FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=42)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=8937)
beta 2.6
bede pierwszy i zaloze teamt odnosnie nowej bety jezeli chodzi o mnie to powiem ze jest najlepiej z cxalej histori ut a wy co uwaZACIE WARIATY !!!!!
P.S. SDI das ist Scheisse
fajna ale doki i tekstow to teraz goofno.
Za tydzie� go�c przuchodzi:
-Panie doktorze nie pomog�o.
-Prosze przez tydzien pic samo mleko....
Za tydzie� tasiemiec wychodzi i pyta:
-A ciacho gdzie ? :>
Zauwa�one b��dy:)
Fajnie by by�o gdyby ka�dy napisa� jakie b��dy zauwa�y� w nowej becie 2.6
Ja narazie mam 2:
-Jak zaczynasz to czasem masz czarny obraz (kt�ry ustatje dopiero po smierci, ablo jak dostaniesz flashem)
-Jak trafisz kogo� z SR8 w waista to nie ginie odrazu tylko od ataku (ciekawe czemu)
ok to tyle.
b��dy ?
u mnie zrzera tyle FPS'ow ze az starch sie bac
nie dosc ze PB mnie kilku klat pozbawil , to 2.6 juz w ogole , na uptown z moich kochanych stalych 93 klat mam ..... 40
yhyhyhy :P
to poczekaj a� za�adujesz MAPY a nie mapki typu uptown czy abbej.
na metro na przyk�ad mi spada do.... 70!
bugi:
twinlakes - w drzwiach si� nadal zacinam
uptown - bug z rooftopu dzia�a nadal
ciekawostka: na rommlu w TSie tunele s� zamkni�te, w CTFie s� otwarte
spreparowa�em ciutk� mapcycle na coolnecie w stosunku do orgina�u
wywali�em lava, zmniejszy�em timelimit na nielubianych mapach.
Jak narazie zauwazylem 2 bugi - oba dotyczace broni : Ka�ach ZAWSZE na poczatku rundy tryb strzelania ma ustawiony na burst a drugi... kazdy kto gra na fov wiekszym niz 90 zauwazlyl... model ump nie zostal poprawiony (w porownaniu do pre-relase ;P) i nadal widac uciete rece i kolbe guna. Niby to tylko 2 bugi ale SA grrrr... ciekawe czy wyjdzie na to jakis pacz. Let's hope there will
Mimo wsycko SID thx za 2.6 ;P
jeszcze tylko mappacki i zaraz was gdzies przydybie i dam sie zabic... jak zwykle
spoko ja wczoraj zacze�em o 21:30 sciagac i sie sciagnelo do 11:50 wiec spox SDI rox...do sciaganie nie do grania
A co z tymi bugami jest ich du�o, ale i tak ta beta jest najlepsza, podkre�lam "beta"
quote:
Napisane oryginalnie przez maggot21
Ka�ach ZAWSZE na poczatku rundy tryb strzelania ma ustawiony na burst
mi na uptown z moich kochanych 40 spada czasem na 9 klatek lol... a na doksach w pomieszczeniach mam czasem 20 nagle, eh zaloba bedzie, a pozatym moim zdaniem niektore miejsca zmienili tak zeby totalne nooby potrafily robic to co pro gracze czyli korzystac z roznych kladek dalekich skokow itp... wszystko zostalo ulatwione szczegolnie schodzenie na uptownie z budynkow na dol :/ wogole jakies to ciulate wszystko ale pewnie sie przywyczaje
ja zauwazylem dosc niecodzienny chyba bug...otoz gralem na extreme w teamach mniej wiecej 5v5...zostalem sam na sam z wrogiem...jednak on sie zdisconnectowal...i gralem sobie sam przeciw nikomu :o...dopiero po jakims czasie pokazal sie napis: nick entered the game...i dopiero Blue team wins..dziwne isnt it ?
Yup aim, najlatwiej to zauwazyc grajac np. na LANie. Kiedy tworze serwer do gry, wrzucam pare botow i gine a jakis kumpel w miedzyczasie sie podlaczyl i go autojoinnie to musze czekac az mu zniknie 999 ;P tzn az sie polaczy (mimo iz jest dead). Dopiero wtedy konczy sie runda. Btw. dzienks za ten cvar :)
wogole nedza
Panie, daj mi sile...
a
jakie serwy sa na 2.6 ?
Bete 2.5 nadal rox?
