FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=44)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=9062)

Posted by KuLLa on 22-11-2002 14:06:

Czy polakom przystoi grać pod takiem <SS> ?

Witam !
Z góry zaznaczam że post ten nie ma na celu nikogo urazić , ani obrazić
Chciałbym tylko zasięgnąć opini graczy na bulwersujący mnie temat.
Ostatnio pojawił się nowy klan zwący się Secret Service. Tag klanowy wygląda tak jak wygląda ... cóż jakies tam znaczki i skrót nazwy : SS
No i tu leży mój problem. Żaden z graczy z tego klanu z którymi miałem kontakt (widziałem chyba 2 ) nie kojarzył tego tagu z niczym złym, z jakimkolwiek niemiłym dla Polski elementem historii ...
A kilku innych na serwerze na moje pytanie czy ten tag się z czymś kojarzy odpowiedziało że chyba nie i poprosiło o rozwinięcie tematu. I oto go rozwijam.
Dla mnie pierwszym skojarzeniem jakie przywołuje skrót SS jest "Schutzstaffeln" czyli Sztafety Ochronne. W Polsce nazywane też trupimi główkami (od harakterystycznych srebrnych czaszek noszonych na kołnierzach i czapkach). Dla ludzi będących kompletnie na bakier z historią --> była to jedna z najbardziej zbrodniczych organizacji w czasie II Wojny Światowej. To właśnie oni zorganizowali pierwsze obozy koncentracyjne, to oni po zajęciu nowych terenów pacyfikowali jakkiekolwiek próby buntu, to oni mordowali cywili, kobiety, dzieci i starców. To oni zajmowali się rozstrzeliwaniem zakładników po udanych akcjach ruchu oporu .... taką listę zbrodni możnaby ciągnąć jeszcze długo. I czy nie dziwne jest że klan z państwa gdzie działania tej organizacji zebrały ogromne i krwawe żniwo przyjmuje sobie ich skrót za nazwe ? Dla mnie jest to żenujące i niesmaczne ....
Mam nadzieję że taki tag jest wynikiem ignorancji i niewiedzy ...
Dla osób chcących poszerzyć wiedzę kilka linków:
http://wiem.onet.pl/wiem/00d25e.html - bardzo delikatna notka encyklopedyczna
http://gefrajter.w.interia.pl/ss.htm - ciekawie napisany tekst o SS
http://www.storm.com.pl/auschwitz/ - strona o jednym z elementów działalności SS - obozie zakłady w Auschwitz

stron o tym jest masa ... a czasmi lepszym źródłem jest zwykła rodzinna tradycja. Rozumiem że o pewnych żeczach już się nie mówi , lub że pewne żeczy się zapomina, ale to .... no to przekroczyło dla mnie zwykły poziom niewiedzy i weszło na wyższy poziom ignorancji !!!

ps. jakiś czas temu tłumaczyliśmy to samo ludziom z hiszpańskiego klanu SS .... też nie rozumieli o co chodzi

Posted by Ogór on 22-11-2002 14:15:

Polski clan SS nie no coza ludzie raz Holocaust raz Hitler a teraz to te nick i clany zakładają chyba 11 latkowie którzy chyba niewiedzą co to jest 2 wojna światowa.Trzeba jakoś dotrzeć do tych ludzi i ich przekonać ze SS było to największe świństwo 2WŚ i powiedzieć zeby sobie zmienili np na Peac & Freedom chyba lepsza nazwa clanu Kulla rozumiem twoje oburzenie ale Secret Service może być tylko nie skrót SS tj może być napisane S:S chyba lepiej to wygląda

Posted by juzef on 22-11-2002 14:38:

hmm... no wiec tak rozmawialem z jednym z tych osobnikow na pytanie admina co ma oznaczac tag odpowiedzial ze super strzelcy
z tego jak widac ze chlopcy nie wiedza jak sie dokladnie nazywaja i co ma ich tag oznaczac
po krtotkiej wymianie zdan z jednym z adminow doszlismy do wniosku ze jest to tag obrazajacy uczucia innych graczy i nie bedzie on tolerowany na serverach

jesli ktos ma odmienne zdanie zapraszam do dyskusji jesli przedstawi sesowne argumety zakaz zostanie zdjety
pozdrawiam

