FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=42)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=7889)

Posted by Lemining on 21-08-2002 21:17:

Exclamation Help

Moze ktos mi pomoc. Otoz dzieje sie z moim kompem cos dziwnego z czym nie potrafie sobie poradzic.
Spadla mi bardzo wydajnosc komputera. Nie moge grac w Ubran Terror mam 5-8 fps. I to nie smieszne... Zmniejszylem grafike na najgorsza. Mam jak w kwaku 1 . Nie mowcie mi abym sobie formatnal dysk i instalowal od nowa win. Bo juz to robilem i cale gowno to dalo. Sterowniki mam najnowsze (ale wysle ze to nie wina sterownikow). Szukam jakiegos programu do testowania... Komputera... (ram, procek, graphic card, HDD... ) Moze ktos zna... jakis dobry... (nie piszcie o "sandra 2002" bo mialem i h mi zrobila )abym wiedzial przynajmniej czym mam sie zajac. Nigdy podobna rzecz mi sie nie zdarzyla.

ps. HELLLP

Posted by on 21-08-2002 21:52:

Question Help me & Lemining

Hmmm mi od 2-3 tyg. niezaleznie co robie na pc co jakis czas mi sie wiesza pc np na 20-50 sec. podczas grania w UrT gdy mi sie zwiesi fps spada do 1-7 a ping wynosi okolo 999. Jestem na maxa wku___o__ . McM mial cos podobnego domnie ale po sparwdzeniu all czasci, spawrdzeniu ruznych wind i tak problem sie powtarzal... Tak se pozmyslalem ze umnie jedyna przyczyna moze tkwic albo w dysku albo w systemie i tego nadal niejstem pewien. W najblizszym czasie robie formata i jeszcze raz instaluje winde zeby wykluczyc wykluczyc system lub dysk. Prawdopodobnie mamy ten sam problem. Moze ktos to juz przezyl i cos doradzi lub pozmoze jak�� rad�. Bede bardzo wdzieczny.

Posted by Lemining on 21-08-2002 22:19:

Re: Help me & Lemining

quote:
Napisane oryginalnie przez One*Szot
Hmmm mi od 2-3 tyg. niezaleznie co robie na pc co jakis czas mi sie wiesza pc np na 20-50 sec. podczas grania w UrT gdy mi sie zwiesi fps spada do 1-7 a ping wynosi okolo 999. Jestem na maxa wku___o__ . McM mial cos podobnego domnie ale po sparwdzeniu all czasci, spawrdzeniu ruznych wind i tak problem sie powtarzal... Tak se pozmyslalem ze umnie jedyna przyczyna moze tkwic albo w dysku albo w systemie i tego nadal niejstem pewien. W najblizszym czasie robie formata i jeszcze raz instaluje winde zeby wykluczyc wykluczyc system lub dysk. Prawdopodobnie mamy ten sam problem. Moze ktos to juz przezyl i cos doradzi lub pozmoze jak�� rad�. Bede bardzo wdzieczny.

Napisz mi jak formatniesz dysk. Bo ja formatlem. I mam dalej to samo... Bede jeszcze probowal poszukac virosow.

ps. Ale u mnie ciagle mam od 5-8 fps... nie tak ze nieraz... (czasem jak jestem sam w jakims pomieszczeniu na mapie to nawet podkakuje mi do 15 fps.) Zawsze mialem ok. 30 fps przy grafice na fast. A teraz takie jajca

Posted by on 21-08-2002 22:23:

Lemining ...

Hm oka powiem ci jak zrobie formacika .. dobre spostrzezenie moze jakies wirusiki ... narzie niewiem co i jak, jak sie czegos dowiem to napweno napisze ...

