FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=64)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=7881)

Posted by spanzik on 21-08-2002 07:42:

A moze mini turniej CTF?

HI

Hmmm pomysl mi sie wydaje fajny , jak narazie udalo mi sie 'zaszczepic' pare osob gra na tej super mapie.
http://mapcentral.euro-wolfenstein....=map&id=132

Idea jest prosta cos w rodzaju mini turnieju mecze 2v2; max 3v3
i pykanko 4 fun co wy a to jak wam sie takie cos widzi ? reakcja wiekszosci ludzi grajacych 1st time w mp_ctfmultidemo byla jednoznaczna 'jaka zajebista jest ta mapa' waitin' na odpowiedzi

Posted by Scarab on 21-08-2002 08:06:

;D

Powiem krotko-jestem za i tyle.

Posted by [BSM] Eladamari on 21-08-2002 08:21:

Jak przekonasz ludzi zeby grali na ffa w ctf to bedziesz mial szybko chetnych. Ja nigdy nie zapomne mojego pierwszego razu na vilage

Posted by oferma on 21-08-2002 09:16:

Eladamari: spoookooojnie
na bia 3 dzien ta mapka lezy i jakos nikt nie kwapi sie jej zmieniac
gralo na poczatku malo osob i to raczej z mocnych klanow
a teraz????
wczoraj tam bylo 14 osob, w tym sporo s&d i mordowali rowno )

polecam, co do malego turnieju jestem za
jak cos to pomoge, of corz da sie zalatwic BiA na te potrzebe

ide szukac partnerow

pozdrawiam

Posted by Pysiu on 21-08-2002 09:33:

W wolfie jeszcze nigdy nie gralem CTF Moze tak ustalic jakas godzine na male spotkanie i oswojenie sie z tym trybem

Know your limits

Posted by oferma on 21-08-2002 10:29:

a wlasnie .. co do zasad
sadze ze takie same jak sie utarlo grac
czyli TYLKO LT
zabronione sa AirStrike i ArtillerSupport
3v3 albo 1v1
i hmm .. moze dodatkowe punkty jesli klan zagra TYLKO stenami
i wygra of corz :>
przeciez sten na tej mapie to prawie jak railonly w q3 (ie. instagib)

co wy na to? :>

pozdrawiam

Posted by spanzik on 21-08-2002 11:02:

widze ze temat zaskoczyl jako tako

zacznijmy od podstaw ...

slychac glosy ze CTF w wolfie nie bardzo pasuje , generalnie sprawa ogranicza sie do prostej czynnosci - zabrac doki i zaniesc w okreslone miejsce - w tym przypadku sa to 'szafki' po doniesieniu tam dokow zawodnik zostaje 'zgnieciony' doki druzyny przeciwnej zostaja tam na 30 sek. wygrywa ten team ktory pierwszy doniesie 3 razy doki do szafki.

druga sprawa .. mapa oferuje niesamowita wrecz dynamike gry praktycznie non stop sa duele ale rowniez i strzelanie na odleglosc.

kolejna - mapa jest mala wiec gracze ze slabszymi kompami nie beda narzekac na mala ilosc FPS

next - ogromnie wazna wspolpraca teamu , dobrze przeprowadzony atak + oslona gonca - niesie ze soba wielkie emocje (bardzo czesto zdarza sie ze goniec jest zabity doslownie w 'szafce'

teraz troche o punktacji jaka bym proponowal
basicly mamy 2 rozwiazania punktowanie w trybie ilosci zamknietych 'szafek' lub calkowite wygranie meczu. Osobiscie jestem za punktacja na 'szafki' powiedzmy 30 pkt za szafke dla teamu - a wiec 90-0 90-30 90-60

sedziowie zbedni , wolftv w sumie czemu nie tylko kto bedzie ogladal

po wstepnej konsultacji jest mozliwosc 'wejscia' turnieju CTF do ligi D-day , narazie jeszcze nic nie wiadomo sprawa w toku

wlasciwie wszystko jest wiadome.

