FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=42)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=7763)
Pytania i odpowiedzi
Myślę że czas tu postawić naprawdę jakiś treściwy temat do którego wszyscy podejdą w miarę swoich możliwości poważnie bo każdy na tym skorzysta w mniejszy lub większy sposób a ma on dotyczyć ogólnie pytań związanych z UrT tak żeby np.Lemming nie musiał sam stawiać tematu "Pytanie" z biegiem czasu pewnie znajdą się tu wszystkie pytania i odpowiedzi a i nam odejdzie objaśniania na servach co zrobić żeby celownik troszkę zmniejszyć zamiast objaśniać to krótko:board i po sprawie.
Pierwsze pytanie jest moje i brzmi:co ma wpływ na stratę pakietów i czy da się to jakoś obejść,bo napewno każdy kiedyś strzelał do stojącego gościa bez ruchu w odległości takiej że nabiłby mu guza lufą i po sporej serji dostał np.tylko trzy razy,pytanie to kieruję do Monara niech się dowie jak nie wie a jak wie to niech napisze.Teraz masz szanse pokazać że chcesz zrobić coś pożytecznego.
Za strate pakietow odpowiedzialne jest lacze i tylko lacze... nie slyszalem, zeby cos innego to powodowalo... jesli jest ono przeciazone to sa packet lost... itd. itp.
a ja mam inne pytanie: "Dlaczego Polska to taki piekny kraj?" blah.
Dlaczego Polska to taki piekny kraj?
quote:
Napisane oryginalnie przez Psycho
Myślę że czas tu postawić naprawdę jakiś treściwy temat do którego wszyscy podejdą w miarę swoich możliwości poważnie bo każdy na tym skorzysta w mniejszy lub większy sposób a ma on dotyczyć ogólnie pytań związanych z UrT tak żeby np.Lemming nie musiał sam stawiać tematu "Pytanie" z biegiem czasu pewnie znajdą się tu wszystkie pytania i odpowiedzi a i nam odejdzie objaśniania na servach co zrobić żeby celownik troszkę zmniejszyćzamiast objaśniać to krótko:board i po sprawie.
Pierwsze pytanie jest moje i brzmi:co ma wpływ na stratę pakietów i czy da się to jakoś obejść,bo napewno każdy kiedyś strzelał do stojącego gościa bez ruchu w odległości takiej że nabiłby mu guza lufą i po sporej serji dostał np.tylko trzy razy,pytanie to kieruję do Monara niech się dowie jak nie wie a jak wie to niech napisze.Teraz masz szanse pokazać że chcesz zrobić coś pożytecznego.
Napisane oryginalnie przez Monar"bzn"
Kood jooz odpowiedział ale ja mysle ze wtedy kiedy ktos wejdzie ma laga i stoi gra jest tak stwozona ze koles ma slielet tak jak to było pokazane w newsach na ut.pl o nowej wersji ut(gdy koles na filmi leział i sie czołgał )był tam tylko szkielet pewnie dlatego bo najlatwiej jak koles zawisł to moo sztrzelic w głowe bo tam jest łatwo zjnalesz szkielet poprostoo w srodek głowy .tak mi sie wydaje poprostoo strzelam "bramka nr 1"Psycho powiedz mi czy "zonk" czy nie?/
![]()
M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.GM.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.GM.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.GM.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G
Re: Re: Re: Pytania i odpowiedzi
quote:
Napisane oryginalnie przez M.G----->RuLeZ
Przepaszam cie,ale ja nic nie kapuje {niektore wyrazy}
![]()
Napisane oryginalnie przez Monar"bzn"
Kood jooz odpowiedział ale ja mysle ze wtedy kiedy ktos wejdzie ma laga i stoi gra jest tak stwozona ze koles ma skielet tak jak to było pokazane w newsach na ut.pl o nowej wersji ut(gdy koles na filmie lezał i sie czołgał )był tam tylko szkielet pewnie dlatego bo najlatwiej jak koles zawisł to moo sztrzelic w głowe bo tam jest łatwo znaleś szkielet poprostoo w srodek głowy .tak mi sie wydaje poprostoo strzelam "bramka nr 1"Psycho powiedz mi czy "zonk" czy nie?/
![]()
hmmmm
Pytanie skierowane do Yareckiego:
Ile czasu było trzeba ci na ustabilizowanie v3? zgranie i reszta?
Napisane oryginalnie przez kood
Za strate pakietow odpowiedzialne jest lacze i tylko lacze... nie slyszalem, zeby cos innego to powodowalo... jesli jest ono przeciazone to sa packet lost... itd. itp.
a ja mam inne pytanie: "Dlaczego Polska to taki piekny kraj?" blah.
