FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=8)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=7657)

Posted by on 01-08-2002 15:54:

America's Army --> jak Wam pasi?

Jak pewno wiekszosc z Was zauwazyla pojawil sie taki tytul niedawno.

Pominmy wpadki:

- poczatkowe klopoty z zalogowaniem sie na jakikolwiek serwer
- wysokie pingi
- brak mozliwosci przegladania serwerow w samej grze (na szczescie All Seeying Eye juz to robi)
- brak votow
- omijam kwestie propagandowe i reklamowe gry (who cares?)
- i pewnie jeszcze inne - nie wazne - wiekszosc z nich juz sie poprawila (pkt.1 i 2) lub ma byc poprawiana w kolejnych odslonach

Przejdzmy do sedna:

- subiektywna ocena - gra rzadzi (nie bede sie rozwodzil).
- spotykam sporo grajacych polskich graczy
- nie znalazlem zadnej profesjonalnej strony po polsku o grze
- nie ma chyba jeszcze zadnego profesjonalnego forum

Moje pytania:

- jak Wam pasi gra?
- czy powinien byc oddzielny board w fpp.pl dla tej gry (skoro ma go Halo, Red Faction czy C&C Renegade to powinien byc dla AA)

Poza tym:
- pominmy gadki w stylu: nie moge grac bo mam za malo FPS - to silnik UT2003 - i niestety niektorych z nas czeka modernizacja kompow zeby sprostaly nadchodzacym nowosciom
- mam gdzies tych co maja duzo do powiedzenia o czyms czego nawet nie lizneli Jesli ktos zrazil sie na poczatku trudnosciami i odpuscil sobie gre, niech moze sprobuje again i zabierze glos.
- nie piszcie ze nie ma co sie jarac demem (w paru "fachowych" site'ach PL o grach takie glosy padly) bo to g. prawda - AA ma budowe modulowa - co to znaczy to zainteresowani juz wiedza a kazdy moze sprawdzic. Tak wiec to co robimy teraz w przyszlosci bedzie sie zmieniac.

Moze byc ze jestem odosobniony w moim zainteresowaniu tym tytulem (nie wiem) - a wtedy caly ten topik spadnie sobie gdzies do boardowego "piekla" i dobrze mi tak!!

ps. Podpisuje sie pod tym co powiedzial sYs|yavor o grze w nr 8/2002 Swiata Gier Komputerowych dzial Frakcja 3D i cytujac:
"... A wowczas.... Adieu, Counter Strike!"

Posted by [FPP]Emzor on 01-08-2002 17:39:

hm... szczerze: nie wiem poco takie forum .
troch� by by�o niepotrzebne, gdy� gierka nie zyska�a jeszcze niesamowitej popularno�ci.

A Counter-Strike zawsze b�dzie j� bi� na g�ow� . Nie ma szans z naszym wypasionym CS'em... Tak samo mia�o by� z TO: AoT. I co ?? Lipa.

Posted by on 01-08-2002 18:14:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Emzor
hm... szczerze: nie wiem poco takie forum .
troch� by by�o niepotrzebne, gdy� gierka nie zyska�a jeszcze niesamowitej popularno�ci.

A Counter-Strike zawsze b�dzie j� bi� na g�ow� . Nie ma szans z naszym wypasionym CS'em... Tak samo mia�o by� z TO: AoT. I co ?? Lipa.

Pozwolisz ze sie z Toba nie zgodze! TO:AoT mialo byc.. ale nie jest! Jesli chodzi o AA to popatrz na dowolna strone gdzie mozna sciagac dema itp. wszedzie AA jest w czolowce i to nie tylko dlatego ze darmo i nowy! Sprobuj zalapac sie do gry na dobrym serwerze - nieraz czeka sie dlugo i do bolu. I to nie tylko dlatego ze sam system hostingu jest do dupy (bo niestety jest ) ale przede wszystkim dlatego ze mnostwo osob gra juz w AA w Europie (nie mowiac o US).

To ze gra jeszcze nie zyskala popularnosci u nas zalezy tez od Was czyli od moderatorow z FPP.PL! Obserwuje to jak ma sie sprawa nowych map i ich ogrania w RTCW!

Niestety mentalnosc naszych graczy w FPSy przypomina mi podejscie XIX wiecznych chlopow do pioruna! Zauwaz rowniez ze tym tematem "delikatnie" szukam jakichs potencjalnych poplecznikow jak rowniez sonduje opinie innych - nie mam patentu na racje chociaz wyrazam swoje zdanie!

