FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=44)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=8761)

Posted by Atari on 25-10-2002 18:41:

2 sofy na jednym twardym,shit:/

mam dwa sofy na twardym i wszystko sie miesza jak wchodze na serwer wgrywajac sie pisze ze jest nick x a w grze jest nick y czasami rozdzielczosc sie zmienia wszystko jest pomieszane mozna temu jakos zapobiec

Posted by KuLLa on 26-10-2002 17:07:

hmmm... propozycje są różne:
- dokupić drugiego twardziela
- dwie partycje ?
- jak to nie zadziała to dwie partycje na i dwa różne systemy ?
- jak nie zadziała - może ustawić różnych użytkowników z dostępem do różnych wersji sof'a?

A w sumie to po cholere Ci dwa sofy na dysku ?

Rada uniwersalna - odpalamy dosa i format C: i po problemie

Posted by Atari on 26-10-2002 21:50:

format C:?? a jak sofa mam na D i E to co a sofy mam 1 org moj 2 pirat mojego brata lamusa ktory nie zlozyl sie zemna na gre tylko pozyczyl pirata i teraz kombinuje jak moge

Posted by juzef on 28-10-2002 07:38:

po 1 server zapamietuje twoj nick wiec sie nie dziw
po 2 jest taki plik sof2.ini bodajrze w katalogu windows i najprawdopodobniej on jest za to wszystko odpowiedzialny
po 3 byc moze mieszaja ci sie wpisy w rejestrze systemowym rada na to jedna trza wyczyscic
pozdrawiam

Posted by Atari on 30-10-2002 15:20:

juz nie mam z tym takich problemow ,tylko ostatnio utworzyl sie folder cenzor zrzuca tam dema/screenshoty/mp.cfg i to mi tez miesza bo jak ustawie cos na lanie to zeby zadzialal np bind to musze mp.cfg z base skopiowac do tego cenzora a jak skasuje cenzora to po kmolejnym bindzie znowu sie tworzy tam plik mp.cfg
2 problem to transfer mam dobry 12kb/s a w grach mam ping 300 ,nic nie mieszalem w ustawieniach

Posted by juzef on 30-10-2002 16:41:

hmm nie musisz posiadac cenzora na swoim twardym starczy wpiac bodajrze
cl_allowdownload 0 i ci nie bedzie sie sciagal cenzor
co do pingow to
po 1 wina twojego dostawcy internetu
po 2 wina tego w jaki sposob jestes podalaczony do netu z tego co wiem to lacze dzileone na kilka osob (ile glosno nie powiem) byc moze ze komputer na ktorym stoi server dzielacy lacze jest wykozystywany
pozdrawiam

Posted by Atari on 30-10-2002 18:58:

tak juzef tylko ze jak doje z kazzy to mam transfer 12 kb/s to jest jak na moje lacze prawie max i z takim transferem wczesniej mialem ping 100

Posted by juzef on 31-10-2002 16:01:

sprobuj uzyc jednego z prostych programow sluzacych to sledzenia drogi pakietow w internecie i wszystko bedzie jasne
radzil bym zadzwonic do swojego providera i go prewencyjnie opie****** w moim przypadku czasami to pomaga
pozdrawiam

Posted by Atari on 30-11-2002 14:22:

kolejny blad:/

po wpisaniu bindu(name/vsay_team) wyskakuje mi "culdn't write base/mp ale wszystko sie zapisuje co to za dzolki ?? robilem reinstala i nic niedal
nie chce miec plikow osp, cenzora ale jak wylacze cl_allowdownload to nie bede mogl sciagac update do pb i nowych mapek z serwerow
ps:
gdzie beda sie przegrywac .cfg z serwera ligowego z osp jak to wylacze do pliku .cfg w base/mp??

Posted by juzef on 30-11-2002 14:36:

na cholere ci osp to mod server side moze zle zapisujesz bind albo masz zabezpierczony przed zapisaem plik z cfg
pb powinno sie updatowac pomimo wlczonego cl_allowdownload 0
co do ostaniego pytania to nierozumiem skad masz cfg servera ligowego ???? ja takich rzeczy nie udostepniam zrobiles wlam na server uu wiesz ze to sie wszystko loguje
pozdrawiam

Posted by Atari on 30-11-2002 16:44:

nie zrozumiales mnie
nie mam OSP tylko tworzy mi sie plik OSP w ktorym jest sofmp.cfg
PS:

po wpisaniu bindu(name/vsay_team) wyskakuje mi "culdn't write base/mp ale wszystko sie zapisuje co to za dzolki ?? robilem reinstala i nic niedal !?

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 19:18.