FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=71)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=8317)
ILOŚĆ FPS CZYLI ZNANY PROBLEM!
Mam P3 533 192 MB RAM GF2 MX400 64MB TV OUT. Q3 Arena nie skacze w ogóle na NAJWYŻSZYCH ustawienach (1024x768 32bit i high detail textures) a ilośc klatek oscyluje w granicach 60 i wiecej. Jednak UT jest chyba bardziej wymagający gdyż przy tych samych ustawieniach ilość klatek to 20-30 a spada nawet do 12 gdy się dużo dzieje. Zmniejszając szczegóły i jakość obrazu dolna granica fps jest jednak zbyt niska a to wyraźnie przeszkadza w grze.
Mam, więc do Was pytanie jak to jest na waszych maszynach i co musiłbym zmienić (dokupić) aby grało mi się w miarę komfortowo....
Re: ILOŚĆ FPS CZYLI ZNANY PROBLEM!
quote:
Napisane oryginalnie przez tomek
Mam P3 533 192 MB RAM GF2 MX400 64MB TV OUT. Q3 Arena nie skacze w ogóle na NAJWYŻSZYCH ustawienach (1024x768 32bit i high detail textures) a ilośc klatek oscyluje w granicach 60 i wiecej. Jednak UT jest chyba bardziej wymagający gdyż przy tych samych ustawieniach ilość klatek to 20-30 a spada nawet do 12 gdy się dużo dzieje. Zmniejszając szczegóły i jakość obrazu dolna granica fps jest jednak zbyt niska a to wyraźnie przeszkadza w grze.
Mam, więc do Was pytanie jak to jest na waszych maszynach i co musiłbym zmienić (dokupić) aby grało mi się w miarę komfortowo....
Broń Boże nie chciałem nikogo zadziwić!!! Dla mnie jednak te moje 60 i więcej daje komfort gry. Chyba rozumiesz, że chodzi mi aby, tak jak u Ciebie, było np te 50-60 i nie schodziło niżej. Wtedy po prostu przy dużej zadymie to zwolnienie przeszkadza.
Ale nie odpowiedziałeś... Mam pogrzebać w configu? Zrobiłem to, ale nic wielkiego nie zmieniło. Chodzi mi o to czy powinienem zmienić procka czy raczej dokupić np. do 256 MB RAM? Który z tych trzech elementów: procek, karta graf. , pamieć byłby w ut najbardziej wskazany....
Re: Re: Re: ILOŚĆ FPS CZYLI ZNANY PROBLEM!
quote:
Napisane oryginalnie przez tomek
Mam pogrzebać w configu? Zrobiłem to, ale nic wielkiego nie zmieniło. Chodzi mi o to czy powinienem zmienić procka czy raczej dokupić np. do 256 MB RAM? Który z tych trzech elementów: procek, karta graf. , pamieć byłby w ut najbardziej wskazany....
Dziękuje Ci za radę GrEaTEyE, ale to równało by się ze zmianą płyty głównej. Ale słyszałem, że DDR-y cenowo są drogie a osiągi wcale nie takie rewolucyjnie. Ale przy okazji mam do was dwa pytania:
1)Duron\Athlon czy Celeron\Pentium? Słyszałem, że te pierwsze są o wiele lepsze, więc an ile w tym prawdy? (Wiem, że są tańsze)
2)Powiedzcie mi dlaczego UT wyzwala w tych dzieciach (mówię tu o przedziale 16 i w dół) tyle agresji, że jak ktoś komuś tam głowy nie odstrzeli to im się świat wali i wyzywają nawet swoich rodziców... Uważam, że takie osoby należy eliminować z serwerów DLA ICH WŁASNEGO DOBRA. Ta gra wbrew pozorom ma przecież sprawiać ludziom przyjemność! GRA-ZABAWA wyrazy bliskoznaczne.
3)GrEaTEyE-mam kolegę z klasy który jest bardzo dobry w UT i gra podobno w V3 a ja nie moge znaleźć strony tego klanu...
P.S. Mała reflescja: Nasi dziadkowie to mieli takie UT jak wychodzili na ulicę... I wcale nie chwalą sie dziś liczbą..."fragów"
Pozdrawiam!
hehe
ja mam 14 lat i zero agresji...no ale...lepiej se kup athlonika xp i bedziesz zadowolony
spoko tez mialem 40 fps tylko na pustym servie patrzac w sciane, ale ty pewnie jestes taki hakier ze miales 40 podczas gry :/
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 22:40.