A co do CSa - nie ludz sie, jego czas przeminie tak jak moda na Heavy Metal w latach 90!
- Graficznie : to juz jest zero wsrod FPSow.
- Realizm : AA wyznacza teraz standard czy tego chcecie czy nie!
- Grywalnosc : tu nadal CS jest pierwszy chociaz konkurencja ostro goni lidera (RTCW, AA, SoF2, Jedi Outcast inne -ci co w nie graja to nie jest juz tylko garstka maniakow).
To co broni w tej chwili CSa to prosta wykladnia - nauczylem sie w to grac, jestem (lub sie czuje) dobry w ta gre, po co bede szukal czegos nowego skoro to jest niezle?!
Mimo to zawsze w koncu mozna zakrzyknac: "UMARL KROL, NIECH ZYJE KROL!!" i ten czas musi nadejsc!

ps . na horyzoncie ofkz CS2 - i dobrze bo moze i ja sie przekonam, nie o to mi chodzi jednak w tym topiku!
Juz widac ze AA to nie bedzie drugi C&C Renegade, Red Faction czy Global Operation w trybie multi - ta gra krzepnie z dnia na dzien w oczach!
Jesli tak jak jest to przewidziane wydawca bedzie przez 3 do 5 lat pobudzal ja do zycia wydawaniem kolejnych modulow (np. mapy dostosowane do aktualnej sytuacji politycznej na swiecie - Afganistan czy wczesniej Sudan), to nie bedziecie mogli udac ze nic sie nie dzieje milczac o tym tytule!
NA horyzoncie MARKSMANSHIP Add'on a w nim nowe mapy, szkola snajperow i dwie snajperki do wyboru dla absolwentow!

Posted by FarSight on 01-08-2002 19:30:

Talking Jestem za !!

Jak w tytule .... ale qfa caly czas mam niezaliczony Infantry trening i qfa gram na illegal serwach

PS. Wersja 1.11 ze szkolka sniperow jush jest na fileplanet

Posted by Pysiu on 02-08-2002 08:13:

Chcialem tylko powiedziec ze jest polska strona o grze pod adresem http://belerafont.toya.net.pl/americasarmy/recon.html . Wyszedl juz rowniez dodatek dzieki ktoremu mozemy pobawic sie snajperka Jest na stronie nvidii http://download.nvidia.com/download...o_patch_111.exe jak i w innych miejscach.
Do zobaczenia na jakims serwerze

Know your limits

Posted by bizonek on 02-08-2002 09:59:

Dzisiaj zessa�em i potestuje. :-)

Posted by pS.Glazer on 03-08-2002 01:32:

Tez wlasnie zassalem dodatek. Szkoda, ze servy sa tak zapchane :/

Posted by bizonek on 03-08-2002 12:41:

Jakos to slabo na moim XP chodzi. :/

Posted by on 03-08-2002 16:45:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]bizonek
Jakos to slabo na moim XP chodzi. :/

Rowniez uzywam Win XP i nie stwierdzilem jakichs negatywnych wplywow systemu na gre (poza tym ze ofkz windawny zawsze suxxx z zasady!! ) Moze masz cos w sprzecie co wymaga upgrade'u albo jakies klopoty z konfiguracja karty graficznej?

Jak juz tu pisano wyszedl patch ze sniper school - brak w nim niestety nowych mapek mam nadzieje ze szybko sie pojawia - natomiast pojawienie sie snajperki na polu walki ciekawie zmienilo sytuacje taktyczna na niektorych mapkach. Szkoda tylko ze ukonczenie szkoly snajperskiej bylo tak proste bo teraz co drugi Stevie Wonder jest snajperem...

Posted by bizonek on 03-08-2002 20:16:

Nie wiem. :-)
NA razie zajmuje sie upiekrzanie XPka :-)

Posted by S4i1or on 20-08-2002 17:45:

Po zako�czeniu MOUT Training (Basic Combat Tr.) co� si� *****, nie zalicza mi treningu i nie mog� robi� Infantry jaki�tam Training. Jakie� pomys�y?

Posted by killertowa on 23-08-2002 09:15:

Mam podobny problem, a mo�e ten sam?
Pierwszy trening, strzelanie z karabinku. Ko�cz� go, zaliczam i.... g�wno. Nie mog� dalej przej��, tak wi�c niech kto� mi odopowie na pytanko: WTF??

"Niech przeciwnik mu�nie tw� sk�r� gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj si� na bezpiecznym unikni�ciu - po�� swe �ycie przed nim"

Posted by S4i1or on 23-08-2002 11:58:

Ja ju� nie mam problemu Za kt�rym�tam razem w ko�cu przeszed�em dalej... Pr�buj
BTW zapoda�by kto� list� polskich server�w...

Posted by killertowa on 23-08-2002 13:35:

quote:
Napisane oryginalnie przez S4i1or
Ja ju� nie mam problemu Za kt�rym�tam razem w ko�cu przeszed�em dalej... Pr�buj
BTW zapoda�by kto� list� polskich server�w...

