FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=42)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=7889)
Help
Moze ktos mi pomoc. Otoz dzieje sie z moim kompem cos dziwnego z czym nie potrafie sobie poradzic.
Spadla mi bardzo wydajnosc komputera. Nie moge grac w Ubran Terror mam 5-8 fps. I to nie smieszne... Zmniejszylem grafike na najgorsza. Mam jak w kwaku 1
. Nie mowcie mi abym sobie formatnal dysk i instalowal od nowa win. Bo juz to robilem i cale gowno to dalo. Sterowniki mam najnowsze (ale wysle ze to nie wina sterownikow). Szukam jakiegos programu do testowania... Komputera... (ram, procek, graphic card, HDD... ) Moze ktos zna... jakis dobry... (nie piszcie o "sandra 2002" bo mialem i h mi zrobila
)abym wiedzial przynajmniej czym mam sie zajac. Nigdy podobna rzecz mi sie nie zdarzyla.
ps. HELLLP
Help me & Lemining
Hmmm mi od 2-3 tyg. niezaleznie co robie na pc co jakis czas mi sie wiesza pc np na 20-50 sec. podczas grania w UrT gdy mi sie zwiesi fps spada do 1-7 a ping wynosi okolo 999. Jestem na maxa wku___o__ . McM mial cos podobnego domnie ale po sparwdzeniu all czasci, spawrdzeniu ruznych wind i tak problem sie powtarzal... Tak se pozmyslalem ze umnie jedyna przyczyna moze tkwic albo w dysku albo w systemie i tego nadal niejstem pewien. W najblizszym czasie robie formata i jeszcze raz instaluje winde zeby wykluczyc wykluczyc system lub dysk. Prawdopodobnie mamy ten sam problem. Moze ktos to juz przezyl i cos doradzi lub pozmoze jak�� rad�. Bede bardzo wdzieczny.
Re: Help me & Lemining
quote:
Napisane oryginalnie przez One*Szot
Hmmm mi od 2-3 tyg. niezaleznie co robie na pc co jakis czas mi sie wiesza pc np na 20-50 sec. podczas grania w UrT gdy mi sie zwiesi fps spada do 1-7 a ping wynosi okolo 999. Jestem na maxa wku___o__ . McM mial cos podobnego domnie ale po sparwdzeniu all czasci, spawrdzeniu ruznych wind i tak problem sie powtarzal... Tak se pozmyslalem ze umnie jedyna przyczyna moze tkwic albo w dysku albo w systemie i tego nadal niejstem pewien. W najblizszym czasie robie formata i jeszcze raz instaluje winde zeby wykluczyc wykluczyc system lub dysk. Prawdopodobnie mamy ten sam problem. Moze ktos to juz przezyl i cos doradzi lub pozmoze jak�� rad�. Bede bardzo wdzieczny.
Lemining ...
Hm oka powiem ci jak zrobie formacika .. dobre spostrzezenie moze jakies wirusiki ... narzie niewiem co i jak, jak sie czegos dowiem to napweno napisze ...
