FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=44)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=9353)

Posted by eMWu on 23-12-2002 08:15:

Thumbs down Punktacja w Liga SoF2

Rzadko tu zagladam, ale mam pewne watpliwosci co sposobu przyznawania punktow na lidze, wiec to jest chyba dobre miejsce, zeby zapytac o Wasze zdanie.

Same zasady ligi po blizszym przyjrzeniu sa calkiem ok (ale ten scorelimit 6...grrr ), jedynie chodzi mi o walkowery.
Otoz jak niektorzy z was wiedza klan AE zdobyl juz 4 punkty w lidze INF nie wystrzeliwujac nawet 1 naboju
A to wszystko przez walkowery...

Po prostu mieli oni "szczescie", ze trafili na nieodpowiedzialne klany i tylko dzieki temu zdobyli punkty, podczas gdy inne druzyny na swoje musza zapracowac mniej wiecej godzina ostrej walki

Wiec wg mnie to kompletnie nie fair, ze za wygrana przez walkower przyznaje sie punkty - powinno sie jedynie ukarac klan, ktory sie nie stawil...

Bo klany, ktore na swoje punkty zasluzyly przez pot, krew i lzy moga sie czuc poszkodowane w takiej sytuacji

Aha, zeby bylo jasne - nie pisze o tym dlatego, ze AE dzieki temu jest wyzej w tabeli od sK (tu uwaga do organizatorow - inne punkty widac w "tabeli" a inne w "statystyce") - my to sobie bez problemu nadrobimy
Po prostu pisze w trosce o zadowolenie ogolu

Posted by b7ade on 23-12-2002 14:10:

CO do score limit to juz rozmawalem na ten tremat z ebola. score limit dziala w obie strony wiec zle nie musi byc. poprostu walki beda znacznie krotsze.
Jednak co do walkowerow musze sie zgodzic z eMWu ze troche to nie fair i duzyna kotra sie nie stawila powinna dostac nagann� a druzyna kota wygrala nie powinna dostawac ptk albo tylko , a nie 2. 2 to tylko ciezka walka zdobyte ptk ale nie przez walkower:|

PS. Z potwierdzonych �r�de� wiadomo mi, �e po przegranytch meczach klany: DF i NFK - rozpadly sie i powinnny zostac usuniete z tabeli.

PS2. A ja nadal uwa�am ze Perki to najbardziej pechowy gracz jakieog widzial swiat juz tyle klanow sie rozpadlo przez niego: RDClan mCn sF , a teraz on jest w AE i rozpadly sie przez niego nastepne klany: DF i NFK =]. OSobiscie nie polecam Perkiego jago przeciwnika=]

Posted by [FPP]Gazdzik on 23-12-2002 16:18:

Hm... jesli pisza na stronie ligowej, ze wszystkie mecze beda sie toczyc wedlug (cytuje) 'zlotych zasad CB' (koniec cytatu) to chyba jest to oczywiste, ze druzyna, ktora wygrala przez walkower dostanie 2 punkty. Taki prezent dostala rowniez reprezentacja Belgii w CB Nations Cup o czym wy (eMWu i b7ade) doskonale wiecie i najlepiej wiecie czemu. A jesli wam sie nie podoba to, ze AE dostali 4 punkty za darmo (mnie tez sie to nie podoba prawde mowiac) to mozecie miec pretensje do klanoof, ktore sie nie stawily (jesli sie one rozpadly to mozecie dorwac kazdego gracza z bylych klanoof i zalatwic to pokolei). Co do rozpadniecia sie klanu DF to hm... wczoraj przegladalem sobie eye'a i na ligowym servie widzialem gosci z DF z tagiem <OP> - moze to nowa nazwa albo jeszcze co innego. A wracajac do tematu to ja sadze, ze klany, ktore czekaly na inny klan, ktory sie nie stawil to powinny dostawac punkty, poniewaz teraz maja spiepszony caly wieczor bo byli nastawieni na 1,5 godz. gry . A 'scorelimit' to jest wogole niepotrzebny jesli sie gra wedlug 'zlotych zasad CB'.

PS. eMWu - nie watpie w to, ze sK odrobi staty .

