FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=64)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=7688)

Posted by Swiety on 04-08-2002 05:31:

Wolfy w Bugensteinie przepraszam Bugi w Wolfensteinie

Tutaj chiałbym żebyście wpisywali wszystkie znane sobie bugi w Wolfie.

Może zaczne na początek ja. Część bugów może być powodowana zwalonymi serwerami ale wrzucę je do jednego worka.

a więc po kolei

- problemy z reload, poprostu czasami nie chodzi +reload, nie możemy przeładować magazynku. Sam widziałem kolesi ze spectatora którzy nie mogli przeładować bronii

- problemy z wyrzuceniem flary przez porucznika, pomimo pełnego paska energii. Czasami załapuje po którymś razem

- Przedwczesny wybuch granatu ( np po 2 lub 3 sekundach a nie
po 5 od chwili odbezpieczenia )
kiedy jesteśmy blisko przeciwnika i nas zabije. To jest bug który niektórym się podoba innym nie.

- Problemy z przeładowaniem pancerfausta. Przeładowanie trwa nawet do 10 sekund.
NIE MYLIĆ TEGO Z G_SOLDIERCHARGETIME, które standardowow wynosi 20 sekund. Chodzi tu o gotowość do oddania strzału np. od razu po respawnie która powinna wynosić 2 sekundy.
Wydaje mi się że ma to tylko miejsce w przypadku lagów, wysokich pingów.
Samemu zdażyło mi się że zaraz po respawnie nie mogłem oddać strzału przez prawie 10 sekund.

- Problemy z wyrzucaniem bronii
Np kiedy żołnierz z pancerfaustem chce przyspieszyć kroku po respawnie lub oddaniu strzału to wyrzuca i podnosi broń. Nieraz zdażyło mi się że po wyrzuceniu bronii (nawet bez oddania strzału) w pancer rurze znikał 1 pociks !!!!.
Poprostu zamiast 3+1 pocisków miałem 2+1. Podobnie jak powyżej zdażało mi sie to tylko przy wysokich pingach, lagach itp.

- Powtórne ładowanie mapy. Bardzo często powtórne ładowanie mapy występuje w momencie kiedy rozpoczyna się mecz. Myślimy że akurat zdążyliśmy na 1 sekunde przed rozpoczęciem meczu i mapa zaczyna nam się ładować od nowa.

- Problemy z reconnect
Na serwerach osp z pure on i dość rygorystycznymi ustawieniami punkbustera czasami się zdaża nastepująca rzecz.
Łączymy się za pierwszym razem bez problemu po czym gdy robimy reconnect na ten sam serwer wywala nam komunikat unpure client. Tak jakbyśmy minute temu byli pure a teraz juz nie jesteśmy.
Nie wiem może ma to związek faktem że w instalacji osp 0.22 nie ma dll-i cgame_mp_x86.dll, qagame_mp_x86.dll, ui_mp_x86.dll które to dll-le są automatycznie dogrywane do katalogu Osp z katalogu Main.

- Problemy z przechodzeniem z trybu pełnoekranowego do okienkowego (kombinacja klawiszy Alt+Enter). Nie zawsze komp reaguje lub reaguje nie tak jak trzeba na Alt+Enter.

- Problemy z hasłem. Kiedy łaczymy się z nowym serwerem na hasło uprzednio wpisując w konsoli password, to czasami zdarza się, że w momencie rozpoczęcia meczu wywal nas z komunikatem invalid password, chociaż wcześniej serwer nas wpuścił ( w maliny ?)

- Problemy z paskiem energii medyka lub porucznika
Mimo wyrzucania apteczek czy ammo nie schodzi nam pasek
Wyrzucamy 4 apteczki i mamy pełny pasek. Myślimy sobie cool, ktoś ustawił g_medicchargetime na 1.Sprawdzamy ustawienia serwera i kupa,dla pewności chcemy wyrzucić piątą apteczkę
i słyszymy dźwięk wyrzucanej apteczki ale jej nie ma.
Denerwujące bo nie wiemy kiedy możemy wyrzucić następną apteczkę, ammo.

