FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=44)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=8524)

Posted by tom2525 on 01-10-2002 00:35:

Exclamation radiant !! pomocy szukam info na temat zamiany bsp file na pk3 file

jesli ktos wie jak to zrobic prosze niech wytumaczy mi jak to zrobic ma ju troche zrobionej mapki i chce ja wyprubowac niewiem tylko jak ja zamienic na bsp plik na pk3 plik wiem tylko ze potrzebny jest arena plik i ze trzeba to jakos zipowac lub cos takiego pomocy ?!!??!!

Posted by juzef on 01-10-2002 08:25:

hmm nie wiem o co ci dokladnie chodzi czy chcesz gotowa mape poslac w swiat czy chcesz poprostu obejrzec to co juz zrobiles jesli to 2 to poprostu starczy ze wrzucisz te mapke do base (lepiej utworzyc osobny folder maps w tymze katalogu) i odpalisz te mape odpalasz w ten sposob ze w konsoli piszesz
/map nazwamapy
podejrzewam ze narazie ci to powinno starczyc

Posted by tom2525 on 01-10-2002 10:49:

chce zrobic pk3 file

wiem o co ci chodzi wiem ze mozna odpalic mapke z consoli juz to robilem chce zeby bylo ja widac w menu map jesli wiesz jak to zrobic napisz

Posted by El_Mariachi on 01-10-2002 20:13:

Re: chce zrobic pk3 file

Potrzeba pliku .arena nie pami�atm ju� jak on wygl�da ale rozpakuj sobie jaki� z pk3 oryginalnego i rozkmi� zawarto��.

Posted by juzef on 01-10-2002 22:52:

dobra ma jakiegos drobnego faq'a co do robienia pk3 nie jest mojego autorstwa iwec moze byc trochy szorstki ja nie mialem nawet ochoty instalowac na powrot radianta bawic sie potem sprawdzac jak wychodzi
podaje po koleji jak mi kumpel tlumaczyl lopata :
robisz sobie katalog mojpak
robisz katalog mojpak/maps
kopiujesz tam bsp-a
robisz katalog mojpak/scripts
kopiujesz tam plik <nazwatwojejmapy>.arena
robisz katalog mojpak/textures
kopiujesz tam , wraz z katalogami wszystkie nowe [tzn dodane przez ciebie textury]
tak samo dodaje sie dzwieki , skiny itd
no i na koniec pakujesz to wszystko zip'em (winzipem)
i zmieniasz tylko nazwe pliku zip na pk3
pozdrawiam
ps
mam nadzieje ze okaze sie w minimalnym stopniu pomocne

Posted by tom2525 on 02-10-2002 17:11:

Exclamation prubowalem nie dziala

kiedy zmieniam nazwe wczasie zipowania czy po zipowaniu ?
stworzylem folder map i folder scripts do map wkladam moja mape test02.bsp do scripts test02.arena plik zipuje to wszystko razem do test02.zip i zmieniam na test02.pk3 wkladam do base folder sof2 i odpalam gre i nie dziala niema jej w menu map niewiem co zrobic kiedy odpalam z consoli z pliku bsp map chodzi mozna zmieniac typ gry na elim i dm niewiem co robic pomocy !!!!!!!!!

Posted by juzef on 02-10-2002 18:05:

tom przeczytaj po kolei to co ci napisalem
z tego co ty piszesz to robisz zle
sprobuj jeszcze 1 po kolei tego co ci napisalem pamietaj ze arena zawiera wlasnie informacje na temat tego jak ci bedzie sie wyswietlalo w menu i jakie beda napisy podczas ladowania
jesli bedziesz mial dalej problemy przeslij mi to ja ci postaram sie to zalatwic

Posted by El_Mariachi on 02-10-2002 19:15:

Re: prubowalem nie dziala

A .arene dobrze napisa�e�?

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 23:17.