FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=1)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=9348)
przycina mi Quake podczas grania
mam problem z Quake3. Gdy gram strasznie przycina(tzn. podejdziesz kawałek,przytnie,idziesz dalej,przytnie) na obojętnie jakiej mapie. Nie mam problemu z ilością wyświetlanych fps. Osiągam ich 100.Próbowałem nawet jakieś inne configi i też nic nie daje.Próbowałem też przestawiać na inne rozdzielczości i też nic. Nawet komenda sv_fps z 20 na 120 nic nie daje. Ogólnie wszystko jest dobrze tylko żeby przestało przycinać.
Proszę pomóżcie
a w innych grasz tez ci tnie ??
(...)
Mój avatar pochodzi z gazety "NIE" z tematu "Czy w polsce będzie jeszcze tańsza wódka"
nie tylko w Quake3. W innych wszystko jest normalnie. Miałem słabszy sprzęt i Quake3 nie ciął. Teraz mam GeForca4MX 440 64MB DDR ,Celeron 1,3GHz 128 Ramu i tnie. A przedtem miałem Pentium3 500MHz,128 Ramu,Riva TNT2 32MB.
Nie wiem gdzie tu problem jest. Na lepszym sprzęcie powinno chodzić lepiej i bez żadnych zarzutów. Aha przycina mi też w NFS:HP2.
w q3 grasz z jakimis modami?
czy gram z modami czy bez to nie ma różnicy. Dalej przycina. Zwykły Quake3 tnie, OSP tnie, Pro Mode też tnie.
Probowales reinstalki?
WHITE POWER!!!
NS88
Moze to z wiazane z karta dzwiekowa??? Znajdz jakies lepsze stery....
WHITE POWER!!!
NS88
stery do grafy ? moze cos z plyta glowna (bo jej nie wymieniales ??) ?
"Dziecko Chińczyk i dziecko Japończyk to się niczym od siebie w ogóle nie różnią. No tylko nazwą: Chińczyk, a tu Japończyk. No, chyba tylko jak Chińczyk jest chłopiec, a Japończyk dziewczynka. To się różnią od siebie: płcią. To wtedy już tak jak u ludzi." - Robotnik Budowlany, Warszawa, 1978
sxn | blog
moj kumpel ma zajebisty komp (nie chce mi sie pisaac jkai wierzcie na slowo ) i jak sobie zaistalowal jakies 300map i jeszcze bardzo duzo roznych innych shitow fps spadlo mu o jakies 300%. ile wazy twoj katalog baseq3?
płytę główną zmieniałem z ASUSA P3V4X na Asusa TUSLA2-C.
Mój katalog Baseq3 waży 737MB.
Stery od grafy mam nowe,nawet tą kartę w serwisie sprawdzali i mówią że jest sprawna w 100%.
jeszcze takie coś zauważyłem że jak instalnę sterowniki to po uruchomieniu kompa normalnie chodzi giera, a gdy pogram w inną i zrestartuje kompa jak zajdzie potrzeba i znów włącze Quake3 to dzieje się to samo i przycina. Może coś jest z moim kompem? Może znacie jakąś stronę jakieś firmy która by wiedziała co może być jakbym im wyjaśnij problem.
wow ! czyli na poczatku jest dobrze ? to ja nie wiem... moze dajrekty kurcze ???
"Dziecko Chińczyk i dziecko Japończyk to się niczym od siebie w ogóle nie różnią. No tylko nazwą: Chińczyk, a tu Japończyk. No, chyba tylko jak Chińczyk jest chłopiec, a Japończyk dziewczynka. To się różnią od siebie: płcią. To wtedy już tak jak u ludzi." - Robotnik Budowlany, Warszawa, 1978
sxn | blog
może, najlepiej skąd je ściągnąć?bo 9.0 chyba w moim przypadku się nie opłaca instalować
http://download.microsoft.com/downl...dx90_redist.exe
tylko uwazaj, podobno na poczatku sa problemy, no i 9ka jest ciut wolniejsza - przynamniej 'nie na ati'
ps: kurde zle zrozumialem, myslalem ze chcesz 9 zaraz znajde jakis adres z 8.1...
sxn | blog
ale mam GeForca4MX i może niezbyt dobrze chodzić.
Podobno najlepiej Directx 9.0 instalować jak się ma Radeona 9700 i podobne do niego karty.
tylko że Quake 3 nie korzysta z DirectX tylko OPEN GL
proponuję przeinstalować system...może to coś da?
Ah te kompy.
917123
eee....psx rlz nieeeeeeeeeeeeee
przeinstalowałem system i nic się nie poprawiło.
Mam Windows 98 i 128 ramu,a winxp nie zamierzam wogóle instalować bo to shit! jak dla mnie.
quote:
Napisane oryginalnie przez STROOP_88
przeinstalowałem system i nic się nie poprawiło.
Mam Windows 98 i 128 ramu,a winxp nie zamierzam wogóle instalować bo to shit! jak dla mnie.
917123
nic ten patch nie dał
Może mam za szybki komp i za mało ramu?
Wlasnie chcialem sie o to zapytac ale STROOP_88 mnie wyprzedzil, otoz ja mam podobny problem tzn. w kazdej rozdzielczosci i liczbie detali mam podobno ilosc fps 100-150 czyli jest plynnie ale mimo tego obraz mi sie tnie. Tak drzy i czesto sie
chaczy. To dzieje sie tylko w q3, obojetnie czy w vq3 czy cpma czy jakimkolwiek innym modzie.
Podczas gry to za bardzo nie przeszkadza ale tak jak wiele osob chce wlasnie nagrac film i tu jest wlasnie problem bo jak nagrywam demka to pozniej chrupie przy zgrywaniu i wyglada pozniej jakby gubil klatki.
Zastosowalem juz wszystkie komendy jakie trzeba ustawic, mam:
- com_max_fps 130
- sv_fps 130
i nic to nie daje
a sprzet mam taki:
duron 800
dfi/kt133
256 ram
gf2pro 32 ddr
ac97 yamacha (wylaczona)
i wszystko na windzie 98se
W zadnej innej grze mi sie cos takiego nie dzieje tylko w q3
Juz myslalem ze to tylko ja mam taki problem.
Morgoth od jak dawna masz taki sam problem jak ja?
od czasu zmiany sprzetu na obecny, wczesniej mialem
p200mmx 64 razmu v2 12mb i choc bylo malo fps to mimo to obraz
mi sie nie chaczyl
czyz to ***** nie jest dziwne?
masz o niebo lepszy sprzet a jest gorzej
no ja juz nie wiem co o tym myslec
właśnie na słabszym sprzęcie chodziło u mnie też lepiej mimo małej liczby fpsów
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 21:16.