Posted by [FPP]glan on 22-11-2002 15:13:

hmm to zalezy od tego co ludzie ktorzy go uzywaja wiedza o nim.. ale niestety ni wiedza za duzo.. a ss niestety kojarzy sie 2WŚ... nie.. dla mnie to nie jest do tolerowania

Posted by Rebelyell on 23-11-2002 02:10:

Moim zdaniem jest to poroniony pomysł i zdecydowanie nie do zaakceptowania. Ciekaw jestem czy goście którzy wpadli na tak "błyskotliwy" pomysł są takimi ignorantami czy żerują na tanim chwycie wywołującym szum wokół ich klanu w myśl zasady - nieważne co mówią, ważne że wogóle coś mówią. Oba warianty są jak dla mnie przerażające.

Posted by QQryQ on 26-11-2002 12:10:

Question Clan [SS]

Własnie czytam wywiad z [SS]BANO "jedną z najbardziej znanych postaci polskiego świata UT nazywa sie koleś Maciej K.... ma 34 lata i gra w najlepszym chyba polskim clanie UT są jeszcze clany sYs, FB, The Best to chyba scisła czołowka polskiego Unreal turnamenta nadnienię jeszcze że [SS]=szybka śmierc !! ciekawe co wy na ty kochani ?? napiszę emila do [SS]BANO w temacie czy jego clan tez banowali na serverach ligi polskiej i zagranicznej.
Ludzie opamietajcie sie trochę !! nie długo będziecie banować ludzi bo są w clanie [JAB] bo to wam sie skojarzy z jabolem po ktorym mieliście kaca !!!
Wogule odnosze wrażenie ze admini na jedynym ligowym serverze czuja sie jak bogowie !!! zycia i śmierci
Grałem poprzednio w RTCW i clannowych serverow zarządzanych i administrowanych było tyle ile clanow na fullu, no moze troszke mniej i czegos takiego co sie wyprawia na jedynym słusznym serverze nigdy nie widziałem jeszcze raz apeluje do kolegow adminow OPAMIETAJCIE sie !!dajcie ludziom oddychac !!

Posted by juzef on 26-11-2002 13:01:

hmm chyba nie zajarzyles o co chodzi wyjasnie powoli i doglebnie
pojawil sie godciu o nicku z tagiem
<<[SS]>> na zapytania co to za klan poczatkowo nie chcial odpowiedziec dopiero ociagajac sie jak go admnin przycisnal powiedzial ze to super shooters natomiast jak go kto inny zapytal o to co to za klan powiedzial ze secret service wobec tego ze sam gosciu nie wie co ma oznaczac nazwa klanu do ktorego nalezy a tak naprawde podjelem decyzje o zablokowaniu mozliwosci grania z takim tagiem jesli jest to naswa klanu [SS]=szybka smierc to nie widze powodow dla ktorego nie mozna zdjac tej blokady
uznalem ze ss oznacza ni mniej nie wiecej SchutzStaffeln i nie wydaje mi sie zeby ktokolwiek sobie zyczyl grac z takim osobnikiem o takim tagu
pozdrawiam

Posted by QQryQ on 26-11-2002 13:08:

Tag

Hmmm a pytałes może jeszcze jaka bielizne nosi pod spodniami >???
moze slipy sa w misie qrde ja tez takie mam chyba bana dostane !!!!
Jedno co powiem ze mam taka nadzieje ze serverow powstanie wiecej i za przeproszeniem oleją jedynie słuszny zbanowany i zmanierowany server !!!