Podnosily sie tutaj glosy o graniu na FFA na tej mapie niestety ale mapa jest mala i 3v3 jest maxymalna iloscia na niej - mecze 5v5 to poprostu sieczka bez sensu , druga sprawa notoryczne naloty , medycy , PFy (sic!) poprostu niektorzy nie rozumieja ze gra sie LT only bez nalotow , niby proste kazdy kuma a wybiega sie i rozwala cie nalot.

w dalszym ciagu czekam na wasze opinie i jak wam sie ten pomysl widzi , czesc osob udalo mi sie zaszczepic ta mapa komentarze 'ale zajebista mapa' mowia same za siebie

nie wykluczony udzial klanow zagranicznych

czekam na wasze opinie

pozdrawiam

FF|Spanz

Posted by Cain on 21-08-2002 11:36:

wprawdzie nie widzialem jeszcze tej mapy ale wieze spanzowi ze jest zajebista
a co do turnieju...skoro ma to byc turniej for fun only to moze dac by mozliwosc mieszania sie osob ( aha moim skromnym zdaniem 2/2 najfajniej sie gra w ctfy na malych mapach) z roznych klanow.
Bo wiadomo ze nie wszystkie klany beda zainteresowane taka gra, a zawsze powiedzmy 1 os moze znalesc sobie partnera z innego teamu i grac razem...tak samo jesli kazdy klan wystawi kilka takich parek do gry, rywalizacja byla by bardzo wesola [;

Posted by Allan on 21-08-2002 19:10:

nie wchodze nie dla mnie ctf..... ide zagrac na beach

Posted by Swiety on 21-08-2002 23:06:

Idea jak najbardziej s�uszna

Ju� kilka miesi�cy temu namawia�em ludzi do gry na ma�ych mapach typu ctf ale odzew by� nik�y, a jak ju� by� to typu nie ma sensu, sprzeczne z charakterem Wolfa itp.

I nagle ludzie kt�rzy nie byli przekonani do takich map, dzi�ki jej promocji na serwerze Bia nagle zmieniaj� zdanie, m�wi� jakie to fajne, jaka zajebista mapa itd.

Co do gry 3/3 na mapie mp_ctfmultidemo to mam troch� mieszane uczucia. Po pierwsze autor mapy chyba j� projektowa� do gry 1/1 albo 2/2, zreszt� to wida� przy respawnach kt�re przy wi�kszej ilo�ci os�b zaczynaj� si� wali�.

Poniewa� ostatnio mapa staje si� bardzo popularana i czasami na serwerze jets tyle ludzi �e mo�na by z tego skompletowa� za�og� na kilka serwer�w z tak� map�.

Dlatego przy okazji pro�ba do admin�w serwer�w.
Postawcie na nasepnym wolnym porcie nast�pny serwer a ci co maj� mo�liwo�ci nast�pne serwery.

Je�li ustawimy sv_maxclients na 8 sv_maxgameclients na 6 i wrzucimy ma�� mapk� to taki serwer z�era ma�o procka i ma�o rate.

Mapa ta jest bardzo dobra ale nie wiem czy nie znajdzie si� jakie� lepszej do tego trybu. Od biedy ludzie znaj�cy si� na robieniu mpa mog� sami zrobi� jaka� niez�� mapke, bo na dobra ma�� mapk� trzeba mie� tylko dobry pomys�.

Jest jeszcze jedna bardoz wa�na sprawa. Gra na ma�ych mapach gdzie rozgrywka jest bardzo szybka i intensywna NIESAMOWICIE TRENUJE SKILL-a w Wolfie.

Przy okazji zuwa�y�em �e sporo ludzi podnieca si� statystykami na tej mapie. To nie jest mapa do udowadniania wy�szo�ci aim-a jednej osoby nad drug�. Do tego s� ca�kiem inne ma�e mapy.

Jeszcze jedna sprawa. Offsety respawnu. Na serwerach bez osp wiadomo - na tej mapce respawny przeciwnika s� w tej samej chwili kiedy nasze.

Je�li kto� podchodzi bardziej profesjonalnie do gry na tej mapce i chce u�o�y� jak�� taktyk� to sprawa si� komplikuje bo na tej mapce ma bardzo du�e znaczenie czy respawn przeciwnika jest przesuni�ty w stosunku do naszego o 1, 6 czy 12 sekund.

Na koniec wszystkim malkontentom do gry na tej mapie chia�em powiedzie� kilka zda�.

Gra na tej mapie nie ma zast�pi� gry na "normalnych" mapach, to jest taka odskocznia od szarego smutnego jak piz..a wolfowego �ycia
Jak powiedzia�em wcze�niej czesta gra na ma�ych mapkach tego typu pozwala sobie wyrobi� dobr� celno��.
Uda�o si� przekona� du�� ilo�� os�b do gry na niestandardowej mapce co jest czym� pozytywnym.

Nast�pna rzecz to �e np na bia na kt�rym ta mapa wisi non stop od kilku dni jest do�� wysoki poziom gry. Poprostu lamy na t� mapk� nie zagl�daj�.