Posted by eMWu on 23-12-2002 17:51:

A skad ten cytat o zasadach CB?? Na stronce sie doszukac nie moglem.
Bo o ile wiem, to zasady sa autorstwa tworcow ligi, a nie z CB wziete.
Co do "nastawienia sie na 1,5h gry" - przeciez nikt im nie broni potem zamiast meczu wpasc na jakis serwerek i powymiatac

A jeszcze jedna sprawa - co stoi na przeszkodzie, zebym zglosil sobie do ligi fikcyjne klany, nastepnie wybral termin meczu z jednym z nich, no i wygral walkowerem oczywiscie?

Ups, jeszcze ktos wykorzysta moj pomysl i bedzie...

No ale moze to da ligowcom do myslenia

Posted by [FPP]Gazdzik on 23-12-2002 19:48:

Ale serverki moga byc pelne . Zgloszenie fikcyjnych klanoof... to by sie nie udalo i ty dobrze o tym wiesz .

Posted by AWRO-gdansk-PL on 23-12-2002 20:05:

Hi all !
Osobi�cie uwa�am , �e 2pkt za walkowera to ciut za du�o.
Wystarczy� by jeden.
Pozdrawiam !

Posted by eMWu on 23-12-2002 20:05:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Gazdzik
Zgloszenie fikcyjnych klanoof... to by sie nie udalo i ty dobrze o tym wiesz .

nie mow, ze wiem, bo wlasnie nie wiem - tzn wiem, ze wiem, ze sie by udalo
Co za problem zalozyc sobie nowy e-mail, wymyslic nazwe klanu i jego czlonkow?
Ewentualnie zrobic jakas prosta stronke - chociaz to nie wymagane.
I wszystko, kto ci udowodni, ze klan nie istnieje?
Na przyklad klan POP powstal wczoraj i juz do ligi weszli - a nikogo stamtad nie znam.

Posted by [FPP]Gazdzik on 23-12-2002 20:11:

quote:
Napisane oryginalnie przez eMWu
nie mow, ze wiem, bo wlasnie nie wiem - tzn wiem, ze wiem, ze sie by udalo
Co za problem zalozyc sobie nowy e-mail, wymyslic nazwe klanu i jego czlonkow?
Ewentualnie zrobic jakas prosta stronke - chociaz to nie wymagane.
I wszystko, kto ci udowodni, ze klan nie istnieje?
Na przyklad klan POP powstal wczoraj i juz do ligi weszli - a nikogo stamtad nie znam.

Klan POP to prawie caly byly klan DF .

Posted by |tF|AL!3N on 24-12-2002 11:58:

popieram eMWu i wys�a�em list do ligi aby tu lukneli bo tak niemoze byc

Posted by [FPP]Gazdzik on 24-12-2002 14:23:

quote:
Napisane oryginalnie przez |tF|AL!3N
popieram eMWu i wys�a�em list do ligi aby tu lukneli bo tak niemoze byc

Jak milo AL!3N, ze tu zagladnales . Pewne osoby z ligi tu zagladaja ale jak jeszcze kilka zagladnie to bedzie cudownie .

PS. uzywam tego samego slowa 'zagladac' no lol .

Posted by Atari on 24-12-2002 21:20:

quote:
PS. uzywam tego samego slowa 'zagladac' no lol .

:|
powinny byc punkty jak za przegrany mecz czyli 2 jezeli sie niestawi 3 razy to wywalic z ligi i dopiero wtedy odjac punkty wszystkim druzyna ktore graly z nia (albo dodac tym co nie graly)
imo druzyna moze grac nawet 2vs5 mecz to mecz nie za kazde przewinienie powinny byc zadawane punkt karne ktore powinny byc ustalone z gory a nie dopiero przez 'WIELKA RADE LIGI'
imo 3 walkowery przez druzyne i wylatuje
a i jeszcze jedno lolki penie tego dzisiaj nie slyszeliscie ..WESOLYCH SWIAT !! wszystkim nabijacza i zalodze FPP ktora dzielnie zamyka wszystkie lamerski (najczesciej moje) topciki a zwlaszcza Glanowi ktory wyrabia swiateczna norme za 2 miesiace

Posted by sK|Kacper on 25-12-2002 08:57:

Smile ELO

Witam. To jest oszywiste �e za walkower punkt�w nie powinno by�, a gdy klan sie wycofuje z ligi to ka�dy powinien mie� to zaliczone jak zwyci�stwo lub bez punkt�w wszystkie klany. Wiadomo przecie� �e z DF by i tak nikt nie przegra� ale Ae ju� zarobi� darmowe pkt. dlatego to jest bezensowne jak na razie co sie dzieje na POLSKIEJ LIDZE i mam nadzieje �e zmiana ta zostanie uchwalona.
Pozdrawiam

Posted by [FPP]Gazdzik on 25-12-2002 11:22:

Re: ELO

quote:
Napisane oryginalnie przez sK|Kacper
Witam. To jest oszywiste �e za walkower punkt�w nie powinno by�, a gdy klan sie wycofuje z ligi to ka�dy powinien mie� to zaliczone jak zwyci�stwo lub bez punkt�w wszystkie klany. Wiadomo przecie� �e z DF by i tak nikt nie przegra� ale Ae ju� zarobi� darmowe pkt. dlatego to jest bezensowne jak na razie co sie dzieje na POLSKIEJ LIDZE i mam nadzieje �e zmiana ta zostanie uchwalona.
Pozdrawiam

Witaj Kacper. 'Z DF by nikt nie przegral' hm... roznie to bywa ale ogolnie ten kto by przegral z DF to moglby byc uznany za 'najwiekszego lamera w historii SoF2' (chodzi tu o caly klan ofkoz). 'Ae ju� zarobi� darmowe pkt.' - jesli gra sie wedlug 'zlotych zasad CB' to tak jest.

Posted by eMWu on 25-12-2002 12:55:

gazdzik to ja jeszcze raz sie pytam - skad te "zlote zasady CB" wystrzasnales?
ja na liga-sof2.prv.pl nie znalazlem, chyba ze przegapilem...

Posted by [FPP]Gazdzik on 25-12-2002 13:17:

quote:
gazdzik to ja jeszcze raz sie pytam - skad te "zlote zasady CB" wystrzasnales?
ja na liga-sof2.prv.pl nie znalazlem, chyba ze przegapilem...

Na liga-sof2.prv.pl chyba w ktoryms z newsoof albo w regulaminie; jak tam nie bedzie to chyba juz to usuneli .

Posted by b7ade on 25-12-2002 14:36:

gadzik po pierwsze zaden news nie byl usuwany , najwyzej zmienial postanowienia poprzednich newsow.

co to walkowerow i zlotych zasad CB to juz nie pierwszy raz slyszlaem od eboli : LIGA to nie CB!!!!!!!!! i za walkower albo 1 ptk albo nic bo na dwa to bez sensu jest. i nniech usuna wrescie te klany z listy bo gupio to wyglada jak nieistniejace klany sa

Posted by [FPP]Gazdzik on 25-12-2002 15:45:

quote:
Napisane oryginalnie przez b7ade
gadzik po pierwsze zaden news nie byl usuwany , najwyzej zmienial postanowienia poprzednich newsow.

co to walkowerow i zlotych zasad CB to juz nie pierwszy raz slyszlaem od eboli : LIGA to nie CB!!!!!!!!! i za walkower albo 1 ptk albo nic bo na dwa to bez sensu jest. i nniech usuna wrescie te klany z listy bo gupio to wyglada jak nieistniejace klany sa

LOL! Najpierw zasady sa 'zlote' i sie gra wedlug nich, a jak jest problem z walkowerami to zasady juz sa inne. Jeszcze nie zostaly usuniete klany, ktore sie rozpadly? Jak tak dalej pojdzie to nie wiem czy ta lige bedzie mozna nazwac 'oficjalna'.

Posted by eMWu on 25-12-2002 16:05:

quote:
LOL! Najpierw zasady sa 'zlote' i sie gra wedlug nich, a jak jest problem z walkowerami to zasady juz sa inne.

co do tych "zlotych zasad" to nikt poza toba o nich nie slyszal

a problemu z walkowerami, ani zmiany zasad w zwiazku z nimi na razie nie ma - jedynie my tu sobie narzekamy, na lidze wszystko dalej tak samo

Posted by [FPP]Gazdzik on 25-12-2002 16:15:

quote:
[B]co do tych "zlotych zasad" to nikt poza toba o nich nie slyszal :czacha/B]

Trudno .

