FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=44)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=7930)
Fpp.pl a Soldier of Fortune 2
No niestety musze z przykrościa stwierdzić, że i tym razem FPP.pl nie popisało się. Skoro wyprosiliście w LEM-ie prawa do prowadzenia oficjalnej strony gry Soldier of Fortune 2 to może byście tak ruszyli szanowne pupy i to zrobili ?
Ponadto jak przeglądam wasz portal to musze (znowu z przykrością) stwierdzić że wy chłopaki to macie cholernie słomiany zapał. Upraszacie po wydawcach prawa do Oficjali - a potem gucio robicie. Nie musze tu chyba przypominać chociażby gry Red Faction - o której temat często międzynami się pojawiał. Ale RedFaction to gra, która nie miała większych szans na przetrwanie - natomiast SOF2 to gierka, która podbije swiat. Ona ma zbyt duże możliwości abyście ją tak po prostu olali.
Zróbcie osobny dział do SOF2 - oddzielcie go od SOF1, w forum zróbcie porzadne topic'ki dla tej gry, zróbcie download ( mapy, mody, skiny, tryby itp) ZRÓBCIE COKOLWIEK !!!
Re: Fpp.pl a Soldier of Fortune 2
No z tym masz częściowo rację ale zauważ też, że polska subkultura SOFa jest ardzo słaba. Graczy jest mało, a jeśli już to spora część z nich gra na MP teście . Dla takich osób opłaca się coś rozbudowywać? No ale zgadzam się, stronka jest troszeczkę zaniedbana no ale co zrobić. A co do forum to tutaj topici piszą ludzie a nie amini więc to leży w nas a nie w nich )
Chyba nikogo nie dziwi, że ilość graczy jest tak niska przy takiej cenie. 160 PLN to naprawde bardzo dużo - górna półka możnaby rzec. Rozmawiałem w tej sprawie z Maćkiem Miłaszewiczem z LEM-u (Wydawca gry SOF2 w POLSCE - www.lem.com.pl). Maciek wyjaśnił dlaczego cena została ustalona na tak wysokim pułapie. Mianowicie Amerykański wydawca (Activision oraz Ravensoft) ustaliły takie ceny. Gry tej firmy zawsze są bardzo drogie. Cena została ustalona jedna na całą dystrybucję - niezależnie czy na terenie USA czy na kontynencie.
Ale czy brak sceny polskiej nie zniechęca? Jeżeli pojawiłyby się fan sites tej gry oraz porządna oficjalna strona - na których można byłoby znaleść naprawde wszystkie nowinki i pliki do tej gry - to zachęciłoby graczy do kupowania Oryginała. Nie jest rzeczą tajną, że duży odsetek Polaków - fanów SOF2 gra na pirackich kopiach używając serwerów scrackowanych. OK myślę że to dobrze - w ten sposób gra ich wciąga, podnieca, wyzwala naturalną rządze poznawczą: co jeszcze bedzie w sof2 - jakie mapy , mody itp. To bardzo zdrowe - bo gdy juz się napalą na grę - to przy dobrze rozwiniętym wsparciu ze strony polsko języcznych portali duża część odżałowałaby troche szmalu na oryginał. Czy to ma sens ? - MA !- ja jestem najlepszym przykładem.
Wiem co mówie bo podniosłem z gruzów polską scenę gry Red Faction - i dobra strona o grze naprawde czyni cuda (www.redfaction.pl). Wystarczy trochę zaangażowania.
Więc jeżeli chodzi o zaangażowanie - zrobiłęm już :
1. Portal gry Soldier of Fortune 2 (www.portal-sof2.prv.pl)
Narazie jeszcze mało zawartości - ale szybko to nadrobie - licze na pomoc innych fanów - potrzeba redaktorów i pomocy do wprowadzania linek, plików. Prosze o kontakt na nr GG : 1507539.
2. Strony Ligi polskiej Soldier of Fortune 2 (www.liga-sof2.prv.pl)
Przy wsparciu wydawcy SOF2 - firmy LEM - przygotowuje skrypty ligowe dla gry sof2 - Liga Klanów bardzo wciąga - i staje bezposrednim czynnikiem rozwojowym każdej sceny gry.
3. Forum gry SOF2 (www.forum-sof2.prv.pl)
Duże forum poświęcone tylko grze SOF2. Rózne działy tematyczne, "Hosting klanów" - czyli hasłowane fora dla klanó itp.
Na dzień dzisiejszy działów jest jeszcze mało - ale jutro rozbuduje forum do jego normalnego wyglądu.
4. W planach :
a. Ranking stron klanowych gry sof2 - co bedzie stanowic baze klanow polskich.
b. Mapping - lubie robić mapy do gier- więc jak znajde czas - to zrobie pare mapek - moze też machne jakieś mody itp. Ale to za jakiś czas bo po ostatnim projekcie ( mod do Red Faction) narazie mam wstręt do grafiki.
To tyle licze na pomoc w tych projektach - jak również na nowe pomysły . RAZEM DAMY RADE WSZYSTKIEMU !!
