FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=1)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=9245)

Posted by [FPP]Shooler on 13-12-2002 10:55:

AVI vs Q3

Mam kilka pytanek do specow od q3 A mianowicie.

Chodzi mi o uzyskanie efektow swietlnych podobnych do The Badge 3.0 - czy to kwestia ustawienia samego q3 (watpie) czy to bylo juz w A.Premiera ?

Ponaddto jak "upiekszyc" q3, zeby na avi'ku sie ladnie prezentowal (kolejny przyklad z TheBadge 3.0) normalnie q3 jest taki...hm szary? (sciany), a w TB3.0 sa delikatnie "przyczerwienione" (dobrze widac to przy zmianie trybu "widzenia" w 1:38 min

Jesli ktos ma jakies pomysly to z gory dzieki

Posted by t0d on 13-12-2002 11:46:

Re: AVI vs Q3

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Shooler
Mam kilka pytanek do specow od q3 A mianowicie.

Chodzi mi o uzyskanie efektow swietlnych podobnych do The Badge 3.0

mo�na ja�niej? nie widzia�em tego filmu...

Art.226 �3. KK - Kto publicznie zniewa�a lub poni�a konstytucyjny organ RP,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolno�ci albo pozbawienia wolno�ci do lat 2.

Posted by [FPP]xen0m on 13-12-2002 12:15:

hmm... jeden z lepszych filmow ostatnio...

http://www.planetquake3.net/downloa...ls&lid=1118

Posted by MAr-n on 13-12-2002 12:16:

Shooler w q3 raczej niczego nie upiekszych
Wszystko zalezy od twoich umiejetnosci jakie moze wykozystac za pomoca Adobe Premiere i Adobe After Effects tam mozesz zrobic taki efekt jak w the badge ze sciany sa czerowne nawet jak chcesz mozesz miec zielone albo zolte tak samo z rakieta efekt chyba sie nazywa Leans Flare dobrze ustawiony w kazdej klatce avika zrobi taki sam efekt jak w the badge
Polecam zobaczyc film FragFx be S3NS3OFD34TH

(c) Edgard Allan Poe - The Black Cat
(...)
M�j avatar pochodzi z gazety "NIE" z tematu "Czy w polsce b�dzie jeszcze ta�sza w�dka"

Posted by Lucas on 13-12-2002 13:00:

Hehe - shooler chce wygrac nagrode w SGK

Posted by MAr-n on 13-12-2002 13:14:

ja tez

(...)
M�j avatar pochodzi z gazety "NIE" z tematu "Czy w polsce b�dzie jeszcze ta�sza w�dka"

Posted by [FPP]ziel1na on 13-12-2002 13:19:

nie wiem o co chodzi bo filmiku nie ogladalem ale najlepiej przd robieniem filmiku dac cvar_restart to wtedy wszystko ladnie wyglada (vertex light etc.)

Posted by [FPP]Lipas on 13-12-2002 14:14:

quote:
Napisane oryginalnie przez MArtin
[...]
Polecam zobaczyc film FragFx be S3NS3OFD34TH

a daj linka !!

Shooler - to zalezy tylko i wylacznie od filtroe w i efektow uzytych w Adobe Premiere lub jakims innym programie.

'U�miechnij si�, w�a�nie jeste� w ukrytym KillFile...'

[L]ipas | GG: 917123

Posted by [FPP]Shooler on 13-12-2002 14:36:

Co do konkursu to nawet nie startuje bo mam za male umiejetnosci, ale nigdy nie zaszkodzi sie poduczyc

Thx za info, gdyby ktos jeszcze rzucil linkiem do Adobe After Effects to w ogole bylbym dzwieczny

Posted by MAr-n on 13-12-2002 16:32:

shooler kaaza albo imesh szukaj pliku co ma 116 mb jak nie bedziesz mial seriala zglos sie do mnie
Lipas http://www.planetquake3.net/downloa...le=FragFX_Movie

(...)