No ale nie do konca moze to byc wina samych lacz, czasem zle ustawianie w q3 moga go powodowac, chodzi o "przedobrzenie" z niektorymi komendami. Probowaliscie kiedys grac na laczu 1mb z rate 1000? Gra sie jakby mialo sie potezny packet lost... prawda jest taka, ze jak stroi sie gitary tak samo trzeba q3 stroic do lacza.
taaa
bo mamy takie piekne dziewczyny)
BTW : ktore niestety nie chca(albo moze nie ma zadnej!!) przysalc fotek (gdzies ktos prosil o zdjecia UTowcow na liscie) - ja przynajmniej zadnej nie wylapalem. ale post juz z prosba poszed wiec tylko nam zostaje czekac)
quote:
Napisane oryginalnie przez kood
czasem zle ustawianie w q3 moga go powodowac, chodzi o "przedobrzenie" z niektorymi komendami. Probowaliscie kiedys grac na laczu 1mb z rate 1000? Gra sie jakby mialo sie potezny packet lost... prawda jest taka, ze jak stroi sie gitary tak samo trzeba q3 stroic do lacza.
http://www.q3arena.gry.wp.pl/?id=18...da=83&kat=1
moze cos pomoze, szerzej opisane niz na mojej kolumnie![]()
set snaps "40"
set rate "10000"
ucho.. tyle ci wystarczy... ale zeby te twoje lacze stabilne bylo bo inaczej to klops... najgorsza rzecz jaka moze sie przytrafic to ping 50-200 skaczacy sobie... o wiele lepiej gra sie na stalym 150 naprzyklad... ale jak masz stabilny to jak wyzej tobie wystarczy.
Napisane oryginalnie przez Silverdevil
mam pytranie dlaczego na dum dum i na loginsystem mam ping 20 - 30 a w tym samy cz\asie na snajperze itp 999 o co chodzi moze to wian mojego operatora sieci i co to moze byc serio pytam !!
quote:
Napisane oryginalnie przez voytas
polecam zbadac droge pakietow
np. http://www.visualroute.pl/
pozdrawiam,
set cl_maxpackets "50"
set cl_packetdup "1"
set snaps "40"
set rate "10000"
ucho.. tyle ci wystarczy... ale zeby te twoje lacze stabilne bylo bo inaczej to klops... najgorsza rzecz jaka moze sie przytrafic to ping 50-200 skaczacy sobie... o wiele lepiej gra sie na stalym 150 naprzyklad... ale jak masz stabilny to jak wyzej tobie wystarczy.
Napisane oryginalnie przez Silverdevil
a co z tego morze wyczytac i jak to naprawaic ??
nawiazujac do slusznej sugestii Psycho posta umieszcze takze tutaj:
czy jest jakis program, ktory abdajac lacznosc z okreslonym serewerm sugerowalby optymalne ustawienia sieciowe (te funkcje co okreslaja wielkosc pakietow itd.)
pozdrawiam,
Dlaczego Braciaki nie ma cie strony internetowej o klanie ? cio? Pytam dla tego ze moim zdaniem jestescie najfajniejszym i najlepszym klanem na scenie UrT w polsce, nie chodzi mi o sile tylko ogolnie mowie o klimat klanu
jeszcze maskotka Vesta
spoko. Podoba mi sie to
pozdrawiam papa
set cl_maxpackets "50"
set cl_packetdup "1"
set snaps "40"
set rate "10000"
Topic bardzo pojemny, to i ja swoje dołoże ... pytanie takie: czy jak się łączę z serwerem UT przez The All Seeing Eye to program ten wymusza połączenie przez siebie, z danym pingiem np. 183,czy ma to wartośc czysto informacyjną, a ping jest taki jaki mam do serwera z grą?
Pytam bo może warto się łączyć z lini komend, wpisując \connect i adres ?
Re: by bylo optymalnie
quote:
nawiazujac do slusznej sugestii Psycho posta umieszcze takze tutaj:
czy jest jakis program, ktory abdajac lacznosc z okreslonym serewerm sugerowalby optymalne ustawienia sieciowe (te funkcje co okreslaja wielkosc pakietow itd.)
pozdrawiam,
do leona
nie wiem co jest grane ale dostalem 6 maili powiadamiajacych , ze 'leon wlasnie odpowiedzial.....'. engine listy sie kaszani czy Leon nacisnalas kilka razy na przycisk dodajacy posta do listy?
juz nie pierwszy raz mam kilka tych samych mail z listy.
Psycho wyprobuj tych ustawien co podalem Uchowi Uszce (**** jak to poprawnie po polsku bedzie? :>> ) to moze cos da... a com_maxfps 200 boze... daj mi cos z tego :>> ale po co ci tyle? daj com_maxfps 125 i wskoczysz na kazda skrzynie na mapie bez wspinania sie :> A co do rwania.. moze to jednak cos z laczem? Trudno powiedziec...
leon strony nie ma, znaczy jest w glowie Merlina i sie tworzy juz jakies pol roku :>> sam ich poganiam pejczem ale nic nie daje :> i dzieki za cieple slowa, a klima u nas rzeczywiscie zajebista :>
panNa chyba czysto informacyjna.. ja uzywam tego by zobaczyc gdzie miejsce wolne i ilu graczy i kto gra, no i czy kumple z sieci nie sciagaja :> a potem juz w konsoli /connect adres Nigdy sie przez eye'a nie laczylem...
Psycho wyprobuj tych ustawien co podalem Uchowi Uszce (**** jak to poprawnie po polsku bedzie? :>> ) to moze cos da... a com_maxfps 200 boze... daj mi cos z tego :>> ale po co ci tyle? daj com_maxfps 125 i wskoczysz na kazda skrzynie na mapie bez wspinania sie :>
nie wiem co jest grane ale dostalem 6 maili powiadamiajacych , ze 'leon wlasnie odpowiedzial.....'. engine listy sie kaszani czy Leon nacisnalas kilka razy na przycisk dodajacy posta do listy?
juz nie pierwszy raz mam kilka tych samych mail z listy.
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 18:02.