FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=10)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=8457)

Posted by Mantis on 24-09-2002 17:43:

Twierdza 1410 teamwork - co sadzicie !

Co sadzicie o pomysle tego serwera ( ja osobiscie popieram)

Posted by Jedaj on 24-09-2002 17:44:

mi sie wydaje ze to bedzie kolejny niwypal ale warto sprobowac

(=-+,¸¸,+°´°+,¸j3d4j¸,+°´°+,¸¸,+-=)
1359486

Posted by Squall on 24-09-2002 17:49:

bs^ TeamWork odszedł w zapomnienie, zobaczymy co będzie teraz. Tamten nie wytrzegł się wielu błędów, przede wszystkim za dużo slotów jak na serwer "teamowy", admini zmieniali sobie mapki, pisali na kolorowo . Może tutaj Cyber postara się zadbać lepiej o to wszystko...

Posted by Bird on 24-09-2002 17:52:

Popieram

Popieram, ale pod warunkiem, ze dostep beda dostawali zwyli prosci, kulturalni gracze, ktorzy wiedza co to teamplay i wieca co znaczy obrona BS lub atakowanie BS, ze na serwie nei beda grane rozne smieszne mapki, ale mapy aim_map i awp_map jak najbardziej.
Dostep powinni dostawac przedewszystkim ludzie kulturalni... nie zaleznie od skilla. No chyba, ze totalne noskille, bo to nie powinen byc serwer do stawiania pierwszych krokow.
Popieram rowniez pomysl banowania ludzi pod fakeami ... Czesto powstaja konflikty poniewaz ktos gra pod fejkiem ... Nawet najwazniejsza osoba pod nieprawdziwym nickiem jest nikim i nie powinna sie mscic na tych co wkurzyla graja pod nickiem tymczasowym ...

Nie obchodzą mnie ploty, najczarniejsze anegdoty,
Nie jesteś jedynym dbającym o te sploty

Posted by Elmin on 24-09-2002 17:58:

Re: Popieram

ja sadze, ze wszelkie teamworki to pomysl z (_|_)

Posted by CzAsZeK on 24-09-2002 18:22:

zwykli prosci ludzie nie beda pewnie mialy wejscia na TW, na bs'tw nie mieli wejsca

Posted by AlieneK on 24-09-2002 18:57:

jak juz napisałem w komentarzach na cs.pl
"kultura nie idzie zawsze w parze ze skillem"
Więc jakies mastery wejdą, ale wątpie, ze ktoś im coś zrobi jesli bedą pod fejkiem i bedą bluzgac (to akurat doswiadczenie z TW jak tam raz byłem :o).
Ale tym serwerem zajmą sie chyba inne osoby, więc moze będzie dobrze

Posted by Elmin on 24-09-2002 19:19:

A ja mam nadzieje, ze [1410]TW nie wypali i szybko sie skonczy bajka. ahahahaha ^^

Posted by zdzichu on 24-09-2002 19:35:

JA mysle hmmm co ja mysle a juz wiem Lepiej sobie na zagranicznych serwerach pograc ! ale moze pomysl wypali.czas pokaze

Posted by [FPP]takjakby on 24-09-2002 20:02:

z zapowiedzi wynika ze haslo dostawac bede nie tylko ci lepsi, ale takze ci sredni - dzieki temu byc moze projekt troche pozyje, poziom jednak na pewno bedzie nizszy niz byl na bs teamworku.
w kazdym razie bedzie w koncu (mam nadzieje) serw na ktorym bedzie mozna w spokoju pograc ffa - bo i kultura na serwerze bedzie prawdopodbnie na poziomie i jakies zaczatki wspolpracy byc moze tez beda.
imo najwiekszym bledem sa roznego rodzaju mapy (a nie tylko de_) i 16 slotow zamiast 14.