Wreszcie
Ostatnio gadalem na temat tego wieszania sie z kumplem i on przekonywal mnie ze to od sieci ... aby wykluczyc winde zrobilem formata i co eureka jak narzie pc chodzi juz 12 godz i ani razu sie nieprzywiesil ( albo system nawalil albo mailem wirusa ), teraz wiem ze to nie dysk. To tyle nara 3m sie
Re: Wreszcie
quote:
Ostatnio gadalem na temat tego wieszania sie z kumplem i on przekonywal mnie ze to od sieci ... aby wykluczyc winde zrobilem formata i co eureka jak narzie pc chodzi juz 12 godz i ani razu sie nieprzywiesil ( albo system nawalil albo mailem wirusa ), teraz wiem ze to nie dysk. To tyle nara 3m sie![]()
Nom
No ja se zrobilem specjalny dzien poswiecony formatowi i zeczom z tym zwiazanym, teraz mam zainstalowane tylko najbarzdiej potrzebne zeczy itp. chodzi mi wszytko oka ( no ze niewiesza mi sie jak narazie pc i niemam takich problemow ). ( zaczelem okolo 11.0 rano skonczylem kolo 17.00 )
Re: Nom
quote:
No ja se zrobilem specjalny dzien poswiecony formatowi i zeczom z tym zwiazanym, teraz mam zainstalowane tylko najbarzdiej potrzebne zeczy itp. chodzi mi wszytko oka ( no ze niewiesza mi sie jak narazie pc i niemam takich problemow ). ( zaczelem okolo 11.0 rano skonczylem kolo 17.00)
Hehe
Najpierw skopiowalem 3 gb potzrbnych mi zeczy , pozniej formacik, inatalka systemu, instalowanie sterownikow i programow, ustawienia ll programow itp, isnatalcja q3 & ut, zkopiowanie spowrotem 3 gb. Heh miedzy tym obiadek, sniadanko itp hehe
, caly dzien mi zlacial
. ( ty tesz kiedys znajdziesz czas ( pamietaj o skopiowaniu cfg
) )
Re: Hehe
quote:
Najpierw skopiowalem 3 gb potzrbnych mi zeczy , pozniej formacik, inatalka systemu, instalowanie sterownikow i programow, ustawienia ll programow itp, isnatalcja q3 & ut, zkopiowanie spowrotem 3 gb. Heh miedzy tym obiadek, sniadanko itphehe
, caly dzien mi zlacial
. ( ty tesz kiedys znajdziesz czas ( pamietaj o skopiowaniu cfg
) )
Quick Instal
Ja win'a instaluje szybko. A to dlatego ze.
(Mam win'a ME)
1. Na p�ytce (przynajmniej mojej od WIN ME) jest brogram do kopi bezpieczenstwa.
2. Jak instalne windowsa (to z CD [ktora sobie zrobilem] rozpakowywuje sobie kopie bzp. pamietajce o archiwom SFX, bo trzeba bedzie winrar instalowac )
3. Potem jak mam jeszcze 16 kolorow i 0 sterownikow i programow. Instaluje tylko z CD WIN ME, program do kopi bezpieczenstwa.
4. Daje na przywroc pliki z kopi bezpieczenstwa.
5. Program przywraca wszystki pliki rejestru,GG, i inne.
6. Zostawiam siostre (gdy beda sie instalowac pliki rejestru) aby naciskala [ENTER]. (Bo beda nieraz informacje wyskakiwac [nie bede ich opisywac ]
7. Ide sobie zamucic w noge, lub zdziewczyna na spacer, lub kto co woli (marszczenie freda :-) ).
8. Przychodzie restartuje kompa i Ciesze sie .
Aha Q3 i UT mam na innym dysku (D ).
Kopie dysku C najlepiej sie robi gdy mam nowo co zainstalowanego Windowsa (bez zadnych dodatkow).
Czyli Win, GG, Sterowniki, jakies programiki tak aby sie na CD zmiescilo po spakowaniu.
Nie wiem czy ktos cos zrozumial. :-)
Nie ponosze odpowiedzialnosci gdy ktos cos sobie zepsoje.
Re: Quick Instal
quote:
Napisane oryginalnie przez Lemining
Ja win'a instaluje szybko. A to dlatego ze.
(Mam win'a ME)
1. Na p�ytce (przynajmniej mojej od WIN ME) jest brogram do kopi bezpieczenstwa.
2. Jak instalne windowsa (to z CD [ktora sobie zrobilem] rozpakowywuje sobie kopie bzp. pamietajce o archiwom SFX, bo trzeba bedzie winrar instalowac)
3. Potem jak mam jeszcze 16 kolorow i 0 sterownikow i programow. Instaluje tylko z CD WIN ME, program do kopi bezpieczenstwa.
4. Daje na przywroc pliki z kopi bezpieczenstwa.
5. Program przywraca wszystki pliki rejestru,GG, i inne.
6. Zostawiam siostre (gdy beda sie instalowac pliki rejestru) aby naciskala [ENTER]. (Bo beda nieraz informacje wyskakiwac [nie bede ich opisywac]
7. Ide sobie zamucic w noge, lub zdziewczyna na spacer, lub kto co woli (marszczenie freda :-) ).
8. Przychodzie restartuje kompa i Ciesze sie.
Aha Q3 i UT mam na innym dysku (D).