2.5 wypada wg mnie lepiej w starciu z beta 2.6
Hm.. wszystko piekne ??
hm..
<b>Mapki :</b>
ut_docks - bardzo ladnie wszystko wyglda efekt ksiezyca na
teksturach od strony ulicy jest bardzo ladny ,troszku sa inne niz ta beta co mialem ale wszystko mi sie podoba.
ut_uptown - moim zadniem klapa , jest jakby trochu mniejsza barkuje mi tej wyskosci jak sie poruszam po jakim kolwiek dachu.
ut_metro - na tej mapie akorat nie pogralem bo poniewasz nagle z 30 fps.. mialem nie cale 10 jak mozecie mi pomoc co do tego problemu bede wdzieczny.
<b>Map Pack :</b>
Nie podoba mi sie zadna mapa z tych pakow no moze ut_lany2
A to czego najbardzie sie spodziewalem to ze bedzie tak ma�o Hedow hm.. user co ma naprawde dobre loncze i sprzet graficzny to bedzie walil tyle hedo co w 2.5 to mnie najbardziej rozczarowa�o w 2.6
1) headow w tej becie jest 10x wiecej niz w 2.5
2) papuga powinien na killu i coolu w mapcycle dac WSZYSTKIE mapy z mappackow [wszystkich 3] .. zawsze to zwiekszy pole map im ich wiecej tym lepiej .. no zeby byly tak potrzebne jak mappacki np. do cpma .. oglosic ludowi zeby sciagnal i zamiast tych 15 mamy 30 map
Ja wiem �e oni pod presj� graczy i �e wszyscy czekali ale kuffa, co za shit ...
Od wiosny gra�em w 2,5 i hula�o bez b�lu, �ycie by�o proste, albo by� ping do gry albo nie a teraz... jak nie punkbuster �wiruje to nowa beta, nagle mam z�e porty, punkBUGster mi si� nie aktualizuje albo zbyt cz�sto re-initializuje ... brak s��w ...
NIEDOR�BA jak u Gatesa, obsuwa i tyle.
Re: BUGa 2,6 i punkBUGster
quote:
Napisane oryginalnie przez panNA
jak nie punkbuster �wiruje to nowa beta, nagle mam z�e porty, punkBUGster mi si� nie aktualizuje albo zbyt cz�sto re-initializuje
Tego nie by�o od czas�w kwaka 2.Bug za bugiem.
uh
Moim zdaniem beta 2.6 roxor ! 2.5 sie chowa dallleeeeeekoooooooo . W ogole odglosy, bronie (pomijam ump na fovie 100 :/ ) wszystko sprawia ze jest wypas, mowicie bugi hmmmm ja do tej pory nic takiego niemialem, moze to wina u was na kompie ?
Doki --->>> najlepsza moim zdaniem mapa (pewnie zauwazyliscie ze poszezyli gzyms ktory prowadzi do storage :> ) , w tej chwili jak jest polmrok panuje fajny klimat .... btw uptown jakis taki "niski" sie wydaje ale tak czy inaczej moim zdaniem to b. udana premiera kolejne bety ;pppppp
Re: Re: BUGI
quote:
weapmodes_save "1100011122011002"
quote:
Napisane oryginalnie przez voytas
co robi ta funkcja?
oczywiscie oprocz tego co zacytowal sniezek
Eh te skiny
Wielk� dla mnie wad� w UrT 2.6 s� pizamki a nie moro skinow postaci!
Grajac na r_picmip 3, vertexach, overbrightbits 0 + r_gamma 2 mam pewne klopoty z dostrzeganiem modeli graczy gdyz sa zbyt jasne (wrecz przesadziscie) testuje obecnie rone uklady grafiki ale kurcze ile mozna
jescze dodatkowo jak wylaczyc jesli sie da ewentualne dymy jak np.w mines czy jakos tak??
nad nowa beta spedzilem juz ok 10 godzinek wiec sie wypowiem:
1. bugi sa i sid mam nadzieje ze wypusci jak najszybciej latke[najbardziej wqrwiajacy bug z ciemnym ekranem na poczatku rundy]
2. skin ump to pokaz jak czlowiek moze byc leniwy, tu pozdrowienia dla pana od skinow
3. mapki sa zajebiste. dzis chyba wszystkie stestowalismy na kulu i rzadza! :>
4. na poczatku bylem zdegustowany 2.6 ale juz sie "oswaldzam" i coraz mniej mi brakuje 2.5 :>
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 18:58.