Posted by Squall on 24-09-2002 20:28:

Tak naprawdę pewnie nic się nie zmieni, wymuszanie gry teamowej jest bez sensu, jeżeli wejście na serwer jest możliwe dla każdego. Tak więc dużo zamieszania o nic, już wolę pograć za granicą, ping dużo większy, ale naprawdę warto. Jest mnóstwo serwerów, gdzie panuje naprawdę przyjemna atmosfera, żadnych adminów idiotów zmieniajacych mapki i piszących na kolorowo, żadnych statsów, statsme. A to, że ktoś czasem zaatakuje w drużynie broniącej wcale mi nie przeszkadza, przy 5/5 czy 6/6 nie ma zbiorowych rushy po fragi np. do respu T na aztecu.

Posted by Mistrzu on 24-09-2002 21:38:

OK squall... a nie mozna tego zrobic w Polsce? Wiadomo, ze u nas sporo jest CSowej "dziczy" i w tym celu nalezy im ograniczyc dostep do tego serwera. Ja tam wierze w ta inicjatywe (a coz pozostaje - nie bedzie gdzie grac). Ale ktos bedzie musial stale nadzorowac gre, czy ktos nie gra na fake'u, czy nie ma nieproszonych gosci...

Co do zwyklych, przecietnych (jak ja ) admin zapewnia, ze skill jest sprawa drugorzedna .

Posted by Mantis on 25-09-2002 10:56:

Update - nie bedzie hasla , Cyber prosil mnie o to by zbierac WONidy i nicki razem z tagami graczy poniewaz w najblizszym czasie nastapi zmiana haslo zostanie zastapione pluginem privateplayers , wiemy ze to bedzie problem dla graczy ktorzy graja z cafe ale niestety.

Zainteresowanych prosze o przesylanie wonida oraz nicka (razem z tagiem jezeli sie takowy posiada) @ na adres [email protected] - aha i nie ja zadecyduje czy dana osoba moze grac tylko Cyber.
Aha najlepiej zeby CL klanow pozbierali od swoich czlonkow WONID i wyslylali razem z nickami.

Posted by MiSiol on 25-09-2002 13:08:

:D

Ja uwazam ze jest to dobry, a nawet bardzo dobry pomysl. Mam juz dosc latania po fragi(nie grani teamowo). To bylo moje zdanie

Posted by Squall on 25-09-2002 13:42:

Z tego, co wiem, Private Players ma także możliwość rozpoznawania graczy po IP, co wydaje mi się dużo lepszym rozwiązaniem. CD-Key'e zmieniam jak rękawiczki i dużym problemem była dla mnie właśne taka identyfikacja... Nie można po IP?

Posted by AlieneK on 25-09-2002 14:14:

IP tez moze byc zmienne ..ale chyba mozna jednego przez IP innego przez WONid jeszce innego po xywie i innaczej

Posted by CzAsZeK on 25-09-2002 15:05:

Pójdziesz do kafe i już sobie nie pograsz.. wonidy / nick to dobra opcja

Posted by Rolin on 25-09-2002 15:06:

To moze pesel albo numer legitymacji?

Posted by Jedaj on 25-09-2002 15:34:

quote:
Napisane oryginalnie przez CzAsZeK

wlasnie jesli ktos gra tylko z kaffe? to ma podac wonid z kafeji? i potem jakis lamer wejdzie se z tego kompa na jego nicku, ja nie gram z kafei ale to nie jest do konca przemyslane

(=-+,¸¸,+°´°+,¸j3d4j¸,+°´°+,¸¸,+-=)
1359486

Posted by Bird on 25-09-2002 15:56:

Nie da sie zrobic tak zeby bylo dobrze i przy okazji wszystkich zadowolic ...

Nie obchodzą mnie ploty, najczarniejsze anegdoty,
Nie jesteś jedynym dbającym o te sploty

Posted by Squall on 25-09-2002 16:35:

quote:
Napisane oryginalnie przez CzAsZeK

Nie chodzę do kafejek, bo tam śmierdzi . CD-Key'a możesz nosić ze sobą zawsze, a jak ktoś będzie wolał na IP to powinna być taka możliwość.