Posted by on 23-08-2002 21:13:

Thumbs up Wreszcie

Ostatnio gadalem na temat tego wieszania sie z kumplem i on przekonywal mnie ze to od sieci ... aby wykluczyc winde zrobilem formata i co eureka jak narzie pc chodzi juz 12 godz i ani razu sie nieprzywiesil ( albo system nawalil albo mailem wirusa ), teraz wiem ze to nie dysk. To tyle nara 3m sie

Posted by Lemining on 24-08-2002 09:23:

Re: Wreszcie

quote:
Ostatnio gadalem na temat tego wieszania sie z kumplem i on przekonywal mnie ze to od sieci ... aby wykluczyc winde zrobilem formata i co eureka jak narzie pc chodzi juz 12 godz i ani razu sie nieprzywiesil ( albo system nawalil albo mailem wirusa ), teraz wiem ze to nie dysk. To tyle nara 3m sie

Super... ale ja narazie nie moge zrobic formacika. Bo pracuje... I bym musial wszystko instalowac jeszcze raz.

Posted by on 24-08-2002 13:07:

Wink Nom

No ja se zrobilem specjalny dzien poswiecony formatowi i zeczom z tym zwiazanym, teraz mam zainstalowane tylko najbarzdiej potrzebne zeczy itp. chodzi mi wszytko oka ( no ze niewiesza mi sie jak narazie pc i niemam takich problemow ). ( zaczelem okolo 11.0 rano skonczylem kolo 17.00 )

Posted by Lemining on 24-08-2002 13:25:

Re: Nom

quote:
No ja se zrobilem specjalny dzien poswiecony formatowi i zeczom z tym zwiazanym, teraz mam zainstalowane tylko najbarzdiej potrzebne zeczy itp. chodzi mi wszytko oka ( no ze niewiesza mi sie jak narazie pc i niemam takich problemow ). ( zaczelem okolo 11.0 rano skonczylem kolo 17.00 )

Niezle dlugo robiles... Albo masz niezle duzo programow potrzebnych... albo sie slimaczyles ... Ja narazie nie moge... ;-(

Posted by on 24-08-2002 15:29:

Smile Hehe

Najpierw skopiowalem 3 gb potzrbnych mi zeczy , pozniej formacik, inatalka systemu, instalowanie sterownikow i programow, ustawienia ll programow itp, isnatalcja q3 & ut, zkopiowanie spowrotem 3 gb. Heh miedzy tym obiadek, sniadanko itp hehe , caly dzien mi zlacial . ( ty tesz kiedys znajdziesz czas ( pamietaj o skopiowaniu cfg ) )

Posted by Lemining on 24-08-2002 18:52:

Re: Hehe

quote:
Najpierw skopiowalem 3 gb potzrbnych mi zeczy , pozniej formacik, inatalka systemu, instalowanie sterownikow i programow, ustawienia ll programow itp, isnatalcja q3 & ut, zkopiowanie spowrotem 3 gb. Heh miedzy tym obiadek, sniadanko itp hehe , caly dzien mi zlacial . ( ty tesz kiedys znajdziesz czas ( pamietaj o skopiowaniu cfg ) )

Stary confgi to najwazniejsza rzecz... Dlatego mam 2 CD z configiem. (2 dlatego ze plyta moze sie porysowac) i mam tez w internecie na www.e-floppy.pl, i www.e-dysk.pl. Wiesz lepiej duzo niz wcale. Hehe

Posted by Lemining on 24-08-2002 19:04:

Quick Instal

Ja win'a instaluje szybko. A to dlatego ze.
(Mam win'a ME)

1. Na p�ytce (przynajmniej mojej od WIN ME) jest brogram do kopi bezpieczenstwa.
2. Jak instalne windowsa (to z CD [ktora sobie zrobilem] rozpakowywuje sobie kopie bzp. pamietajce o archiwom SFX, bo trzeba bedzie winrar instalowac )
3. Potem jak mam jeszcze 16 kolorow i 0 sterownikow i programow. Instaluje tylko z CD WIN ME, program do kopi bezpieczenstwa.
4. Daje na przywroc pliki z kopi bezpieczenstwa.
5. Program przywraca wszystki pliki rejestru,GG, i inne.
6. Zostawiam siostre (gdy beda sie instalowac pliki rejestru) aby naciskala [ENTER]. (Bo beda nieraz informacje wyskakiwac [nie bede ich opisywac ]
7. Ide sobie zamucic w noge, lub zdziewczyna na spacer, lub kto co woli (marszczenie freda :-) ).
8. Przychodzie restartuje kompa i Ciesze sie .