Posted by |tF|AL!3N on 25-12-2002 17:37:

y0. My to gadu, gadu a stodo�a si� pali powinniismy zaprosic tu rade ligi i znimi to przedyskutowac ja wys�a�em majla o takiej tresci :
------------------------------------------------------------------------
Witam.

Mam kilka zastrze�e� odno�nie kilku klan�w wymienionych poni�ej:

-=NFK=- - Klan ten si� rozpad� i jego cz�onkowie s� juz w innych klanach.

=dF= - Ten klan r�wnie� si� rozpad� ale powsta� klan POP w kt�rym znajduj� si� wi�kszo�� graczy klanu DF.

>MOD< - Ten klan gra na wersji demo....by� mo�e nawet nie wiedz� �e to Liga SoF2 FuLL Only

EGZYSTENCJA KLAN - R�wnie� tylko demo. Chcia�em si� umuwic na mecz ale nie maj� sk�adu na FuLL.

FIRE DOGS[POL] - Ten klan to "pomy�ka" oni graj� w MOHAA i maj� tylko 2 osoby Rozmawia�em z nimi

opr�cz tego kilka klan�w nie ma sk�ad�w, niema 5os�b w klanie ale ich bym nie wyklucza� bo mog� ich znalesc
Chcia�bym aby te klany znik�y ze strony i tabeli bo tylko wprowadzaj� nieporz�dek. Najlepiej zapytac ich samych czy maja sk�ad.

Opr�cz tego chcia�bym aby rada ligi przeczyta�a t� wypowiedz:
http://board.fpp.pl/showthread.php?threadid=9353

Napewno wi�cej os�b tam s�dzi i my�le �e to powinno si� zmieni�. Nast�pna sprawa to chcia�bym aby na stronie ligi pojawi�o si� forum. Mo�na by by�o podyskutowa�, np. na temat tego punktu regulaminu itp.

reszta to niena temat

|tF|AL!3N.pL
-------------------------------------------------------------------

no i nic si� niezmienia :| i nie powinno by� �adnych punkt�w za walkowery tylko kara dla klanu kt�ry odda� walkower bo przecierz kazdy mecz mozna odwo�ac 48h przed rozpocz�ciem...

GG#1570902 =[- tf.eia.pl -]=

Posted by [FPP]Gazdzik on 25-12-2002 17:45:

quote:
y0. My to gadu, gadu a stodo�a si� pali powinniismy zaprosic tu rade ligi i znimi to przedyskutowac ja wys�a�em majla o takiej tresci :
------------------------------------------------------------------------
Witam.

Mam kilka zastrze�e� odno�nie kilku klan�w wymienionych poni�ej:

-=NFK=- - Klan ten si� rozpad� i jego cz�onkowie s� juz w innych klanach.

=dF= - Ten klan r�wnie� si� rozpad� ale powsta� klan POP w kt�rym znajduj� si� wi�kszo�� graczy klanu DF.

>MOD< - Ten klan gra na wersji demo....by� mo�e nawet nie wiedz� �e to Liga SoF2 FuLL Only

EGZYSTENCJA KLAN - R�wnie� tylko demo. Chcia�em si� umuwic na mecz ale nie maj� sk�adu na FuLL.

FIRE DOGS[POL] - Ten klan to "pomy�ka" oni graj� w MOHAA i maj� tylko 2 osoby Rozmawia�em z nimi

opr�cz tego kilka klan�w nie ma sk�ad�w, niema 5os�b w klanie ale ich bym nie wyklucza� bo mog� ich znalesc
Chcia�bym aby te klany znik�y ze strony i tabeli bo tylko wprowadzaj� nieporz�dek. Najlepiej zapytac ich samych czy maja sk�ad.

Opr�cz tego chcia�bym aby rada ligi przeczyta�a t� wypowiedz:
http://board.fpp.pl/showthread.php?threadid=9353

Napewno wi�cej os�b tam s�dzi i my�le �e to powinno si� zmieni�. Nast�pna sprawa to chcia�bym aby na stronie ligi pojawi�o si� forum. Mo�na by by�o podyskutowa�, np. na temat tego punktu regulaminu itp.

reszta to niena temat

|tF|AL!3N.pL
-------------------------------------------------------------------

no i nic si� niezmienia :| i nie powinno by� �adnych punkt�w za walkowery tylko kara dla klanu kt�ry odda� walkower bo przecierz kazdy mecz mozna odwo�ac 48h przed rozpocz�ciem...

