FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=77)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=8395)
Akceleracja myszy
Wie ktoś może w jaki sposób wyłączyć domyślną akcelerację myszy w Win 98? Nie istalowałem oczywiście żadnych sterowników, bo bez nich, jak wiadomo, wszystko chodzi lepiej . Mam jedynie PS/2 Rate (ustawienia 200 Hz). Acha, model myszy nie ma znaczenia, bo akcelerację Winda daje zawsze...
Może spróbuj wyszukać w rejestrze jakiegoś wpisu typu mouseaccel ?
Polecam jednak zainstalować sterowniki. Ja pod win98 miałem zainstalowane stery do mojej mychy i wszystko śmigało jak trzeba.
Spróbuj też wyłączyć akcelerację z poziomu gry w, którą pykasz bo jakoś niechce mi się wierzyć, że w czasie pracy z pulpitem/wordem etc. przeszkadza ci akceleracja
"Niech przeciwnik muśnie twą skórę gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj się na bezpiecznym uniknięciu - połóż swe życie przed nim"
W rejestrze już szukałem, niestety z marnym skutkiem... Sama gra domyślnej akceleracji myszy Windowsa chyba nie wyłączy, przynajmniej tak jest na XP (syfny OS do grania, dlatego lecę na dwóch ).
No, ale jak sobie wyłączysz akcelerację w grze (jakiej?) i coś tam jeszcze poustawiasz to będzie git.
Przecież do pracy z windowsami jako takimi to ich domyślne ustawienia nie są zbyt szybkie.
"Niech przeciwnik muśnie twą skórę gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj się na bezpiecznym uniknięciu - połóż swe życie przed nim"
Hmm... Windows daje własną akceperację i wbrew pozorom dosyć sporą, co napewno przy niskim sensie myszy w grze (1.5 w CS'ie, dla nie kumatych - Counter-Strike) precyzyjnego celowania i przede wszystkim odwracania się (bo przy takich ruchach dopiero widać tę akcelerację) nie ułatwia. A gra nie jest w stanie tego wyłączyć
.
quote:
Napisane oryginalnie przez Squall
Hmm... Windows daje własną akceperację i wbrew pozorom dosyć sporą, co napewno przy niskim sensie myszy w grze (1.5 w CS'ie, dla nie kumatych - Counter-Strike) precyzyjnego celowania i przede wszystkim odwracania się (bo przy takich ruchach dopiero widać tę akcelerację) nie ułatwia. A gra nie jest w stanie tego wyłączyć
.
quote:
Napisane oryginalnie przez killertowa
W takim razie polecam CPMA![]()
Wie ktoś może w jaki sposób wyłączyć domyślną akcelerację myszy w Win 98? Nie istalowałem oczywiście żadnych sterowników, bo bez nich, jak wiadomo, wszystko chodzi lepiej. Mam jedynie PS/2 Rate (ustawienia 200 Hz). Acha, model myszy nie ma znaczenia, bo akcelerację Winda daje zawsze...
Nie wierzę, żeby jakiś modzik do Q3 zmieniał ustawienia Windy . Lepiej powiedzcie jak to zrobić normalnie, bo kupiłem nową mychę i moge wybierać między sterownikami (trochę inaczej chodzi) a akceleracją...
oxy: ale ja nie mam *** mychy
a czemu nie chcesz sterow? pewnie masz jakiegos logitecha to zainstaluj mousewary i bedzie git...
quote:
Nie wierzę, żeby jakiś modzik do Q3 zmieniał ustawienia Windy. Lepiej powiedzcie jak to zrobić normalnie, bo kupiłem nową mychę i moge wybierać między sterownikami (trochę inaczej chodzi) a akceleracją...
Zainstaluj xp - tam mozesz wylaczyc na domyslnych sterach...
Mouse ware - sux - wiecej klopotow niz pozytku...
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 17:54.