Aha Q3 i UT mam na innym dysku (D ).

Kopie dysku C najlepiej sie robi gdy mam nowo co zainstalowanego Windowsa (bez zadnych dodatkow).
Czyli Win, GG, Sterowniki, jakies programiki tak aby sie na CD zmiescilo po spakowaniu.

Nie wiem czy ktos cos zrozumial. :-)
Nie ponosze odpowiedzialnosci gdy ktos cos sobie zepsoje.

Posted by on 24-08-2002 21:36:

Re: Quick Instal

quote:
Napisane oryginalnie przez Lemining
Ja win'a instaluje szybko. A to dlatego ze.
(Mam win'a ME)

1. Na p�ytce (przynajmniej mojej od WIN ME) jest brogram do kopi bezpieczenstwa.
2. Jak instalne windowsa (to z CD [ktora sobie zrobilem] rozpakowywuje sobie kopie bzp. pamietajce o archiwom SFX, bo trzeba bedzie winrar instalowac )
3. Potem jak mam jeszcze 16 kolorow i 0 sterownikow i programow. Instaluje tylko z CD WIN ME, program do kopi bezpieczenstwa.
4. Daje na przywroc pliki z kopi bezpieczenstwa.
5. Program przywraca wszystki pliki rejestru,GG, i inne.
6. Zostawiam siostre (gdy beda sie instalowac pliki rejestru) aby naciskala [ENTER]. (Bo beda nieraz informacje wyskakiwac [nie bede ich opisywac ]
7. Ide sobie zamucic w noge, lub zdziewczyna na spacer, lub kto co woli (marszczenie freda :-) ).
8. Przychodzie restartuje kompa i Ciesze sie .

Aha Q3 i UT mam na innym dysku (D ).

Kopie dysku C najlepiej sie robi gdy mam nowo co zainstalowanego Windowsa (bez zadnych dodatkow).
Czyli Win, GG, Sterowniki, jakies programiki tak aby sie na CD zmiescilo po spakowaniu.

Nie wiem czy ktos cos zrozumial. :-)
Nie ponosze odpowiedzialnosci gdy ktos cos sobie zepsoje.

aha :>

Posted by Lemining on 24-08-2002 22:21:

Re: Re: Quick Instal

quote:

aha :>

Dla leniwego nic trudnego... Hehe...
Kiedys Instalka wina i format mnie rajcowalo a teraz rzygac mi sie chce jak musze to robic.

Posted by Psycho on 24-08-2002 22:37:

Wstrzymanie

Oneshoter ja te� mam to kurde wstrzymanie czasami,i krew mnie z tym zalewa ale powiem ci �e to faktycznie od sieci niebawem znowu powiniene� zobaczy� ten b�l wy��cz kabel z sieci�wki i po b�lu komp smiga po ca�o�ci tylko �e bez netu komp?????mo�e dojde do tedo co ma na to wp�yw tzn w sieci bo to napewno to a format to te� robi�em,Leming a ty nie baw sie w ghousty srousty i inne takie jak masz taki b�l tylko system od podstaw postaw bo tak to ci nic nie da bo masz zwalone pliki instalacyjne w s�sie tym �e one ju� maj� b��dy o ile to nie wina sprz�tu.

potsawienie systemu ghoustem trwa pok�o 3-4min,ale to sie robi nie w przypadkach kiedy si� co� posypa�o tylko zanim si� posypie czyli do p� roku max u�ywaj�c internetu,a potem tak zapopiegawczo lepiej �mign�� format c i ghou�cik.

Posted by Lemining on 25-08-2002 07:47:

Ja mam cos zjechane...

U mnie chyba cos sie stalo z HDD lub plyta glowna.
Bo wszystko chodzi bardzo wolno. I czesto dzieje sie rzeczy ze nigdy ich na oczy wogole nie widzialem Musze dac kompa do servisu, ale narazie ciagle jestem zajety.