Posted by juzef on 26-11-2002 13:34:

Re: Tag

quote:
Napisane oryginalnie przez QQryQ
Hmmm a pytałes może jeszcze jaka bielizne nosi pod spodniami >???
moze slipy sa w misie qrde ja tez takie mam chyba bana dostane !!!!
Jedno co powiem ze mam taka nadzieje ze serverow powstanie wiecej i za przeproszeniem oleją jedynie słuszny zbanowany i zmanierowany server !!!

slipy mial w zielone groszki do tego nosi stanik ale prosil zeby tego nikomu nie mowic
slipy w misie to wyroznik administratorow wiec chyba nie bedziemy cie banowac

jak do tej pory to servery ligowe to jedne z niewielu serverow na ktorych gracze sie raczej nie obrazaja wzajemnie nie uzywaja zamiast przecinka k..... a kropki h......

gracz nie zostal zbanowany leecz zostal zakazany jego tag o ktorym sam nie mial pojecia co ma znaczyc

nikt nie broni nikomu postawic servera ktory bedzie wyszystko puszczal servery sa stawiane tylko dzieki dobrej woli sponsorow a wszelkie modyfikacjie reguly postepowania na serverach sa z tymi sponsorami konsultowane

pozdrawiam

Posted by QQryQ on 26-11-2002 13:50:

Konsultowane ??

Czy moze macie wolną ręke ???
macie 2 serverey jak na razie jedyne do gry w fulla, mam nadzieje ze powstaną inne ciekawe kto u was wtedy zagra??
tak było z inetcafe ! ruszył Tenbit i cafe padło czego i wam nie życze ale jak tak dalej bedziecie tylko banowac ludzi to kto wie !!
czy jakis desparat nie postawi dobrego servera i ludzie was za przeproszeniem oleja zostanie kilku "kulturalnych graczy w smokongach" i ą i ę na kazdej oddzywce.
cut.

Posted by KuLLa on 26-11-2002 13:58:

1. QQryk - sam chciałeś mnie kopać za nika Zajefajny Madamama ... nie widzę nic zdrożnego w tym niku, ale widać ty widziałeś. Skoro jako admin nie pozwoliłeś mi używać tego nika to dziwi mnie twoje stwierdzenie, ze admini powinni się opamiętać
2. Jako autor wątku dopowiem że nie było moim celem spowodowanie aby ktokolwiek leciał z serwerów czy coś podobnego. Chciałem sprowokować dyskusję nad tym co przystoi, a co zdaniem graczy jest naganne. Chciałem również wyraźić swoje obużenie na brak podstawowej wiedzy wśród niektórych graczy. Muszę jednak przyznać ze decyzję o zakazaniu taga jak i o tym ze decyzja zostanie cofnięta po jakimkolwiek sensownym wyjaśnieniu przyjąłem pozytywnie.
3. "Grałem poprzednio w RTCW i clannowych serverow zarządzanych i administrowanych było tyle ile clanow na fullu, no moze troszke mniej " no właśnie ... tyle ile klanów. A pokaz klanowe serwery sof2 w polsce.
Rozumiem ebole i jego krucjate o zasady na lidze.prv. Sam jestem przeciwnikiem metody "najpierw bić potem zdawać pytania" , ale jestem w stanie zrozumieć ludzi tak działających. Raczej wolę najpierw poprosić, a dopiero potem używać mocniejszych sankcji (teraz są pioruny genialna sprawa ).

A widać że gościom i tak za bardzo na tym SS nie zależy skoro przestali się pokazywać ... i o co tu strzępić języki ?

Posted by QQryQ on 26-11-2002 17:53:

Wywalic ??

Jak sam zauważyles chciałem, ale kilka razy rozmawiałem i monitowałem o zmiane nicka !! nie tak jak Ebola najpierw wali a potem zadaje pytania,pozatym matkoje***a to nie to sama co szybka smierc albo stracone stokrotki, chyba przyznasz racje.
Co do racji to tez musze wam oddac ze kolesie nie potrafili sie okrescić a wasze skojarzenia wybiegły raczej hmmm (za daleko??)
niewazne, temat jest trza go drążyć po to jest board !

