FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=44)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=8804)

Posted by Atari on 28-10-2002 21:27:

bany na ligowym serwerze:O

wlasnie dostalem w ciagu 5min 3 bany na ligowym serwerze dwa na 2min jeden na 0 min!!
wgrywa sie wchodze do gry i odrazu mnie banuje pisze m/w cos takiego "bla bla bla PunkBaster bad name bla bla bla" jak dla mnie lol co jest grane??

Posted by Atari on 28-10-2002 21:33:

no to teraz mam 4 bana i wyskakuje nazmiane albo "Bad Name" albo "Violation Detected"
ps:
zawsze wylanczam aimbota jak wchodze na lige<=LOL

Posted by KuLLa on 29-10-2002 13:41:

Je�li wywala ci "bad name" to sprwd� na jakim niku wchodzisz. O ile si� orientuj� to cenzor jest ustawiony te� na niki. Mo�e wlaz�es jako "h.. wam w d...." czy co� podobnego?
A z ciekawostek - sprawd� w katalogu z sofem katalog cenzor - tam w sof2.cfg masz m.in zapisanego nika na kt�rym grasz na tym konkretnym serwie ...
A je�li wywala og�lny b��d punkbustera ... no c� to chyba reinstalka
Ale proponuje pogada� te� z adminami tego serwerka - pewnie poradz� co� lepszego

Posted by KuLLa on 29-10-2002 14:16:

Je�li dalej masz ten problem - poczytaj punkbusterowego FaQa:
http://www.evenbalance.com/publications/sof2-pl/ (wersja dla graczy). S� tam wszystkie b��dy PB i sposoby ich eliminowania.
Powodzenia

Posted by Atari on 29-10-2002 17:18:

mialem zwykly nick
reinstalka!?
admini serwera chyba tu zagladaja, juzef??
forum?? easy english
na inne serwery wchodze bez problemu

Posted by juzef on 30-10-2002 12:00:

problemy z bad name hmm tu dziala PB niezawodnie poprostu masz zle wpisanego nicka slowo na k.. h.... podobne lista jest rozszezana radze przgladnac cfg u siebie i sprawdzic co tam jest PB usuwa rowniez nicki z rozszezeniami ASCII kula ma racje ze mod zapisuje nicka w swoim cfg mozliwe jest rowniez to ze server zapamieta twojego nicka nie wiem na jakiej zasadzie (domyslam sie)
pamietaj ze zanim cie wykopie server pokazuje ci komunikat zebys zmienil nick
co do "Violation Detected" to zapisz zobie nr bledu
jak slusznie kula zauwazyl na stronie PB jest info na temat co i jak podam ci liste tu
#111 - Bad Name (Resolution: Change player name or play on a different server)
#112 - Too Many Bad Names
#113 - Too Many Name Changes (Designed to eliminate name change spamming)
#114 - Protected Name (Resolution: Change player name or play on a different server)
#121 - Negative Score Too Low (usually from Killing Teammates)
#9001 - CVAR value failed range check (see the FAQ for more info)
#50000s - Aimbot
#60000s - Wallhack
#70000s - Multihack
#80000s - Gamehack
#90000s - 'Cheat' Video Drivers
#100000s - Speedhack
#110000s - Autofire
between #10000 and #29999 This also involves the detection of modified game or PunkBuster files

powiedz ktory ci wyskakuje #50000s #60000s czy moze #70000s hehe
pozdrawiam

Posted by KuLLa on 30-10-2002 12:57:

Jak to mi�o kiedy kto� si� ze mn� zgadza Od razu l�ej na duszy

Mam pytanko poniek�d zwi�zane z topikiem. Czy jest gdzie� dost�pna lista s��w kt�re cenzor "wygwiadkowywuje" Oczywi�cie mo�e byc lista bez s��w powszechnie uznanych za wulgarne.
Chodzi o to �e czasami banuje ludzi pisz�cych zwyk�e rzeczy.
Ostatnio kto� si� skar�y� �e polecia� za s�owo "reklama". Inny polecia� za "nie chwal si�" (wysz�o "nie ch*** ***" czy jako� podobnie ). Mnie omal nie wywali�o za pos�ugiwanie sie nazewnictwem kulinarnym (s�owo burak ma podobno wiele znacze� ).
No i warto by�oby pozna� tak� list� �eby nie lecie� przez przypadek ..

