FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=8)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=8846)
UE - powiesz Tak czy Nie ?
Ja jestem ZA... pomimo pewnych niedoskonalosci.
kill them, dump qualms, shift moralities,
values aside, each one; die sheep! die to reverse the system
you accept (reject, respect);
Oczywiscie, ze tak (teoretycznie, bo i tak glosowac mi jeszcze nie wolno ). Dlaczego? Bo teraz w koncu w Polsce zmieni sie cos na lepsze. Na NIE beda najwyzej sluchacze Radia Maryja
Nie ma rozwiazan doskonalych. Niektore rzeczy zwiazane z UE tez mi sie nie podobaja, ale becna sytuacja w polsce nie daje innego logicznego wyjscia jak byc ZA. Wyjdziemy na tym lepiej ekonomicznie, no i miejmy nadzieje uporzadkuje to troche sprawy zwiazane z administracja w naszym kraju, a jesli nie to ulatwi znalezienie pracy za granica.
Za.. no coz moze i nie jest to wyjscie doskonale ale jeszcze dalszy od doskonalosci jest stan w ktorym jest nasze panstwo teraz... moze cos sie poprawi? jak nic nie zmienimy to raczej bedzie tylko gorzej ..
ja osobi�cie przeciwko wst�pieniu Polski do
UE nic nie mam...
ale
w te wakacje przejecha�em samochodem prawie ca��
zachodni� Europ�... i po tym jak przekroczy�em Polsk�
granic� z powrotem, na my�l o tym �e mamy przyst�pi�
do Uni wybuchn��em �miechem... wje�dzaj�c do Polski
poczu�em sie jakbym przekracza� granic� ukrai�sk� albo
bia�orusk�... zacznijmy od takiego bana�u jak drogi.
Europa- wsz�dzie autostrady, ko�o byle ma�ego miasta od chu** obwodnic, wszystko full culturka max quality.
Polska- no tak... wiemy jak jest.
- jazda gdziekolwiek po za miasto ��czy si� z jazd� mi�dzy zdezelowanymi tirami.
- takie specja�y jak to �e droga mi�dzynarodowa czasami prowadzi przez sam �rodek ma�ych miejscowo�ci
- **** jako�� dr�g
- no i prosze was gw�d� numeru... polskie "autostrady",
wracam do wawy przez pozna� i co? wjezdzamy na autostrade i co? pusty �miech. w g�upiej Hiszpani �redniej jakosci droga krajowa jest lepsza od tego co jest w okolicach poznania. owa autostrada nie posiada jakiegokolwiek "zaplecza" tzn. trzeciego pasa awaryjnego. asfalt kiepskiej jako�ci. zero barierek odgradzaj�cych drog� od "niedrogi po bokach" . wogle "autostrada" ko�czy si� po 50 km i zamienia sie w podziurawion� szos�. aha bym zapomnia�:
Polska komu zawdzi�cza najd�u�sz� autostrad�? o kogo chodzi?
chodzi o pana Adolfa tego od Ludwaffe i "Mein Kampf". Autostada pod wrockiem to nic innego jak betonowe p�yty gdzieniegdzie wylane asfaltem....
wogle p�acz i zgrzytanie zembuw
tak sobie my�le �e to �le i� te wszyscy komisarze UE
lataj� do polski samolotami. Najad� by sie taki strachu, nadwyrenrzy� podwozie w swoim s�u�bowym BMW i pa
pa... rzond Leszka podaje sie do dymisji w trybie natychmiastowym
Rcube : brakuje odpowiedzi nie jeste�my gotowi
i na koniec klimaty ala "Nasz dziennik" : rolnicy w UE dolewaj� krowom do paszy oleju napendowego!
ja jestem za za za i jeszcze raz za
byle nie na chama i nie na sile
trzeba byc dobrze przygotowanym
killer towa
"Niech przeciwnik mu�nie tw� sk�r� gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj si� na bezpiecznym unikni�ciu - po�� swe �ycie przed nim"
/vote yes
917123
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Shooler
[........] a jesli nie to ulatwi znalezienie pracy za granica.
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Maslav
[........] Rcube : brakuje odpowiedzi nie jeste�my gotowi .
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]weirdo
brakuje opcji "gowno mnie to obchodzi" or something.
Nie ma rozwiazan doskonalych. Niektore rzeczy zwiazane z UE tez mi sie nie podobaja, ale becna sytuacja w polsce nie daje innego logicznego wyjscia jak byc ZA. Wyjdziemy na tym lepiej ekonomicznie, no i miejmy nadzieje uporzadkuje to troche sprawy zwiazane z administracja w naszym kraju, a jesli nie to ulatwi znalezienie pracy za granica.
Board jest dziurawy i tyle...
To rcube jest dziurawy [....]
quote:
Napisane oryginalnie przez Lucas
[...]
BTW - fajny podpis lesio![]()
2: nie mam zamiaru bratac sie z krajami gdzie jest prawne przyzwolenie na aborcje, eutanazje. poza tym chce kary smierci, a bedac w UE jest to niemozliwe
3: nie widze co lepszego mialoby mnie spotkac.
jezeli chce moge teraz bez probelmu wyjechac za granice pracowac. oczywiscie wiaze sie to z umiejetnosciami. zwyklych roboli to napewno po wstopieniu do Unii nie beda chcili od nas.
a obecnie bardzo latwo beda na dobrych studiach, znajac jezyk wyjechac...