Re: Fpp.pl a Soldier of Fortune 2
quote:
Napisane oryginalnie przez ARES
No niestety musze z przykrościa stwierdzić, że i tym razem FPP.pl nie popisało się. Skoro wyprosiliście w LEM-ie prawa do prowadzenia oficjalnej strony gry Soldier of Fortune 2 to może byście tak ruszyli szanowne pupy i to zrobili ?
quote:
Ponadto jak przeglądam wasz portal to musze (znowu z przykrością) stwierdzić że wy chłopaki to macie cholernie słomiany zapał. Upraszacie po wydawcach prawa do Oficjali - a potem gucio robicie.
quote:
Nie musze tu chyba przypominać chociażby gry Red Faction - o której temat często międzynami się pojawiał. Ale RedFaction to gra, która nie miała większych szans na przetrwanie - natomiast SOF2 to gierka, która podbije swiat. Ona ma zbyt duże możliwości abyście ją tak po prostu olali.
quote:
Zróbcie osobny dział do SOF2 - oddzielcie go od SOF1, w forum zróbcie porzadne topic'ki dla tej gry, zróbcie download ( mapy, mody, skiny, tryby itp) ZRÓBCIE COKOLWIEK !!!
A moze pan ARES ruszy dupe i cos zrobi???? Krytykowac kazdy umie...
Zapamitajcie sobie jedno - redaktorzy prowadza serwis dl aprzyjemnosci - nikt im za to nie placi - a takie teksty aresa po prostu zniechecaja...
Panowie ja do sof.fpp.pl osobiście nic nie mam ale sprawa jest taka, że Glan chyba sam robi na stronce jakieś nowe działy czy coś. W tym, że sof.fpp.pl jest jakie jest jest oczywiście wina ludzi z fpp.pl ale to jest 10% może 20%. Gdybyśmy nieli poiwedzmy 100 nawet graczy mających oryginalnego SOFa i jeden-dwa polskie serwery do różnych trybó gry to wszystko rozwijałoby się inaczej. Na sof.fpp.pl by więcej było, i fpra by się wszybciej rozwijały i w goóle by inaczej było.
1. Masz racje , że troche ogólnikowo i sorki za to - to fakt zlamerzyłem. No więc po pierwsze moglibyście oddzielić całkowicie sof od sof2 ( zrobić naprzykład sof2.fpp.pl). Po drugie newsy - no prawie nic tu nie ma - a tyle sie na swiecie dzieje w tej scenie - troszke wiecej prosze. Download jakby zawieral gorace nowiutkie pliki to by bylo cool. Reszte postaram sie spisac i podesle Ci.
2. Co do wydawców to miałęm na myśli prawa do oficjali rożnych gier a nie tego konkretnego przypadku.
W LEMie jedna tylko osoba zajmuje sie sprawami internetu i www. DO tego jest zawalona robotą wiec ja sie nie dziwie ze nie moga pomóc. Szkoda - ale ja zawsze w miare mozliwości służe swoją osobą.
3. Nie bulwersujcie się jak tylko ktoś was krytykuje - krytyke się przyjmuje i luz - ja to robie na codzień - gracze ciagle cos wymyslają i zawsze ktos nie jest do konca zadowolony - a robie wszystko sam , za darmo ( a nawet dopłacając), i robie to dla przyjemnosci mojej i innych.
TERAZ Lucas :
Naucz sie czytac tresc - dupe jak to okresliles epicko ruszylem i nawet cos zrobilem: portal o sof2, forum (rozbudowane) do sof2, Lige dla sof2 - to na tej scenie - na innych inne rzeczy. Krytykuje bo wiem , że można coś zrobić a jak sie to zrobi to można zawsze więcej. MI NIKT ZA MOJA PRACE NA RZECZ GRACZY NIE PLACI !! Jestem fanem gry i staram sie zrobić dla innych graczy jak najlepiej ( no nie jestem matkiem teresem) WIęc Lucas moja rada przemyj oczka i przeczytaj jeszcze raz ten topic od poczatku : bo ja widze wypunktowane rzeczy ...
Majes :
sof jest spoko ale sof2 nie bardzo - malo to wszystko czytelne.
Mariachi :
Zupełnie się z tobą zgadzam. Osobiście staram się załatwić serwer gry sof2 w pewnej firmie w Polsce ( Warszawa) . Trzymajcie kciuki może się uda !!!