Pr�bowa�em wiele razy, wywala jaki� ekran w kt�rym mam poda� login. Podaj� i nic, nie podaj� i te� nic. I tak jad� od pocz�tku

"Niech przeciwnik mu�nie tw� sk�r� gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj si� na bezpiecznym unikni�ciu - po�� swe �ycie przed nim"

Posted by d4 on 23-08-2002 14:55:

Ma kto� ju� ten dodatek 1.2 ? Jakie� wra�enia? Bo ja dopiero b�d� �ci�ga� ;>

Posted by S4i1or on 23-08-2002 20:46:

Ja mam. I jest nie�le... Teraz katuj� Live Jump w Airborne School i za choler� nie mog� wcelowa� w to pieprzone ko�o Ciekawe, jak wygl�da Ranger Training... Pewnie fajno

Killertowa: mia�em dok�adnie tak samo: po treningu loguj� si�, ok, "Transfering"... i lipa... "Timed out"... Ale powiedzia�em sobie: "****, jak teraz nie p�jdzie, to wywalam gr�..." I posz�o

Posted by bizonek on 25-08-2002 01:50:

hehehe
:-)
Fajna jest, ale jescze Live Jump musze zaliczy� w powietrzno desant�wce.
[i]w tle [b]Vangelis - Pulsar ( po raz 10 )[b][i]

Posted by [FPP]Lipas on 25-08-2002 17:36:

quote:
Nie wiem. :-)
NA razie zajmuje sie upiekrzanie XPka :-)

w jaki sposob ??
piszesz od nowa (lol) ...

'U�miechnij si�, w�a�nie jeste� w ukrytym KillFile...'

[L]ipas | GG: 917123

Posted by bizonek on 27-08-2002 10:26:

quote:
Napisane oryginalnie przez Lipas

w jaki sposob ??
piszesz od nowa (lol) ...

www.themexp.org :>

I zaliczy�em Live Jumpa :>
Dwa razy pod rz�d.

Posted by rcube on 27-08-2002 11:24:

Zainstalowalem kiedys ta gierka (miech temu ? ) i mi nie dzialalo

Wyskakuje jakas tabelka i odwoluje mnie do tego forum http://americasarmy.com/forum/
Aha a to co bylo w tej tabelce, jakies lama problem:
Army General protection fault!
History: FD3DRenderInterface:rawPrimitive <- FBspDrawList::Render <- RenderLevel <- FLevelSceneNode::Render <- FCameraSceneNode::Render <- UGameEngine:raw <- UWindowsViewport::Repaint <- UWindowsClient::Tick <- ClientTick <- UGameEngine::Tick <- UpdateWorld <- MainLoop

Na tym forum znalazlem ze kolo ma podobny problem i biega o VIA, trzeba cos tam bylo dograc ale nie pamietam co bo musialem pedzic na pociag do Zakopca Moze jush w tym czasie poprawili te demko lub jakis patch, nie wiem chwilio mnie to rybka (rozkrecam sie powoli po powrocie)

Posted by [FPP]Lipas on 27-08-2002 11:48:

quote:

www.themexp.org :>
[...]

Tez z tego korzystam

Posted by bizonek on 27-08-2002 22:50:

quote:

Tez z tego korzystam

rcube jest ju� patch 1.2.1 :>

Posted by AlieneK on 27-08-2002 23:28:

zeby odpalic te gre trzeba miec directX 8.1 i najnowsze sterowniki nvidi czy czego tam....tez mialem prbolemy, ale gdy odpali�em wreszcie gre to bardzo mi sie podoba�a....jedyna wada to ze d�ugo trzeba czekac po smierci Ale ogolnie giera zajebista....ale zadko w ni� gram

Posted by bizonek on 28-08-2002 09:39:

quote:
Napisane oryginalnie przez AlieneK
zeby odpalic te gre trzeba miec directX 8.1 i najnowsze sterowniki nvidi czy czego tam....tez mialem prbolemy, ale gdy odpali�em wreszcie gre to bardzo mi sie podoba�a....jedyna wada to ze d�ugo trzeba czekac po smierci Ale ogolnie giera zajebista....ale zadko w ni� gram

Buh....
Ja ma problem, bo nie moge tych ro�nych treningow terenie zaliczy�

Posted by [FPP]Lipas on 28-08-2002 10:31:

quote:

Buh....
Ja ma problem, bo nie moge tych ro�nych treningow terenie zaliczy�

to jest problem chyba wszystkich zonkow na tej planecie
sa za cienkie w uszach

Posted by bizonek on 28-08-2002 17:23:

quote:

to jest problem chyba wszystkich zonkow na tej planecie
sa za cienkie w uszach

:>

Posted by AlieneK on 28-08-2002 17:53:

:]

ja nie moge trafic wszystkiego zeby byc snajperem :D

Posted by rcube on 29-08-2002 09:22:

A mi jeszcze nie dziala Battlefield: 1942 - wyglada to tak: mapka sie laduje, dochodzi do 40% i wyskakuje do windy. To samo mialem w Singlu, tera mam to rowniez w MP
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
Absoltunie poszukuje toporka zeby se w glowe pi.erdolna�

Posted by [FPP]Lipas on 29-08-2002 10:36:

quote:
:>

a zrob tak: 3:>

Posted by on 08-10-2002 18:29:

Siemka All Again!

A ja nie mam juz zadnych problemow z AA!

kazdy kolejny patch wnosi wiele do gry i poprawia sporo pomylek z pierwszych wersji...

jesli chcecie max informacji o grze po polsku odwiedzcie ten adres:

http://www.americasarmy.pl/

polecam...

pozdrowienia dla wszystkich graczy AA! (i nie tylko)

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 11:38.