FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=64)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=8915)
Wolfowe radio
Słuchałem wczoraj radiowej relacji z meczu PL i S&D. Pomysł świetny, komentarz Mitosa również. Były tylko dwie rzeczy które nieco mi przeszkadzały:
1. Nieco za głośna muza - nieraz komentarz Mitosa był zagłuszany i nieco męczy takie słuchanie - postuluje - komentarz głośniej, muza ciszej.
2. Czy możnaby nieco zsynchronizować przekaz radiowy z tym co dzieje sie na WolfTV - kiepsko sie ogląda coś co według komentarza będzie za jakieś 2 minuty.
Jak by to można było poprawić będzie miodzio
Pozdrawiam i życzę więcej takich meczy i relacji
[Enigma] Qrczak
Jest problem z bezpieczenstwem meczu !!! Jak wiadomo w tv jest opcja opoznienia widoku z powodu komentowania przez RW np. swoim na serwie co i jak robi przeciwnik. Oczywiscie moge zmienic czas aby takiej roznicy nie bylo miedzy komentem a obrazem , ale jednak ono bedzie i sorry no way.
Nie wiem jak to jest z radiem. Moze oni ciut to przesuna. Ale chyba sie nie da - osoba komentujaca tez jest na serwie.
Jedynym rozwiazaniem jest wejscie radiowca na wolftv i nawijanie z tamtad. Ale o czywiscie to nie jest juz live !!!
Słowem podsumowania tego meczu i tranmisji ShowCast i TV :
-radio bedzie stale z tego kanalu co bylo ,
-wolftv narazie nie ma stalego miejsca na serwie - pracujemy aby temu zaradzic. Ip bedzie podawany na ircu przed meczem.
Wczorajsza transmisja tv byla testowa ( z powodu pewnych zmian w pakach tv - nowa wersja to dała). Były problemy z polaczeniem z tego powodu u osób ktore nie miały właczone allowDownload "1" - co powodowalo dopiero zasanie z serwa 30 kilo zmian w pakach i wejscie na tv.
Zastanawialem sie czy nie dac na ftpa pol.ffp.pl tego paka dla klientow aby zasali sobie . Ale dla osob nie oznajmionych z tv bedzie to problemem - wiec przy next trasmisji pozostaniemy przy starej wersji TV.
robrzmiewa opętana harmonia
w dysharmonii dni.
Trash
Ta
quote:
Napisane oryginalnie przez Przecinek
Jezeli ktos oglada WolfTV to juz komentarz jest mu raczej malo potrzebny bo co chce to widzi na bierzaca . A jak ktos siedzi poza to opoznienie nie bedzie mu przeszkadzac .
Hmm, troche glupio sie oglada mecz gdy komentarz jest 2 minuty do przodu, a chcialoby sie ogladac i sluchac. Nie ma juz takich emocji gdy wiemy ze ktos np za 2 minuty wysadzi radar. To takjakby ogladac film z fonia ktora jest kilka minut do przodu. Postuluje by jednak zsychronizowac jednak radio z tv. Nie wiem technicznie jak to mozna zrobic, ale pewnie jakos sie da.
A twierdzenie ze to jest na zywo, do mnie nie trafia. 2 minuty nikogo nie zbawia i tak bedzie sie ogladac lepiej.
:>
Słowem zniesienia niedomowien i wątpliwosci chcem cos wam powiedziec - owszem postaramy sie ta roznice zlikwidowac na 100% mamy juz na to rozwiazanie ...... ale chce pokreslic ze Radi ma tez opoznienie i tego sie nie da zmienic !!! Niestety nasz polski internet powoduje ten fakt !! do tego dochodza warunki jakie maja sluchacze - jak program do odbioru macie ustawiony !! i oczywiscie jakie lacze . Narazie przeprowadzimy testy synchronizacyjne midzy TV i radiem. Czekamy tylko na staly serwer TV ktory sie juz niedlugo pojawi - mamy sponsora
- z bardzo dobra maszynką
- to niespodzianka
Wie co bedzie w przyszlosci ]
Thats All Fo0ks
Peja- rocznik 1976
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 16:12.