawic ladowanie kasy w komputer. Wszystkie programy chodza mi blyskawicznie i tylko niektore gry sie tna.
Wnerwia mnie takie nakrecanie koniunktury , gierka specjalnie slabo zoptymalizowana zeby tylko usprawiedliwyc za szybki rozwoj kompow niedostosowany do mozliwosci gier . Nawet BF1948 chodzi znosnie multi na 800 ...a tutaj 2,4 + 512 mb + Radeony . Nie ma glupich mam nadzieje ze sie przejada na tych wymaganiach .
Goodbye Gallaxy
bedzie wymagac:
1024 Terrabajty na HDD
5 tb RAM
Geforce 850
80 myszek
2 nagrywarki
Windows 9999
Linux
Unix
a efekty:
jedna wielka piksela na ekranie
glowna postac: commander keen
bron: jedna : dotkniecie (tylko x1 raz na uruchomienie gry)
wrogowie: skaczace r�owe pi�ki, myszki, �limaczki i motylki
p�apki: dziurka z igie�kami
boss:swinka chlewowa
procent zycia: 1%
bez kamizelki
quote:
Napisane oryginalnie przez Lucas
Ale wiesz co - idz juz sobie z stad!!!
Pan moderator sobie ��da?????? (Nie)Doczekanie (Panskie).
Powiem tylko jedno - to tylko moje przypuszczenia (No bo w gta3 bylo podobnie)
GTA3 nie robilo ID, a czesci osob sie podobalo...
N_I_E C_H_O_D_Z_I M_I O T_O �_E ID R_O_B_I_L_I G_T_A_3.
I jeszcze jedno: czemu zabraniasz mi miec o D3 inne przypuszczenia od twoich??
Dyskusji o wyzszosci swiat bozego narodzenia nad wielkanocnymi (czyli brak rzeczowych argumentow)
doom 3 bedzie dla niektorych nieosiagalny mysle ze mniejsza polowa graczy wymieknie przy wymaganiach chcialbym pograc w ta gra ale z moim 2letnim duronkim 800 i 4 letnim monitorem+cd-roomem z tego samego wieku raczej moge pomazyc
ale jak gra mi sie bardzo spodoba moze zrobie jakis skok na bank wszystko sie moze zdarzyc ale jak bede mial tylko forse to podrasuje sobie kompa
quote:
Napisane oryginalnie przez Atari
doom 3 bedzie dla niektorych nieosiagalny mysle ze mniejsza polowa graczy wymieknie przy wymaganiach chcialbym pograc w ta gra ale z moim 2letnim duronkim 800 i 4 letnim monitorem+cd-roomem z tego samego wieku raczej moge pomazyc
ale jak gra mi sie bardzo spodoba moze zrobie jakis skok na bankwszystko sie moze zdarzyc ale jak bede mial tylko forse to podrasuje sobie kompa
'U�miechnij si�, w�a�nie jeste� w ukrytym KillFile...'
[L]ipas | GG:
917123
a pojdzie mi to na
PIII 733
256 RAM
Gforce 2 32
??
a pojdzie mi to na
PIII 733
256 RAM
Gforce 2 32
??
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 21:28.