Posted by Ogór on 26-11-2002 18:25:

Ciekawe jest to ze Polakom ( niektórym tym co skonczyli szkołe i mieli z Histy 3) SS kojarzy sie odrazu z Wojną i zaje*anymi szkopami w czarnych mundurach może to wina edukacji w szkole może ze Polska z tamtym okresie dużo przeszła.Ale kompletnie nie rozumie ludzi szczególnie z zagranicy którzy nie kojarzą taga SS może to edukacja ?? a może olewka zachodu i próba zapomnienia jakie straszne rzeczy z nami Polakami wyprawiali Niemcy Ruscy Ukraincy

Posted by KuLLa on 26-11-2002 19:29:

QQryk ==> No może trochę przesadziłem, ale kopami to mi zagroziłeś Pozatym pobieżnie przeczytałeś nika i doszedłeś o tego że jest w nim coś brzydkiego, a moim zdaniem nie było .... cokolwiek
Jeśli chodzi o kopanie to prawda, że najpierw kazałeś mi go zmienić, a potem tylko groziłeś --> i muszę przyznać że taki właśnie typ działania bardzo mi odpowiada. Najpierw wyjaśnić ... a dopiero po uporczywym nisłuchaniu kopać czy banować (albo piorunem w głowe ).
Ale w wypadku tych gości nie było jakiejkolwiek sensownej reakcji. Ich teksty raczej świadczyły o tym że sami nie wiedzą co robią a na to co im napisałem .... to była piękna cisza bez braku odpowiedzi

Posted by Atari on 26-11-2002 20:56:

z SS zrobiliscie niezle zamieszanie zdarza sie mi SS kojazylo sie (dopuki nie przeczytalem tego posta-slaba wyobraznianie to co kulla po 2 piwach )tak samo jak SA SB SC czy nawet sK| z tagiem i nazwa raczej normalna ale dlaczego klanowicze podawali 2 ruzne wersje nazwy??
moze przestraszyli sie admina ktory na tym serwerze jak piszecie jest nadzwyczaj brutalny no i po prostu ze strachu
moze jeden z klanowiczow byl z lapanki i sam nie wiedzia nawet jak sie jego klan nazywa
moze jak podejzewal kulla

bardziej od tagu SS i jego prawdopodobnego stosunku klan lidera do polskiej chistori denerwuje mnie dzisiejszy stosunek gowniarzy z niemiec do playerow ze znaczkiem [PL]na nicku
wkurwia mnie jak ktos wyzywa mnie po niemiecku jakis gnojek gadal cos namnie jak dostal z m203 w ryj z granata poszlem na inny serwer zapamietalem slowka i sie pytalem gnojek maly unas kultury niby niema zobaczcie jak jest na zachodzie

Posted by juzef on 26-11-2002 21:23:

hmm z tego co zauwazylem to osoba o wspomnianym tagu sie wcale nie skarzyla na to ze niemoze grac poprostu nie gra z wspomnianym tagiem najprawdopodobniej byl to wlasnie glupawy dowcip ktory nie znalazl wielbiciela w postaci administratora powiem

powtorze jeszcze raz jezeli jest to klan ktory nie wziol swojej nazwy od oslawionego wafen-SS to nie widze problemu najwyrazniej jednak taka byla intencja tego gracza
pozdrawiam

Posted by QQryQ on 26-11-2002 21:23:

Talking Admin

Admin na serverze ?? jakiego mamy kazdy widzi BRUTAL ??!!
to delikatne okreslenie mysle ze mogłby sobie poczytac to jako osobistą potwarz !! czy robi dobrze, czy zle czas pokaże

Posted by QQryQ on 26-11-2002 21:28:

Admin

Ja mysle tak że jeżeli będzie taki reżim dalej to juz następne pokolenie rodzice będą straszyli Adminem z ligowego !!

Posted by KuLLa on 26-11-2002 22:26:

Re: Admin

quote:
Napisane oryginalnie przez QQryQ
Ja mysle tak że jeżeli będzie taki reżim dalej to juz następne pokolenie rodzice będą straszyli Adminem z ligowego !!

A ty jeszcze nie straszysz ?
A serio ... teraz juz sie dzieciom nie opowiada bajek o czerwonym kapturku i złym wilku ... teraz uczy się je jak zakładać kapturku żeby dzieci nie było i opowiada bajki o złym teroryscie, albo o tym jak się shakowało serwy pentagonu ... o tempora! o mores !