BYe
wszystko ladnie napisane ale..mleko mi stygnie :| wow
quote:
Napisane oryginalnie przez El_Mariachi
Panowie ja do sof.fpp.pl osobiście nic nie mam ale sprawa jest taka, że Glan chyba sam robi na stronce jakieś nowe działy czy coś.
quote:
1. Masz racje , że troche ogólnikowo i sorki za to - to fakt zlamerzyłem. No więc po pierwsze moglibyście oddzielić całkowicie sof od sof2 ( zrobić naprzykład sof2.fpp.pl). Po drugie newsy - no prawie nic tu nie ma - a tyle sie na swiecie dzieje w tej scenie - troszke wiecej prosze. Download jakby zawieral gorace nowiutkie pliki to by bylo cool. Reszte postaram sie spisac i podesle Ci.
quote:kto jest niezadowlony? ktos z LEM'a ? to czemu nic nie powie? czemu ta osoba ktora jest niezadowolona nie napisze swojej krytyki dla nas ? No dobra.. jest zawalona... ale bez przesady.. od dwoch trzech miesiecy staramy sie by cos do nas przemowili w sprawie sofa. w innych i owszem spokojnie sie dogaduja a sprawe sofa przemilczaja.
2. Co do wydawców to miałęm na myśli prawa do oficjali rożnych gier a nie tego konkretnego przypadku. A wiem , że ktoś jest bardzo niezadowolony z tego co robicie z SOF2. W LEMie jedna tylko osoba zajmuje sie sprawami internetu i www. DO tego jest zawalona robotą wiec ja sie nie dziwie ze nie moga pomóc.
quote:
3. Nie bulwersujcie się jak tylko ktoś was krytykuje - krytyke się przyjmuje i luz - ja to robie na codzień - gracze ciagle cos wymyslają i zawsze ktos nie jest do konca zadowolony - a robie wszystko sam , za darmo ( a nawet dopłacając), i robie to dla przyjemnosci mojej i innych.
Ares wszyscy są Ci wdzięczni za to co robisz ale sprzeczanie się (i tu słowa też do ludzi z fpp.pl) o to jaki portal jest lepszy nic nie da!!! Opanujcie się ludzie!!! Scena SOFa w Polsce do największych nie należy a Wy się jeszcze kłcicie... Jest tu sens... Konkurencja między fpp.pl a portalem Aresa może być dobra bo każda stronka będzie chciała udowodnić, że jestlepsza i przez to będzie więcej newsów, lepszy download, jakieś może felietony, teksty graczy. Ale panowie nie ma się o co kłócić!!! Po co!!! Spokój, spokój, no offence panowie.
ja bym ten problem rozwiazal na WICu w infiltration GoD vs FPPCrew jest tylko jedno miejsce na naszej spalonej ziemi przegrany wyjezdza z miasta wygrany dostaje kobiety browar i portal przeciwnika ......wow <== to bylo smieszne ,czy nie??.....eee raczej nie;(
quote:
Napisane oryginalnie przez El_Mariachi
Ares wszyscy są Ci wdzięczni za to co robisz ale sprzeczanie się (i tu słowa też do ludzi z fpp.pl) o to jaki portal jest lepszy nic nie da!!!
quote:
TERAZ Lucas :
Naucz sie czytac tresc - dupe jak to okresliles epicko ruszylem i nawet cos zrobilem: portal o sof2, forum (rozbudowane) do sof2, Lige dla sof2 - to na tej scenie - na innych inne rzeczy. Krytykuje bo wiem , że można coś zrobić a jak sie to zrobi to można zawsze więcej. MI NIKT ZA MOJA PRACE NA RZECZ GRACZY NIE PLACI !! Jestem fanem gry i staram sie zrobić dla innych graczy jak najlepiej ( no nie jestem matkiem teresem) WIęc Lucas moja rada przemyj oczka i przeczytaj jeszcze raz ten topic od poczatku : bo ja widze wypunktowane rzeczy ...
A Sof 1 i 2 to swoisty eksperyment - i nie widze sensu tego dzielic - bo na 1 bedzie pusto...
a mi sie wydaje , ze motywacja do dzialania w takim servisie bylaby wieksza gdyby scena sof2 istanila na fullu po co maja dawac to wsyzstko jak wiedza, ze loodize szukaja tylko rzeczy do mp test... na piratach da sie grac - trza znalesc koelsia co postawi server, przeslu mu sie specjlnego cracka, ktreg mam i spoko na piratach grajcie
quote:
Napisane oryginalnie przez PaRoWa^^
a mi sie wydaje , ze motywacja do dzialania w takim servisie bylaby wieksza gdyby scena sof2 istanila na fullu![]()
Ok Ok myśle że nas wszystkich poniosło i że się to lekko wymknęło spod kontroli. Ja ze swojej strony przepraszam załoge sof.fpp.pl - mam nadzieje ze nie bedziecie nosic w sercach urazy. Wyciągam dłoń na zgode i zakopmy topór wojenny ....
Równocześnie ponawiam propozycję wspónego zrobienia ligi sof2 w kraju...
quote:
Ok Ok myśle że nas wszystkich poniosło i że się to lekko wymknęło spod kontroli. Ja ze swojej strony przepraszam załoge sof.fpp.pl - mam nadzieje ze nie bedziecie nosic w sercach urazy. Wyciągam dłoń na zgode i zakopmy topór wojenny ....
quote:
Równocześnie ponawiam propozycję wspónego zrobienia ligi sof2 w kraju...
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 21:56.