Swietnie AL!3N . A na liga ma swoje forum - poszukaj w menu .

Posted by eMWu on 25-12-2002 17:57:

jeeeez gazdzik
jestes jakims tam moderatorem forum, a nie umiesz nawet poprawnie cytowac...

caly poprzedni post powtorzyles, zeby tylko jedna linijke dodac

Posted by [FPP]Gazdzik on 25-12-2002 18:06:

quote:
jeeeez gazdzik
jestes jakims tam moderatorem forum, a nie umiesz nawet poprawnie cytowac...

caly poprzedni post powtorzyles, zeby tylko jedna linijke dodac

Nosz cytuje dobrze i nie mow ze niedobrze .

Posted by eMWu on 25-12-2002 18:11:

poprawne cytowanie = cytowanie jedynie tego fragmentu wypowiedzi, do ktorej odnosi sie twoja odpowiedz

Posted by [FPP]Gazdzik on 25-12-2002 18:17:

quote:
poprawne cytowanie = cytowanie jedynie tego fragmentu wypowiedzi, do ktorej odnosi sie twoja odpowiedz

Raz mi sie tak zrobilo (no moze 2 ) to zaraz jest mowione, ze nie umiem cytowac.

Posted by Atari on 25-12-2002 18:49:

quote:
co do tych "zlotych zasad" to nikt poza toba o nich nie slyszal

juzef chyba o tym gdzies mowil albo ares napewno ktos to powiedzial
a co do cytowania
gazdik caly czas nabija i zeby text wydal sie dluzszy "zacytowal" cala wypowiedz

Posted by [FPP]Gazdzik on 25-12-2002 19:02:

quote:
Napisane oryginalnie przez Atari
juzef chyba o tym gdzies mowil albo ares napewno ktos to powiedzial
a co do cytowania
gazdik caly czas nabija i zeby text wydal sie dluzszy "zacytowal" cala wypowiedz

Ja nabijam!? Nie rozsmieszaj mnie ok?

Posted by |tF|AL!3N on 25-12-2002 19:03:

nieby�o mnie godzine a ty 5odpowiedzi a kto� tu narzeka �e ma�o jest pisane a forum ligi nie zauwa�y�em ale jest z�e bo s� niepoprawne dane i �le dzia�a :|

GG#1570902 =[- tf.eia.pl -]=

Posted by [FPP]Gazdzik on 25-12-2002 19:38:

quote:
nieby�o mnie godzine a ty 5odpowiedzi a kto� tu narzeka �e ma�o jest pisane a forum ligi nie zauwa�y�em ale jest z�e bo s� niepoprawne dane i �le dzia�a :|

To chyba bylo wiecej niz godzina . Tu jest malo pisane tylko teraz jest jakies oblezenie ale to dobrze . To, ze forum ligi jest zle to chyba kazdy wie - probowalem sie zalogowac ale nie moglem to zresetowalem dwa razy haslo, i teraz to juz wogole nic tam nie moge bo trzeba hasla uaktywniac a jak klikam na link, ktory podaja to sie pokazuje, ze nieprawidlowy url i klapa.

Posted by Atari on 25-12-2002 21:02:

1dize na lidze wypowiadaja sie cl po meczu gdzie sa screenshoty?? cos takiego chyba mialo byc a ja tego znalezc nie umiem :lamus:
2 wiecie kiedy startuje dm 1vs1 ?? albo inne tryby?? moze dopiero po inf
3 czy w SP jest consola :roflt: bo ja niemam
4 kiedy wyjdze pacz 1.03
5 co sie stalo z liga #2
6 dlaczego the all seeing eye mi niedziala (i sasiadowi) serwery szuka ale nie pokazuje ale lbo znajdzie 4 z pingiem 999
...na te pytania i wiele innych znajdziecie odpowiedz w nastepnym poscie ktorego napisze...(roflt??)

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 20:27.