Posted by juzef on 26-11-2002 23:28:

mozecie staszyc ja i tak jestem lagodny jak baranek
pozdrawiam
ps
ciekaw jestem jak by to wygladalo bez tych wrednych adminow najprawdopodobniej wszyscy byli by szczesliwi i zadowoleni nawrzucali by sobie od ch.... k.... p... codziennnie i by bylo QL

Posted by Ogór on 27-11-2002 12:27:

quote:
Napisane oryginalnie przez juzef

ciekaw jestem jak by to wygladalo bez tych wrednych adminow najprawdopodobniej wszyscy byli by szczesliwi i zadowoleni nawrzucali by sobie od ch.... k.... p... codziennnie i by bylo QL

Heh Juzef tu śie z tobą nie zgadzam ja tak nie mysle na Lidze grają przeważnie porządni ludzie a, że przekleństwo raz niechcąco wyjdzie to co coś ty tak qulturalny?a może religijny ? każdy może sobie czasami powiedziec qrde albo sieknąc kur--warszawa nie choduje albo Cipa/nowie na budowie jest cool

Posted by juzef on 27-11-2002 12:49:

hmm trochy mnie nie zrozumiales
chodzi mi o to ze nasza cudowna mentalnosc by spowodowala ze jeden klan by na drugi rzucal takimi millymi slowkaqmi jak to potrafia polacy tak samo by bylo miedzy graczami
administratorzy to skutecznie blokuja a co za to dostaja
^3PunkBuster Server: 18 f0b9f0ae340900b0fa9d12537b924d08 {2/2} "Admin To Zboczeniec" "62.246.214.246:20100" Bad (Disallowed) Name
prosze bardzo takie kwiatki mozna znalezc nawiasem rzeczy mowiac to nie zdarzylo sie w momecie jak ja bylem na serverze poprostu nie bylo mnie w domu
pozdrawiam
ps
jesli ktos sie rzuca ze zamiecilem niekropkowane ip to odrazu uprzedzam ze to zmienne z niemieckiego dial up'a

Posted by QQryQ on 27-11-2002 15:20:

Zboczeniec ??

Na takie piekne okreslenie musiał sobie Admin dobrze zapracować, nie wierze ze koles tak napisał gdyby admin był w porządku, a gorliwaść egzekucji miał umiarkowana...

Posted by [FPP]glan on 27-11-2002 16:00:

hmm a ja stane po stronie juzefa.. sytuacja jest poprostu taka sama jak na ircu.. nie trzeba sobie na to wcale zapracowywac miesiacami godzinami... wystarczy ze koles ktory to wyslal nie wie jak sie zachowac....
wszedl kiedys na # osobnik i zaczal kazdego bluzgac.. mimo wielu prosb nic to ni dalo.. zostal kopniety zeby sie uspokoil.. nie dalo skutku.. to +B... i zaczal sie najazd na priv... ze jestesmy zboczencami, pedalami, wszyscy nas ten teego i wogole stek przeklenstw...
nie to nie jest sprawa zapracowywania i nadgroliwosci.. to mentalnosc czlowieka i jego otoczenie sprawiaja jak to sie przenosi sie na servery...

Posted by Atari on 27-11-2002 20:08:

no tak niektorym to czasami odbija
jaki jest irc fpp.pl wchodze na #fpp.pl i zawsze jest pusto dopiero od niedana mam irqa

Posted by tom2525 on 27-11-2002 20:11:

Re: Czy polakom przystoi grać pod takiem <SS> ?