Kopie dysku Cnajlepiej sie robi gdy mam nowo co zainstalowanego Windowsa (bez zadnych dodatkow).
Czyli Win, GG, Sterowniki, jakies programiki tak aby sie na CD zmiescilo po spakowaniu.
Nie wiem czy ktos cos zrozumial. :-)
Nie ponosze odpowiedzialnosci gdy ktos cos sobie zepsoje.
Re: Re: Quick Instal
quote:
aha :>
Wstrzymanie
Oneshoter ja te� mam to kurde wstrzymanie czasami,i krew mnie z tym zalewa ale powiem ci �e to faktycznie od sieci niebawem znowu powiniene� zobaczy� ten b�l wy��cz kabel z sieci�wki i po b�lu komp smiga po ca�o�ci tylko �e bez netu komp?????mo�e dojde do tedo co ma na to wp�yw tzn w sieci bo to napewno to a format to te� robi�em,Leming a ty nie baw sie w ghousty srousty i inne takie jak masz taki b�l tylko system od podstaw postaw bo tak to ci nic nie da bo masz zwalone pliki instalacyjne w s�sie tym �e one ju� maj� b��dy o ile to nie wina sprz�tu.
potsawienie systemu ghoustem trwa pok�o 3-4min,ale to sie robi nie w przypadkach kiedy si� co� posypa�o tylko zanim si� posypie czyli do p� roku max u�ywaj�c internetu,a potem tak zapopiegawczo lepiej �mign�� format c i ghou�cik.
Ja mam cos zjechane...
U mnie chyba cos sie stalo z HDD lub plyta glowna.
Bo wszystko chodzi bardzo wolno. I czesto dzieje sie rzeczy ze nigdy ich na oczy wogole nie widzialem Musze dac kompa do servisu, ale narazie ciagle jestem zajety.
HmMm
Psycho pewnie masz racje, ze to do sieci ale moze ten problem niebedzie teraz taki natarczywy bo jak narzie juz 3-ci dzien po formaiku ( pc wlonczony 18 godz na dobe jak niewiecej ), i wszytko jak narzie piknie chodzi, musze pogadac z adminem mojej sieci bo moze to byc wywolywane .... ( moze da sie to usunc ).
Hmm..
Nie wiem... Ja mam sdi sam ... I u mnie tez tak sie zdarza.
Tak na marginesie. Jak naprawic bledy na dysku. Ale takie inne.
Mam jakies uszkodzenie cylindra czy cos takiego. Pokazalo mi tak narzedzie diagnostyczne.
ScanDisk gruntowy nie pomaga.
I don't know
quote:
Mam jakies uszkodzenie cylindra czy cos takiego. Pokazalo mi tak narzedzie diagnostyczne.
ScanDisk gruntowy nie pomaga.![]()
Re: Hmm..
quote:
ScanDisk gruntowy nie pomaga.![]()
A co najwa�niejsze.......
Leming nnie po to jest temat pytania i odpowiedzi �eby stawia� kolejny o nazwie helpale to tak na przysz�o��.
Pozdr�wka.
Re: Re: Hmm..
quote:
Napisane oryginalnie przez Psycho
M�wie ci zr�b format od podstaw bo jak ja postawie ghousta to te� mam b��dy i pisze �e skandisk je znala�� i naprawi� a wcale nie po ponownym uruchomieniu skandiska znowu je znajduje i znowu naprawia i tak w k�ko,tak �e defraga te� nie zrobie,ale to normalne zw�aszcza jak masz jakiego� antyvira lub jak m�wisz rejestry kopiujesz bo np daty si� nie b�d� zgadza�y i inne pierdo�y a programy tego nie rozpoznaj�,taki ma�y b��dzik tych kt�rzy chcieli rozwi�za� szybkie stawianie systemu.
Re: A co najwa�niejsze.......
quote:
Napisane oryginalnie przez Psycho
Leming nnie po to jest temat pytania i odpowiedzi �eby stawia� kolejny o nazwie helpale to tak na przysz�o��.
Pozdr�wka.
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 11:06.