FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=10)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=8457)
Twierdza 1410 teamwork - co sadzicie !
Co sadzicie o pomysle tego serwera ( ja osobiscie popieram)
mi sie wydaje ze to bedzie kolejny niwypal ale warto sprobowac
bs^ TeamWork odszedł w zapomnienie, zobaczymy co będzie teraz. Tamten nie wytrzegł się wielu błędów, przede wszystkim za dużo slotów jak na serwer "teamowy", admini zmieniali sobie mapki, pisali na kolorowo . Może tutaj Cyber postara się zadbać lepiej o to wszystko...
Popieram
Popieram, ale pod warunkiem, ze dostep beda dostawali zwyli prosci, kulturalni gracze, ktorzy wiedza co to teamplay i wieca co znaczy obrona BS lub atakowanie BS, ze na serwie nei beda grane rozne smieszne mapki, ale mapy aim_map i awp_map jak najbardziej.
Dostep powinni dostawac przedewszystkim ludzie kulturalni... nie zaleznie od skilla. No chyba, ze totalne noskille, bo to nie powinen byc serwer do stawiania pierwszych krokow.
Popieram rowniez pomysl banowania ludzi pod fakeami ... Czesto powstaja konflikty poniewaz ktos gra pod fejkiem ... Nawet najwazniejsza osoba pod nieprawdziwym nickiem jest nikim i nie powinna sie mscic na tych co wkurzyla graja pod nickiem tymczasowym ...
Nie obchodzą mnie ploty, najczarniejsze anegdoty,
Nie jesteś jedynym dbającym o te sploty
Re: Popieram
ja sadze, ze wszelkie teamworki to pomysl z (_|_)
zwykli prosci ludzie nie beda pewnie mialy wejscia na TW, na bs'tw nie mieli wejsca
Więc jakies mastery wejdą, ale wątpie, ze ktoś im coś zrobi jesli bedą pod fejkiem i bedą bluzgac (to akurat doswiadczenie z TW jak tam raz byłem :o).
Ale tym serwerem zajmą sie chyba inne osoby, więc moze będzie dobrze
z zapowiedzi wynika ze haslo dostawac bede nie tylko ci lepsi, ale takze ci sredni - dzieki temu byc moze projekt troche pozyje, poziom jednak na pewno bedzie nizszy niz byl na bs teamworku.
w kazdym razie bedzie w koncu (mam nadzieje) serw na ktorym bedzie mozna w spokoju pograc ffa - bo i kultura na serwerze bedzie prawdopodbnie na poziomie i jakies zaczatki wspolpracy byc moze tez beda.
imo najwiekszym bledem sa roznego rodzaju mapy (a nie tylko de_) i 16 slotow zamiast 14.
Tak naprawdę pewnie nic się nie zmieni, wymuszanie gry teamowej jest bez sensu, jeżeli wejście na serwer jest możliwe dla każdego. Tak więc dużo zamieszania o nic, już wolę pograć za granicą, ping dużo większy, ale naprawdę warto. Jest mnóstwo serwerów, gdzie panuje naprawdę przyjemna atmosfera, żadnych adminów idiotów zmieniajacych mapki i piszących na kolorowo, żadnych statsów, statsme. A to, że ktoś czasem zaatakuje w drużynie broniącej wcale mi nie przeszkadza, przy 5/5 czy 6/6 nie ma zbiorowych rushy po fragi np. do respu T na aztecu.
OK squall... a nie mozna tego zrobic w Polsce? Wiadomo, ze u nas sporo jest CSowej "dziczy" i w tym celu nalezy im ograniczyc dostep do tego serwera. Ja tam wierze w ta inicjatywe (a coz pozostaje - nie bedzie gdzie grac). Ale ktos bedzie musial stale nadzorowac gre, czy ktos nie gra na fake'u, czy nie ma nieproszonych gosci...
Co do zwyklych, przecietnych (jak ja ) admin zapewnia, ze skill jest sprawa drugorzedna
.
Update - nie bedzie hasla , Cyber prosil mnie o to by zbierac WONidy i nicki razem z tagami graczy poniewaz w najblizszym czasie nastapi zmiana haslo zostanie zastapione pluginem privateplayers , wiemy ze to bedzie problem dla graczy ktorzy graja z cafe ale niestety.
Zainteresowanych prosze o przesylanie wonida oraz nicka (razem z tagiem jezeli sie takowy posiada) @ na adres [email protected] - aha i nie ja zadecyduje czy dana osoba moze grac tylko Cyber.
Aha najlepiej zeby CL klanow pozbierali od swoich czlonkow WONID i wyslylali razem z nickami.
:D
Ja uwazam ze jest to dobry, a nawet bardzo dobry pomysl. Mam juz dosc latania po fragi(nie grani teamowo). To bylo moje zdanie
Z tego, co wiem, Private Players ma także możliwość rozpoznawania graczy po IP, co wydaje mi się dużo lepszym rozwiązaniem. CD-Key'e zmieniam jak rękawiczki i dużym problemem była dla mnie właśne taka identyfikacja... Nie można po IP?
IP tez moze byc zmienne ..ale chyba mozna jednego przez IP innego przez WONid jeszce innego po xywie i innaczej
-[ CzAsZeK @ SoGamed ]-
To moze pesel albo numer legitymacji?
Pójdziesz do kafe i już sobie nie pograsz.. wonidy / nick to dobra opcja
Nie obchodzą mnie ploty, najczarniejsze anegdoty,
Nie jesteś jedynym dbającym o te sploty
quote:
Napisane oryginalnie przez CzAsZeK
Pójdziesz do kafe i już sobie nie pograsz.. wonidy / nick to dobra opcja
quote:
Napisane oryginalnie przez Squall
Z tego, co wiem, Private Players ma także możliwość rozpoznawania graczy po IP, co wydaje mi się dużo lepszym rozwiązaniem. CD-Key'e zmieniam jak rękawiczki i dużym problemem była dla mnie właśne taka identyfikacja... Nie można po IP?![]()
quote:
Napisane oryginalnie przez Jedaj
wlasnie jesli ktos gra tylko z kaffe? to ma podac wonid z kafeji? i potem jakis lamer wejdzie se z tego kompa na jego nicku, ja nie gram z kafei ale to nie jest do konca przemyslane
Tylko, że ostatnio coś się wali z WONem i wiele CD-Key'ów jest u użyciu, a teoretycznie nie powinny być. A do kafejek nie chodzę, wiec lepiej na IP .
Co do programiku...
po IP troche nie wypali, bo ja np. mam stale lacze, ale IP do kazdego polaczenia jest inne...
identycznie przeciez maja modemowcy zwykli i tak jak ja: ISDN...
gg: 1854672 | blog | http://kosz.fpp.pl | Kawa
A czy dostaje sie jakiegos maila z decyzja CybeRa?
Re: Twierdza 1410 teamwork - co sadzicie !
quote:mantis powiem tak zalatwiaj calemu squadowi wejsciowki na ta impreze
Napisane oryginalnie przez Mantis
Co sadzicie o pomysle tego serwera ( ja osobiscie popieram)
impreza! impreza! DJ laski namierza...
Napisane oryginalnie przez Mistrzu
A czy dostaje sie jakiegos maila z decyzja CybeRa?
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 10:00.