quote:
Napisane oryginalnie przez KuLLa
Witam !
Z góry zaznaczam że post ten nie ma na celu nikogo urazić , ani obrazić
Chciałbym tylko zasięgnąć opini graczy na bulwersujący mnie temat.
Ostatnio pojawił się nowy klan zwący się Secret Service. Tag klanowy wygląda tak jak wygląda ... cóż jakies tam znaczki i skrót nazwy : SS
No i tu leży mój problem. Żaden z graczy z tego klanu z którymi miałem kontakt (widziałem chyba 2 ) nie kojarzył tego tagu z niczym złym, z jakimkolwiek niemiłym dla Polski elementem historii ...
A kilku innych na serwerze na moje pytanie czy ten tag się z czymś kojarzy odpowiedziało że chyba nie i poprosiło o rozwinięcie tematu. I oto go rozwijam.
Dla mnie pierwszym skojarzeniem jakie przywołuje skrót SS jest "Schutzstaffeln" czyli Sztafety Ochronne. W Polsce nazywane też trupimi główkami (od harakterystycznych srebrnych czaszek noszonych na kołnierzach i czapkach). Dla ludzi będących kompletnie na bakier z historią --> była to jedna z najbardziej zbrodniczych organizacji w czasie II Wojny Światowej. To właśnie oni zorganizowali pierwsze obozy koncentracyjne, to oni po zajęciu nowych terenów pacyfikowali jakkiekolwiek próby buntu, to oni mordowali cywili, kobiety, dzieci i starców. To oni zajmowali się rozstrzeliwaniem zakładników po udanych akcjach ruchu oporu .... taką listę zbrodni możnaby ciągnąć jeszcze długo. I czy nie dziwne jest że klan z państwa gdzie działania tej organizacji zebrały ogromne i krwawe żniwo przyjmuje sobie ich skrót za nazwe ? Dla mnie jest to żenujące i niesmaczne ....
Mam nadzieję że taki tag jest wynikiem ignorancji i niewiedzy ...
Dla osób chcących poszerzyć wiedzę kilka linków:
http://wiem.onet.pl/wiem/00d25e.html - bardzo delikatna notka encyklopedyczna
http://gefrajter.w.interia.pl/ss.htm - ciekawie napisany tekst o SS
http://www.storm.com.pl/auschwitz/ - strona o jednym z elementów działalności SS - obozie zakłady w Auschwitz

stron o tym jest masa ... a czasmi lepszym źródłem jest zwykła rodzinna tradycja. Rozumiem że o pewnych żeczach już się nie mówi , lub że pewne żeczy się zapomina, ale to .... no to przekroczyło dla mnie zwykły poziom niewiedzy i weszło na wyższy poziom ignorancji !!!

ps. jakiś czas temu tłumaczyliśmy to samo ludziom z hiszpańskiego klanu SS .... też nie rozumieli o co chodzi

ludzie obudzcie sie wojan byla poł wieku temu czy my polacy musimy byc tacy przewrazliwieni to co ze SS nazwa klanu skoro mowi ze super strzelcy czy jakos tam to niech im bedzie chyba ze by konkretnie powiedzial ze jest
>SS<SS jest "Schutzstaffeln wtedy ok jest to obrazliwe ale ku... opamietajcie sie jak ktos sie nazywa jakos tam a komus to sie kojazy z czyms to nie powód zeby go z servera wywalac a klan GOD to co moze tez komus sie niepodobac ze uzywa nazwy GOD to Bóg po angielsku
i co tez ich z servera wywalic bo urazaja uczucia chrzescijanskie
to prowadzi do inkwizycji to
co sie komu kojarzy z czyms to jego sprawa i koniec widzialem wiele nazw klenow na serverach i tam nikt niema takich uwag ze nazwa klan z czyms sie kojazy ludzie zmiencie metalnosc bo ten kraj bedzie dalej ciemnogrodem jakim chyba nadal jest !!!!!!!!!!!!!

Posted by Zaitsev on 27-11-2002 23:04:

Exclamation Re: Re: Czy polakom przystoi grać pod takiem <SS> ?

quote:
Napisane oryginalnie przez tom2525
ludzie obudzcie sie wojan byla poł wieku temu czy my polacy musimy byc tacy przewrazliwieni to co ze SS nazwa klanu skoro mowi ze super strzelcy czy jakos tam to niech im bedzie chyba ze by konkretnie powiedzial ze jest
>SS<SS jest "Schutzstaffeln wtedy ok jest to obrazliwe ale ku... opamietajcie sie jak ktos sie nazywa jakos tam a komus to sie kojazy z czyms to nie powód zeby go z servera wywalac a klan GOD to co moze tez komus sie niepodobac ze uzywa nazwy GOD to Bóg po angielsku
i co tez ich z servera wywalic bo urazaja uczucia chrzescijanskie
to prowadzi do inkwizycji to
co sie komu kojarzy z czyms to jego sprawa i koniec widzialem wiele nazw klenow na serverach i tam nikt niema takich uwag ze nazwa klan z czyms sie kojazy ludzie zmiencie metalnosc bo ten kraj bedzie dalej ciemnogrodem jakim chyba nadal jest !!!!!!!!!!!!!

