FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=44)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=7986)

Posted by El_Mariachi on 31-08-2002 21:27:

Polecenia w SOFie

Razem z Teutoenm (chociaż idea jego P ) tak sobie myślimy, że fajnie by było zrobić listę komend do SOFa i je jakoś po porlsku opisać. Też przyjemna sprawa i przydatna - może naszą lokanlą zieleninę P lekko poduczyć ) Zna się na tym może ktoś głębiej (głębiej znaczy głębiej a nie wyjaśnienie do czego jest cg_fov P ) ?

Posted by Teuton on 31-08-2002 21:40:

Re: Polecenia w SOFie

Teuton GG#4805299
Niema prawdziwego szczęścia bez prawdziwych potrzeb
<<< VOLTER >>>

Posted by whitelion on 31-08-2002 22:27:

ja sie średnio/słabo znam na kosoli bo od niedawna sie nią zainteresowałem na poważnie i większość poleceń musze rozgryzać metodą prób i błedów w pocie czoła ale pomyśł dobry postaram sie coś takiego w niedalekiej przyszłości zrobić na stronce mojego klanu (a przynajmniej te najważniejsze i najpożyteczniejsze komendy, bo z tego co widze to niektórzy są z tego totalnie zieloni - jeszcze bardziej niż ja )
P.S.
może szukać takich rzeczy po stronkach od kwaka, tak może łatwiej ?

Posted by El_Mariachi on 31-08-2002 23:17:

quote:
Napisane oryginalnie przez whitelion
może szukać takich rzeczy po stronkach od kwaka, tak może łatwiej ?

Można ale niektóre komendy są ltyko w SOFie, w Q3A ich nie ma...

Posted by whitelion on 31-08-2002 23:33:

tia, pionierom zawsze wiatr w oczy

Posted by KuLLa on 31-08-2002 23:39:

ok. pomysł zaje...fajny
tylko małe pytanie - jakie komendy.
Bo ja to wiem jak bindować przyciski żeby coś się na ekranie pisało
i wiem jeszcze jak robić tak żeby pisało i gadało naraz
i jeszcze kiedyś wpisałem coś i zaczęło mi pokazywać fps, ale zapomniałem jak to było i nie umiem teraz wyłaczyć

A serio - postaram się przynajmniej część którą znam z sensem opisać

Posted by whitelion on 31-08-2002 23:50:

heh, otwórz konsole wipisz: /cmdlist , pożegnaj sie z bliskimi i zabieraj sie do roboty

Posted by El_Mariachi on 01-09-2002 01:20:

WhiteLion cmdlist pokazuje komendy ale nie wszystkie. Ja osobiście próbowałem tak, że pisałem np. "a" i jeśli nie było takiego polecenia to komputer wyświetłą wszystkie komendy zaczynające się od litery "a". Tak dojechałem do z i mam chyba większość (jeśli nie wszystkie ale w to wątpię). Porblem teraz z rozszyfrowaniem. Jeśli chcecie to zapodam je na jakiegoś fpa i zapodam tu linka.

Posted by whitelion on 01-09-2002 01:47:

ta, wiem że nie wszystkie bo zauważyłem to jak kiedyś stawiałem server - nie ma m.in. niektórych komend dla admina ale na dobry początek to by starczyło . jak byś mógł to prześlij mi tą "superlistę" pocztą [email protected]

Posted by juzef on 01-09-2002 11:01:

pomysl swietny tylko co da sama lista bez opisow
ja mam 2 albo 3 listy komend a znam jeszcze kilka ktorych tam nie ma wszystko po angielsku oczywiscie jesli ktos zna jedna duza z opisami to moze powie chodzi mi przedewszystkim o komendy serwera
mariachi jak by ci sie chcilalo to mozesz poslac to co masz to oblukam [email protected]

Posted by whitelion on 01-09-2002 11:21:

:)

juzefie, jeżeli dobrze zrozumiałem to miałeś taką listę z wyjaśnieniami po angielsku, tia ? to już by było coś, jak masz to gdzieś pod ręką/myszką to prześlij mi

Posted by Atari on 01-09-2002 11:32:

nie wiem czy wiecie ale jest programik z nowymi komendami tylko ktos musi go tez miec zeby go slyszec jest tam duzo komend ale nie wszystkie to jest chyba woice meanager m/w cos takiego a pomysl jest qull tylko kto podejmie sie zadania

Posted by whitelion on 01-09-2002 11:40:

no było coś takiego, ale w fullu jest duzo ukrytych "vsay" np "chekt that out" , których niestety nie umiem zrobić :|

Posted by juzef on 01-09-2002 12:18:

lion moge sie mylic bo wale teraz z pamieci
ale /bind <klawisz> vsay <komenda>chyba pomaga ????

Posted by El_Mariachi on 01-09-2002 12:19:

WhiteLion spróbuj poszukać w pakach - mp.pk3 i może musicandsoundmpk3 - tam powinny być pliki i chyba potem dajesz nazwę pliku po vsay i powinno działać... chyba P

Co do listy
http://strony.wp.pl/wp/wm_clan/commands.html
Tu są te któe mam ale beż żadnego opisu. Trochę nad tym myślę i na razie jestem przy "R" i mam wyjaśnionych (niekoniecznie dobrze ) ) bodajże 135 poleceń. Jeśli ktoś też kmini te polecenia to dobrze by było jakby się spiąć i taką listę z wyjaśnieniem zrobić - dobre by było do FAQa )

A co do Kully to ja tam prawie w ogóle nie używam koemnd głosowych P

Posted by KuLLa on 01-09-2002 12:23:

Ale sobie pojade ..... uhmmmmm
Więc tak:
w sof.org.pl (tak !!!!) jest część poleceń opisana po polsku:
[url]http://www.sof.org.pl/?pl:pages:show:429::/url]
- tą samą listę znalazłem po angielsku w kilku miejscach ....
W załącznik dają listę oficjalną (z ravena) z komendami servera i klienta.
No i najważniejsze :
Nie dajcie się naówić na wpisanie w czasie gry "q" w konsoli
Identycznie działa długa wersja : quit
A jeśli utkniecie bez możliwości ruchu (szczególnie na mapkach RMG, proponuje pisać w konsoli zwykłe "kill"

Posted by KuLLa on 01-09-2002 12:27:

Chyba pisaliśmy w tym samym czasie Gitarzysto
Aleś się napracował !!! Podziwiam!!!
Sporą część z tych komend znajdziesz w plikach z konfiiem klawiszy.
Jedna mi się spodobała : tell_attacker --> musze sprawdzić czy można tym obrażać wrogów )

Posted by juzef on 01-09-2002 12:33:

widze kula ze sie dales nabrac juz
to nie prawda po wpisaniu /q radykalnie spadaja pingi co ty tam gadasz o jakims quit ) to wroga propaganda

kulla to z pliku txt to nie wszystkie komendy a dla mnie tych istotnych to chyba nawet kilka brakuje
mariachi dziex za liste
pozdrawiam

Posted by whitelion on 01-09-2002 13:11:

no i gud, jest kilka list i chyba w sumie sie uzupełniają dość dobrze, teraz tylko trzeba je rozpracować. a co do tych komend głosowych to możliwe że tak właśnie da sie do tego dobrać, jak będe miał czas to spróbuje, pa

Posted by KuLLa on 01-09-2002 13:37:

Komendy głosowe są już w wątku o problemach z voicemenedżerem.
Pozostale dźwięki - jest programik który pozwala ich używać .... nie pamiętam gdzie go widziałem

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 17:50.