- Wariujący licznik repsawnu.
Czasami licznik repsawnu przestawia się o kilka -kilkanaście sekund i do tego jeszcze zamiast np. axis na beach odnawiać się co 40 sekund, przyjmuje jakieś inne dziwne wartości np. 30 sekund. Bardzo denerwujące, szczególnie kiedy często giniemy, trzeba sobie samemu obliczać kiedy mamy repsawn. Wydaje mi się że dzieje się to tylko pod osp. Nie wiem, moze to wynika z różnej zawartości katalogów osp u klienta jak i u serwera.

Dla informacji podaje że nie dzieje się to tylko na moim kompie ale na różnych sprzętach i łączach, na piratach i oryginałach, a jako platforma do gier z reguły Winshit 98. Te sutuacje zdarzają sie sporadycznie ale jednak siezdarzają co przy dużej intensywności gry w Wolf-a może być denerwujące.

Posted by FarSight on 04-08-2002 08:34:

Re: Wolfy w Bugensteinie przepraszam Bugi w Wolfensteinie

quote:
Napisane oryginalnie przez Swiety

problemy z wyrzuceniem flary przez porucznika, pomimo pełnego paska energii. Czasami załapuje po którymś razem

Hmmm tesh to mam zawsze przy duzych pingach albo duzym PL ... moze to zostalo zrobione specjalnie ??

quote:

- Powtórne ładowanie mapy. Bardzo często powtórne ładowanie mapy występuje w momencie kiedy rozpoczyna się mecz. Myślimy że akurat zdążyliśmy na 1 sekunde przed rozpoczęciem meczu i mapa zaczyna nam się ładować od nowa.

Hmmm ten problem nie wystempuje na all servach ... sa takie na ktorych nigdy tego nie mialem a sa takie na ktorych wystempuje to notorycznie...

A teraz moje 2 ulubione bugi:
1. Widzenie przez sciany LT z pomoca lornetki lub sniper lunetki ... wystempoje to na wielu mapach i all servach ... czasem nawet jest pomocne przykladowo nasz eng leci do wyrwy na bitchu a ja widze ze za morem siedzi szkopik z granatem i nawijam to teammate's przez RW o nim a wtedy granacik mu tam rzuca albo co insze lub po rzuceniu dynamitu nie dokrencaja od razu
2. Lufa tesh zolniez heheh siedzi kolo schowany za czyms i tylko lufa od Mp40/Thompsona/Snipery mu wystaje ... ale jak traisz to i tak zabijesz lub okaleczysz moze to jest max realizm i zwichniencie nadgarsta (po trafieniu w bron zapewne renka boli) tez zabiera HP ??

Posted by [FPP]Saari on 04-08-2002 11:04:

No to tera moj bug:

Bardzo czesto jak prosze o ammo i przez nie przejde to dalej go nie mam... ammo na podlodze juz nie ma.. dzwiek wziecia byl...a ja mam pusty magazynek i lojci sie wqrzaja ze prosze o jeszcze...

Posted by S&D=EliMiNaToR= on 04-08-2002 11:14:

Ja raz mialem taki bug, ze czekajac na respawn ogladalem gre 1 z moich przeciwnikow

Posted by DarkXenocide on 04-08-2002 11:26:

Mi i nie tylko mi ostatnio pare razy zdarzylo sie ze nie mozna podniesc kolesia z ziemi... wbijasz igle 10x i nic.. na polu walki czesto to konczy sie zgonem bo myslisz o Q nie trafilem i sie meczysz 2-3x i PAC PAC>.... czarno.

Raz zauwazylem , choc nie wiem czy to prawidlowosci, ze jak axis i alies leza na sobie, to tak sie siedzieje. Mimo ze uprzatniesz axisa *jesli grasz alies*, to nadal nie mozesz podniesc.

A z tymi granatami to racja.. pare razy juz mialem to i sam sie wysadzilem i ogolnie lol no ale co zrobic...