Pytanie numer 2.
Czy kto� wie co oznaczaj� pojawiaj�ce si� w lewym dolnym rogu ekranu kwadraty. Pytanie to chyba g��wnie do juzefa .... na serwie napisa�e� �e to oznaka �e czituj� ... ? o ile wiem to poza BoskimAimbotem nie oszukuje

No to chyba na tyle pyta� na dzi�

Posted by juzef on 30-10-2002 16:35:

trez bym udostepnil liste asle jest ona caly czas uzupelniana
poza tym w momecie opublikowania musial bym dopisywac wszystkie intyligetne slowa jakie sa zapiane z gwiazdkami podkresleniami przecinkami kropkami i wszelkimi innymi znakami ktre sa wykozystywane do prob oszukiwania cenzora
jest mi nizmiernie przykro ze niektorzy za niewinnosc wylatuja ale dzieki temu jest mniej miesa na serverze mod wprowadzony byl z powodu duzej ilosci przeklenstw na serverze polska mentalnosc jak ktos nie napisze k.... to wogule nie moze grac
kula jak doskonale pamietasz to slowo burak nie bylo uzyte w kontekscie kulinarnym tylko chciales do mnie bodajrze konkretnie powiedziec ty buraku
pamietaj ze po pierwszym wykropkowanym slowie nie wylatujesz (jak narazie)
co do 2 pytania
powiem szczeze poprostu nie wiem jesli ktos zna odpowiedz to prosze bardzo
samemu mi sie zdazylo podobne kwadraciki widziec i nie wiem czym bylo to spowodowane wiem ze innym graczom rowniez zdaza sie widywac cos takiego
pozdrawiam

Posted by KuLLa on 30-10-2002 20:48:

Noooo ... ale� nie wierz� �e s�owo "burak" pojawi�o si� z mojego powodu Dawno mnie taki zaszzcyt nie spotka�
a serio - �artowa�em. Wiem czemu akurat to tam jest. Natomiast dziwi mnie w�a�nie ilo�� ludzi wylatuj�cych za niewinno�� ...
A co do kwadrat�w to ja ju� mam swoj� teori�, ale ona jest do�� psychodeliczna i chyba nie nadaje si� do publikacji

Posted by juzef on 31-10-2002 00:10:

quote:
Napisane oryginalnie przez KuLLa
Noooo ... ale� nie wierz� �e s�owo "burak" pojawi�o si� z mojego powodu Dawno mnie taki zaszzcyt nie spotka�
a serio - �artowa�em. Wiem czemu akurat to tam jest.

Natomiast dziwi mnie w�a�nie ilo�� ludzi wylatuj�cych za niewinno�� ...

wiezyc nie musisz zwroc uwage ze niewiele osb nazywa innych nazwa tego warzywa starajac sie ponizyc innych graczy

beria powiedzial ze nie ma ludzi niewinnych
tak naprawde to jest jedynie wina innych graczy ktorzy daza za wszelka cene zeby innych obrazic lub koniecznie musza wyrazic swoje uczucia co chwila pieknym znanym slowem k.... i sa chorzy jak tego nie zrobia
pozdrawiam
ps
kula specjalnie dla ciebie
^3PunkBuster Server: 3 ******************** {10/10} "[GoD][k] KuLLa" "6*.1**.**.**:20100" Bad words. Kicked for 10 minutes

Posted by KuLLa on 31-10-2002 15:30:

Hehehehehe. Dobre!
Nie pami�tam dok�adnie kiedy to by�o , ale tylko raz mnie PB wykopa� za "bad words". Sklo�em chyba jakiego� angola w jego ojczystym j�zyku ... ? cokolwiek
A mam za to kolejne pytanie. Chodzi o wykopywanie za "bad name" (czy disalowed name? ) ... prawdopodobnie wiesz jaki jest czas na zmian� nika. Ostatnio chyba by�o to 0 bo widzia�em w konsoli ze kto� si� ��czy� i w momencie po��czenia dostawa� kopa I znowu pytanie - poza wulgaryzmami co jest zabronione. Mnie chcia�o w holandi wykopa� za GoD ... st�d pytanie

Posted by juzef on 31-10-2002 15:58:

hmm czas na zmiene nicka jest roznie ustawiony od 30s do 60s w zaleznosci od slow uzytych w nicku
nie ma takiej sytacji ze kogos wykopuje za bad disalowed name odrazu po wejscu na server
hmm po raz kolejny musze powiedziec ze nie chce zeby lista byla udostepniana poniewaz pomyslowosc graczy jest ogromna i z samej przekory beda probowali ominac to drobne zabezpieczenie
jak narazie moge ci powiedziec ze nick kulla jesscze nie jest zabroniony na serverze (narazie)

z cal pewnoscia nie wykopalo cieza jedno zdanie ktore starales sie powiedziec angolowi do sluchu trochy bajek musiales mu naopowiadac i zapewne nie powtarzales sie
pozdrawiam

Posted by KuLLa on 31-10-2002 18:26:

quote:
Napisane oryginalnie przez juzef

z cal pewnoscia nie wykopalo cieza jedno zdanie ktore starales sie powiedziec angolowi do sluchu trochy bajek musiales mu naopowiadac i zapewne nie powtarzales sie
pozdrawiam

hmmm... znasz moj� inwencj� tw�rcz� w dziedzinie s�owotw�rstwa i wykorzystania brzydkich cz�stek wyrazowych w jeszcze brzydszych jednostkach leksykalnych zwanych potocznie wyrazami i zdaniami
O ile pami�tam to przypomnia�em sobie pewne wytyczne ze znanego tekstu "usage of the word f..k"
No ale c� - by�em winny i ponios�em zas�u�on� kar�

ale zauwa�y�em �e "Unnamed Player" jest zabroniony na serwie ... dziwne?

Pozdroofki

Posted by juzef on 31-10-2002 20:31:

quote:
Napisane oryginalnie przez KuLLa

ale zauwa�y�em �e "Unnamed Player" jest zabroniony na serwie ... dziwne?

Pozdroofki

niezbadane sa wyroki configow
jaki jest tego powod powinienes sie domyslic
ponad to kazda osoba poslugujaca sie wyzej wymienionym nickieim ma spory okres czasu na jego zmiane
pozdrawiam

Posted by QQryQ on 12-11-2002 08:33:

Question Cenzor

Ogulnie uwa�am �e admini servera przesadzili z cenzorem bo powinny by� zapisane okreslone zwroty i ich przyk�ady np
"ty buraku" a nie ze jad�em dzis zupke z b*****w, to samo eeej koles "dupa jests" "ty dupku" a nie ze sw�dzi mnie d**a, mo�e komu� si� niechcia�o ??, albo nie mia� czasu
Jednym s�owem panowie admini "my chcemy je�� zupke z BURAKOW a nie z *******

Posted by juzef on 14-11-2002 01:38:

Re: Cenzor

quote:
Napisane oryginalnie przez QQryQ
Jednym s�owem panowie admini "my chcemy je�� zupke z BURAKOW a nie z *******

hmm drobiazg nie wiem czy sie myle ale slowo burak buraku rozni sie od burakow i chyba nie ma ztym problemow
niesty ja osobiscie uwazam ze istnienie tego moda nie powinno byc potrzebne ale to wlasnie gracze decyduja o koniecznosci istnienia tego moda
nie wiem czy sobie przy pominacie ale byly juz sytuacjie na polskich serverach kiedy to gracze prowadzili orzywiona konwersacjie przypomocy wlasnie slow uznanych powszechnie za obrazliwe
ilosc slow zapisanych na listach cenzora jest scisle ograniczona do tego co wymyslaja gracze i co moze zostac uznane za obrazliwe i niecenzuralne
NIESTETY nawet wprowadzenie cenzora nie wyeliminowalo obrazania sie miedzy graczami jedynie mocno ograniczylo co wedlug mnie mozna uznac za sukces
hmm co do pana kuraka panie adminie masz pan ochote to pogrzeb pan przy cenzorze pokasuj i podopisuj do bazy zobaczymy co z tego wyjdzie hehe przyganial admin adminowi
pozdrawiam