4: Norwegia sobie radzi bez Unii. obywatele nie chcili UE i w referendum powiedzieli "nie". a obecnie jest to jeden z bogatszych kroajow Europy. oczywiscie, glownym powodem jest ropa, ale to nie ma znacznia...
nie bede juz mowil o Szwajcarii bo oni to sobie rowno UE olewaja
5: nie chce zeby do Polski sie chamra "europejczykow" zlatywala.
6: nie chce zeby Niemcy i inni wykupowali "ichnie" ziemie bedace na terenie Polski
7: Polska stanie sie rynkiem zbytu dla bogatych krajow UE
8: obecnie bez problemu mozemy prowadzic wymiane towarow z krajami UE. jezeli chcemy cos kupic czy sprzedac (oczywiscie dobre jakosciowo) to nie ma problemu.
9: cala UE to czerwoni. Shrodery i inni socjalisci... przyjaciele Millera i Kwasniewskiego...
bardzo ladnie opisal ich Arcybiskup J. �yci�ski:
banda farbowanych lisow, kt�rzy kiedy� wierzyli w Marksa i Mao, a dzi� sk�adaj� ho�d relatywizmowi moralnemu
to tak na szybko pisane... jest znacznie wiecej...
dodam jeszcze, ze NIE jestem zwolennikiem Samoobrony czy LPR (i glupich hasel typu "ratujmy polskie rolnictwo"). sam popieram Unie Polityki Realnej.
zwolennicy UE czesto cytuja Ojca �wi�tego i mowia, ze JP II jest za wejsciem do UE. jest to kompletna bzdura. zdanie wyciete z kontekstu i odpowiednio spreparowane dziala znakomicie na osoby, ktore nigdy wypowiedzi Papierza nie slyszaly i wyciagaja pomylone wnioski... Papierz jest za tym aby Polska nie byla odosobnionym krajem. zeby zyla we wspolnocie, ale nie polityczniej czy ekonomicznej. chodzi tu o wspolnote wiary. a to olbrzymia roznica.
wiadmo, ze Polska musi byc powiazana z innymi krajami. ale nie starajmy sie na sile polaczyc z "Europa". alternatywa jest np. NAFTA, dla niewtajemniczonych P�nocnoameryka�ski Uk�ad Wolnego Handlu.
imho UE nic nam nie da, a tylko nas ograniczy...
dodam dla porzadku, ze to wszystko to oczywiscie moje zdanie i nikomu niczego nie narzucam.
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]xen0m
ja jestem przeciw.
1: Polska jest za slaba ekonomicznie zeby dzialac na rownych prawach we wspolnocie. bedzie dla UE krajem trzeciego swiata.
quote:
nie mam zamiaru bratac sie z krajami gdzie jest prawne przyzwolenie na aborcje, eutanazje. poza tym chce kary smierci, a bedac w UE jest to niemozliwe
quote:
nie chce zeby Niemcy i inni wykupowali "ichnie" ziemie bedace na terenie Polski
quote:
wiadmo, ze Polska musi byc powiazana z innymi krajami. ale nie starajmy sie na sile polaczyc z "Europa". alternatywa jest np. NAFTA, dla niewtajemniczonych P�nocnoameryka�ski Uk�ad Wolnego Handlu.
9. sam popieram Unie Polityki Realnej.
10. alternatywa jest np. NAFTA, dla niewtajemniczonych P�nocnoameryka�ski Uk�ad Wolnego Handlu.
10. jeste�my w Cefcie (Central European Free Trade Association)![]()
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Shooler
Imo wstapienie do UE nawet jako "kraj trzeciego swiata" bedzie zwiekszeniem wplywow w europie. Nie bedziemy juz tylko krajem kandydujacym, tylko normalnym czlonkiem organizacji.
quote:
Z kara smierci sie zgodze, jesli chodzi o eutanazje czy aborcje co Ci to przeszkadza? Aborcja i eutanazja to nie jest przymus tylko jedna z mozliwosci, ktorej obecnie nie mamy. Imo bardziej liberalne prawo (bez przesady) jest lepsze.
quote:
Ostatnio we Wprost byl artykul wlasnie na temat polskich ziem. Kupno ziemi w polsce przez cudzoziemca nie stanowi obecnie wiekszego problemu, sek w tym ze nikt nie chce ziemi kupowac stad niskie ceny! (zaleznoc ceny od popytu). Jesli na ziemie byliby chetni, cena gruntow automatycznie by podskoczyla
quote:
Domyslam sie ze polska mialaby byc drugim mexykiem? Nie uwazasz ze to troche nie realne?
quote:
no offe.. lubie dyskutowac![]()
xen - gdzies ty naczytal sie tych bzdur... To jest tak powierzchowne spojzenie - "proste" rozwiazania = populizm.
Luc, wierz mi. o UE czytalem wiecej niz 99% ludzi w Pl
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 17:09.