Posted by Mantis on 25-09-2002 16:45:

quote:
Napisane oryginalnie przez Squall
Z tego, co wiem, Private Players ma także możliwość rozpoznawania graczy po IP, co wydaje mi się dużo lepszym rozwiązaniem. CD-Key'e zmieniam jak rękawiczki i dużym problemem była dla mnie właśne taka identyfikacja... Nie można po IP?

Heh Squall - latwiej jest zmienic WONID niz IP - bo CDkeya mozesz sobie zabrac do cafe - a IP nie zmienisz. A tak wogole to poprostu wybierz sobie jakis CDkey i na ten zalatw sobie wstep...

Posted by Mantis on 25-09-2002 16:50:

quote:
Napisane oryginalnie przez Jedaj

wlasnie jesli ktos gra tylko z kaffe? to ma podac wonid z kafeji? i potem jakis lamer wejdzie se z tego kompa na jego nicku, ja nie gram z kafei ale to nie jest do konca przemyslane

Nie da sie niestety zrobic uniwersalnego patentu ...
Zalatw sobie wlasny CDkey - zmieniaj jak przychodzisz do cafe a pozniej zmieniaj zpowrotem. Jak nie wiesz gdzie to jest w rejestrze to sa do tego odpowiednie programiki (nie chce mi sie podawac sciezki bo jestem leniwy) dzieki ktorym latwo to zrobisz (linka znajdziesz albo na www.cs.fpp.pl albo na www.counter-strike.pl - wystarczy przeszukac archiwum)

Aha i jeszcze jedno - Cyberowi wasze WONY i nicki sa wysylane partiami ( po kilka , kilkanascie sztuk) poniewaz jest teraz zawalony ogromna iloscia @ i zapytan na ICQ.

Posted by Squall on 25-09-2002 16:56:

Tylko, że ostatnio coś się wali z WONem i wiele CD-Key'ów jest u użyciu, a teoretycznie nie powinny być. A do kafejek nie chodzę, wiec lepiej na IP .

Co do programiku...

Posted by [FPP]Emzor on 25-09-2002 18:08:

po IP troche nie wypali, bo ja np. mam stale lacze, ale IP do kazdego polaczenia jest inne...
identycznie przeciez maja modemowcy zwykli i tak jak ja: ISDN...

Posted by AlieneK on 25-09-2002 19:05:

i dlatego kazdy w zgloszeniu powinien podkreslisc na co chce byc wpuszczany

Posted by Mistrzu on 25-09-2002 21:57:

Talking

A czy dostaje sie jakiegos maila z decyzja CybeRa?

Posted by mAJKiEL on 25-09-2002 23:27:

Re: Twierdza 1410 teamwork - co sadzicie !

quote:
Napisane oryginalnie przez Mantis
Co sadzicie o pomysle tego serwera ( ja osobiscie popieram)
mantis powiem tak zalatwiaj calemu squadowi wejsciowki na ta impreze

Posted by |SUN|SPINACZ on 26-09-2002 08:31:

impreza! impreza! DJ laski namierza...

Posted by Mantis on 26-09-2002 11:52:

quote:
Napisane oryginalnie przez Mistrzu
A czy dostaje sie jakiegos maila z decyzja CybeRa?

On dostal wczoraj okolo 1500 @ czy ty bys odpowiedzial ? - pytanie retoryczne !
Odpowiedz na twoje pytanie : nie , jak bedziesz mogl wejsc to wejdziesz (wiekszosc osob bedzie mogla - wyszlismy z zalozenia ze typowi newbies nie czytuja boardow , a jak juz to cs.pl ktory nie dziala). Zreszta cyber juz odpala boarda (ktory bede moderowal) na ktorym bedziecie pisac wasze uwagi ITP !

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 10:00.