Wszystko fajnie jak na FFa Zonki sa, ale w meczu taki detal moze przesadzic o wygrany czy porazce, jak np granat, pucha, nie mozesz podniesc, przeladowac broni etc...

No ale coz mam troche czynnika losowego Jak to na wojnie heheeh.

A to zly lek dali do strzykafy, a to bron sie zacina, a to granaty zla partia i wybuchaja przedwczesnie Moze ID chcialo realizmu? hyhyh

FIRST IMPACT: board.hive.pl

Posted by SOLAR on 04-08-2002 15:47:

Wekszosc z tego co zostało napisane powyzej przezyłem
osobiscie

Dodam moze takie cus jeszcze:

1. Dublowanie nazw zawodnikow (bracia Syjamscy ?)
2. Brak komunikatu o przejęciu obiektu.

Posted by Swiety on 04-08-2002 16:07:

To jeszcze dodam

Podwójne dokumenty. Chyba kilka razy widziałem i raz zdarzyło mi się to osobiście, że dwóch gości miało dokumenty.
Niestety nie miałem okazji sprawdzić czy po zabiciu pierwszego ten drugi może donieść dokumenty. Nie pamiętam też w jaki sposób dochodziło do takiej sytuacji i chyba wydaje mi się że po zabiciu pierwszego pojawiał się komunikat o zabezpieczonych dokumentach a po zabiciu drugiego nie.

Inna rzecz to zablokowanie gościa po uleczeniu w miesjcu z którego nie można wyjść - co często się zdarza przy wagonach kolejwoych na depocie.

Posted by Marcin-Bestia on 04-08-2002 16:21:

Smile śmieszny błąd

po uleczeniu gość przykleja się do ściany,albo nie może wyjść spod jakiegoś elementu,swoją drogą kiedyś przyklejali się do mnie pacjenci,teraz już nie heeheheheh,kiedyś nie mogłem uleczyć ofiary bo w połowie leżała w murze na Base przy radarku,fajnie jest jak coś wybuchnie a później lecisz sobie przez pół mapki a później zgon,albo co śmieszniejsze spadasz za murem na biczu i lecisz po doki heheehh

Posted by Marcin-Bestia on 04-08-2002 16:25:

jeszcze coś mi się przypomniało

wkurzający błąd polegający że po respie rodzisz się i widzisz wszystko z pozycji czołgającego się,przy tym nie ma widoku broni i ruchy są wolne

Posted by DOKTOR on 04-08-2002 17:13:

Angry

MI nie wiem dlaczego coraz częsciej mapa się przeładowuje 2 raz. Na początu myślałem że to zmiana mapy ale okazuje się że to ta sama

Ja znalazłem jeszcze jeden bug.
Czasami gdy sie strzela broń jakgdyby poźniej reaguje i strela ok.1-2 sekundy po nacisniecia fire ale głos strzału jest

Jest jedna rzecz dla której warto żyć........ HIP-HOP i nie zmienia sie nic
Peja- rocznik 1976

Posted by Allan on 05-08-2002 08:29:

Większość z opisanych tu bugów miałem.

To co opisała Saari czyli biorę ammo i nie zwiększa mi sie ilość naboi w magazynku mam dosyć często i niestety zwykle na meczach

Mapa ładuje mi się dwa razy prawie zawsze, pozatym jestem prawie pewien ze jestem najdłużej ładującym się na serv graczem z całej sceny wolfa Nie mam tylko pojęcia czemu tak wolno mi się te mapy ładują ...

Jest jeszcze taki bug że Leut rzuca ammo w ścianie i ammo znika.