Posted by QQryQ on 15-11-2002 07:56:

Talking Cenzor

Nie b�d� taki cwaniak obiecywa�e� tego cenzora juz 2 tygodnie temu, jakos skrzynka nadal jest pusta, a mo�e zapomnia�e� emila do mnie ??

Posted by juzef on 15-11-2002 09:43:

Re: Cenzor

quote:
Nie b�d� taki cwaniak obiecywa�e� tego cenzora juz 2 tygodnie temu, jakos skrzynka nadal jest pusta, a mo�e zapomnia�e� emila do mnie ??

ladnie gadasz ze mna co dzien i nie potrafisz mi przypomniec
nie obiecywalem ci bo go chyba masz
przepraszam juz grzecznie poslalem
emil zachlal i nie trzezwieje od tygodnia wiec musisz mu wybaczyc
pozdrawiam

Posted by AWRO-gdansk-PL on 23-11-2002 19:27:

Angry Przeklinanie na servie ligowym

Hi all.
Ostatnio zaobserwowa�em ciekawe zachowanie graczy na serwerze ligowym. A mianowicie, dop�ki na serwerze obecny by� jeden z admin�w wszystko by�o OK. Ale jak admin si� roz��czy� to
na servie zacz�� si� jarmark ! Przekle�stwa lata�y jak kanarki. A wszystkie pisane by�y na wymy�lne sposoby celem oszukania cenzora. Przodowali w tym przeklinaniu cz�onkowie pewnego klanu, a jak mnie pami�� nie myli to wi�kszo�� klan�w ma w regulaminie co� o kulturalnym zachowaniu. Dlatego optuj� za jeszcze wi�ksz� restrykcyjno�ci� cenzora i za banowaniem chamskich graczy (chyba admini czytaj� logi serwera ?)!
Pozdrawiam!

Posted by Og�r on 23-11-2002 19:41:

Jak to dobrze ze ja nie przeklinam ku*wa gdzie moje jedzenie

Posted by juzef on 25-11-2002 13:44:

quote:
Napisane oryginalnie przez Og�r
Jak to dobrze ze ja nie przeklinam ku*wa gdzie moje jedzenie

czekaj czekaj i ciebie dopadnie
pozdrawmiam

Posted by Atari on 25-11-2002 13:48:

quote:
Napisane oryginalnie przez juzef
czekaj czekaj i ciebie dopadnie
pozdrawmiam

moze wynajmniesz do tego odpowiednie organy scigania
moge ci pomuc

Posted by juzef on 25-11-2002 14:30:

quote:
Napisane oryginalnie przez Atari
moze wynajmniesz do tego odpowiednie organy scigania
moge ci pomuc

powiedz tylko gdzie i kiedy
pozdrawiam

Posted by Og�r on 25-11-2002 14:59:

Nikt mnie nie dostanie ahahaha jestem nieuchwytny (jak mnie rz�d USA nie umia� dosta�) to i wy mnie nie dostanie�ie

Bin-Laden

Posted by juzef on 25-11-2002 17:15:

quote:
Napisane oryginalnie przez Og�r
Nikt mnie nie dostanie ahahaha jestem nieuchwytny (jak mnie rz�d USA nie umia� dosta�) to i wy mnie nie dostanie�ie

Bin-Laden

ogor powiedz tylko gdzie i za co a napewno cie dopadnie mafia administracyjna

pozdarwiam

Posted by QQryQ on 26-11-2002 11:30:

Angry Re: Przeklinanie na servie ligowym

Tak wogule to jest dziwnie im bardziej sie petla zaciska tym bardziej "m�dry polski gracz" kabinuje jak oszukac i uprzykrzy� zycie Adminowi.
Mysle ze troszk� przesadzacie z banowaniem, ta gra to zabijanie na ekranie, tam jest nawet opcja ze gra mozna odpalic z barier� wiekow�, jak wy chcecie �eby koles w przyp�ywie irytacji pisa� "kochana bzibzie�ko" zamias "K**wa mac" !! jak mu cos nie wyjdzie ?? to jest gra tam adrenalina kapie z niejednego biurka, uwa�am ze odrobine luzu i wyeliminowanie skrajnych przypadkow powinno rozlu�ni� troszke atmosfer�.
A moze to sprawa autorytetu adminow ?? pamietam pocz�tki jak stawia�em server owszem wywala�em z servera ile sie da�o i jak sie da�o teraz juz nie bardzo pamietam jak leci ta komenda to kickania, a ja stawiam tylko demo gdzie nie mam mozliwo�ci banowania,nie ma cenzora, pankbastera, itp.

Posted by juzef on 26-11-2002 13:07:

oczywiscie tylko ze w miare postepow prob ominiecia przez graczy zakazow to administratorzy robia sie coraz wredniejsi i blokuja coraz to nowe mozliwosci a odbija sie to tylko i wylacznie na graczach ktorzy sa wporzadku a tych jest wiekszosc osoby ktore sa temu winne to zwykle osoby niepelnoletnie i praktycznie rzecz biorac niepowinny grac w te gre
pozdrawiam

Posted by QQryQ on 26-11-2002 13:42:

Tia

Tak jak zamykanie ca�ego servera bo kilku kolesi nie mog�o sie dogadac !! to tez bardzo praktyczny spaosob na zrobienie porz�dku nie ma to jak wszechmocna w�adza !! lepiej da� w �eb niz porozmawiac, lepiej zes�ac na banicje niz wyt�umaczy� !!

Posted by Og�r on 26-11-2002 17:53:

Re: Tia

quote:
Tak jak zamykanie ca�ego servera bo kilku kolesi nie mog�o sie dogadac !! to tez bardzo praktyczny spaosob na zrobienie porz�dku nie ma to jak wszechmocna w�adza !! lepiej da� w �eb niz porozmawiac, lepiej zes�ac na banicje niz wyt�umaczy� !!

Kuraq burzysz sie o nasz serwer mo�e ty postaw serwer na SoF2 Full zobaczymy jak ci ludzie b�d� na g�owe wchodzi� mi �ie podoba taki system jaki teraz jest na Lidze

GooD JoB ch�opaki tak trzyma�

Qiedy wystartuje w morde je�a ta liga

Posted by QQryQ on 26-11-2002 18:04:

Re: Re: Tia

Kuraq burzysz sie o nasz serwer mo�e ty postaw serwer na SoF2 Full zobaczymy jak ci ludzie b�d� na g�owe wchodzi� mi �ie podoba taki system jaki teraz jest na Lidze

Wiesz jakos mia�em dzisiaj ca�e popo�udnie server i grali na nim ludzie, ludzie kt�rzy graja na codzien w lidze nie by�o duzo luda w porywach 10 luda ale nikt nie powiedzia� chocby jednego s�owa !!
Tak z innej beczki-->Jak powstawa�a Liga sof 2 k�uci�em sie z �ukaszem (Ebola) co do dopuszczenia niektorych clanow do ligi, przekonywa� mnie ze mam uprzedzenia ze jestem stronniczy, ja sie odgryza�em ze po prostu szuka sprzymierze�cow �eby pokona� Colda i co ?? te s�awetne clany w�az� mu na g�owe a on biedaczek nic nie robi tylko banuje zamiast gra�, podnosi sobie niepotrzebnie ci�nienie !
Nadal uwa�am ze troszke swobody przyniesie lepszy skutek niz �ciskanie twardo za jaja !!

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 09:23.