Posted by MAr-n on 21-08-2002 23:24:

Dla mnie CTF to porazka (w wolfie ofkorz) wogule mi to nie podchodzi jakies to dziwne co innego w q3 gdzie jest szybka akcja

(c) Edgard Allan Poe - The Black Cat
(...)
M�j avatar pochodzi z gazety "NIE" z tematu "Czy w polsce b�dzie jeszcze ta�sza w�dka"

Posted by Goliath on 22-08-2002 03:23:

I tak i nie

Cieszy mnie fakt, ze do Wolfa wprowadzono prowizoryczny CTF. Pamietam bajkowe klanowki w Q2. Wydaje mi sie, ze (na tej mapie) to jednak jest pokaz skilla, a taktyki nie zdadza sie na wiele - chyba, ze w wykonaniu elite clanow.Przyczynia sie rowniez do tego eliminacja medykow,pf itd, co przeradza gre w czysta strzelanine.(choc to, z oczywistych wzgledow, byla sluszna decyzja).

A o grywalnosci na FFA mozna raczej zapomniec
Bo zwykle to mlocka na calego.

P.S. Czytam Was od dawna, ale to moj pierwszy post. Witam sie tym samym z uzdolniona literacko czescia sceny RTCW :p

Posted by [BSM] Eladamari on 22-08-2002 07:41:

Martin jak to nie pasuje zagraj kiedys na wiosce 8vs8 na ctf. na zrujnowanym podworku caly czas jest zazarta walkaa jak juz z tamtad sie wyjdzie to trzeba sie bic o kazdy cm ziemi dalej (jesli szanse-skill sa rowne of korz). na innych mapach typu ctf nie mialem okazji grac ale wioska jest wedlug mnie najlepsza
A martin czy nie miales sie odezwac do mnie na GG

Posted by Sphere on 22-08-2002 09:18:

MArtin mia� chyba na my�li, �e klasyczne CTF w wolfie to pora�ka, bo tryb z flagami w rtcw zwie sie CP - checkpoint , szkoda, �e nie jest grany na pl serwach bo walka na destruction to niesamowite emocje ...

Posted by MAr-n on 22-08-2002 15:10:

Sphere masz racje o to mi wlasnie chodzi te "czekpojnty" sa do niczego

quote:
Napisane oryginalnie przez [BSM] Eladamari

A martin czy nie miales sie odezwac do mnie na GG

Mialem ale tak sie wypadlo ze mnie 4 dni nie bylo wyslalem ci maila ale cos mi poczta siada i zwraca wiadomosci po za tym wyslalem ci Prywatna wiadomosc wiec przeczytaj

(c) Edgard Allan Poe - The Black Cat
(...)
M�j avatar pochodzi z gazety "NIE" z tematu "Czy w polsce b�dzie jeszcze ta�sza w�dka"

Posted by Sierp on 22-08-2002 15:43:

No wkoncu wrocilem z BIA gdzie jets ta mala mapa mini cfp czy jak jej tam leci ... gra miodzio tzn na 3v3 super ... wiecej to tylko mlocka na calego jak ja lubie czasem z botami w Q3(16 v ME+brat) ... Trza tylko zrobic wg mnie wieksza planasza (taka jak wioska jest git)

W tym roku miko�aj trafi� do wszystkich dzieci...

Posted by Omega_Ra on 22-08-2002 21:28:

Red face Zief

Szczerze ctf nie wypali, racja jest duzo klatek dynamika jest fajna,a le to nie pasuje do wolfa. bardzie do UT, Q3, Q2.

Posted by Cain on 22-08-2002 22:38:

Re: Zief

quote:
Napisane oryginalnie przez Omega_Ra
Szczerze ctf nie wypali, racja jest duzo klatek dynamika jest fajna,a le to nie pasuje do wolfa. bardzie do UT, Q3, Q2.

nic wypalac nie musi...to kiba nie ma byc wielki turniej....wystarczy tylko jak parenascie chetnych osob bedzie chcialo zagrac i juz jest ok.
zostaje tylko zrobic zapisy i sprawdzic ilu bedzie chetnych [;

Posted by yashina on 27-08-2002 00:19:

Moja opinie Spanzik znasz. Mapa ROXXX!!!!! /Me chetny do gry na niej 24h a day, wszelakie turnieje mile widziane, imho 3vs3 jest aqrat Pozdro ;-)

Posted by Xaoo on 27-08-2002 01:00:

mapa jest faktycznie super i mozna na niej bardzo podniesc sobie skill, ale warunkiem jest gra z dobrymi graczami. taki turniej to fajna sprawa i mam nadzieje, ze sie za to wezmiecie,a nie ze tylko daliscie pomysl i na tym sie skonczy, jak to sie juz dzieje na polskiej scenie rtcw
zrobcie to najlepiej jak najszybcie i niech najlepiej trwa jeden dzien, np. jakas niedziela

Prepare to be [POISONED]
[POISON]VICTA!

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 22:30.