FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=8)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=7970)

Posted by [FPP]Saari on 29-08-2002 23:46:

Filmowe lato kaszany.... przepraszam...grozy :P

Od pewnego czasu w miastach zauwazyc mozna bylo wielkie billboardy reklamujace moze niezbyt inteligentna ale przynajmniej straszna rozrywke w kinach pod tytulem "lato grozy"

Nie wiem czy widzieliscie owe reklamowane filmy - ja widzialam juz dwa z trzech "Resident Evil" oraz "Smakosz". Na szczescie obejrzalam to w domu na divx'ie .... nie wydalam niepotrzebnie 15 zeta na kino

Oba filmy zapowiadaja sie ciekawie - poczatek Residenta jest intrygujacy poniewaz nie wiadomo o co chodzi. Ten drugi zas zaczyna sie naprawde strasznie - w pewnym momencie chcialam wyjsc z pokoju i dalej nie ogladac ale powstrzymano mnie stwierdzeniem ze mozna wlaczyc swiatlo... nie wiem czy na szczescie czy nie zostalam

No nic... nie bede opwiadac tych "dziel" - jak bedziecie chcieli to zobaczycie.. jak nie to nie. Ja tak pisze tylko dla przestrogi (co do trzeciego z serii filmu czytalam w recenzjach ze tez jest kiepski)..

A moze komus sie podobalo?
Jak ktos zna jakies ciekawe horrorki (madre i straszne) to piszcie

Posted by [FPP]Shooler on 30-08-2002 00:41:

Nie ma dobrych Horrorow

Calkiem "przyzwoicie" prezentuje sie "13 Duchow"

Z innych filmow polecam

"Full Metal Jacket" (Kubrick'a), co prawda opowiada o oklepanej juz wonie w wietnamie, ale w dosc ciekawy sposob

"Enemy at the Gate" - film bardzo fajny, ale ma jedna wade, nie ten co trzeba wygrywa (wygrywa glopi rusek - wiem wiem, rasizm). Film trwa lekko ponad 2h, z czego polowe czasu kolesie kampuja ale ogolnie film mozna zaliczyc do ciekawych

Posted by DEiMOss on 30-08-2002 03:03:

Nie jestem pewien, ale z tego co mi kumpel mowil, Jeepers Creepers (Smakosz) zostal najlepszym horrorem ostatnich lat.
2x bardziej podobal mi sie Final Destination (Oszukac Przeznaczenie)... Hardkorofcom polecam Crossroads, nie ogladalem, ale ponoc mocna rzecz...
A tak na serio to warto (wg mnie) poczekac na The House Of 1000 Corpses, horrorek Roba Zombie (rezyseria i scnariusz). W kinach w 2003 roku.

w tle: Fenomen ~ Teksty

Posted by S4i1or on 30-08-2002 10:17:

Blair Witch Project (pierwsza i 2-ga cz��), Candyman

Posted by MaslaV on 30-08-2002 10:23:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Shooler

"Full Metal Jacket" (Kubrick'a), co prawda opowiada o oklepanej juz wonie w wietnamie, ale w dosc ciekawy sposob

do tego warto dodac Platoon i Czas Apokalipsy.
co Residenta to ten patent z szatkowaniem kolesi to z Cuba sciongnienty

Posted by bizonek on 30-08-2002 11:01:

quote:
Napisane oryginalnie przez MaslaV

do tego warto dodac Platoon i Czas Apokalipsy.
co Residenta to ten patent z szatkowaniem kolesi to z Cuba sciongnienty

Ha.
A ja mam �owce Jeleni i Nie�miertelnego

w tle Turnau - Po �arcie

Posted by [FPP]glan on 30-08-2002 11:51:

Re: Filmowe lato kaszany.... przepraszam...grozy :P

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Saari
Od pewnego czasu w miastach zauwazyc mozna bylo wielkie billboardy reklamujace moze niezbyt inteligentna ale przynajmniej straszna rozrywke w kinach pod tytulem "lato grozy"
Nie wiem czy widzieliscie owe reklamowane filmy - ja widzialam juz dwa z trzech "Resident Evil" oraz "Smakosz". Na szczescie obejrzalam to w domu na divx'ie .... nie wydalam niepotrzebnie 15 zeta na kino

residenta tez widzialem na divx.. coz.. ciekawie sie zaczyna ale pozniej troche dziwne to bylo..
na smakoszu nie bylem.. ale poszedlem na trzeci film z tej serii do kina... Reka Boga.. i prawie zasnalem.. nudny... nie polecam....