Posted by Ufoq on 05-08-2002 10:23:

Kwestia kompa na moim starym Celku 566 @ 800 mulily sie strasznie, na Athlonie 1,7 laduje sie pierwszy na serwer Chociaż co ciekawe dysk ten sam. Może DMA nie masz włączone? Albo speediska zapuść

Posted by Allan on 05-08-2002 11:02:

quote:
Napisane oryginalnie przez Ufoq
Kwestia kompa na moim starym Celku 566 @ 800 mulily sie strasznie, na Athlonie 1,7 laduje sie pierwszy na serwer Chociaż co ciekawe dysk ten sam. Może DMA nie masz włączone? Albo speediska zapuść

Duron 800 , Geforce II 400 64mb , 128 mb ram

znam ludzi, którzy na o wiele słabszym sprzęcie ładują się 2 razy szybciej

A co to jest DMA ?

Posted by Swiezy on 05-08-2002 11:11:

Mi sie pare razy zdarzylo ze zginalem nie wiadomo od czego.Przewijam konsole a tam zadnego komunikatu kto mnie zabil, dziwne.Z ammo to jest chyba tak,ze lezy na ziemi przez pewien czas a potem znika.Jak trafisz na koncowke to dzwiek slyszysz ale ammo nie ma.

Posted by Berti =||= on 05-08-2002 11:50:

Mi sie najbardziej podoba taki maly bug na beachu...ktory pewno juz niektorzy wykorzystuja, a ci co przeczytaja zaczna wykorzystywac nagminnie...

Wrzucic nalot w lewy róg FB (na prawo od drzwi ktore sie wywala), patrząc od strony allies.
Bunkier "zasysa" dym z racy (czy jak to sie tam zwie), wrog nie ma szans zobaczyc nalotu, a przy dobrym ustawieniu lojta zamiata caly FB wraz z tymi co sie chowaja za nim...

P,
B.

Posted by Swiezy on 05-08-2002 12:03:

Osobiscie najmniej podoba mi sie taki bug - grasz na biczu(znowu), probujesz votowac na inna mape(obojetnie byle nie bicz).I co sie dzieje : kto by nie gral czy lamy czy ludzie z klanow, nie ma najmniejszej szansy zeby vot przeszedl, a po paru probach dostajesz kicka za ciagle votowanie.Polska rzeczywistosc.

Posted by Mr.X on 05-08-2002 14:42:

Czesto zdarza mi sie ze po respawnie karabin inaczej jest ulozony(Mp40 z lufą zadartą do gory,Thompson tak bokiem,a stenem niegram to niewiem)ale po oddaniu strzalu wraca do normalnej pozycji i tak juz zostaje

Posted by Allan on 05-08-2002 14:47:

quote:
Napisane oryginalnie przez Swiezy
Mi sie pare razy zdarzylo ze zginalem nie wiadomo od czego.Przewijam konsole a tam zadnego komunikatu kto mnie zabil, dziwne.

to nie bug tylko lag w momenci gdy cie zajebali czasem ty nie widzisz kto cie zabil ale inni widza.

Posted by Mr.X on 05-08-2002 14:47:

quote:
Napisane oryginalnie przez Allan

Mapa ładuje mi się dwa razy prawie zawsze, pozatym jestem prawie pewien ze jestem najdłużej ładującym się na serv graczem z całej sceny wolfa Nie mam tylko pojęcia czemu tak wolno mi się te mapy ładują ...

hmmm tez mialem podobnie,na calkiem niezlym kompie podczas ladowania sie mapy pasek ladowania zatrzymywal sie na samym koncu i tak zostawal tam na bardzo dlugo ....ale pozniej sie cos przestawilo i teraz laduje mi sie normalnie

Posted by DarkXenocide on 05-08-2002 19:49:

Red face

quote:
Napisane oryginalnie przez Swiezy
Osobiscie najmniej podoba mi sie taki bug - grasz na biczu(znowu), probujesz votowac na inna mape(obojetnie byle nie bicz).I co sie dzieje : kto by nie gral czy lamy czy ludzie z klanow, nie ma najmniejszej szansy zeby vot przeszedl, a po paru probach dostajesz kicka za ciagle votowanie.Polska rzeczywistosc.