Posted by on 25-08-2002 09:40:

Post HmMm

Psycho pewnie masz racje, ze to do sieci ale moze ten problem niebedzie teraz taki natarczywy bo jak narzie juz 3-ci dzien po formaiku ( pc wlonczony 18 godz na dobe jak niewiecej ), i wszytko jak narzie piknie chodzi, musze pogadac z adminem mojej sieci bo moze to byc wywolywane .... ( moze da sie to usunc ).

Posted by Lemining on 25-08-2002 10:27:

Hmm..

Nie wiem... Ja mam sdi sam ... I u mnie tez tak sie zdarza.
Tak na marginesie. Jak naprawic bledy na dysku. Ale takie inne.
Mam jakies uszkodzenie cylindra czy cos takiego. Pokazalo mi tak narzedzie diagnostyczne.

ScanDisk gruntowy nie pomaga.

Posted by on 25-08-2002 11:01:

I don't know

quote:
Mam jakies uszkodzenie cylindra czy cos takiego. Pokazalo mi tak narzedzie diagnostyczne.

Nieznam sie az tak dobrze na dyskach i nic ci niepomoge ... :<

Posted by Psycho on 25-08-2002 17:51:

Re: Hmm..

quote:

M�wie ci zr�b format od podstaw bo jak ja postawie ghousta to te� mam b��dy i pisze �e skandisk je znala�� i naprawi� a wcale nie po ponownym uruchomieniu skandiska znowu je znajduje i znowu naprawia i tak w k�ko,tak �e defraga te� nie zrobie,ale to normalne zw�aszcza jak masz jakiego� antyvira lub jak m�wisz rejestry kopiujesz bo np daty si� nie b�d� zgadza�y i inne pierdo�y a programy tego nie rozpoznaj�,taki ma�y b��dzik tych kt�rzy chcieli rozwi�za� szybkie stawianie systemu.

Posted by Psycho on 25-08-2002 17:53:

A co najwa�niejsze.......

Leming nnie po to jest temat pytania i odpowiedzi �eby stawia� kolejny o nazwie helpale to tak na przysz�o��.

Pozdr�wka.

Posted by Lemining on 25-08-2002 18:59:

Re: Re: Hmm..

quote:
Napisane oryginalnie przez Psycho

M�wie ci zr�b format od podstaw bo jak ja postawie ghousta to te� mam b��dy i pisze �e skandisk je znala�� i naprawi� a wcale nie po ponownym uruchomieniu skandiska znowu je znajduje i znowu naprawia i tak w k�ko,tak �e defraga te� nie zrobie,ale to normalne zw�aszcza jak masz jakiego� antyvira lub jak m�wisz rejestry kopiujesz bo np daty si� nie b�d� zgadza�y i inne pierdo�y a programy tego nie rozpoznaj�,taki ma�y b��dzik tych kt�rzy chcieli rozwi�za� szybkie stawianie systemu.

Jak mam co 2 miechy format + przywracanie systemu... to tam dla mnie liczy sie szybkosc instalowania.

Ale tak na marginesie... To zrobilem dzisiaj format (normalny [format c ). I zainstalowalem sobie win 98 Bo pozyczylem koledze win me... I zal dupe sciska jak mi sie windows laduje i pisze 98 .....
Ale urban terror mi przyspieszyl, i znowu sie nie dowiedzialem co ma taki wplyw na UT. U mnie nie byla to siec... jak to ma miejsce u was.
Bo u mnie nawet bez neta jak server sobie zakladalem (aby sobie pograc z botami) to mialem 8-12 FPS...
Hmm...
Dziwna sprawa...

Posted by Lemining on 25-08-2002 19:01:

Re: A co najwa�niejsze.......

quote:
Napisane oryginalnie przez Psycho
Leming nnie po to jest temat pytania i odpowiedzi �eby stawia� kolejny o nazwie helpale to tak na przysz�o��.

Pozdr�wka.

Fakt, ale jak nie zagladam i nie jestem w temacie to troche dlugo sie sprawdza o czym gadaliscie i czy ktos juz nie poruszyl tego tematu... Swoja strona... Jak juz skonczymy z tym postem (tematem) to mozemy go usunac. I nikomu kzywda sie nie stanie

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 04:50.