quote:

z tego wyszedlem z lekka ulga ze juz koniec ) poprostu w kinie panuje klimat grozy a to za sprawa.. dzwieku.. polecam

Posted by [FPP]glan on 30-08-2002 11:56:

Re: Filmowe lato kaszany.... przepraszam...grozy :P

quote:

residenta tez widzialem na divx.. coz.. ciekawie sie zaczyna ale pozniej troche dziwne to bylo..
na smakoszu nie bylem.. ale poszedlem na trzeci film z tej serii do kina... Reka Boga.. i prawie zasnalem.. nudny... nie polecam....

quote:

z tego wyszedlem z lekka ulga ze juz koniec ) poprostu w kinie panuje klimat grozy a to za sprawa.. dzwieku.. polecam

Posted by [FPP]Shooler on 30-08-2002 12:17:

Wink

quote:
Napisane oryginalnie przez MaslaV
Residenta to ten patent z szatkowaniem kolesi to z Cuba sciongnienty

Residenta widzialem tylko kawalek, tzn tak sobie przegladalem. Nie wiem czy obejrze, bo pani z plakatu (na plakacie wyglada ladnie) w samym filmnie prezentuje sie malo ciekawie :o

Posted by MaslaV on 30-08-2002 12:19:

jak to? a ten kadr w wannie byl boski

Posted by d4 on 30-08-2002 12:27:

Nie ma osatatnio horror�w, kt�re by wgniata�y w fotel i cz�owiek by si� ba� jak do domu idzie z kina.

Posted by MaslaV on 30-08-2002 12:31:

hehe najlepsze dzielo tego typu to wg. mnie "the Thing"
obecne kino porarza sztucznosciom... bo wszyscy wiemy ze ten potwor to render

Posted by [FPP]Saari on 30-08-2002 13:04:

Jesli chodzi o horrory to ja polecam .. moze nie jest to horror w pelnym tego slowa znaczeniu ale napewno film grozy - INNI... klimacik super, swietnie zagrana rola przez Nicole Kidman i w ogole miodzik
Oczywiscie jesli sie lubi filmy straszace dziwnym nastrojem a nie z latajacymi po ekranie facetami z nozem czy potworkami

Deimoss - taaa... widzialam wlasnie kilka opinii na ten temat podobnch ale naprawde trudno mi uwiezyc ze to sie moglo komukolwiek podobac. Ten film od poczatku do konca nie trzyma sie kupy, jak obejrzysz to i nie pomyslisz nad tym to sie mozesz przyczepic do wielu rzeczy...jak pomyslisz..mozesz przyczepic sie praktycznie do wszystkiego. A moze kumpel zemdlal po kilkunastu minutach i obudzil sie pod koniec filmu? Wtedy to rozumiem - na poczatku rzeczywiscie byl straszny a pozniej to byla zaloba

Posted by d4 on 30-08-2002 13:15:

quote:
Nie ma dobrych Horrorow :)

Calkiem "przyzwoicie" prezentuje sie "13 Duchow" :)
bla bla bla ...

Nie. Niepodoba� mi si� ca�kowicie. Pocz�tek mo�e w miare by�, ale potem to ju� coraz s�abiej i s�abiej, a ko�c�wk� to ogl�da�em z musu ju� tak nagi�ta, �e szok. A ogl�da�em film o 2giej w nocy, kiedy to si� ogl�da mocne filmy i wgniataj� w fotel :P

Posted by [FPP]Shooler on 30-08-2002 13:40:

quote:
Jesli chodzi o horrory to ja polecam .. moze nie jest to horror w pelnym tego slowa znaczeniu ale napewno film grozy - INNI... klimacik super, swietnie zagrana rola przez Nicole Kidman i w ogole miodzik

Ta, ogladalem 2 dni temu Moze byc, aczkolwiek do najlepszych nie nalezal Za to koncowka miazdzy!

Posted by Ex00 on 30-08-2002 14:10:

Dobra moze to nie film grozy ale polecam ogladniecie wszystkich czesci Ojca Chrzestnego z naciskiem na pierwsza i druga.

Posted by Venotom on 30-08-2002 14:22:

Thumbs up

Ja poczekam a� te filmy b�d� na DVD i obejrz� je sobie na porz�dnym zestawie kina domowego, a nie w jakim� kinie, w kt�rym co chwila s�ucha� mlaski. Divx te� nie cieszy, bo nie ma co por�wnywa� 17" z porz�dnym telewizorem i jako�� DVD z rozdzielczo�ci� divx.