Posted by zoom on 13-12-2002 16:34:

chyba deo ma na ftp ten adobe efect... cos tam ;-)))

Posted by [FPP]ziel1na on 13-12-2002 17:38:

quote:
Napisane oryginalnie przez zoom
chyba deo ma na ftp ten adobe efect... cos tam ;-)))

widze ze miszcz polski do nas zawital

Posted by [FPP]Shooler on 18-12-2002 17:40:

quote:
Napisane oryginalnie przez MArtin
[B]jak nie bedziesz mial seriala zglos sie do mnie

Poprosze (tu albo [email protected])

Posted by [FPP]Shooler on 18-12-2002 17:51:

Ok juz nie trzeba

Sweep jak chcesz to zglos sie jakos do mnie to Ci gdzies wrzuce

Martin - jak znasz jakies ciekawe efekty to molobybylo gdybys cos o nich wspomnial ;D

Posted by MAr-n on 18-12-2002 19:25:

Shooler ja znam mase efektow w moim filmie bedzie kilka z nich zanidlugo go skoncze to zobaczycie
BTW Q 3 rullez 2 jest jechany na samych efektach z adobe tak samo jak frag fx i umiem 80 % z tych efektow wykonac
Jak chcesz jakies efekty to zagadaj do mnie na irc jak bede na fpp albo fpp.pl chociaz teraz wchodze tam odswietnie bo zangazowalem sie w 100 % w robieniu filmu

(...)

Posted by [FPP]Shooler on 18-12-2002 20:52:

Martin, a znasz jakis kurs / opis Dzialania Adobe AE online? Przydaloby mi sie cos takiego

Posted by Infinite on 18-12-2002 22:06:

q3rulezz 1 <---- rulezz

Posted by MAr-n on 18-12-2002 22:18:

quote:
Martin, a znasz jakis kurs / opis Dzialania Adobe AE online? Przydaloby mi sie cos takiego

Shooler nie mam ale HakaN chyba ma biblie adobe w pdf ale nie ma go na necie od tygodnia a kiedy wroci ze studiow do brzegu tez nie wiem ale postaram sie zalatwic

(...)

Posted by [FPP]xen0m on 19-12-2002 08:24:

ja tez bym prosil

Posted by [FPP]Shooler on 19-12-2002 08:38:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]xen0m
ja tez bym prosil

Nom przydaloby sie, bo jak narazie dochodze do wszystkich opcji metoda prob i bledow

To jeszcze mam pytanko do specow od Q3

Da sie jakos zmieniac ustawienia cg_thirdperson... (bindy? chyba nie dzialaja) podczas odtwarzania dema i przy cl_avidemo na "ON" ?

Chodzi mi o obracanie "kamery" do okola postaci (przy cg_thirdperson 1) w czasie ogladania dema (no i zrzucania obrazu przy cl_avi "ON" )

Posted by MAr-n on 19-12-2002 13:57:

pewnie ze sie da
masz w zalaczniku caly skrypt
Wciskasz "5" na klawie numrycznej i przechodzi ci w tpp "8" oddalasz kamare , "2" przyblizasz , "4" i "5" sluzy do obracania kamery "0" wlacza nagrywanie tga , "del" obok "0" wylacza nagrywanie. Wcisniecie Entera na klawie numerycznej powoduje zoom a PageUp nad strzalkami przyspiesza ogladanie dema Page Down natomiast zwalnia

(...)

Posted by SweepeR on 19-12-2002 15:36:

Podczas odtwarzania dema nacisnij jeden raz ESC i beda ci dzialaly wszystkie bindy. Drugi ESC przerywa odtwarzanie.

Posted by [FPP]xen0m on 19-12-2002 16:32:

quote:
Nom przydaloby sie, bo jak narazie dochodze do wszystkich opcji metoda prob i bledow

To jeszcze mam pytanko do specow od Q3

Da sie jakos zmieniac ustawienia cg_thirdperson... (bindy? chyba nie dzialaja) podczas odtwarzania dema i przy cl_avidemo na "ON" ?

Chodzi mi o obracanie "kamery" do okola postaci (przy cg_thirdperson 1) w czasie ogladania dema (no i zrzucania obrazu przy cl_avi "ON" )

od kiedy w cpma jest mvd to mozna w czasie dema wszystko robic. obracanie kamery i takie tam...

Posted by [FPP]Shooler on 19-12-2002 17:01:

quote:
od kiedy w cpma jest mvd to mozna w czasie dema wszystko robic. obracanie kamery i takie tam...

Z tego co pamietam, Sweep kiedys wspominal, ze nie mozna podczas odtwarzania mvd swobodnie poruszac sie spectem po mapie nie to co qw

Posted by SweepeR on 19-12-2002 18:28:

quote:

Ta, tyle ze jest "blokada" klawy i inne bindy nie dzialaja, tj. cl_avidemo np.

Posted by [FPP]ziel1na on 19-12-2002 18:46:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]SweepeR

po nacisnieciu raz ESC juz dzialaja

Posted by [FPP]xen0m on 19-12-2002 22:58:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]SweepeR

no, ale tak jak napisales, esc zalatwia sprawe.

Shool: no niestety, spectem nie mozesz byc

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 13:23.