FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=64)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=7913)
Posted by Nowy on 23-08-2002 23:45:
A moze wiecej customow?
W zwiazku z coraz wiekszym zainteresowaniem jakim cieszy sie mapka ctf_multidemo pomyslalem ze moze warto by bylo wrzucic kilka innych customow. To pozwolilo by troche odsapnac od beach (jak dla mnie de best mapa bez dwoch zdan) i zobaczyc na czym bawia sie ludzie na zachodzie. Oczywiscie wszystko zalezy od adminow i graczy ale mysle ze znalazlo by sie dostatecznie wielu chetnych aby zapelnic serwer. Pozostaje tylko kwestia dogadania jakie to beda mapy. To moje propozycje: am_hydro_da(pozwala skakac na glowke z 50 metrow
, mp_schwalbe,mp_practice, mp_theriver, i moj faworyt mp_marketgarden (chociaz watpie czy nadaje sie ona na polskie serwerki)
Co o tym sadzicie? Moze znacie jakies inne ciekawe mapki?
PS. Ja wiem ze niektorzy pewnie pomysla: po co grac na customach, lepiej cwiczyc te mapki na ktorych gra sie w lidze, itp.
Wiec powiem po co: JUST4FUN 
Posted by Xaoo on 24-08-2002 00:44:
Re: A moze wiecej customow?
quote:
Napisane oryginalnie przez Nowy
W zwiazku z coraz wiekszym zainteresowaniem jakim cieszy sie mapka ctf_multidemo pomyslalem ze moze warto by bylo wrzucic kilka innych customow. To pozwolilo by troche odsapnac od beach (jak dla mnie de best mapa bez dwoch zdan) i zobaczyc na czym bawia sie ludzie na zachodzie. Oczywiscie wszystko zalezy od adminow i graczy ale mysle ze znalazlo by sie dostatecznie wielu chetnych aby zapelnic serwer. Pozostaje tylko kwestia dogadania jakie to beda mapy. To moje propozycje: am_hydro_da(pozwala skakac na glowke z 50 metrow
, mp_schwalbe,mp_practice, mp_theriver, i moj faworyt mp_marketgarden (chociaz watpie czy nadaje sie ona na polskie serwerki)
Co o tym sadzicie? Moze znacie jakies inne ciekawe mapki?
PS. Ja wiem ze niektorzy pewnie pomysla: po co grac na customach, lepiej cwiczyc te mapki na ktorych gra sie w lidze, itp.
Wiec powiem po co: JUST4FUN
pomysl dobry, choc juz przerabiany 
a tak poza tym to nie kumam o co wam chodzi z tym beach? przeciez od jakiegos czasu mozna spokojnie pograc a assault czytez base, a czasem mozna nawet spotkac jakas mape z GOTY, wiec odwalcie sie od beach 
a na zachodzie tez az tak bardzo nie graja w customy, chyba ze wasz eye pokazuje co innego 

Prepare to be [POISONED]
[POISON]VICTA!
Posted by Swiety on 24-08-2002 03:02:
Re: Re: A moze wiecej customow?
quote:
Napisane oryginalnie przez Xaoo
pomysl dobry, choc juz przerabiany 
a tak poza tym to nie kumam o co wam chodzi z tym beach? przeciez od jakiegos czasu mozna spokojnie pograc a assault czytez base, a czasem mozna nawet spotkac jakas mape z GOTY, wiec odwalcie sie od beach 
a na zachodzie tez az tak bardzo nie graja w customy, chyba ze wasz eye pokazuje co innego
Co� mi sie wydaje �e ostatnio beach zast�pi� ctf_multidemo.
I z do�wiadczenia s�dz� �e to b�dzie sezonowa moda po kt�rej wr�ci z powrotem beach. Pami�ctacie kiedy� na Byry Tundre - swego czasu gra�o si� w to non stop. Od czasu do czasu mapa jest wyjmowana z lamusa. Taka sama sytuacja jest z wizerness.
i bridge. Kiedy� Baaaardzo popularne a teraz grane tylko czasami.
Mapa Beach w przeciwie�stwie do wspomnianych wizerness brifge czy tundry nie jest seznonow� mod� (kt�ra jednak czasami powraca ale w mniejszym ju� stopniu) ale jest mod� ci�gle aktualn�.