To co chcialem powiedziec to Tom2525 powiedzial za mnie.
Ja nie mam nic przeciwko nim.

Posted by QQryQ on 27-11-2002 23:55:

Zajarzyłem czy nie

hmm chyba nie zajarzyles o co chodzi wyjasnie powoli i doglebnie
pojawil sie godciu o nicku z tagiem
<<[SS]>> na zapytania co to za klan poczatkowo nie chcial odpowiedziec dopiero ociagajac sie jak go admnin przycisnal powiedzial ze to super shooters natomiast jak go kto inny zapytal o to co to za klan powiedzial ze secret service

Własnie zajazryłem czy nie to nie jest ważne, od kiedy to Admin pyta sie ludzi na serverze co oznacza ich clan ?? czy to jakaś nowa forma cenzora ??, Wam kochane adminki sie chyba w głowach poprzewracało, nie jestescie bogami czy tez GoD'ami
bo w odruznieniu od was bog zna litośća wy widać nie, jak stare przysłowi mowi "szanuj bliżniego swego aż zedrzesz koszule z niego, zedrzesz z jednego bierz sie za następnego" to chyba wasze motto, najlepiej sprowadzic gre do mechanicznego zabijania zero rozmowy zero klimatu (az strach napisać co jadłem na obiad bo zaraz ocenzuruja i bana dadza) wogule to strach w domu otworzyc lodowke zeby z niej Admin nie wyskoczył !!
W imieniu tych mniej pokornych graczy proszę litości mości Adminie daj nam czasami wyrazić uczucia nie tylko pisząc "jasny gwint" albo "ciemna srubka"

Posted by juzef on 28-11-2002 00:00:

oni ?? sory tu chyba nastapila jakas pomylka jacy oni wszedl jeden gosciu na server uznal ze moze zaszpanowac jak sobie wpisze SS i wszystko nikt sie nie obuzyl nikt nie zglosil takiego klanu do ligi typ nawet nie wiedzial co ma powiedziec jak sie go ktos zapytal o nazwe klanu wy to nazywacie oni ????
slyszalem o gosciu o nicku jezushitler jakos nie slyszalem zeby sie cieszyl specjalnym powazaniem podobne problemy byly z typem ktory sie nazwal holocaust dla was moze gosciu sie nazywac widze "twojamatkatok....." widocznie nic was nie rusza tylko ze zaden z tych typow ktorym zostaly zakazane nicki nie zglosil sie i niemial pretesji najwidoczniej sami uznali ze niejest to przejawem dobrego smaku najwyzej trzeba bylo im pomoc sobie to uzmyslowic
zaicev chcesz grac z gosciem ktory ma nicka wafen-SS spoko ale raczej wieksc graczy niema na to ochoty tak mi sie wydaje i przynajmiej tak wynika z glosowania w ankiecie
jesli nie uwazales na lekcjach historii to proponuje sie douczyc jeszcze
pozdrawiam

Posted by QQryQ on 28-11-2002 00:08:

Zgłoszenie ?

Juzef ja tez nie zgłosiłem abS|Nthe do ligi czy to oznacza ze nie mozemy grac na ligowym serverze ?? "nikt nie zglosil takiego klanu do ligi" Coś placzączesz się kolego chwytasz sie juz wszystkiego czego mozna dla poparcia swojego działania (błedu ?) mam nadzieje tylko ze doczekam sie kiedyś że przyłapie cie na gorąco że palniesz gafe !
tak przy okazji sezon polowania na Juzefa uwazam za otwarty

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 16:03.