MOIM ZDANIEM (zeby to jasne bylo):

Pare razy juz czytalem takie wypowiedzi, nawet topic byl zdaje sie taki. Ludzie pomyslcie chwile zanim wyskoczycie z oburzeniem i narzekaniem. WHY? :
Polska rzeczywistosc to demokracja Glosowanie podobnie decyduje wiekszosc wiec jesli 16 playerow votuje i zostaje beach to widocznie , wiekszosc chce grac beach. Ciezko pojac widac.. no i fakt jak koles nieprzytomnie tego nie rozumie to za 5x vote leci out, dosc logiczne. Sam nigdy nie votowalem zeby kickac za to, ale strasznie mi przeszkadzaja te gowniane voty. Imho mozna je wylaczyc, ale czy to o to chodzi?.

Pozostaja inne serwy z innymi mapami, widzisz beach nie wchodz jak masz zaraz votowac bo to bezsensu. I szanuj zdanie wiekszosci bo sam nie grasz.

Mam nadzieje ze lopatologia zakonczy dyskusje o niczym jesli chodzi o beach.

FIRST IMPACT: board.hive.pl

Posted by Allan on 06-08-2002 09:21:

chcecie dopierzo zobaczyć buga ?? Prosze bardzo :

Cos takiego zdarzylo mi sie wczoraj wieczorem na naszym serverze

Posted by D@RK_LORD on 21-08-2002 08:33:

Też miałem podobnego buga tylko miałem normalny celownik i maxymalny zoom. A to wszystko przez to że przed respawnem patrzylem z oczów snajpera. Medykiem też często respawnuje sie ze strzykawka w rekach i zoomem .

WWW.UNITEDTEAM.PRV.PL

Posted by Misiek07 on 21-08-2002 09:41:

quote:
Napisane oryginalnie przez Allan
chcecie dopierzo zobaczyć buga ?? Prosze bardzo :

Cos takiego zdarzylo mi sie wczoraj wieczorem na naszym serverze

Allan mam takie cos tylko z venomem zaloncznik ponizej.
A co do bugow kiedys jak gralem na bicz, bylem w warroomie i dostalem granatem i polecialem w polki tam gdzie jest wyjscie z wentylacji i nie moglem wyjsc. Ale to bylo dobre miejsce do bronienia dokow.

Winston Churchill

Posted by Misiek07 on 21-08-2002 09:42:

a tu oto mp40zoom

Winston Churchill

Posted by XTr3M on 22-08-2002 04:03:

1. Swiety - Twoj problem nalotu Lojta ( rzutu puszka ) - pomaga czasami w 99% wystrzal z mp40 (np) i powrot do puszki

2. DX - podnoszenie kolesia ( nie dajace sie wykonac ) Na 90 % ten koles ma pinga 999 albo cos kolo tego i wtedy to wlasnie tak wyglada

3. Swiety - hehe ja juz wyczailem kiedy mi zaladuje next mal. Jak zaladuje sie 1 raz i nie slyszysz odglosow walki etc to masz reload na bank

4. Misiek E tam Zoom w broni to prawdziwy frajda- bug Moze to swietego zainteresuje kiedys pol bicza biegalem z Zoom PF to jest jadka jak sie celuje do snajpow na plazy

Posted by Sierp on 22-08-2002 15:34:

Angry

Ja mam ost. taki ****... starsznie wnerwiajacy BIGbug... a mianowicie chodzi o RESP ... nie waznie kim gram , jaki serw, czy mod.. mapa..... jak mnie zabija to niekiedy(z 2-3 na 10) nie moge isc do respa.. naciskam spacje .. nic .... inny klawisz se bindnolm terz nic,,, KILL terz nie dziala.... i nic nie pomaga albo mnie dobija albo med przyjdzie (BTAIR/Pysiu heheh....) albo musze zmienics sie na specta i spowrotem...

Jesli wie ktos jak to Fixnac to przosze o opis bo mnei jszu **** *** szczela z tym walkiem...

W tym roku mikołaj trafił do wszystkich dzieci...

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 20:56.