I tutaj w�a�nie chcia�em powiedzie� co� wa�nego:
NA POLSKIEJ SCENIE WOLFA KA�DA MAPA JEST GRANA DO OPORU, DO B�LU ITP. Leci ca�y tydzie� beach - pr�bujemy dawa� voty na co� innego za ch..ja nie przechodzi.
Ok w nast�pnym dniu assault, pierwsza druga, pi�ta godzina, cz�owiekowi zaczyna si� powoli nudzi� chia�by zmieni� map� ale ni ch..ja nie idzie.
Tak samo jest z base, ostanio z ctf_multidemo
Co do assault i base to niekt�rym te mapy brzydn� tak samo jak innym beach (np. Mnie)
�artobliwie moge powiedzie� �e na base i assault gra teraz wi�cej ludzi, kt�rzy wcze�niej grali tylko na beach. Czyli ju� to nie s� gracze jednej mapy.
Ja my�l� �e najwy�szy czas aby ludzie zacz�li gra� na village czy sub i nie zapomina� �e w Gotty jets te� mapa rocket.
Pomijam castle bo zdaje sobie spraw� �e sporo ludzi jej nie lubi.
NIE MYLI� POPULARNO�CI MAPY CTF_MULTIDEMO Z CH�CIA DO GRANIA I POZNAWANIA CUSTOM�W.
Oto kilka powod�w popularno�ci tej mapy:
1 - Jest ma�a - szybko si� �ci�ga
2 - Jest ma�a - nie trzeba jej poznwa�
3 - Jest ma�a - nie trzeba �adnych skomplikowanych taktyk, w 80% liczy si� czysty skill, celno�� itp, nie trzeba tak du�o my�le� w grze jak przy innych mapach.
4 - Sporo ludzi w ko�cu przekona�o si� do zalet gry na ma�ych mapach (na razie jednej mapce) w trybie ctf.
5 - Gra tutaj jest bardzo szybka intensywna. Gra na tej mapie jest �wietnym treningiem celno�ci, skill-a
6 - Mapa jest antylamerska - nie ma problem�w z nierozdaj�cymi ammo porucznikami z nie lecz�cymi medykami itp. Osoby nie stosuj�cy si� do niepisanych powszechnie przyj�tych zasad (rzucanie nalot�w, medycy) s� bardoz szybko kickowane
Jedna bardzo wa�na rzecz - Od kiedy map� wprowadzono na Bia bardzo �adko zdarza si� �eby na niej grali pocz�tkuj�cy Wolfplayerzy. Z regu�y mozna spotka� tam czo��wk� graczy Wolf-a i to bez �adnych pomagajek w stylu serwer na has�o.
Z jednej strony to cieszy bo w grze z innymi dobrymi graczami na mapie z tak intensywn� gr�, samemu polepszamy swoje umiej�tno�ci.
Ale pocz�tkuj�cy bardzo szybko zra�aj� si� faktem, �e na tej mapie cz�sto si� ginie itp. A szkoda bo dzi�ki grze na takich mapach mog� bardoz szybko podwy�szy� sw�j poziom.__________________
Swi�ty
Posted by .eFD2eM on 25-08-2002 12:47:
heh
no a ja znou porusze teamt rotacji myslke ze gdyby na
- c4 [treaz bez hasla]
- BiA
- TVK
- PLhunter
[najbardiej poularne servy]wprowadzic rotacje to ludzie w koncu zaczeli by sciagac customy bo kcieli b sobie pograc no ale tu znou musi byc poklon w strone adminoof :>
pozatym ...... e jzu nie wiem co kcialem tu napisac 
Posted by .eFD2eM on 25-08-2002 12:48:
qfa ja to jestem afaltrabeta :> nei umiem niczego wyraznie napisac 
Posted by [FPP]PaRoWa^^ on 25-08-2002 12:53:
Re: heh
quote:
Napisane oryginalnie przez .eFD2eM
c4 [treaz bez hasla]
to chyba chwilowe bo z teog co wiem to wczoraj w nocy nightman nie mial gdzie grac to walanl text ze psotradal zmysly i zaprasza wszystkich na C4 bo ma dosyc lagow 

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 06:47.