Posted by [FPP]Shooler on 30-08-2002 14:24:

Dobry jest tez film "Dark City". Troche matrix'owaty, z tym ze Matrix powstal rok po DC Film Godny uwagi

Posted by d4 on 30-08-2002 14:26:

quote:
Napisane oryginalnie przez Venotom
Ja poczekam a� te filmy b�d� na DVD i obejrz� je sobie na porz�dnym zestawie kina domowego, a nie w jakim� kinie, w kt�rym co chwila s�ucha� mlaski. Divx te� nie cieszy, bo nie ma co por�wnywa� 17" z porz�dnym telewizorem i jako�� DVD z rozdzielczo�ci� divx.

Tak tak, w swojej kochanej izolatce ;> TV i ca�y sprz�t b�dzie wmontowany w �ciane za grub� i miekk� szyb�, tylko nie wiem, czy Ci p�yty dadz�, bo se jeszcze krzywde zrobisz ;>

Posted by [FPP]Saari on 30-08-2002 14:26:

Ale nie ma tak zjechanej fabuly jak Matrix?

Szczerze mowiac nie wiem czym sie tak ludzie podniecaja... dla mnie Masmix byl kiepski... :o

Posted by bizonek on 30-08-2002 14:29:

quote:
Napisane oryginalnie przez Venotom

Kr�tki rachunek
Telewizor p�aski, 29" - 3000z�
DVD Player - 1000z�
Ampliturer 1000z�
Zestaw g�o�nik�w 5.1 - 1500z�
W sumie: 6500z�

Fajo conie ? :->

Ja tam wole DivX p�ki co.
A i tak tego szmelcu nie mam gdzie wpakowa�, kasy nie ma, a rodzice nie kupuj� nowego stuffu dop�ki si� stary nie zepsuje.

w tle Clint Mansell & Kronos Quartet - Lux Aeterna

Posted by Ex00 on 30-08-2002 14:33:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]bizonek

Kr�tki rachunek
DVD Player - 1000z�
Ampliturer 1000z�
W sumie: 6500z�

Fajo conie ? :->

Ja tam wole DivX p�ki co.
A i tak tego szmelcu nie mam gdzie wpakowa�, kasy nie ma, a rodzice nie kupuj� nowego stuffu dop�ki si� stary nie zepsuje.

w tle Clint Mansell & Kronos Quartet - Lux Aeterna

mihn wymog kina domowego to telewizor najnowszej generacji 100 hz powyzej 30 cali czyli jakies kolo 10000 najntanszy model

Posted by [FPP]Saari on 30-08-2002 14:36:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Ex00

mihn wymog kina domowego to telewizor najnowszej generacji 100 hz powyzej 30 cali czyli jakies kolo 10000 najntanszy model

Moi starsi widzieli ostatnio fajny telewizor chyba 48" i to w promocji ... zamiast 15000 kosztowal tylko 10000... ale to tez troche za duzo )

Posted by Ex00 on 30-08-2002 14:39:

quote:

Moi starsi widzieli ostatnio fajny telewizor chyba 48" i to w promocji ... zamiast 15000 kosztowal tylko 10000... ale to tez troche za duzo )

48' ? To byl chyba telewizor projekcyjny, ale ponoc szybko sie psuja :/

Posted by [SPECNAZ]Koras on 30-08-2002 14:39:

a o obcym nikt nie wspomnial... kaszana bo kaszana ale w paru momentach mozna sie wystraszyc (szczegolnie 3 czesc)

Posted by d4 on 30-08-2002 14:44:

LOL sygna :>

Posted by gazi on 30-08-2002 15:05:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]bizonek

Kr�tki rachunek
DVD Player - 1000z�
Ampliturer 1000z�
[b]W sumie: 6500z�

Do mojego zestawu kina domowego wystarczy� normalny telewizor 29" i podlaczony pod niego komputer dzieki czemu mog� ogl�da� dvd-ripy dobrej jakosci na TV... no i do tego podlaczony zostal system 6-ciu glosnikow bo tak naprawde w kinie domowym liczy sie dobry dzwiek

Posted by [FPP]Lipas on 30-08-2002 17:04:

quote:
[...]

Z innych filmow polecam
[...]

1) 13 Duchow - roxx
2) Wlamanie na sniadanie - calkiem zwalowa produkcja

'U�miechnij si�, w�a�nie jeste� w ukrytym KillFile...'

[L]ipas | GG: 917123

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 09:32.